Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

ιεροσ ναοσ αγιου ραφαηλ νικολαου και ειρηνησ ανω μετεωρων

Σαν σήμερα το 1980 η Ελλάδα επιστρέφει στο στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ

Η Ελλάδα εισήλθε στη Βορειοατλαντική Συμμαχία με το δεύτερο κύμα διεύρυνσης το 1952, επί κυβερνήσεως Νικόλαου Πλαστήρα. Η χώρα μας διένυε το τρίτο μετεμφυλιακό έτος, ενώ ο κόσμος βίωνε τα πρώτα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου.


τσουρεκι σε σχημα δεντρου

Η Ελληνική Βουλή επικυρώνει τη συμφωνία ένταξης της χώρας μας στο ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952, με μόνες αρνητικές ψήφους τις οκτώ της ΕΔΑ και τη μία του ανεξάρτητου βουλευτή της Αριστεράς Μιχάλη Κύρκου. Στην αγόρευσή του, ο πρωθυπουργός Πλαστήρας δήλωσε: «Δεν μπορεί κανείς να μην παραδεχθεί ότι όταν η Ελλάς συμμετέχει εις το Ατλαντικόν Σύμφωνον μετά των μεγάλων δυνάμεων, αι οποίαι κατοικούνται από ελευθέρους δημοκρατικούς λαούς, αισθάνεται αυτή ασφαλεστέραν… Αι άλλαι θεωρίαι περί ειρηνεύσεων και ουδετερότητος… δεν έχουν καμμίαν σχέσιν με το γεγονός αυτό».


ατο το λετσεκοπος



  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Μάταια ο Μιχάλης Κύρκος αντέτεινε ότι η Ελλάδα έχει συμφέρον να παραμείνει έξω από τη διαμάχη των δύο Συνασπισμών, με τους οποίους και πρέπει να επιδιώξει, ως σύμμαχος αμφοτέρων στον πόλεμο, σχέσεις φιλίας και συνεργασίας.


ιεροσ ναοσ αγιου ραφαηλ νικολαου και ειρηνησ ανω μετεωρων

Στις 14 Αυγούστου του 1974 η οικουμενική κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή αποσύρει την Ελλάδα από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ μετά τον Αττίλα 2. Σε κυβερνητική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «…το ΝΑΤΟ αποδείχθηκε ανίκανο να παρεμποδίσει την Τουρκία από την εξαπόλυση νέας βάρβαρης και απρόκλητης επίθεσης κατά της Κύπρου… Το ΝΑΤΟ δεν έχει επομένως λόγο ύπαρξης και δεν μπορεί να εκπληρώσει το σκοπό για τον οποίο συνεστήθη, αφού δεν μπορεί να αποτρέψει τον πόλεμο μεταξύ δύο μελών του….»

Έξι χρόνια αργότερα και 70 μέρες πριν από την είσοδο της Ελλάδας στην ΕΟΚ, η κυβέρνηση Ράλλη αποφασίζει την επάνοδο της χώρας στο ΝΑΤΟ στις 19 Οκτωβρίου 1980. Η απόφαση γίνεται ευμενώς δεκτή από τις δυτικές κυβερνήσεις. Το σοβιετικό πρακτορείο ειδήσεων «Τας» μεταδίδει: «Η Ελλάδα ενέδωσε στις πιέσεις των Αμερικανών».

Στο εσωτερικό μέτωπο, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ εκφράζουν την πλήρη και έντονη αντίθεσή τους στην επανένταξη της χώρας μας στις δομές της Ατλαντικής Συμμαχίας και διοργανώνουν μαχητικά συλλαλητήρια. Ήταν η εποχή του «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο».

Πηγή: sansimera.gr


αχλαδια κοντουλα ασθενειες

Αλλάζει ο καιρός! Έρχονται ισχυρά φαινόμενα – Πότε και πού θα εκδηλωθούν

Φθινοπωρινό αναμένεται το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες – Σύμφωνα με την ΕΜΥ προβλέπονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές – Πού και πότε θα εκδηλωθούν τα φαινόμενα.


αχλαδια κοντουλα ασθενειες

Αίθριος αναμένεται για αύριο, Σάββατο (21/10/2017) ο καιρός σε όλη τη χώρα. Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται αίθριος. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 27 βαθμούς Κελσίου.


παοκ απολλων παιδες



  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Αίθριος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη


παιδικα παιχνιδια με ψαρεμα

Ο καιρός γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 8 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Ο καιρός γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις στα νότια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες το πρωί. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί βαθμιαία τοπικά έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Ο καιρός γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις στα νότια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και στα νότια βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Αραιές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες το πρωί. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Ο καιρός γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις στα νότια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες το πρωί. Η θερμοκρασία από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Την Κυριακή (22/10) ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα στα βόρεια. Η ορατότητα τοπικά περιορισμένη το πρωί στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα δυτικά και νότια δυτικοί, βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τη Δευτέρα (23/10) προβλέπονται νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και το βράδυ σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι στα ανατολικά νότιοι, νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα πελάγη 6 μποφόρ. Στα δυτικά δυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς, βορειοδυτικούς. Η θερμοκρασία σε βαθμιαία πτώση από τα βόρεια.

Την Τρίτη (24/10) ο καιρός προβλέπεται άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα νότια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, όπου τα φαινόμενα πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Οι άνεμοι στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση σε όλη τη χώρα.

Την Τετάρτη (25/10) στη δυτική και βόρεια χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές μικρής διάρκειας κυρίως στα νοτιοδυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια. Οι άνεμοι από βόρειες και σποραδικές καταιγίδες που βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα δυτικά και νότια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση.

Την Πέμπτη (26/10) στην ανατολική και νότια χώρα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις. Οι άνεμο από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια πελάγη 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.


διαδικτυακη ερευνα των μεταπτυχιακων φοιτητων του απθ

Σεισμός κοντά Πολύγυρο Χαλκιδικής

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 4:35 τα ξημερώματα του Σαββάτου κοντά στον Πολύγυρο Χαλκιδικής.


Σύμφωνα με το Γεωναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός είχε ένταση 2,9 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.


βασιλικη καρακωστα live



  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Tο επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 29χλμ νοτιοδυτικά του Πολύγυρου, ενώ το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 10χλμ.


εξαρχοσ βασιλειοσ


διαδικτυακη ερευνα των μεταπτυχιακων φοιτητων του απθ

ενσημα για ταμειο ανεργιας

Χερσόνησος: Σοβαρό τροχαίο με μοτοσικλέτα

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε τα βράδυ της Παρασκευής (20/10) στις Ποταμιές Πεδιάδος στην Χερσόνησο.


ενσημα για ταμειο ανεργιας

Όπως αναφέρει το cretapost.gr, το ατύχημα σημειώθηκε όταν κάτω από συνθήκες που διερευνώνται ο αναβάτης της μοτοσικλέτας έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα το όχημα να πέσει στο έδαφος.




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο νεαρός άνδρας φορούσε κράνος ωστόσο του έφυγε και υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.


χονδρικη τροφιμα θεσσαλονικη

Ο άτυχος μοτοσυκλετιστής βρέθηκε τραυματισμένος στη μέση του οδοστρώματος και στο σημείο έσπευσε άμεσα το ΕΚΑΒ για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο.


θηκες κινητών j5 2016

κρυφος φωτισμος τοποθετηση

Τροχαίο ατύχημα στην Πάτρα: Αυτοκίνητο συγκρούστηκε με μηχανάκι (vid)

Τροχαίο σημειώθηκε νωρίς το βράδυ της Δευτέρας (23/10) στην συμβολή της Εθνικής Οδού με την Αμερικής στην πόλη της Πάτρας.


Το τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε κάτω από αδιευκρινιστες μέχρι στιγμής συνθήκες όταν ένα αυτοκίνητο συγκρούστηκε με μηχανάκι.


κρυφος φωτισμος τοποθετηση



  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Όπως αναφέρει το patrastimes.gr, από το τροχαίο τραυματίστηκε ο οδηγός του δίκυκλου χωρίς ωστόσο η κατάσταση της υγείας του να εμπνέει ανησυχία.


ποτε θα πεθανω

μάριος ίσαρης

Στο σημείο έφτασαν άνδρες της Αστυνομίας καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε τον τραυματία στο νοσοκομείο.

Δείτε το βίντεο από το patrastimes.gr που ακολουθεί:



Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

ηχειο για iphone 5

Εξέλιξη – σοκ για το άγριο έγκλημα στο κέντρο της Αθήνας

Σοκ από την άγρια δολοφονία γυναίκας στον Άγιο Παντελεήμονα – Η άτυχη 48χρονη βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της με σακούλα στο κεφάλι – Τι εξετάζουν οι Αρχές


Νέα στοιχεία για την άγρια δολοφονία 48χρονης στον Άγιο Παντελεήμονα έρχονται στο φως όσο περνούν οι ώρες.




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Οι έρευνες των Αστυνομικών στρέφονται στο φιλικό περιβάλλον της 48χρονης Κινέζας, καθώς όπως αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το οποίο επικαλείται αστυνομικές πηγές δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης στο διαμέρισμά της.


κλασσικο της μυκονου

προσφυγικα σπιτια στην καισαριανη

Το άγριο έγκλημα αποκαλύφθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης (26/10/2017), όταν αστυνομικοί εντόπισαν τη σορό της γυναίκας σε προχωρημένη σήψη, στο διαμέρισμά της.


ηχειο για iphone 5

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η σορός της άτυχης 48χρονης ήταν τυλιγμένη σε σεντόνι, με τα χέρια της δεμένα και το κεφάλι της μέσα σε σακούλα, η οποία ήταν γεμάτη αίματα. Σημειώνεται, ότι ο δράστης ή οι δράστες είχαν τοποθετήσει τη σορό της κάτω από ένα κρεβάτι.

Η 48χρονη εργαζόταν σε κατάστημα ρούχων, στην Ομόνοια, ενώ είχε να δώσει σημεία ζωής από το βράδυ της περασμένης Δευτέρας 23 Οκτωβρίου. Η πρώτη εκτίμηση της αστυνομίας είναι ότι, πιθανότατα, ο δράστης ή οι δράστες προέρχονται από το φιλικό περιβάλλον της.

Το πόρισμα του ιατροδικαστή αναμένεται να «ρίξει φως» στην υπόθεση.


χυμος επιθετο

Καιρός – Έκτακτο δελτίο: Πού θα σαρώσει η μεγάλη κακοκαιρία σε λίγες ώρες - Θα πέσουν και χιόνια

Σε κλοιό κακοκαιρίας σήμερα, 28η Οκτωβρίου, η χώρα – Πού και πότε θα «χτυπήσουν» έντονα φαινόμενα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) - Η κακοκαιρία θα επηρεάσει και την Αθήνα


μαυρο τριανταφυλλο τριτος κυκλος ελληνικα

Πρόσκαιρη μεταβολή παρουσιάζει σήμερα, Σάββατο, 28η Οκτωβρίου ο καιρός. Το σκηνικό του καιρού συνθέσουν ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.


αστυπαλαια γερανι



  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Τα έντονα φαινόμενα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, θα επηρεάσουν μέχρι το απόγευμα το βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία. Το βράδυ η κακοκαιρία θα σαρώσει την κεντρική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική), τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο (κυρίως τη βόρεια), τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και πιθανόν την Κρήτη.

Από το μεσημέρι την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το βορειοανατολικό Αιγαίο την υπόλοιπη Στερεά και την Εύβοια.


χυμος επιθετο

Αναλυτικά, στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες γρήγορα θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 5 έως 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια στα ορεινά αρχικά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Σταδιακή βελτίωση από τα δυτικά το απόγευμα. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με βροχές. Χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Σταδιακή βελτίωση από τα βόρεια. Οι άνεμοι νότιοι, νοτιοδυτικοί 3 με 4, οι οποίοι γρήγορα από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ και στο Ιόνιο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Αρχικά στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη δυτική Στερεά και από το μεσημέρι και στα υπόλοιπα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση από τα βόρεια από αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι αρχικά νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5, οι οποίοι από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν. Θα εκδηλωθούν καταιγίδες, οι οποίες στις Κυκλάδες και πιθανόν στην Κρήτη θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Βαθμιαία τη νύχτα από τα βόρεια βόρειοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στην Κρήτη η μέγιστη 2 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα
Νεφώσεις οι οποίες γρήγορα θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που από το μεσημέρι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και το βράδυ και στα υπόλοιπα θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ. Από το απόγευμα στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


αθληματα εποπ 2015

Σοκ στην Κρήτη: Έπεσε από μόλο και τραυματίστηκε στο κεφάλι

Από το μόλο ενός ξενοδοχείου στο Φόδελε έπεσε μια γυναίκα το Σάββατο (28/10/2017), αναστατώνοντας όσους ανθρώπους βρίσκονταν κοντά της και κινητοποιώντας τους διασώστες του ΕΚΑΒ.


αθληματα εποπ 2015

γουέσλι σνάιπς

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως έπεσε απ' το μόλο στη θάλασσα, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, και φαίνεται πως έχει χτυπήσει στο κεφάλι. Ωστόσο, έχει τις αισθήσεις της.




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Διαβάστε περισσότερα στο neakriti.gr


ενεργητικη παθητικη συνταξη ασκησεις εκθεση

φυλακες τριπολης τηλεφωνα

Θεσσαλονίκη: Αίσιο τέλος για αγνοούμενη ηλικιωμένη

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια της γυναίκας που εξαφανίστηκε προχθές (27/12/2018) από την Πολίχνη της Θεσσαλονίκης.


Η ηλικιωμένη, η οποία πάσχει από Alzheimer, βρέθηκε χθες (28/12/2018) το βράδυ από αστυνομικούς στην Τούμπα.


φυλακες τριπολης τηλεφωνα

ψαχνω για δουλεια λαρισα



  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Για την εξαφάνιση της είχε εκδοθεί ανακοίνωση από τη Γραμμή Ζωής.


για μουσταφα για μουσταφα

μπλάκμπερν

«Νοθεύουν» τη ρίγανη με... θυμάρι!

Σύμφωνα με καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στα φυτικά προϊόντα που διακινούνται στην αγορά παρατηρείται συχνά νοθεία και γι’ αυτό είναι απαραίτητη η πιστοποίησή τους.


μπλάκμπερν

λάρισα μπάσκετ

ρεξ ελληνικα επεισοδια

Με θυμάρι «νοθεύουν» τη ρίγανη στα σκευάσματα που περιέχουν τρίμματα και κυκλοφορούν στο εμπόριο, όπως διαπίστωσαν ερευνητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. «Σε δείγματα που αναγραφόταν ότι περιείχαν τριμμένη ρίγανη, διαπιστώσαμε με μοριακή ταυτοποίηση μέσω «DNA barcoding», ότι δεν είχαν μόνο ρίγανη, αλλά και θυμάρι» αναφέρει ο καθηγητής Βοτανικής του Τμήματος Βιολογίας στο ΑΠΘ, Κωνσταντίνος Βλαχονάσιος, ο οποίος έκανε την μελέτη μαζί με την Ε. Θωμοπούλου, επίσης από τον τομέα Βοτανικής και την καθηγήτρια στο Εργαστήριο Συστηματικής Βοτανικής και Φυτογεωγραφίας, Στυλιανή Κοκκίνη. «Ειδικά για τη ρίγανη και κυρίως για την άγρια, η νοθεία γίνεται γιατί είναι σαφώς ακριβότερη από το θυμάρι» σχολιάζει. Στην εργασία ελέγχθηκε εάν το «DNA barcoding» μπορεί να ταυτοποιήσει τα φυτικά είδη στα εμπορικά σκευάσματα ρίγανης και θυμαριού της ελληνικής αγοράς τροφίμων.




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Τα αποτελέσματα έδειξαν την παρουσία περισσότερων του ενός είδους (taxa), τα οποία με μικρές διαφοροποιήσεις, συμφωνούν με την ταξινόμηση που βασίστηκε στους διαγνωστικούς μορφολογικούς χαρακτήρες. Όπως επισημαίνει ο καθηγητής βιολογίας, «το DNA barcoding, σε συνδυασμό με την εξέταση διαγνωστικών μικρο-μορφολογικών χαρακτήρων, μπορεί να διακρίνει διαφορετικά taxa που συμμετέχουν σε σκευάσματα θρυμματισμένης ρίγανης και θυμαριού». «Η νομοθεσία δεν έχει επιλέξει ακόμα τη συγκεκριμένη μέθοδο και δεν υπάρχει κρατικός πιστοποιημένος φορέας που κάνει τέτοιου είδους αναλύσεις. Ωστόσο, η μέθοδος αυτή αποτελεί την μέθοδο ταυτοποίησης της επόμενης γενιάς» διευκρινίζει ο κ. Βλαχονάσιος.


Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

τουιτερ τραγουδια

Θλίψη: Πέθανε ο πατέρας του Μανόλη Μπριτζολάκη

Στα Καλύβια σήμερα το μεσημέρι θα τελείται η κηδεία του Κωνσταντίνου Μπριτζολάκη, πατέρα του γνωστού στελέχους του ΠΑΣΟΚ και Διευθυντή του πολιτικού γραφείου του βουλευτή Βασίλη Κεγκέρογλου, Μανόλη Μπριτζολάκη.


αρμοδιοτητες νονου

Ένα μικρό πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπώρησε το τελευταίο διάστημα επιδεινώθηκε ραγδαία από τη γρίπη με αποτέλεσμα ο οργανισμός του 79χρονου να μην αντέξει.


ινδική ρουπία



  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Πηγή: cretalive.gr


τουιτερ τραγουδια

γαλαζουλα ελενη

Καμαρώστε τα Κρητικόπουλα που κέρδισαν το πιο δυνατό χειροκρότημα σε γλέντι βάφτισης!

Δεν υπάρχει κοινωνική εκδήλωση στην Κρήτη που να μην περιλαμβάνει παραδοσιακούς κρητικούς χορούς και τραγούδια!


Οι κρητικοί αγαπάνε ότι είναι συνδεδεμένο με τον τόπο του και το δείχνουν με κάθε ευκαιρία. Σε πανηγύρια, εορτασμούς, γάμους και βαφτίσια. Ιδιαίτερα στα γλέντια για τα βαφτίσια, όλα τα φώτα πέφτουν πάνω στα μικρά κρητικόπουλα που αποτελούν την νέα γενιά που θέλουμε κάποτε να καμαρώνουμε…


να σβησει αυτο το φως



  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Διαβάστε περισσότερα στο: daynight.gr


γαλαζουλα ελενη


αιτηση για πρότυπα πειραματικά σχολεία

αλοιφη για γρατζουνιες αυτοκινητου θεσσαλονικη

Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε 3,5 ώρες με το τρένο!

Στο τέλος του 2019 εκτιμάται ότι θα έχει καταστεί εφικτή η μείωση της χρονικής διάρκειας του σιδηροδρομικού ταξιδιού Αθήνα – Θεσσαλονίκη στις 3,5 ώρες, όπως ανέφερε σήμερα, Πέμπτη (02/11/2017) ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ), Κωνσταντίνος Πετράκης.


Ο ίδιος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM», διευκρίνισε ότι εντός του 2017 αναμένεται να έχει καταστεί λειτουργικό το νέο τμήμα Τιθορέας-Δομοκού της σιδηροδρομικής γραμμής, που αποτελεί σημαντικό βήμα για την επίτευξη του στόχου των 3,5 ωρών.




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


«Μέχρι το τέλος του χρόνου ελπίζουμε ότι θα είναι λειτουργικό το νέο κομμάτι από την Τιθορέα στο Δομοκό. Το ορεινό κομμάτι που γίνονται οι μεγάλες καθυστερήσεις, θα φύγει από τον βασικό άξονα και θα μπει μια καινούργια διπλή γραμμή, δύο μεγάλες σήραγγες, οι οποίες τρυπούν το βουνό, μειώνοντας την απόσταση και αυτό είναι το πρώτο βήμα για τον στόχο των 3,5 ωρών, ο οποίος θα είναι εφικτός στο τέλος του 2019, όταν θα ολοκληρωθούν και τα ηλεκτρονικά συστήματα διαχείρισης της κυκλοφορίας» τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ.


αλοιφη για γρατζουνιες αυτοκινητου θεσσαλονικη

μαθηματικο ηρακλειου προγραμμα σπουδων

Σύμφωνα με τον κ. Πετράκη, ο άξονας Αθήνα – Θεσσαλονίκη είναι αυτή τη στιγμή το επίκεντρο όλων των μεγάλων εργολαβιών που έχει αναλάβει η ελληνική πολιτεία με τον κατασκευαστικό βραχίονα του ΟΣΕ, την εταιρεία ΕΡΓΟΣΕ. Ο άξονας Αθήνα – Θεσσαλονίκη είναι το μεγάλο στοίχημα για τον ΟΣΕ και αυτή την περίοδο είναι ένα μεγάλο εργοτάξιο, επισήμανε ο κ. Πετράκης, υπενθυμίζοντας ότι πέρα από τις επιβατικές μεταφορές, που αποτελούν την κοινωνική διάσταση του έργου του, ο ΟΣΕ έχει ήδη ολοκληρώσει δύο σημαντικές παρεμβάσεις για την αναβάθμιση και ανάπτυξη των εμπορευματικών μεταφορών, που θα τις κάνουν πιο επικερδείς ανά τρένο.


χριστουγεννιατικα καλαντα στιχοι

τι καταπληκτικη χρονια facebook

Θρήνος: Πέθανε ο Ντίνος Γεωργούδης - Η ανακοίνωση της οικογένειάς του

«Σήμερα, 1η Νοεμβρίου, ημέρα που τιμώνται οι νεκροί στη Γαλλία, πέθανε ο Ντίνος Γεωργούδης, Αλεξανδρινός και κάτοικος Παρισίων από το 1967. Επέλεξε να αποτεφρωθεί στο νεκροταφείο Père Lachaise. Η στάχτη του θα σκορπιστεί στο ανατολικό Πήλιο».


εντυπο διακοπησ εργασιων δου

Μ' αυτό το λιτό μήνυμα, η οικογένεια του Ντίνου Γεωργούδη ενημέρωσε για το θάνατό του.


τι καταπληκτικη χρονια facebook

αρωματα ελλαδας



  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Φωτεινό πνεύμα της επιστήμης και της Αριστεράς, ο καθηγητής Λεξικολογίας και Φιλοσοφίας στη Σορβόνη, πέθανε σε ηλικία 83 ετών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Αυγή», η υγεία του ήταν βεβαρημένη εδώ και χρόνια, ωστόσο δεν κατέληξε από τον καρκίνο που τον ταλαιπωρούσε. Όπως χαρακτηριστικά λένε οι δικοί του άνθρωποι, τον πρόδωσε το σώμα του, όχι το πνεύμα του.

Άλλωστε, μέχρι το τέλος έγραφε, ασχολούνταν με το σχολιασμό λεξικών της νεοελληνικής γλώσσας.

Η τελετή αποχαιρετισμού του δεν έχει ακόμα οριστεί. Αναμένεται κατά πάσα πιθανότητα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Πηγή φωτογραφίας: εφημερίδα «Αυγή»


ανάμεσα στους τοίχους τρειλερ

Αττική: 21 νεκροί σε τροχαία τον Οκτώβριο

Βαρύς είναι ο «φόρος αίματος» για το νομό Αττικής το μήνα Οκτώβριο.


ανάμεσα στους τοίχους τρειλερ

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Αστυνομία, στην περιοχή της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής κατά το μήνα Οκτώβριο σημειώθηκαν -549- τροχαία ατυχήματα με 659 παθόντες και ειδικότερα:


βαγγελησ δημουδησ cd



  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


  • 20 θανατηφόρα με 21 νεκρούς,
  • 21 σοβαρά με 26 σοβαρά τραυματίες,
  • 508 ελαφρά με 612 ελαφρά τραυματίες.

Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση προτεραιότητας και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Το ίδιο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνσή Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν -26.487- παραβάσεις από τις οποίες -906- ήταν σε βαθμό πλημμελήματος.


ok ok comedy images

Ενδεικτικά, βεβαιώθηκαν:

  • 848 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος,
  • 2.853 παραβάσεις ορίου ταχύτητας,
  • 509 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
  • 1.192 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου,
  • 404 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και,
  • 1.655 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους.

Σημειώνεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.


στον κορφο μου

Ρόδος: Γαλλίδα κάρφωσε το καμάκι στο λαιμό του συντρόφου της!

Με την υπόθεση μίας Γαλλίδας η οποία επιτέθηκε με ψαροντούφεκο στον Ελβετό σύντροφό της, θα ασχοληθεί τη Δευτέρα (6/11) το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου.


Στο εδώλιο του δικαστηρίου θα βρεθεί η Γαλλίδα την οποία βαραίνουν οι κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, της κλοπής και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.


σπειρα ναυπλιο



  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Το περιστατικό για το οποίο και ασκήθηκαν οι διώξεις σημειώθηκε πριν από επτά χρόνια και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε δίκη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Πιο συγκεκριμένα, η Γαλλίδα μαζί με τον Ελβετό φίλο της διέμεναν στο νησί της Ρόδου και κατείχαν από κοινού ένα σκάφος στο οποίο διέμεναν, ενώ παράλληλα τους θερινούς μήνες το ενοικίαζαν σε τουρίστες για εκδρομές.


στον κορφο μου

αγγελάκια νέο ηράκλειο

Εκτός από το σκάφος διατηρούσαν και μεταξύ τους σχέση, η οποία όμως στα μέσα του 2009 άρχισε να παρουσιάζει προβλήματα και η κατάσταση οξύνθηκε σε μεγάλο βαθμό μεταξύ τους με αποτέλεσμα στις αρχές Αυγούστου της ίδιας χρονιάς να έρθουν σε διάσταση.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, όλα έγιναν στις 2 τα ξημερώματα τον Δεκαπενταύγουστο του 2009.

Ο Ελβετός είχε νωρίτερα βγει για διασκέδαση μόνος του και μόλις επέστρεψε στο σκάφος ξάπλωσε στην καμπίνα του για να κοιμηθεί. Τότε η Γαλλίδα κρατώντας ένα ψαροντούφεκο, άνοιξε το φινιστρίνι της καμπίνας και χωρίς ο Ελβετός να την αντιληφθεί τον χτύπησε με το καμάκι τραυματίζοντας τον στο λαιμό.

Ο Ελβετός μόλις αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί, τράβηξε το καμάκι από το λαιμό του ο οποίος αιμοραγούσε και κατευθύνθηκε προς την έξοδο. Η Γαλλίδα ωστόσο είχε κρυφτεί πίσω από την πόρτα της καμπίνας κρατώντας αυτή τη φορά ένα σφυρί στο χέρι της και με αυτό επιχείρησε να χτυπήσει τον σύντροφο της δύο φορές στο κεφάλι. Ευτυχώς ο Ελβετός αντιλήφθηκε την κίνηση της και κατάφερε να την ακινητοποιήσει.

Ο Ελβετός στη συνέχεια μετέβη στο νοσοκομείο όπου και του παρασχέθηκαν οι απαραίτητες ιατρικές φροντίδες, ενώ τον συνόδευσε και η Γαλλίδα.

Σε ότι αφορά το αδίκημα της κλοπής, η Γαλλίδα κατηγορείται ότι στις 28 Αυγούστου κατά την αναχώρησή της για το εξωτερικό πήρε μαζί της το ποσό των 3000 ευρώ, χρήματα που είχε αφήσει μέσα στο σκάφος ο Ελβετός.

Τέλος η ίδια κατηγορείται ότι προκάλεσε φθορές στο σκάφος, και συγκεκριμένα ότι κατέστρεψε λάστιχο από τη μηχανή που βοηθάει στη ψύξη αλλά και στην άντληση υδάτων, κάτι που ο Ελβετός διαπίστωσε ενώ έπλεε προς τη Νίσυρο στις αρχές Σεπτεμβρίου 2009.

Ο Ελβετός στη συνέχεια προέβη σε καταγγελία και η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης.

Πηγή: rodiaki.gr


Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

φωσφορος στον οργανισμο

Ποιοι και γιατί έκαναν μήνυση στον Γιάννη Ζουγανέλη

Μήνυση εναντίον του Γιάννη Ζουγανέλη υπέβαλε το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι, κατηγορώντας τον για «ρατσιστικές δηλώσεις».


πως να παραμεινω ψυχραιμη

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Γιάννης Ζουγανέλης είχε δηλώσει, μεταξύ άλλων:


οικονομικα μαθηματικα κιοχος



  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


«Να πω μια αλήθεια, ο Έλληνας μετανάστης δεν έχει καμία σχέση με τους μετανάστες που βλέπουμε εδώ πέρα και φιλοξενούμε εμείς. Καμία σχέση! Να σε φιλοξενήσω αλλά να μου πατήσεις το κεφάλι μέσα στο σπίτι μου; Όχι, δεν το θέλω.»


φωσφορος στον οργανισμο

«Πρέπει κάποια στιγμή να λέμε την αλήθεια. Τσακώθηκα με μετανάστη γιατί όταν τους πήγαμε κάποια στιγμή για να φάνε, εγώ ήμουν αυτός που επιλέχθηκε για να μοιράζω σαλάτες και ένας μου την πετάει και μου λέει «χούμους». Ε, του την έφερα στο κεφάλι! Δεν καταλαβαίνω Χριστό''!».

«Καμιά φορά οι επιλογές των ανθρώπων, ναι ακόμα και αυτών που πεθαίνουν της πείνας, δε γίνονται με βάση τη γεύση αλλά τη συνήθεια, την παράδοση και τη θρησκεία. Η τροφή εξάλλου εκτός από ανθρώπινη ανάγκη επιβίωσης είναι και κουλτούρα απ’ όποια χώρα και αν προέρχεσαι», σχολιάζει ο Παναγιώτης Δημητράς, εκπρόσωπος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ), σε σχετικό δημοσίευμα του Παρατηρητηρίου, ζητώντας ενημέρωση από τις αρμόδιες Αρχές για τον αριθμό πρωτοκόλλου που θα δοθεί στη μήνυση.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: O «Ραφαήλ» και η «Σοφία» φέρνουν πολικό ψύχος - Πυκνές χιονοπτώσεις και στην Αττική

Αυτό είναι το ανθρώπινο κτήνος που έδωσε εντολή για τον αποκεφαλισμό των δύο Σκανδιναβών τουριστριών

Σάλος στη Λάρισα: Κοιμήθηκε φτωχός και ξύπνησε... εκατομμυριούχος!


μεθοδολογία έρευνας βιβλιο

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρωμή 7 εκατ. ευρώ σε 412 δικαιούχους αγρότες

Την πληρωμή 412 δικαιούχων αγροτικών προγραμμάτων ανακοίνωσε o ΟΠΕΚΕΠΕ.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο ΟΠΕΚΕΠΕ πλήρωσε δικαιούχους ανειλημμένων υποχρεώσεων και ειδικών προγραμμάτων. Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ η πληρωμή έγινε το χρονικό διάστημα από 3/11/2017 – 7/11/2017 και αφορά στο σύνολο 412 δικαιούχους.


μεθοδολογία έρευνας βιβλιο



  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Σημειώνεται ότι το ποσό που κατέβαλε ο ΟΠΕΠΕΠΕ ανέρχεται σε 7.096.971,25 ευρώ.


αίτηση για απόκτηση ακαδημαϊκής ταυτότητας

παιχνιδι τουαλετα ομορφιας

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τα ποσά που καταβλήθηκαν ανά καθεστώς περιόδου


διηγημα μυθιστορημα νουβελα

Σοκάρει ο δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη: «Φώναζε, παλέψαμε και τη μαχαίρωσα»

Ακόμα και πιο έμπειροι αστυνομικοί σοκαρίστηκαν από την κυνική ομολογία του 58χρονου δολοφόνου της Δώρας Ζέμπερη - «Έτρεχε ματωμένη φωνάζοντας "βοήθεια"»


με χτυπησε το παπουτσι

Ο αρμενικής καταγωγής, Εμμανουήλ Γ. Εσ. περιέγραψε στον ανακριτή πώς πλησίασε την άτυχη κοπέλα, πώς την απείλησε με το στιλέτο, την πάλη τους και τον τρόπο που της αφαίρεσε τη ζωή γιατί - όπως είπε - «έτρεχε φωνάζοντας βοήθεια».




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Ο 58χρονος εμφανίστηκε μετανιωμένος και ζήτησε συγγνώμη από την οικογένειά της για τις συμφορές που προκάλεσε.


διηγημα μυθιστορημα νουβελα

Αρχικά ο καθ' ομολογία δολοφόνος, περιέγραψε τη ζωή του μέχρι το μοιραίο εκείνο βράδυ, της 18ης Οκτωβρίου.


ενρικε λισαντε

«Δεν μπορώ ακόμη να χωνέψω πως έγινε το κακό. Κατέστρεψα μια οικογένεια και αισθάνομαι πολύ άσχημα γι αυτό. Ξέρω ότι μια συγνώμη δεν θα φέρει πίσω την κοπέλα ούτε θα καλυτερεύσει την κατάσταση αλλά θέλω να την πω. Έχω δύο παιδιά, ένα αγόρι που έχω υιοθετήσει κι ένα κορίτσι που είναι 12 χρονών.

Η πρώην γυναίκα μου μένει στην Κόρινθο με χώρισε το 2007 γιατί κατάλαβε ότι έπαιρνα την κάτω βόλτα. Έχω μπει δυο φορές φυλακή. Δεν έχω πιάσει δουλειά από τότε που βγήκα και τα βγάζω πέρα με κλοπές.

Οι πληγές που έχω στα χέρια μου είναι από σπασίματα τζαμιών αυτοκινήτων, για κάτι τέτοιο πήγαινα στο Β’ νεκροταφείο Αθηνών. Όμως τα πράγματα εκεί στράβωσαν...

Για τη βραδιά της δολοφονίας, ο 58χρονος είπε:

Εκεί πήγαινα και παλιότερα κι έπαιρνα κάτι ασημένια κηροπήγια και καντήλια που έβρισκα εκεί. Κάτι τέτοιο ήθελα να κάνω κι εκείνο το απόγευμα αλλά η κακιά η ώρα το έφερε και μαζί μου κουβαλούσα ένα μαχαίρι, στιλέτο ήταν.

Είδα μια νεαρή κοπέλα να κλαίει μπροστά σε έναν τάφο…την έβλεπα πρώτη φορά στη ζωή μου. Κοίταξα γύρω μου και δεν είδα κανέναν, μόνο κάτι γριές κι αυτές αρκετά μέτρα μακριά.

Τότε σκέφτηκα να πάω να πάρω τη τσάντα της κοπέλας γιατί πίστευα ότι σίγουρα θα έχει κάποια λεφτά μέσα. Της έβγαλα το μαχαίρι, άρχισε να με τραβάει και να χτυπιόμαστε. Χωρίς να καταλάβω πώς κι ενώ παλεύαμε, τη χτύπησα με το μαχαίρι… δεν θυμάμαι ακριβώς πόσες φορές, μετά η κοπέλα που ήταν ματωμένη άρχισε να τρέχει ματωμένη προς το κέντρο του νεκροταφείου φωνάζοντας βοήθεια.

Εγώ γύρισα προς τα πίσω από όπου είχα μπει κρατώντας την τσάντα της κοπέλας στα χέρια μου. Είχα σαστίσει… εκείνη τη στιγμή δεν ήξερα τι έκανα. Είχα θολώσει, κοίταξα τα χέρια μου και είδα ότι ήταν γεμάτα αίματα. Το αίμα ήταν της κοπέλας γιατί εγώ δεν είχα χτυπήσει. Έβγαλα μια χαρτοπετσέτα και σκούπισα τα αίματα.

Η καρδιά μου χτυπούσε τόσο δυνατά. Κοίταξα μέσα στην τσάντα, είχε iPhone 5 με τα ακουστικά του, ένα πορτοφόλι με κάρτες και 5ευρώ. Τα είχα χαμένα εκείνη την ώρα.

Πούλησα το κινητό σε μαγαζί Πακιστανών μαζί με τα ακουστικά για 20 ευρώ. Ήμουν αγχωμένος και ιδρωμένος. Ήθελα να το πουλήσω όσο πιο γρήγορα γίνεται για να εξαφανιστώ από εκεί.

Μετά ψώνισα πρέζα από τη Βάθης και πήγα σπίτι και κοιμήθηκα για να ηρεμήσω. Όταν έγινε το κακό δεν είχα πιει πρέζα αλλά είχα στερητικά.

Όλο αυτόν τον καιρό, από τότε που έκανα το κακό μέχρι σήμερα έβλεπα τις ειδήσεις που έλεγαν για την κοπέλα και σκεφτόμουν τις συμφορές που προκάλεσα. Περίμενα να με βρείτε και να σας πω τι έγινε. Με το που σας τα είπα έφυγε ένα βάρος από μέσα μου, που το κουβαλούσα και δεν είχα πει τίποτα σε κανέναν για το κακό που είχα κάνει. Έβαλα φωτιά στη τσάντα και στα πράγματα της κοπέλας. Ζητά συγγνώμη από την οικογένεια της κοπέλας, αν και νομίζω πως αυτό δεν απαλύνει τον πόνο τους.»

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ:




ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΔΩΡΑΣ ΖΕΜΠΕΡΗ

Έτσι προσπάθησε να εξαφανίσει τα ίχνη του

Σύμφωνα με την Αστυνομία, κανένα από τα άτομα που βρίσκονταν στο νεκροταφείο δεν είχε αντιληφθεί την επίθεση και δεν είχε δει το δράστη. Ο 58χρονος φεύγοντας από το νεκροταφείο ακολούθησε την ίδια διαδρομή, ενώ έκαψε την τσάντα του θύματος με το περιεχόμενό της αφού πρώτα αφαίρεσε το κινητό τηλέφωνο.

Το μαχαίρι και τη μπλούζα που φορούσε τα πέταξε σε κάδο απορριμμάτων σε μεγάλη απόσταση από το νεκροταφείο.

Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/835509/dora-zemperi-nees-apokalypseis-apo-tin-el-as-pos-prospathise-o-dolofonos-na-exafanisei-ta-ixni-toy#ixzz4xusBftI1


ποταμι υποψηφιοι βολος

Βγήκε από τη φυλακή ο Κουφοντίνας: «Θα χρησιμοποιήσω την άδεια στο πλαίσιο του νόμου»

Βγήκε από τις φυλακές Κορυδαλλού, λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι της Πέμπτης (09/11/2017) ο Δημήτρης Κουφοντίνας, στο πλαίσιο της 24ωρης άδειας που έλαβε.


Με τον περιοριστικό όρο της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές την ημέρα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του τόπου διαμονής του (Βαρνάβας Αττικής), πέρασε την πύλη εξόδου από τις φυλακές Κορυδαλλού ο καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια κάθειρξη για τη δράση του στη 17 Νοέμβρη, Δημήτρης Κουφοντίνας.


ποταμι υποψηφιοι βολος

παλιοι αγγλοι ηθοποιοι

τραπεζαριες ξενοδοχειων



  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Ο Κουφοντίνας βγήκε από τη φυλακή με τη συνοδεία της συζύγου του, Αγγελικής Σωτηροπούλου και του γιου του, Έκτορα, χωρίς να προβεί σε δηλώσεις.



Ο αποκαλούμενος ως «επιχειρησιακός αρχηγός» της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη» βγαίνει για πρώτη φορά από τις φυλακές μετά το 2002 οπότε και παραδόθηκε στις Αρχές, με 48ωρη άδεια, η οποία εγκρίθηκε από το Συμβούλιο των φυλακών μετά από αλλεπάλληλες αιτήσεις με τη συναίνεση και του εισαγγελέα επόπτη των φυλακών, ο οποίος έχει δικαίωμα να αρνηθεί ανεξάρτητα από τη στάση των άλλων δύο μελών του συμβουλίου.

Η χορήγηση της άδειας στηρίζεται στις προϋποθέσεις που θέτει παλαιός νόμος που ισχύει για τη χορήγηση αδειών σε κρατούμενους. Σε αυτές δεν περιλαμβάνεται η βαρύτητα των αδικημάτων που έχει διαπράξει ο κρατούμενος αλλά η συμπεριφορά εντός της φυλακής (πειθαρχικά κ. λπ).

Κουφοντίνας: Θα χρησιμοποιήσω την άδεια στο πλαίσιο του νόμου

«Θα χρησιμοποιήσω την άδεια στο πλαίσιο του νόμου και για την ενίσχυση των δεσμών με την οικογένειά μου» φέρεται να είπε στο Τριμελές Συμβούλιο των φυλακών, το οποίο ενέκρινε την 48ωρη άδειά του, ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Μάλιστα, εξέφρασε την επιθυμία του να επανασυστήσει τη μελισσουργική μονάδα που είχε. «Επιθυμώ επίσης να επανασυστήσω την μελισσουργική μονάδα που είχα» είπε συγκεκριμένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πολυισοβίτης Δημήτρης Κουφοντίνας κατά την στην ακρόασή του από το Συμβούλιο επικαλέστηκε τις προϋποθέσεις καλής χρήσης της άδειας (τις μοναδικές που ζητεί ο νόμος ο οποίος θεσπίστηκε το 1989 και ανανεώθηκε το 1999) δηλαδή τους δεσμούς με την οικογένεια και την επαγγελματική αποκατάσταση που είναι ο δρόμος για την επανένταξη στην κοινωνία.

Ο κρατούμενος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν ερωτήθη για τη θέση του απέναντι στις βαριές κατηγορίες για τις οποίες καταδικάστηκε ως μέλος της 17 Νοέμβρη, καθώς δεν το θέτει ως προϋπόθεση ο νόμος για τη χορήγηση αδείας.

Ιωάννα Κούρτοβικ: Δικαίωμα για τον κρατούμενο η άδεια

«Η άδεια είναι ένα δικαίωμα για τον κρατούμενο» ανέφερε η συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Κουφοντίνα, κ. Ιωάννα Κούρτοβικ. Σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους λίγο μετά την έξοδο του Κουφοντίνα από τις φυλακές Κορυδαλλού διευκρίνισε πως «είναι ένα δικαίωμα που αποκτήθηκε με αγώνες και θυσίες μέσα στις φυλακές τα προηγούμενα χρόνια». «Ένα δίκαιο συμβούλιο έκανε μία δίκαιη κρίση. Κρίνοντας με βάση το νόμο και τίποτα παραπάνω χορήγησε την άδεια» είπε μεταξύ άλλων, η κ. Κούρτοβικ.

Παράλληλα, άσκησε κριτική σε όσους παρεμβαίνουν αυτή τη στιγμή στις αποφάσεις των θεσμικών οργάνων, χωρίς να έχουν δικαίωμα, καλώντας τους να σεβαστούν τον κρατούμενο, να σεβαστούν την άσκηση του δικαιώματος και να πάψουν να ασχημονούν στα κανάλια.

Σωφρονιστικοί υπάλληλοι: Ο Κουφοντίνας δικαιούται άδεια

Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας τάσσεται υπέρ της χορήγησης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι πήρε μία άδεια την οποία δικαιούται. «Είναι βέβαιο ότι αν δεν είχε παραβιάσει την άδειά του ο Χριστόδουλος Ξηρός, θα την είχε πάρει πολύ νωρίτερα» τονίζουν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

«Ο Δημήτρης Κουφοντίνας όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει υποπέσει σε κανένα πειθαρχικό παράπτωμα μέσα στην φυλακή, πληροί κατά τη γνώμη μας τα κριτήρια χορήγησης της άδειας και οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται. Ακόμα και όταν διαπιστώνουμε ότι μπορεί να αγγίζουν τις αντοχές της κοινωνίας μας» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση.

«Αλήθεια, ποιο κριτήριο δεν τηρείται για τη χορήγηση αυτής της άδειας, όταν το μόνο που είναι εν ισχύ τελικά από όλα όσα είχαν προβλεφθεί κατά την πρώτη ισχύ του θεσμού των αδειών, έχει παραμείνει μόνο ένα και συγκεκριμένα αυτό της ''προσδοκίας για καλή χρήση της άδειας''» διερωτούνται οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Θύελλα πολιτικών αντιδράσεων

Η είδηση της άδειας του Δημήτρη Κουφοντίνα προκάλεσε θύελλα πολιτικών αντιδράσεων, με το πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη να χαρακτηρίζει αδιανόητη αυτή την απόφαση. Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη καλεί την κυβέρνηση να πάρει θέση για το θέμα ενώ διερωτάται «πώς είναι δυνατόν να δίνουν άδεια στο πιστόλι της 17 Νοέμβρη». «Απλά απαράδεκτη» χαρακτήρισε την απόφαση ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης.


χαρακτες επιγραφες

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Τι αλλάζει σε Μετρό και Ηλεκτρικό

Δείτε τις αλλαγές που έρχονται το επόμενο διάστημα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.


Η Ελληνική Αστυνομία αναμένεται να αναλάβει τη φύλαξη σταθμών του Μετρό, ώστε να εντοπιστούν τα κρούσματα επιθέσεων που σημειώνονται. Ως αντάλλαγμα θα λάβει την παροχή δωρεάν μετακίνησης των ενστόλων με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Καθημερινή», δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη και Υποδομών «Κάρτες μετακίνησης στα μέσα μαζικής μεταφοράς του ένστολου προσωπικού του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη».


χαρακτες επιγραφες

χαλκιδα α εθνικη

Η εν λόγω ΚΥΑ προβλέπει ότι ο ΟΑΣΑ θα διαθέσει (αφού αναλάβει και την έκδοσή τους) στους αστυνομικούς προσωποποιημένες επαναφορτιζόμενες κάρτες με τις οποίες θα μετακινούνται δωρεάν σε όλα τα μέσα μεταφοράς. Από την πλευρά της η ΕΛ. ΑΣ. θα αναλάβει να διαθέσει το απαραίτητο ένστολο προσωπικό για την παροχή υπηρεσιών φύλαξης χώρων συγκοινωνιακού έργου των ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) και ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες), όπως και την υποβοήθηση στην εκτέλεση υποστηρικτικών δράσεων αναγκαίων για το έργο του ΟΑΣΑ.


αιρ μαχ ασπρα

Μεταξύ των υποχρεώσεων που αναλαμβάνουν οι δυνάμεις της ΕΛ. ΑΣ. είναι η φύλαξη των σταθμών Μετρό και ΗΣΑΠ, η ασφάλεια ιδιαίτερων σημείων του συγκοινωνιακού δικτύου, η αστυνόμευση λεωφορειολωρίδων και η υποστήριξη της λειτουργίας των γερανοφόρων οχημάτων του ΟΑΣΑ. Οι λεπτομέρειες και ο ακριβής αριθμός των ενστόλων που θα διατίθεται για την ασφάλεια των ΜΜΜ θα καθορίζεται κατά περίπτωση ανάλογα με τις ανάγκες του Οργανισμού.

Ο ΟΑΣΑ θα αποστέλλει ετησίως αναλυτικό αίτημα προς της ΕΛ. ΑΣ., με το οποίο θα παραθέτει τις ειδικότερες ανάγκες που έχει σε συγκεκριμένες υπηρεσίες, που παρέχονται από την αστυνομία.

Η ΕΛ. ΑΣ. με τη σειρά της θα καταρτίζει αναλυτικό πίνακα με το απαιτούμενο ένστολο προσωπικό. Η αξία των παρεχόμενων υπηρεσιών από την ΕΛ. ΑΣ θα είναι κατ’ έτος ίση προς την αξία του αντιτίμου του συνόλου των μετακινήσεων του προσωπικού με τις κάρτες του ΟΑΣΑ.


Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Τι αλλάζει σε Μετρό και Ηλεκτρικό
01
Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Τι αλλάζει σε Μετρό και Ηλεκτρικό








τατιάνα καραπαναγιώτη βαρδινογιαννης

Τύχη βουνό! Ποιος είναι ο Πατρινός που κέρδισε το μοναδικό 5άρι στο Τζόκερ

Δεν πίστευε στην τύχη του ένας παίκτης του δελτίου Τζόκερ στην Πάτρα, αφού έπιασε το μοναδικό 5άρι στην χθεσινή κλήρωση.


Το νέο τζακ ποτ στο τζόκερ άφησε πίσω ένα μεγάλο τυχερό στην Πάτρα. Με μόλις 3 ευρώ ήταν ο μοναδικός νικητής στη δεύτερη κατηγορία...




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Δείτε εδώ τους τυχερούς αριθμούς

Το τυχερό δελτίο κατατέθηκε στο πρακτορείο του Αναστάσιου Καμηλάρη, στην οδό Ελλήνος Στατιώτου 93.


τατιάνα καραπαναγιώτη βαρδινογιαννης

ριτα αντωνοπουλου βικιπαιδεια

μαρια λεν τη παναγια στιχοι

Διαβάστε αναλυτικά για τον τυχερό Πατρινό στο patrasevents.gr


κωνσταντινος χατζης facebook

Τροχαίο δυστύχημα με παράσυρση πεζού στα Σαγέικα Αχαΐας

Δικογραφία σχηματίσθηκε σε βάρος γυναίκας οδηγού για θανατηφόρο τροχαίο που σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στη δημοτική οδό Σαγέικων – Γερουσαίικων.


Όπως αναφέρει το thebest.gr, η 601χρονη οδηγός του οχήματος παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα έναν ηλικιωμένο 82 ετών.




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Η οδηγός του αυτοκινήτου συνελήφθη για ανθρωποκτονία από αμέλεια και αφέθηκε ελεύθερη με προφορική εντολή του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Πατρών, διενεργείται προανάκριση για την διακρίβωση των αιτιών και συνθηκών πρόκλησης του τροχαίου ατυχήματος.


κωνσταντινος χατζης facebook

παπιγκο χαρτης

φλουδα καροτου

μαικλ τζακσον λαιβ

Μαχαίρωσαν Αλγερινό που είχε κλέψει κινητό από συμπατριώτη του

Επίθεση με μαχαίρι δέχθηκε ένας 28χρονος Αλγερινός στη Θεσσαλονίκη.


Όπως φαίνεται ο άνδρας πριν από το αιματηρό επεισόδιο, είχε αποσπάσει κινητό τηλέφωνο από ανήλικο συμπατριώτη του.


μαικλ τζακσον λαιβ



  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης (14/11), στην περιοχή της Καρόλου Ντηλ, σύμφωνα με το ΑΠΕ.



καιρος αθηνα σουζη
μαθηματικα κατευθυνσης 2017