Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

παναγίας εικοσιφοινίσσης

Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης, τύπου Brent καταγράφηκαν στα 55,14 δολάρια το βαρέλι, αυξημένες κατά 20 σεντς, από το τελευταίο κλείσιμο. Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου καταγράφηκαν στα 52,12 δολάρια το βαρέλι, αυξημένες κατά 16 σεντς.


Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι η κυβέρνηση επέλεξε να αυξήσει τους φόρους στα καύσιμα στη χειρότερη δυνατή συγκυρία, δηλαδή πάνω σε μια ανοδική από πλευράς διεθνών τιμών αγορά.


κυα ανασφαλιστοι

Είναι χαρακτηριστικό ότι μία εβδομάδα μετά την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης, συνυπολογιζομένου και του ΦΠΑ, τα καύσιμα έχουν πάρει παντού φωτιά. Τέσσερα με πέντε λεπτά υπολογίζεται ότι έχει αυξηθεί πανελλαδικά η τιμή της βενζίνης (από 1,49 στα 1,54 ευρώ), έντεκα ολόκληρα λεπτά το ντίζελ κίνησης (από 1,19 στα 1,30 ευρώ) και δέκα λεπτά το υγραέριο κίνησης (από 0,72 σε 0,82 ευρώ).


παναγίας εικοσιφοινίσσης

υπεροχο στα αγγλικα

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση ρίχνει την ευθύνη για τις αυξήσεις στην άνοδο των διεθνών τιμών του πετρελαίου, όπως έκανε προ ημερών ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου, παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι αυτές οι τελευταίες επηρεάζουν μόνο την τιμή διυλιστηρίου. Δηλαδή μόνο το 28% έως 30% της τελικής αξίας της βενζίνης. Το 72% της λιανικής τιμής της βενζίνης στην Ελλάδα διαμορφώνεται πλέον με βάση τους φόρους, έναντι 66% που είναι ο μέσος όρος στην ΕΕ, όπου η μέση αγοραστική δύναμη είναι υψηλότερη της ελληνικής. Με άλλα λόγια, επτά με δέκα ευρώ της τελικής τιμής της βενζίνης είναι πλέον φόροι.


Το πλήγμα που προκάλεσε η επιβολή φόρων σε μια ανοδική συγκυρία από πλευράς διεθνών τιμών φαίνεται από τα στοιχεία για τη νησιωτική Ελλάδα, περιοχές όπου παραδοσιακά ο ανταγωνισμός υστερεί και όπου εκτός των ειδικών φόρων κατανάλωσης αυξήθηκε και ο ΦΠΑ από 17% σε 24%. Σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα η τιμή της βενζίνης κυμαίνεται πλέον μεταξύ 1,66 και 1,91 ευρώ. Το ντίζελ κίνησης πωλείται μεταξύ 1,30 και 1,53 ευρώ και το πετρέλαιο θέρμανσης ανάμεσα σε 1,04 και 1,15 ευρώ.


Ενώ δηλαδή την τελευταία διετία τα καύσιμα επενεργούσαν θετικά στο ΑΕΠ της χώρας, δίνοντας ανάσες σε κατανάλωση και παραγωγή, τώρα φαίνεται ότι έχουμε μπει σε μια περίοδο αυξήσεων, μέσω των φόρων και των διεθνών τιμών.


ινοκυστικες αλλοιωσεις μαστου

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει προϊδεάσει για το πρώτο συμβιβαστικό βήμα που είναι η επέκταση του δημοσιονομικού κόφτη μετά το 2018. Στο πλαίσιο αυτό, εξετάζεται από την κυβέρνηση και η μείωση του αφορολογήτου ορίου σε περίπτωση που δεν επιτευχθούν οι στόχοι για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ μετά το 2018.


Η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι για να κλείσει η αξιολόγηση πρέπει να συναινέσει σε μέτρα που έχει βάλει στο τραπέζι το ΔΝΤ ανεξάρτητα από το εάν εκείνο θα μετάσχει χρηματοδοτικά στο πρόγραμμα ή όχι. Έτσι, η μείωση του αφορολογήτου προβάλλει στην πρώτη γραμμή των πιθανών μέτρων για μετά το 2018.


ινοκυστικες αλλοιωσεις μαστου

Οι διαψεύσεις από την πλευρά της κυβέρνησης δεν είναι σε καμία περίπτωση ενδεικτικές των προθέσεων της. Τον περασμένο Μάρτιο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε διαβεβαιώσει ότι όσο ο ίδιος παραμένει υπουργός Οικονομικών νέα μείωση του αφορολογήτου δεν θα περάσει. Τελικά και ο υπουργός παρέμεινε και το αφορολόγητο μειώθηκε από τα 9.500 ευρώ έως και τα 8.636 ευρώ για όσους δεν έχουν παιδιά.


φεβρουαριος τραγουδια

οσε δρομολογια θηβα καρδιτσα

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί πως αν και η μείωση του αφορολογήτου αποτελεί πάγιο αίτημα του ΔΝΤ, προσφάτως και ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ προχώρησε στη γραμμή του Ταμείου για το αφορολόγητο.


«Γνωρίζουμε ότι οι φορολογικοί συντελεστές είναι σχετικά υψηλοί και η φορολογική βάση σχετικά στενή. Εμείς δεν υποστηρίζουμε ότι χρειάζονται περισσότερα έσοδα, αλλά νομίζω ότι η δομή του συστήματος εσόδων δεν είναι αποτελεσματική και σίγουρα δεν είναι φιλική προς την ανάπτυξη» ανέφερε σε συνέντευξή του ο Κλάους Ρέγκλινγκ.


ορισμοι για την τεχνη

Η εξέλιξη αυτή έχει συμβάλει στην αύξηση της κοινωνικής πόλωσης, κάτι που αναμένεται να έχει καθοριστικές συνέπειες σε κάθε γωνιά του πλανήτη την επόμενη δεκαετία αναφέρεται επίσης στην έκθεση, η οποία παρουσιάστηκε σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Bloomberg στο Λονδίνο. Ως τρίτη σοβαρή απειλή μετά την αύξηση των ανισοτήτων και την κοινωνική πόλωση αναφέρεται η κλιματική αλλαγή.


Η ασθενής οικονομική ανάπτυξη που καταγράφεται μετά το τέλος της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης έχει διευρύνει το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών προκαλώντας μεγάλες κοινωνικές αντιδράσεις, οι οποίες έχουν οδηγήσει στην ενίσχυση της δύναμης λαϊκιστικών κομμάτων, σύμφωνα πάντα με την έκθεση. Ως παραδείγματα των νέων τάσεων αναφέρονται η απόφαση των Βρετανών να εγκαταλείψουν την Ευρωπαϊκή Ενωση μετά το σχετικό δημοψήφισμα, αλλά και η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ. Αυτά όμως δεν είναι τα μόνα παραδείγματα των αντιδράσεων που προκαλούνται από άκρη σε άκρη του κόσμου και κυρίως στην Ευρώπη. Σε χώρες όπως είναι η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία και η Ολλανδία καταγράφεται το τελευταίο διάστημα μεγάλη ενίσχυση ακροδεξιών κομμάτων.


squash στην αθηνα

Στην έκθεση αναφέρεται ότι τα φαινόμενα διαφθοράς και η άνιση διανομή του πλούτου που προέρχεται από την ανάπτυξη πλήττουν καίρια το υπάρχον οικονομικό μοντέλο. Για να βγουν τα συμπεράσματα της έκθεσης συμμετείχαν 750 ειδικοί από όλο τον κόσμο, οι οποίοι εξέτασαν δεκάδες κινδύνους που απειλούν την οικονομία – από τον αποπληθωρισμό, μέχρι τις φούσκες σε ακίνητα και χρηματιστήρια, τρομοκρατικές επιθέσεις, κυβερνοεπιθέσεις, ελλείψεις τροφίμων και ακραία καιρικά φαινόμενα. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε ακόμη στην απασχόληση και ιδιαίτερα στον τρόπο με τον οποίο η υψηλή τεχνολογία αλλάζει το εργασιακό περιβάλλον.


προφητειες και οραματα

Τα αποτελέσματα της έκθεσης θα συζητηθούν μεταξύ ηγετών κρατών και επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, που συγκαλείται στο Νταβός από τις 17 έως τις 20 Ιανουαρίου.


ορισμοι για την τεχνη

τσαγιερα σετ

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τον Ιούλιο, η κυβέρνηση έχει λάβει ενισχύσεις ύψους 3,3 δισ. ευρώ από τις δόσεις του προγράμματος ενώ έχει ήδη αποπληρώσει οφειλές ύψους 2,3 δισ. ευρώ και έχει καταβάλλει εκκρεμείς επιστροφές φόρων ύψους 254 εκατ. ευρώ.


τσαγιερα σετ

φανελες γιουβεντους

Από τις συνολικές υποχρεώσεις φορέων του Δημοσίου προς ιδιώτες τον περασμένο Νοέμβριο, τα 4,163 δισ. ευρώ αντιστοιχούσαν σε ληξιπρόθεσμες οφειλές (έναντι 4,718 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο), ενώ οι εκκρεμούσες επιστροφές φόρου ήταν 1,440 δισ. ευρώ (από 1,612 δισ. ευρώ έναν μήνα πριν).


Από τους φορείς του Δημοσίου, τις μεγαλύτερες έχουν οι Οργανισμοί Κοινωνικής Ασφάλισης με συνολικά 2,37 δισ. ευρώ. Εξ αυτών, ο ΕΟΠΥΥ χρωστά 1,339 δισ. ευρώ και το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων 482 εκατ. ευρώ.


Ακολουθούν τα νοσοκομεία, με υποχρεώσεις 758 εκατ. ευρώ (έναντι 987 εκατ. ευρώ έναν μήνα νωρίτερα) και η Τοπική Αυτοδιοίκηση με 358 εκατ. ευρώ.


υπολογισμός πάχους πλάκας

νερα διον

Υποχρέωση υποβολής νέας αίτησης έχουν και όσοι έχουν ενταχθεί στο ΚΟΤ κατά το παρελθόν, προκειμένου να αξιολογηθεί εκ νέου η υπαγωγή τους, με βάση τα στοιχεία του φορολογικού έτους 2017 (φορολογική δήλωση 2018). Όσοι δεν πληρούν πλέον τα κριτήρια ένταξης θα μπορούν να αξιοποιούν το ΚΟΤ μέχρι την 30ή Νοεμβρίου 2018, οπότε και θα έχει παρέλθει ένας μήνας (όπως προβλέπει ο νόμος) από την λήξη της προθεσμίας για την υποβολή δηλώσεων φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων σε όλη τη χώρα (μετά και την παράταση μέχρι την 30 Οκτωβρίου 2018 για τις πυρόπληκτες περιοχές).


Δηλαδή, μετά και την παράταση μέχρι την 30ή Οκτωβρίου 2018 για τις πυρόπληκτες περιοχές, εάν και μέχρι 30/11/2018 δεν έχετε υποβάλει εκ νέου αίτηση, τότε αυτόματα απεντάσσεσθε από το ΚΟΤ (από 01/12/2018) ακόμη και αν πληροίτε τις προϋποθέσεις για κάποια κατηγορία. Η εφαρμογή θα συνεχίσει να δέχεται αιτήσεις ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) και μετά την 30ή Νοεμβρίου 2018.


παθαινω κρισεις πανικου

Δείτε αν είστε δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ) σε 6 βήματα


Βήμα 1. Με την είσοδό σας στο σύστημα θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε τον ΑΜΚΑ σας και να συναινέσετε στην επεξεργασία των στοιχείων που απαιτούνται (τα δικά σας, του/της συζύγου και των προστατευόμενων τέκνων σας)


νερα διον

μεταχειρισμενα μοτο παπια

Βήμα 2. Μετά την συναίνεσή σας, εμφανίζεται φόρμα που αναφέρει κάποια προσωπικά στοιχεία σας. Επιλέξτε για ποιο ΚΟΤ θέλετε να κάνετε αίτηση


Βήμα 3. Απαραίτητη είναι η συμπλήρωση αριθμού παροχής ηλεκτρικής ενέργειας. Επίσης απαιτείται το e-mail και ένας αριθμός κινητού τηλεφώνου που θα χρησιμοποιηθούν για αποστολή τυχόν ειδοποιήσεων


Για αιτήσεις ΚΟΤ-Β σε περίπτωση που το νοικοκυριό σας έχει και ενήλικα φιλοξενούμενα μέλη, για να δείτε αν πληρείτε τα κριτήρια απαιτείται η συγκατάθεση των φιλοξενούμενων ατόμων μέσω των κωδικών τους Taxisnet για την προσπέλαση των στοιχείων τους από την ΑΑΔΕ Αν για κάποιο άτομο απαιτείται συναίνεση αναφέρεται ευκρινώς


Βήμα 4. Για αιτήσεις ΚΟΤ-Α απαιτείται να έχετε εγκεκριμένη αίτηση ΚΕΑ που να έχει εγκριθεί εντός του τελευταίου διμήνου. Αν είστε δικαιούχος ΚΕΑ αλλά η αίτησης σας έχει εγκριθεί πριν από τους τελευταίους 2 μήνες, πρέπει να κάνετε τροποποιητική αίτηση ΚΕΑ. Για ΚΟΤ-Α δεν απαιτείται η συγκατάθεση των φιλοξενούμενων ατόμων γιατί έχει δοθεί στο ΚΕΑ


Βήμα 5. Εφόσον έχουν δοθεί όλες οι τυχόν απαιτούμενες συναινέσεις των ενήλικων μελών του νοικοκυριού σας, και έχουν συμπληρωθεί όλα τα απαιτούμενα πεδία, εμφανίζεται η πληροφορία αναφορικά με το εάν πληροίτε τα κριτήρια ή όχι


Βήμα 6. Για να καταστείτε δικαιούχος πρέπει να πατήσετε το κουμπί [Υποβολή Αίτησης]. Εάν πληροίτε τα κριτήρια του ΚΟΤ, εμφανίζεται και το όριο τετραμηνιαίας κατανάλωσης για τιμολόγηση με το ΚΟΤ που αιτηθήκατε. Στην αντίθετη περίπτωση, εμφανίζονται οι λόγοι απόρριψης


εμμανουελα καρεκλα

Φιλοδοξία των Παπαστράτος Start-Up / Scale-Up Greece Awards, που διοργανώνει η Boussias Communications, είναι να εξελιχθούν σε έναν ακόμα σημαντικό θεσμό του σύγχρονου ελληνικού επιχειρείν, υποστηρίζοντας και αναδεικνύοντας ελληνικά start-ups, αλλά και scale-ups από φέτος, που προσφέρουν καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες, διαθέτουν πλήρη επιχειρηματικά μοντέλα, οικονομική βιωσιμότητα και – φυσικά – υψηλή αναπτυξιακή προοπτική.


εμμανουελα καρεκλα

Στα βραβεία αυτά έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν υποψηφιότητα καινοτόμες επιχειρήσεις που λειτουργούν τα τελευταία πέντε χρόνια στην Ελλάδα ή ανήκουν κατά πλειοψηφία σε Έλληνες, αλλά λειτουργούν σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου.


Προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων: 10 Φεβρουαρίου 2017


Download entry guidelines


race tech τιμη

τζιπ χ5

Η σημαντική διαφορά του θεσμού


Τα Παπαστράτος Start-Up / Scale-Up Greece Awards είναι κάτι παραπάνω από ένας διαγωνισμός. Αποτελούν μία ευρύτερη πρωτοβουλία που στόχο έχει να υποστηρίξει και να δώσει αξία στις ολοκληρωμένες επιχειρηματικές ιδέες, τα καινοτόμα προϊόντα / υπηρεσίες και τα πλήρη επιχειρηματικά μοντέλα που επιδεικνύουν οικονομική βιωσιμότητα και υψηλή αναπτυξιακή προοπτική και πορεία για νέες ελληνικές επιχειρήσεις.


Ο διαγωνισμός, που υποστηρίζεται από δεκάδες αναγνωρισμένους φορείς και προσωπικότητες του υγιούς επιχειρηματικού οικοσυστήματος, περιλαμβάνει:


- τη διαγωνιστική διαδικασία (υποβολή υποψηφιοτήτων, αξιολόγηση από στελέχη με ευρεία εμπειρία στο επιχειρείν)


- τη διαδικασία pitching σε πάνελ από επιχειρηματίες, στελέχη, ακαδημαϊκούς


ιεκ ξυνη θεσσαλονικη κομμωτικη

Το εφετινό Φόρουμ είναι πολύ διαφορετικό από τα προηγούμενα, καθώς οι παγκόσμιες οικονομικές και πολιτικές ελίτ καλούνται να «απολογηθούν» για το γεγονός ότι πρακτικές των προηγούμενων χρόνων τροφοδότησαν την εισοδηματική ανισότητα και συρρίκνωσαν την μεσαία τάξη. Στις δύο αυτές βασικές αιτίες αποδίδεται από τους μετέχοντες στο Φόρουμ , αλλά και στους παρατηρητές των εργασιών του, η έκρηξη λαϊκισμού που ακολούθησε της διεθνούς οικονομικής κρίσης το 2009 και η οποία κορυφώθηκε με το Brexit και με την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ.


Το βασικό συμπέρασμα του Φόρουμ είναι πως ο λαϊκισμός δεν αποτελεί βάση για μια βιώσιμη παγκόσμια ευημερία. «Η άνοδος του λαϊκισμού σε όλα τα ανεπτυγμένα έθνη είναι τώρα πιο σημαντική από ότι οι κεντρικές τράπεζες για τους παγκόσμιους δρώντες στην αγορά», δήλωσε σήμερα σε πάνελ του Νταβός ο Ρέι Ντάλιο, ο ιδρυτής και συν-επικεφαλής επενδύσεων της Bridgewater Associates, του μεγαλύτερου hedge funds στον κόσμο με περίπου 150 δισ. δολάρια υπό διαχείριση.


Από το ίδιο πάνελ η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ ανέφερε πως το Ταμείο είχε προειδοποιήσει ήδη από το 2013 για τους κινδύνους που εγκυμονούσαν από την εισοδηματική ανισότητα. «Με χαμηλότερη ανάπτυξη, περισσότερη ανισότητα και πολύ λιγότερη διαφάνεια, πιστεύω ότι έχετε τα καλά συστατικά αυτού που ορίζεται πλέον ως κρίση της μεσαίας τάξης στις ανεπτυγμένες οικονομίες», ανέφερε.


ιεκ ξυνη θεσσαλονικη κομμωτικη

νοκια λουμια 530 πλαισιο

O Λάρι Σάμερς, πρώην υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών μιλώντας στην ίδια συζήτηση εστίασε στην ανάγκη οι ελίτ να ανακτήσουν τον έλεγχο της πολιτικής αφήγησης απομονώνοντας των λαϊκισμό. «Ευρύτερος στόχος μας πρέπει να είναι να κάνουμε την Αμερική περισσότερη από ποτέ. Αυτό είναι πολύ διαφορετικό από το να την καταστήσουμε και πάλι μεγάλη», τόνισε σχετικά αφήνοντας έτσι εμμέσως αιχμές κατά του προέδρου Τραμπ. Στην βάση αυτή εστίασε στην ανάγκη δημόσιων επενδύσεων σε κατάλληλη κλίμακα και ειδικά στην πραγματοποίηση επενδύσεων στην τεχνολογία και την εκπαίδευση.


καλαμια κουφονησια

Πάντως, από τις εργασίες του Φόρουμ προκύπτει πως στην Ευρώπη ο λαϊκισμός φαίνεται πιο ανθεκτικός, καθώς η ευρωπαϊκή ήπειρος είναι «κουρασμένη» από την κρίση δημόσιου χρέους και οι προϋπολογισμοί παραμένουν περιοριστικοί. Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιερ Κάρλο Παντοάν είπε στο ίδιο πάνελ πως η αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θέτει μια μεγάλη πρόκληση στους φορείς χάραξης πολιτικής. Ο ίδιος υποστήριξε πως επί του παρόντος, δεν υπάρχει στην ΕΕ αντιπρόταση στον λαϊκισμό.« Δεν έχουμε ένα όραμα στην Ευρώπη, που να αποτελεί ένα ισχυρό μήνυμα. Συγγνώμη εάν είμαι απαισιόδοξος, αλλά αυτή είναι η περίπτωση», τόνισε.


μεταφραση credit note

Συγκεκριμένα, στις 11:00 το πρωί σήμανε συναγερμός αεροπορικής επίθεσης, ο οποίος διήρκησε 60 δευτερόλεπτα.


Στις 11:05 υπήρξε σήμα λήξης του συναγερμού, για χρονική διάρκεια επίσης 60 δευτερολέπτων.


Η διακλαδική εθνική άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018» των Ενόπλων Δυνάμεων θα ολοκληρωθεί στις 12 Οκτωβρίου στον Έβρο, όπου και θα διεξαχθεί η τελική φάση της.


μενελαος βασιλιας σπαρτης

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ετήσια στρατιωτική άσκηση, στην οποία συμμετέχουν και οι τρεις κλάδοι των Ενόπλων Δυνάμεων και συντονίζεται από το ΓΕΕΘΑ.


μεταφραση credit note

γιάννα ντέφι

Στη φετινή άσκηση έχουν κληθεί να συμμετέχουν και περίπου 5.000 έφεδροι με φύλλα ατομικής προσκλήσεως.


Η άσκηση διεξάγεται σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο και εντός του FIR Αθηνών, επί βάσεως ΤΑΑΣ (Τακτική Άσκηση Άνευ Στρατευμάτων) και ΤΑΜΣ (Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων).


Μεταξύ των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων περιλαμβάνεται και διάβαση ευκαιρίας ποταμού (Νέστου).


Σύμφωνα με πληροφορίες, την τελική φάση της άσκησης θα παρακολουθήσει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.


γιάννης νεγρεπόντης ποιήματα

Η αγορά υποχώρησε κάτω από τα επίπεδα των 640 μονάδων, με τις τραπεζικές μετοχές να βρίσκονται στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων.


γιάννης νεγρεπόντης ποιήματα

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 636,54 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 3,64%.


αρκας καστρατο επιτομο

Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε χαμηλότερη τιμή στις 633,47 μονάδες (-4,11%).


εξαφανιση παιδιου κυπρος

Σε εβδομαδιαία βάση ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης σημείωσε πτώση 0,41%, ενώ από τις αρχές τους έτους υποχωρεί σε ποσοστό 1,10%.


Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 55,464 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά διακινήθηκαν 104.141.589 μετοχές.


Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 3,52%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 3,61%.


Απώλειες κατέγραψαν όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Εθνικής (-7,72% στα 0,239 ευρώ), της Eurobank (-7,39% στα 0,627 ευρώ), της Alpha Bank (-7,29% στα 1,78 ευρώ), της Πειραιώς (-7,11% στα 0,196 ευρώ), της ΔΕΗ (-5,65% στα 2,67 ευρώ) και της ΕΧΑΕ (-4,17% στα 4,60 ευρώ).


Πτωτικά κινήθηκαν όλοι οι επιμέρους δείκτες και τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Τραπεζών (-7,38%), των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (-5,07%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-4,35%).


Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών σημείωσαν η Πειραιώς και η Εθνική, διακινώντας 48.253.433 και 27.973.908 μετοχές, αντιστοίχως.


Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών παρουσίασαν η Alpha Bank, με 10,967 εκατ. ευρώ και η Πειραιώς με 9,465 εκατ. ευρώ.


εκφράζεται μεταφραση

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας, διενεργήθηκαν 1.274 έλεγχοι σε επιχειρήσεις που ασχολούνται με το λιανεμπόριο τροφίμων (κατ/τα τροφίμων, σούπερ μάρκετ, λαϊκές αγορές, μίνι μάρκετ, κα) και διαπιστώθηκαν 207 παραβάσεις και επεβλήθησαν πρόστιμα συνολικού ύψους 198.000 ευρώ.


εκφράζεται μεταφραση

Επίσης, πρόστιμα ύψους 360.000 ευρώ κλήθηκαν να πληρώσουν 228 καταστήματα μη διατροφικών προϊόντων, σε σύνολο 2.217 ελέγχων επιχειρήσεων του κλάδου. Σε σύνολο 288 επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών, διαπιστώθηκαν 28 παραβάσεις και το συνολικό ύψος των προστίμων που επέβαλε η αρμόδια υπηρεσία ανήλθε στα 27.500 ευρώ.


Επιπλέον, πρόστιμα ύψους 73.500 ευρώ επεβλήθησαν σε 99 επιχειρήσεις εστίασης, από τις 747 που ελέχθησαν, 14.000 ευρώ σε επιχειρήσεις χονδρικής για 14 παραβάσεις που διαπιστώθηκαν σε σύνολο 162 ελέγχων που διενεργήθηκαν και 114.000 ευρώ πρόστιμα επεβλήθησαν για 32 διαπιστωμένες παραβάσεις, σε σύνολο 1.997 ελέγχων, που έγιναν κατά τη διακίνηση προϊόντων (σταθμοί διοδίων, οδικοί άξονες και λιμάνια).


οτε tv τηλεφωνο εξυπηρετησης

μορια επαλ υπολογισμος

Από τα παραπάνω προκύπτει, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας, ότι το ποσοστό παραβατικότητας συνολικά είναι 9,08%, αναφέρει το ΑΠΕ.


Σημειώνεται ότι οι παραπάνω έλεγχοι, στις περιπτώσεις του υπαίθριου εμπορίου, των λαϊκών αγορών και των πανηγυριών, δεν αντιστοιχούν σε μεμονωμένες επιχειρήσεις, αλλά στο σύνολο της τοποθεσίας που γινόντουσαν, την ημέρα που διενεργήθηκε ο έλεγχος από την υπηρεσία.


πρωταθλημα α κατηγοριας βαθμολογια

Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τα στατιστικά στοιχεία της Ελλάδος η Κριστίν Λαγκάρντ ανέφερε πως η έλλειψη δημοσιονομικής διαφάνειας ήταν ένα από τα θέματα που οδήγησαν στην ελληνική κρίση το 2010. Όπως είπε το ελληνικό έλλειμμα αναθεωρήθηκε από το 6% στο 13% και υψηλότερα και τα στοιχεία της χώρας διαρκώς αναθεωρούνταν από την Eurostat. Στο σημείο αυτό προσέθεσε με νόημα πως δεν γνωρίζει το εάν «η δουλειά έχει ολοκληρωθεί».


πρωταθλημα α κατηγοριας βαθμολογια

Να σημειωθεί πως η Eurostat τα τελευταία έξι χρόνια δέχεται χωρίς καμία επιφύλαξη τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, γεγονός που εγείρει ερωτήματα για το ποια στόχευση είχε η αναφορά της επικεφαλής του ΔΝΤ.


Είναι γεγονός πως Κομισιόν, Ελλάδα και ΔΝΤ έχουν διαφορές στις προβλέψεις τους όσον αφορά την ελληνική οικονομία. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ευρωπαϊκούς υπολογισμούς, το 2016 θα καταλήξει να έχει ένα πρωτογενές πλεόνασμα πάνω από 2%, δηλαδή σχεδόν 1,5% υψηλότερο από το αναμενόμενο (0,5%).



πηρε φωτια η γειτονια

πολιτικη διαφημιση σαμαρα

των τριων ιεραρχων τη γιορτη

Οι ταλαντούχοι και άρτια καταρτισμένοι σπουδαστές Επισιτισμού του ΙΕΚ ΑΛΦΑ κλήθηκαν, για άλλη μια χρονιά, να ξεδιπλώσουν τις ικανότητες τους ως Chefs και Pastry Chefs, πλαισιώνοντας αποκλειστικά τις Λέσχες Κρήτης, Κέρκυρας, Κυκλάδων, Δωδεκανήσου και Πελοποννήσου στην κουζίνα «Μαγειρεύουμε Ελλάδα».


των τριων ιεραρχων τη γιορτη

Και φυσικά, όταν ήρθε η ώρα να πάρουν μέρος στον Πανελλήνιο διαγωνισμό «Greek Chef 2017», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ΕΞΠΟΤΡΟΦ, όπου συμμετέχουν επαγγελματίες, αλλά και σπουδαστές από τις περισσότερες σχολές Μαγειρικής, τότε πολύ απλά σάρωσαν τα βραβεία, συγκεντρώνοντας 28 μετάλλια!


αλμπουμ ριζοχαρτο τιμη

Δείτε όλους τους νικητές του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Greek Chef 2017 σε όλες τις κατηγορίες, στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης ΕΞΠΟΤΡΟΦ: http://expotrof.gr/%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%84%ce%b5%ce%bb%ce%ad%cf%83%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-greek-chef-2017/



ποσων ημερων σεληνη

hondos μαρουσι

Στο εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων o ΣΕΒ αναφέρει χαρακτηριστικά πως



Και στις δύο περιπτώσεις, αφελώς ορισμένοι πιστεύουν ότι κάποιος τρίτος πληρώνει το χρέος ή μας το χαρίζει. Δεν υπάρχει κανείς που θα αναλάβει τα χρέη μας και κανείς δεν θα μας διευκολύνει να ζούμε σε βάρος άλλων. Το χρέος είναι απαιτητό σε Ευρώ και αν δεν εξυπηρετείται κανονικά, τότε η χώρα μας θα απομονωθεί στη διεθνή κοινότητα, διακινδυνεύοντας το σύνολο των οικονομικών και κοινωνικών της επιτευγμάτων.


ασκησεις στις δευτερευουσες ονοματικες προτασεις νεα ελληνικα

Ο ΣΕΒ περιγράφει μεταξύ άλλων τις επιπτώσεις της εξόδου από το ευρώ επισημαίνοντας ότι:


σοσιαλιστικο οικονομικο συστημα


-Η χώρα μας δεν θα μπορεί σε μεγάλο βαθμό να καλύψει τις εισαγωγές αγαθών και υπηρεσιών (Euro 53 δισ.) και η παραγωγική δομή της θα καταρρεύσει. Όχι μόνο γιατί τα συναλλαγματικά της διαθέσιμα (Euro 6,5 δισ.), κυρίως σε χρυσό, είναι περιορισμένα, αλλά και επειδή τα ισόποσα περίπου με τις εισαγωγές έσοδα εξαγωγών αγαθών και υπηρεσιών, κυρίως από τουρισμό και μεταφορές, θα εξασθενήσουν σημαντικά λόγω του εξοστρακισμού της χώρας από τη διεθνή νομιμότητα.


hondos μαρουσι

- Σημειώνεται ότι η εξάρτηση μας από την ΕΕ - 28, στο κρέας και τα γαλακτοκομικά είναι grosso modo 100%, στα δημητριακά 62%, στις ζωοτροφές 53%. Το 70% των καθαρών εισαγωγών μας σε αγαθά είναι εισροές στην παραγωγική διαδικασία, το 25% των εισαγωγών μας επανεξάγεται, ενώ το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών μας γίνεται με την ΕΕ-28.


-Το μεγαλύτερο κόστος είναι ότι η χώρα μας θα περιθωριοποιηθεί και οι Έλληνες θα φτωχοποιηθούν σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό απ' ό, τι έχει γίνει μέχρι σήμερα. Όχι μόνο θα χαθεί το Ευρώ αλλά θα αναγκασθούμε να αποχωρήσουμε και από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τότε θα αντιληφθούμε πλήρως, αν και πολύ αργά, τι σημαίνει το σημερινό Ευρωπαϊκό κεκτημένο για την χώρα μας όσον αφορά στη σχετική μας θέση στον παγκόσμιο καταμερισμό εργασίας, τι σημαίνει δηλαδή να είσαι μέσα στο ισχυρότερο εμπορικό μπλοκ στην παγκόσμια οικονομία στις διεθνείς εμπορικές διαπραγματεύσεις. Και, βεβαίως, το τι σημαίνει Ευρώπη, σε σχέση με άλλες περιοχές του κόσμου, όσον αφορά στην προστασία της εργασίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του περιβάλλοντος κ. ο.κ.


-Σε περίπτωση GREXIT και μετατροπής του ενεργητικού και του παθητικού των τραπεζών σε ένα νέο υποτιμημένο νόμισμα, και επειδή το χρέος των τραπεζών προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα παραμείνει σε Ευρώ, οι τράπεζες θα εμφανίσουν αρνητική καθαρή θέση, ή διαφορετικά, θα πτωχεύσουν και θα κρατικοποιηθούν με την εκτύπωση χρήματος από τον Χολαργό.


-Όλα αυτά θα συμβούν σε ένα περιβάλλον υπερπληθωρισμού, καθώς το εκδοτικό προνόμιο της Τράπεζας της Ελλάδος θα ενεργοποιηθεί κατά το δοκούν για να αποκατασταθούν, και οι «αδικημένοι των Μνημονίων», και για την άσκηση «κοινωνικής πολιτικής» σε στυλ Βενεζουέλας. Βεβαίως, σε πραγματικούς όρους, θα βασιλέψει η φτώχια και η δυστυχία χωρίς πραγματική βελτίωση μισθών και συντάξεων, μιας και δεν υπάρχουν οι συνταξιοδοτικοί πόροι.


-Τέλος, όσοι έχουν καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες (και κυρίως, τα χαμηλά εισοδήματα) θα χάσουν σημαντικό μέρος των αποταμιεύσεων τους, και όσοι έχουν δάνεια (κυρίως, τα υψηλότερα εισοδήματα) θα μπορέσουν να τα αποπληρώσουν με λεφτά από το εξωτερικό.


βρασμένο νερό με στάχτη

Όπως δήλωσε η Γερμανίδα κυβερνητική εκπρόσωπος οι κ. κ. Μέρκελ και Λαγκάρντ «θα συζητήσουν τρέχοντα ζητήματα στο πλαίσιο της Γερμανικής προεδρίας της Ομάδος των 20 (G20)».


επωνυμα ανδρικα παρκα

Η εκπρόσωπος ανέφερε πως η Γερμανία επιμένει πως είναι ουσιαστικής σημασίας το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να συμμετέχει στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας. «Πάντα λέγαμε πως η συμμετοχή του ΔΝΤ είναι απαραίτητη» δήλωσε.


Σχετικά με την πρόοδο των συζητήσεων στη δεύτερη αξιολόγηση και τις προσδοκίες για το επικείμενο Eurogroup η εκπρόσωπος ανέφερε: «Ακούμε για την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις στους θεσμούς και για την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα.«Έχουμε σύγκλιση. Όμως δεν έχουμε προχωρήσει τόσο τεχνικά ώστε τη Δευτέρα να μπορεί να ληφθεί τελική απόφαση για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης», είπε.


βρασμένο νερό με στάχτη

ραβανι με καροτο

Πρέπει να σημειωθεί πως το ΔΝΤ θέτει την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους ως προϋπόθεση για να εμπλακεί στο ελληνικό πρόγραμμα χρηματοδοτικά, κάτι που το Ταμείο ξεκαθαρίζει διαρκώς. Η Γερμανία αντιτάσσεται στο ενδεχόμενο αυτό καθώς δεν θέλει προεκλογικά να κάνει υποχωρήσεις για το ελληνικό χρέος και πρεσβεύει το δόγμα πως η βιωσιμότητα του χρέους μπορεί να επιτευχτεί μέσα από τα μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα.


Η συνάντηση επιβεβαιώθηκε και από εκπρόσωπο του ΔΝΤ.


Διαβάστε επίσης


ΔΝΤ: Δεν υπάρχει συμφωνία χωρίς μεταρρυθμίσεις και ελάφρυνση χρέους


Die Welt: «Το ΔΝΤ αγοράζει χρόνο στη Μέρκελ»


Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

τενεκέ τζουρά ντεκε τζουρα

Οι δανειστές επιμένουν στην αύξηση του επιτρεπόμενου ορίου απολύσεων από 5% σε 10%, αλλά και την κατάργηση της διοικητικής προέγκρισης που διατηρεί ο εκάστοτε υπουργός Εργασίας. Παράλληλα ζητούν από την ελληνική πλευρά να αντικαταστήσει το σημερινό σύστημα της εκ των προτέρων έγκρισης των ομαδικών απολύσεων από τον υπουργό Εργασίας με ένα διοικητικό σύστημα κοινοποίησης του πλάνου ομαδικών απολύσεων, μέσω του οποίου θα εξασφαλίζεται η συμμόρφωση της επιχείρησης με τα όσα προβλέπει ο νόμος για πληροφόρηση και διαβούλευση με τους εργαζομένους.


τενεκέ τζουρά ντεκε τζουρα

ευρω γαλλιας ομιλοι

Οι θεσμοί ζητούν αλλαγές και στη διαδικασία μεσολάβησης και διαιτησίας, ώστε να είναι αντικειμενική και αμερόληπτη.


Οι δανειστές επιμένουν και στην αλλαγή του τρόπου λήψης των αποφάσεων για απεργιακές κινητοποιήσεις, ώστε να απαιτείται το 50%+1 των μελών του συνδικάτου, δηλαδή η κήρυξη απεργίας θα προϋποθέτει τη σύγκληση γενικής συνέλευσης. Ακόμη επιμένουν στην εξασφάλιση μεγαλύτερου χρόνου προειδοποίησης και υποχρεωτικά στάδια διαβουλεύσεων ανάμεσα στα σωματεία και την εργοδοτική πλευρά πριν από την κήρυξη της απεργίας.


τι ειναι το τυπικο της φιλοξενιας

Διαβάστε επίσης


Έτσι αποτιμά ο γερμανικός Τύπος τη συμφωνία του Eurogroup


Κάτω από τις 6.000 ευρώ θα υποχωρήσει το αφορολόγητο


Πώς θα λειτουργούν τα «αντισταθμιστικά μέτρα καθρέφτης»


σχεδια μανικιουρ χειμωνας 2016

Στο πλαίσιο ερωτήσεων που έγιναν σήμερα στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών με αφορμή δημοσίευμα της Handelsblatt που υποστήριζε ότι η Γερμανία θα δεχθεί ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, εφόσον η Αθήνα νομοθετήσει τα πρόσθετα μέτρα, από την γερμανική κυβέρνηση ξεκαθαρίσθηκε πως τίποτα δεν έχει αλλάξει.


ποιον αγαπας βιβλιο

«Βασικά, τίποτα δεν έχει αλλάξει σε σχέση με την στάση μας στο πρόγραμμα ελληνικής βοήθειας», είπε η Ουλρίκε Ντέμερ εκπρόσωπος του υπουργείου.


Ερωτηθείσα εάν οι συνομιλίες για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα μπορούσαν να ξεκινήσουν νωρίτερα από ό, τι το 2018, η Ντέμερ επανέλαβε την απόφαση της ζώνης του ευρώ για «πιθανά» μέτρα ελάφρυνσης του χρέους το 2018, εφόσον η ελληνική κυβέρνηση εκπληρώσει του όρους διάσωσης της. Όπως διευκρίνισε, οι αποφάσεις του Eurogroup του περασμένου Μαΐου τόσο για τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις όσο και για την ενδεχόμενη ελάφρυνση του χρέους παραμένουν σε ισχύ.


σχεδια μανικιουρ χειμωνας 2016

βαψιμο με τσιμεντοχρωμα

Να υπογραμμιστεί πως το ΔΝΤ αποδέχεται την σύνδεση της ελάφρυνσης του χρέους με την πλήρη εφαρμογή του προγράμματος, ωστόσο απαιτεί από τους Ευρωπαίους η δέσμευσή τους για την αναγκαία ελάφρυνση του χρέους να είναι αρκετά αξιόπιστη.


Σε έκθεση του για τις αναδιαρθρώσεις χρέους που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα και υπογράφεται από τον Πόουλ Τόμσεν το ΔΝΤ ανέφερε τα εξής: «Η αξιοπιστία της δέσμευσης θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη την εξειδίκευση των όρων μείωσης του χρέους. Μια υπερβολικά αόριστη δέσμευση θα αυξήσει την αβεβαιότητα στις αγορές υπονομεύοντας έτσι τις πιθανότητες επιτυχίας του προγράμματος. Επιπλέον, ενώ μπορούμε να συμφωνήσουμε στη σύνδεση της ελάφρυνση του χρέους με την επίτευξη ειδικών στόχων πολιτικής, οι στόχοι πρέπει να είναι ρεαλιστικοί προκειμένου η στρατηγική του χρέους να παραμείνει αξιόπιστη», ανέφερε η σχετική έκθεση.


βλαβερος συνωνυμο

Ο έλεγχος θα γίνεται σε βάθος πενταετίας ακόμα και για συναλλαγές που μπορεί να έχει πραγματοποιήσει με πρόσωπα της οικογένειάς του.


Συγκεκριμένα, ο οφειλέτης στην αίτηση που θα καταθέσει θα πρέπει να αποτυπώσει με σαφήνεια εκτός των προσωπικών του περιουσιακών στοιχείων τη δεδομένη στιγμή και μια σειρά άλλων στοιχείων, που να δείχνουν κάθε αλλαγή ή οικονομική σχέση του σε βάθος πενταετίας.


βλαβερος συνωνυμο

χυμος πορτοκαλι με λεμονι

Αναλυτικά θα πρέπει να αναφέρει:



  • Κάθε μεταβίβαση ή επιβάρυνση περιουσιακού στοιχείου του που έγινε εντός των τελευταίων πέντε ετών πριν από την υποβολή της αίτησης.

  • Κάθε καταβολή μερίσματος από τον οφειλέτη προς τους μετόχους ή εταίρους του ή οποιαδήποτε άλλη συναλλαγή εκτός των τρεχουσών συναλλαγών της επιχείρησης, η οποία έγινε εντός των τελευταίων 24 μηνών πριν από την κατάθεση της αίτησης.

  • Κατάλογο των προσώπων που αμείβονται από τον οφειλέτη και τα οποία ενδέχεται να είναι συνδεδεμένα με αυτόν, αλλά και ανάλυση των αμοιβών τους τους τελευταίους 24 μήνες πριν από την κατάθεση της αίτησης.

  • Πλήρη στοιχεία ακινήτων ή άλλων περιουσιακών στοιχείων που ενδεχομένως μεταβιβάστηκαν από τον οφειλέτη μετά την 1η Ιανουαρίου του 2011.

  • Στοιχεία για νομικά πρόσωπα συνδεδεμένα με τον οφειλέτη που έχουν ως ημερομηνία σύστασης μεταγενέστερη της 1η Ιανουαρίου 2011.


Επιπλέον, με την αίτηση για υπαγωγή στον εξωδικαστικό συμβιβασμό ο οφειλέτης θα παρέχει την άδεια και για άρση του απορρήτου των τραπεζικών του καταθέσεων και του φορολογικού του απορρήτου.


suzuki alto παλιο

σαν γλυκο του κουταλιου επεισοδιο 2

Η ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, λέει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, στην «Καθημερινή», προϋποθέτει την ολοκλήρωση της συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο, αλλά και την παραμετροποίηση των μεσοπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης που καθιστούν το δημόσιο χρέος βιώσιμο.


Η παραμετροποίηση αυτή αποτελεί ταυτόχρονα προϋπόθεση συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, κάτι που επιθυμούν ιδιαίτερα η Γερμανία και η Ολλανδία. Εάν κλείσει γρήγορα η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο, οι χώρες αυτές δεν θα έχουν κανένα πρόσχημα να καθυστερήσουν την παραμετροποίηση των μεσοπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης, αν θέλουν να συμμετάσχει το Ταμείο στο ελληνικό πρόγραμμα.


σαν γλυκο του κουταλιου επεισοδιο 2

παπλωμα λημναιος

«Η ολοκλήρωση, λοιπόν, της συμφωνίας δεν είναι μόνο αναγκαία για την προστασία της οικονομίας από τους κινδύνους της αβεβαιότητας, αλλά και πολύτιμο εργαλείο έμμεσης πίεσης της χώρας προς τους πιστωτές της, ιδιαίτερα σε μια στιγμή που ο εκλογικός κύκλος των χωρών αυτών λειτουργεί εις βάρος μας. Και για τον λόγο αυτό, μία καλή συμφωνία σήμερα είναι προτιμότερη από μία καλύτερη αύριο», τονίζει ο κ. Χουλιαράκης.


«Έχουμε την πεποίθηση πως η χώρα θα ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας», αναφέρει.


αθλητικοι συλλογοι καλαματας

«Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το νέο μείγμα πολιτικής που θα προκύψει από την ταυτόχρονη εφαρμογή περιοριστικών και επεκτατικών δημοσιονομικών μέτρων, αν και συνολικά ουδέτερο, θα οδηγήσει σε επιβάρυνση κάποιων νοικοκυριών και σε ενίσχυση άλλων. Μέριμνα της κυβέρνησης είναι ο σχεδιασμός πολιτικών ώστε να αμβλυνθούν σημαντικά οι συνέπειες μιας τέτοιας επιβάρυνσης, αλλά και η δημιουργία των κατάλληλων εργαλείων ώστε τα οφέλη των θετικών μέτρων επέκτασης να είναι καλά στοχευμένα, να είναι φιλικά στη δημιουργία θέσεων εργασίας και να μετασχηματίσουν με μόνιμο τρόπο το δίχτυ κοινωνικής προστασίας της χώρας», υπογραμμίζει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.


προσφορες ξενοδοχεια σαντορινη

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Δημοσιές Οικονομικές Υπηρεσίες νομού Αττικής και Κυκλάδων «ισχυρά οικονομικά συμφέροντα έχουν εξαπολύσει μπαράζ μηνύσεων κατά συναδέλφων, κατηγορώντας τους για υπέρβαση καθήκοντος, παραπλάνηση, συκοφαντική δυσφήμιση και οτιδήποτε άλλο μπορεί να μεγιστοποιήσει το αίσθημα φόβου και ανασφάλειας».


tus feat. remis xantos - μη ρωτασ πωσ περναω download

φωτογραφιες με σπηλιες

Οι συνδικαλιστές αναφέρουν πως οι μεγαλοφοροφυγάδες έχουν σύμμαχό τους σε αυτή την προσπάθεια το νομικό πλαίσιο στο οποίο λειτουργούν οι υπηρεσίες και το οποίο αφήνει ανυπεράσπιστους τους εργαζόμενους, οι οποίοι προσπαθούν υπό αντίξοες συνθήκες να κάνουν τη δουλειά τους.


προσφορες ξενοδοχεια σαντορινη

«Οι διαχρονικές εξαγγελίες των κυβερνήσεων και των ηγεσιών του υπουργείου Οικονομικών για αγώνα κατά της φοροδιαφυγής, φαντάζουν κενές περιεχομένου όταν την ίδια στιγμή αφήνουν εκτεθειμένους τους υπαλλήλους στη διαπλοκή και τα συμφέροντα, που στρέφονται εναντίον τους με σωρεία μηνύσεων και απειλών», αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση.


Κατά τους ίδιους, γεννά πλήθος ερωτημάτων η επιτηδευμένη στάση ουδετερότητας που επιλέγει η πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία όταν οι εργαζόμενοι μηνύονται από μεγαλοφοροφυγάδες επειδή κάνουν τη δουλειά τους (καταλογίζοντας μεγάλα ποσά φόρων) όπου διαπιστώνεται φοροδιαφυγή.



ryanair cyprus official site

Η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα από την ολοκλήρωση της διαδικασίας ηλεκτρονικού πλειστηριασμού για προμήθεια 60.000 φανελών αθλητικού τύπου που διενήργησε για λογαριασμό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, προϋπολογισθείσης δαπάνης 366.000 ευρώ, χωρίς ΦΠΑ.


ryanair cyprus official site

Σε συνέχεια της πλήρους προκαταρκτικής αξιολόγησης των προσφορών και των πέντε αρχικά συμμετεχόντων εταιρειών στον διαγωνισμό, στον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό που ακολούθησε και διενεργήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου 2017, αξιολογήθηκαν δύο οικονομικοί φορείς. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πλειστηριασμού, όπως αυτά παρήχθησαν από το σύστημα, η χαμηλότερη συνολική οικονομική προσφορά ανήλθε στα 208.000 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), για το σύνολο της προκηρυχθείσας ποσότητας του υπό προμήθεια είδους και με επιμέρους τελικές τιμές ανά τεμάχιο - Φανέλες Αθλητικές Τύπου ΙΙ, ως εξής: 3,47 ευρώ.


Σημειώνεται ότι η συνολική τελική έκπτωση που επετεύχθη ήταν της τάξης του 43,17% σε σχέση με τον αρχικό προϋπολογισμό της προμήθειας και 38,86% σε σχέση με την τιμή εκκίνησης του πλειστηριασμού, η οποία ήταν η τιμή της βέλτιστης οικονομικής προσφοράς που είχε υποβληθεί στον διαγωνισμό.


tate modern exhibitions


γκορκι θεατρικα εργα

derniere danse μεταφραση

Το περιεχόμενο της συγκεκριμένης εγκυκλίου έχει ως ακολούθως:


«Αναμένεται πλέον επίσημα η υλοποίηση του αιτήματος της ΕΣΕΕ από την υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου , για την άμεση παράταση της ασφαλιστικής κάλυψης ανέργων εμπόρων, πρώην ασφαλισμένων του τέως Ο. Α.Ε. Ε. που έχουν κάνει διακοπή της επαγγελματικής τους δραστηριότητας, η οποία (ασφαλιστική κάλυψη) έληξε στις 28/2/2017.


εφημεριδες θεσσαλονικης αγγελιοφορος

Μετά την κατάθεση του αιτήματος της ΕΣΕΕ, αναρτήθηκε από το Υπουργείο το υπ' αριθμ. φ.40021/οικ 7559/327/2017 έγγραφο σύμφωνα με το οποίο ήδη προωθείται διάταξη νόμου, όπου και προβλέπεται ότι θα παραταθεί για ένα ακόμη έτος (συγκεκριμένα έως τις 28/2/2018) η ασφαλιστική κάλυψη για παροχές σε είδος προς τους ασφαλισμένους του τέως Ο. Α.Ε. Ε. που διέκοψαν την επαγγελματική τους δραστηριότητα ή προέβησαν σε δήλωση αδράνειας εργασιών στη Δ. Ο.Υ και έχουν απολέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα λόγω οφειλών.


derniere danse μεταφραση

Η συγκεκριμένη παράταση θα προσφέρει μία προσωρινή ανακούφιση στους εμπόρους που επίσημα πλέον δεν απασχολούνται και δεν έχουν να καταβάλλουν τις υποχρεώσεις τους στον ΕΦΚΑ, χάνοντας οι ίδιοι και οι οικογένειές τους την κάλυψή τους σε παροχές ασθενείας.


ομηρια τωρα

Σε ό, τι αφορά τους γενικότερα ανασφάλιστους λόγω οφειλών συναδέλφους μας, οι οποίοι υποαπασχολούνται και δεν έχουν ακόμη προβεί σε διακοπή ή δήλωση αδράνειας, εξακολουθούν να ισχύουν για την ασφαλιστική τους κάλυψη οι διατάξεις του άρθρου 33 ν. 4368/2016 και η κατ' εξουσιοδότηση αυτού εκδοθείσα ΚΥΑ Α3(γ)/ΓΠ/οικ.25132/4-4-2016. Τα συγκεκριμένα νομοθετήματα υπενθυμίζεται ότι θέσπισαν το δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας για την παροχή νοσηλευτικής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε γενικότερα ανασφάλιστους και σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, πάντα βεβαίως με τις σε αυτά αναφερόμενες προϋποθέσεις».


μπαμια γιαχνι

Αυτό προβλέπει άρθρο νομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή, το οποίο, σύμφωνα με την «Καθημερινή» «εξαιρεί από το ανώτατο όριο για τις πάσης φύσεως αποδοχές και πρόσθετες αμοιβές ή απολαβές ή σύνταξη που ισχύουν για τους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα (αποδοχές γενικού γραμματέα υπουργείου ύψους 4.631 ευρώ μηνιαίως) τον γενικό διευθυντή και τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή του ΟΔΔΗΧ». Για τους εν λόγω υπαλλήλους, όπως αναφέρει, «εφαρμόζεται εφεξής το ανώτερο όριο που ισχύει για τους δικαστικούς λειτουργούς και το κύριο προσωπικό του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους». Στόχος της διάταξης είναι να προσεγγίσουν οι αμοιβές των συγκεκριμένων στελεχών τις αντίστοιχες στελεχών ίδιων προσόντων στον χρηματοπιστωτικό και τραπεζικό τομέα.


μπαμια γιαχνι

setup ναυπλιο



γυναικα υδροχοος σχεση

ο βασιλιας των λιονταριων θυμησου

Δεν είναι τυχαίο ότι οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού για την περίοδο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2017 ανήλθαν στα 7,9 δισ. ευρώ και ήταν μειωμένες κατά 1 δισ. ευρώ έναντι του στόχου (8,940 δισ. ευρώ). Ειδικά για το Φεβρουάριο οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 4,583 εκατ. ευρώ και παρουσιάζονται μειωμένες κατά 894 εκατ. ευρώ έναντι του μηνιαίου στόχου.


συμβεβλημενοι ωρλ εοπυυ θεσσαλονικη

Αυτό συνέβη διότι βλέποντας το οικονομικό επιτελείο ότι το κλείσιμο της ιδιωτικοποίησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων καθυστερεί και ως εκ τούτου δεν θα εισπράξει τα έσοδα που αναμένονται από αυτά, επέλεξε να προχωρήσει σε άτυπη στάση πληρωμών για να αντισταθμίσει τη σχετική – προσωρινή - αστοχία στις εισπράξεις.


Οι δύο βασικότερες εκκρεμότητες για τη μεταβίβαση των αεροδρομίων είναι η υπογραφή της σύμβασης παροχής υπηρεσιών πρώτων βοηθειών με το ΕΚΑΒ και η έγκριση της όλης ιδιωτικοποίησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


ο βασιλιας των λιονταριων θυμησου

Στη βάση αυτή ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να μετατεθεί τελικά η υπογραφή της συμφωνίας για μετά την Κυριακή του Θωμά, καθώς επιχειρησιακά και διαδικαστικά ζητήματα μπορεί να προκαλέσουν πρόσθετες καθυστερήσεις.


εργαστηρια ελευθερων σπουδων ηρακλειο κρητης

Σε μια τέτοια περίπτωση η καταβολή του εφάπαξ τιμήματος του 1,23 δισ. ευρώ θα καθυστερήσει ακόμη περισσότερο και πιθανότατα θα πάει για το Μάιο, ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την ταμειακή κατάσταση του Δημοσίου εν μέσω ανοικτής αξιολόγησης.


Να σημειωθεί πως η τελευταία φορά που το Δημόσιο εισέπραξε χρήματα από τον ESM ήταν στις 26 Οκτωβριου2016, όταν και έλαβε δόση 2,8 δισ. ευρώ!


αλίκη κατσαβού βικιπαιδεια

Παραδεχόμενη πλέον ότι τα αντισταθμιστικά μέτρα που υποσχέθηκε στην κοινοβουλευτική ομάδα των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ θα ισχύσουν μόνον για την υπεραπόδοση που ενδεχομένως επιτευχθεί πέρα από τον στόχο του πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ, η κυβέρνηση προσπαθεί να διαβεβαιώσει τους βουλευτές της πως οι δημοσιονομικές της επιδόσεις θα της επιτρέψουν να χορηγήσει μέσω φιλολαϊκών και αναπτυξιακών μέτρων από την 1η Ιανουαρίου 2019 ποσό που θα ξεπερνά το 1,26 δισ. ευρώ και θα αγγίζει ακόμη και τα 2,7 δισ. ευρώ.


Οι κυβερνητικές εκτιμήσεις


Καθώς η ανησυχία εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για το πακέτο λιτότητας των 3,6 δισ. ευρώ εντείνεται χθες διέρρευσε στο Bloomberg από ελληνικές πηγές απόσπασμα του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής της περιόδου 2018-2021 το οποίο προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα 2,3% του ΑΕΠ το 2017, 3,8% του ΑΕΠ το 2018, 4,3% του ΑΕΠ για το 2019, 4,5% το 2020 και πλεόνασμα πάνω από το 5% του ΑΕΠ το 2021, χωρίς μάλιστα να ληφθούν υπόψη τα επιπλέον μέτρα λιτότητας 2% του ΑΕΠ που ζητούν οι πιστωτές για το 2019. Εάν ληφθούν αυτά υπόψη τότε η κυβέρνηση εκτιμά πως το πρωτογενές πλεόνασμα του 2019 θα ξεπεράσει το 5% του ΑΕΠ, έναντι στόχου 3,5% που προβλέπει το Μνημόνιο.


αλίκη κατσαβού βικιπαιδεια

νυχια ψευτικα τιμες

Με τη συγκεκριμένη διαρροή η κυβέρνηση υποστηρίζει πως το 2019 η δημοσιονομική υπεραπόδοση, δηλαδή ο δημοσιονομικός χώρος που θα δημιουργηθεί και από τον οποίο θα χρηματοδοτηθούν τα αντισταθμιστικά μέτρα θα κυμανθεί μεταξύ 0,7% του ΑΕΠ (εάν δεν ληφθούν τα μέτρα λιτότητας που ζητά το ΔΝΤ) έως 1,5% του ΑΕΠ (εάν τελικά ληφθούν), δηλαδή θα δοθούν για αναπτυξιακές και κοινωνικές πολιτικές από 1,26 δισ. ευρώ έως 2,7 δισ. ευρώ!



ιναρτ βιβλιοθηκη

αγκαθι συνωνυμο

«Τα δύο θέματα που θα συζητηθούν είναι τα δικά της. Άρα θα πρέπει να είναι μια ανάσα από τη διαπραγμάτευση για κάθε ενδεχόμενο», είπε στο CNN Greece κυβερνητική πηγή όταν ρωτήθηκε για την παρουσία της κ. Αχτσιόγλου στην βελγική πρωτεύουσα, διευκρινίζοντας παραλλήλως πως η υπουργός Εργασίας δεν θα μετάσχει στο Eurogroup, αλλά στις επαφές που θα προηγηθούν με τους επικεφαλής των θεσμών και της ευρωζώνης.


Το γεγονός ότι η σημερινή συνεδρίαση της Ευρωομάδας θα έχει διαδικαστικό χαρακτήρα και ότι η πολιτική διαπραγμάτευση που θέλει να κάνει η κυβέρνηση πιθανότατα δεν θα τελεσφορήσει προκύπτει από τις δηλώσεις που έκανε ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ στη Frankfurter Allgemeine Zeitung. Σε αυτή τη συνέντευξή αφενός ξεκαθάρισε πως και η προθεσμία της 7ης Απριλίου θα παρέλθει άπρακτη (το Eurogroup στη Μάλτα), αφετέρου έδειξε να μην θεωρεί πιθανόν ότι το ΔΝΤ θα αποφασίσει για ένα νέο πρόγραμμα με την Ελλάδα μέχρι το καλοκαίρι.


αγκαθι συνωνυμο

Μετά από την τοποθέτηση αυτή η ελληνική πλευρά δεν μπορεί παρά να προσδοκά από το σημερινό Eurogroup μόνον μία δήλωση προόδου από τους εταίρους και μια ημερομηνία για την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα. Η τροπή δε των πραγμάτων διαψεύδει τα κυβερνητικά στελέχη που τα τελευταία 24ωρα προσδιόριζαν για τη συνεδρίαση της 7ης Απριλίου το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.


το καλυτερο σουβλακι γλυφαδα

pining moon μεταφραση

ΔΝΤ και Ευρωπαϊκοί θεσμοί είναι αμετακίνητοι σε σχέση με τις μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά, αλλά και τη μείωση της ασφαλιστικής δαπάνης (θέμα που θα απασχολήσει ξεχωριστά το σημερινό Eurogroup). Η κυβέρνηση φέρεται να έχει συναίνεση στη μείωση των συντάξεων και να έχει ήδη αποδεχθεί την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς στις εκδοθείσες πριν από τον Μάιο του 2016 συντάξεις από το 2020. Ωστόσο, δεν επιθυμεί την εφάπαξ κατάργηση της προσωπικής διαφοράς που ζητούν οι θεσμοί, αλλά τη σταδιακή της εξάλειψη σε βάθος πενταετίας.


Μεγάλο αγκάθι στα εργασιακά είναι οι απολύσεις, η επεκτασιμότητα των κλαδικών συμβάσεων και η κατάργηση των προνομίων των συνδικαλιστών. Το ΔΝΤ ζητά περισσότερες ομαδικές απολύσεις με όριο 10% τον μήνα, αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου για τις απεργίες και θεσμοθέτηση του lock out. Η κυβέρνηση επιχείρησε να μεταθέσει τα εργασιακά για την επόμενη αξιολόγηση, ωστόσο συνάντησε την έντονη διαφωνία θεσμών και ευρωζώνης.


Και τα αντισταθμιστικά μέτρα αναμένεται να εξετασθούν σήμερα στο Eurogroup, με την ελληνική πλευρά να τα συνδέει με τις δημοσιονομικές επιδόσεις του 2016 και με το γεγονός ότι το πρωτογενές πλεόνασμα ανήλθε στο 3,4% του ΑΕΠ. Οι θεσμοί συζητούν πολλές από τις κυβερνητικές προτάσεις για τα λεγόμενα «θετικά» μέτρα, ωστόσο διαφωνούν στη βασικότερη που σχετίζεται με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 40%, δηλαδή τη μείωση των εσόδων από το φόρο στο 1,6 δισ. ευρώ, από 2,6 δισ. ευρώ σήμερα στην περίπτωση που η Ελλάδα πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2019.


Η κυβέρνηση υποστηρίζει πως εάν δεχθεί τη μείωση του αφορολογήτου στην περιοχή των 6.000- 5.900 ευρώ και συναινέσει στη μείωση της ασφαλιστικής δαπάνης κατά 1,8 δισ. ευρώ αποδεχόμενη τη συνταγή ΔΝΤ, τότε το πρωτογενές πλεόνασμα του 2019 θα ξεπεράσει το 5% του ΑΕΠ , δηλαδή θα διαμορφωθεί στα 10 δισ. ευρώ, έναντι στόχου 7 δισ. ευρώ περίπου στο Μνημόνιο. Η υπεραπόδοση αυτή των 3 δισ. ευρώ θα μπορούσε κατά την κυβέρνηση να επιτρέψει τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 1 δισ. ευρώ.


Πάντως, το βασικό ζητούμενο στο σημερινό Eurogroup είναι η στάση που θα κρατήσει το ΔΝΤ και το εάν θα ανοίξει τα χαρτιά του για τα πρωτογενή πλάσματα της Ελλάδος μεσοπρόθεσμα, αλλά και για τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.


b smith motogp

Όπως μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο, οι φοιτητές εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για την αντιμετώπιση του προβλήματος που αντιμετωπίζουν, επισημαίνοντας ότι υπάρχει καλή επικοινωνία τόσο με την Περιφέρεια όσο και με το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας και Δια Βίου Μάθησης. Σύμφωνα με τον κ. Ζέρβα: «Ήρθαμε να συζητήσουμε σήμερα με τους φοιτητές για τις προδιαγραφές που έχουμε έτοιμες όσον αφορά την στέγαση των φοιτητών σε ξενοδοχειακές μονάδες. Συζητήσαμε, τα παιδιά βρήκαν εξαιρετικές τις προδιαγραφές, πιστεύουμε ότι εφόσον ολοκληρωθεί η διαδικασία, με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης όπως επιτρέπει ο 4412 στο άρθρο 32, την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε μόνιμη λύση στο πρόβλημα. Επίσης, αύριο βγαίνει σε διακήρυξη ο διαγωνισμός για τα ξενοδοχεία μέχρι 15/7/2019, δηλαδή κάνουμε την διαπραγμάτευση για όσο καιρό διενεργείται ο διαγωνισμός και από την ημέρα που θα κατακυρωθεί ο διαγωνισμός σε κάποιον ανάδοχο θα είναι ο καινούργιος ανάδοχος. Αυτή είναι η διαδικασία που μπορούσε να γίνει, δεν μπορούσε να γίνει κάτι καλύτερο. Εμείς είμαστε έτοιμοι αν η διαπραγμάτευση ολοκληρωθεί, τη Δευτέρα έχουμε διοικητικό συμβούλιο ή την Τρίτη το αργότερο, την επόμενη εβδομάδα θα λυθεί ολοκληρωτικά το θέμα των παιδιών».


b smith motogp

αδημονώ λεξικό



σπιτικα ζυμαρικα χρωματιστα

τα λεμε ζουγανελη video clip

Η έκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης θα παίξει καθοριστικό ρόλο στο πότε θα προμηθευτούν χιλιάδες νοικοκυριά το πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ άλλοι σημαντικοί παράγοντες είναι τόσο η τιμή του όσο και η οικονομική δυνατότητα του κάθε νοικοκυριού, καθώς και οι καιρικές συνθήκες.


Με τα τωρινά δεδομένα η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης εκτιμάται στο 1,14 ευρώ το λίτρο, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών.


βουλγαρικός στρατός

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το επίδομα θέρμανσης 2018 θα κυμαίνεται από 18,75 έως 312,50 ευρώ και θα το λάβουν για την περίοδο από 15/10/2018 έως 30/4/2019 εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα.


τα λεμε ζουγανελη video clip

Τα ποσά των επιδομάτων θα καταβληθούν από τον Ιανουάριο ως τον Ιούνιο του 2019.


σταθμος μετρο νομισματοκοπειο χαρτης

Τα κριτήρια


Μέχρι στιγμής τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια χορήγησης των επιδομάτων καθώς και τα ποσά που αναλογούν στους δικαιούχους εκτιμάται ότι θα είναι ίδια με πέρυσι.


Συγκεκριμένα:


Δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης για την περίοδο από 15/10/2018 έως 30/4/2019 θα είναι:


α) Άγαμοι φορολογούμενοι οι οποίοι κατά το προηγούμενο έτος (2017) είχαν ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ και την 1η Ιανουαρίου 2018 κατείχαν αστική ακίνητη περιουσία (κτίσματα και εντός σχεδίου πόλεως οικόπεδα) συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 100.000 ευρώ.


β) Έγγαμοι φορολογούμενοι, καθώς και φορολογούμενοι που είναι μέρη συμφώνων συμβίωσης οι οποίοι το 2017 είχαν ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ και την 1η-1-2018 κατείχαν αστική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 200.000 ευρώ. Το εισοδηματικό όριο των 20.000 ευρώ θα προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο.


γ) Μονογονεϊκές οικογένειες που είχαν το 2017 ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 22.000 ευρώ και την 1η-1-2018 κατείχαν αστική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 200.000 ευρώ. Το εισοδηματικό όριο των 22.000 ευρώ θα προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο μετά το πρώτο.


Το ποσό του επιδόματος θα ανέρχεται σε 0,125 ευρώ για κάθε λίτρο πετρελαίου θέρμανσης που αγοράζεται. Το ύψος του συνολικού ποσού του επιδόματος θα διαμορφώνεται για κάθε δικαιούχο ανάλογα με την Κλιματική Γεωγραφική Ζώνη στην οποία βρίσκεται η κύρια κατοικία του. Συγκεκριμένα, θα προβλέπεται και φέτος διαχωρισμός της επικράτειας της χώρας σε τέσσερις μεγάλες Κλιματικές Γεωγραφικές Ζώνες, σε κάθε μία από τις οποίες θα ισχύει διαφορετικό ανώτατο όριο επιδοτούμενων λίτρων ανά τετραγωνικό μέτρο κύριας κατοικίας.


Ειδικότερα:


Στην Α’ ζώνη, στην οποία περιλαμβάνονται οι νομοί Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών και Φλώρινας, το επίδομα θα χορηγείται για ποσότητα 25 λίτρων πετρελαίου θέρμανσης ανά τ. μ. κύριας κατοικίας. Συνεπώς, το επίδομα θέρμανσης στις περιοχές της ζώνης αυτής θα ανέρχεται σε 3,125 ευρώ ανά τ. μ. κύριας κατοικίας (25 επιδοτούμενα λίτρα Χ επίδομα 0,125 ευρώ ανά επιδοτούμενο λίτρο).


Στη Β’ ζώνη, η οποία περιλαμβάνει τους νομούς Αρκαδίας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Καρδίτσας, Κιλκίς, Λάρισας, Μαγνησίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Ροδόπης, Τρικάλων και Χαλκιδικής, θα επιδοτούνται 15 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης ανά τ. μ. κύριας κατοικίας. Συνεπώς, το επίδομα θέρμανσης στις περιοχές της ζώνης αυτής θα ανέρχεται σε 1,875 ευρώ ανά τ. μ. κύριας κατοικίας (15 επιδοτούμενα λίτρα Χ επίδομα 0,125 ευρώ ανά επιδοτούμενο λίτρο).


Στη Γ’ ζώνη, στην οποία εντάσσονται οι νομοί Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Αττικής (εκτός Κυθήρων και νησιών Σαρωνικού), Αχαΐας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας, Κορινθίας, Μυτιλήνης, Λευκάδας, Πρέβεζας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Χίου, επιδοτούνται μέχρι οκτώ λίτρα πετρελαίου θέρμανσης ανά τ. μ. κύριας κατοικίας. Ως εκ τούτου, το επίδομα θέρμανσης στις περιοχές της ζώνης αυτής θα ανέρχεται σε ένα ευρώ ανά τ. μ. κύριας κατοικίας (8 επιδοτούμενα λίτρα Χ επίδομα 0,125 ευρώ ανά επιδοτούμενο λίτρο).


Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

ελληνορωσικο λεξικο ηλεκτρονικο

Υποχρέωση υποβολής νέας αίτησης έχουν και όσοι έχουν ενταχθεί στο ΚΟΤ κατά το παρελθόν, προκειμένου να αξιολογηθεί εκ νέου η υπαγωγή τους, με βάση τα στοιχεία του φορολογικού έτους 2017 (φορολογική δήλωση 2018). Όσοι δεν πληρούν πλέον τα κριτήρια ένταξης θα μπορούν να αξιοποιούν το ΚΟΤ μέχρι την 30ή Νοεμβρίου 2018, οπότε και θα έχει παρέλθει ένας μήνας (όπως προβλέπει ο νόμος) από την λήξη της προθεσμίας για την υποβολή δηλώσεων φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων σε όλη τη χώρα (μετά και την παράταση μέχρι την 30 Οκτωβρίου 2018 για τις πυρόπληκτες περιοχές).


Δηλαδή, μετά και την παράταση μέχρι την 30ή Οκτωβρίου 2018 για τις πυρόπληκτες περιοχές, εάν και μέχρι 30/11/2018 δεν έχετε υποβάλει εκ νέου αίτηση, τότε αυτόματα απεντάσσεσθε από το ΚΟΤ (από 01/12/2018) ακόμη και αν πληροίτε τις προϋποθέσεις για κάποια κατηγορία. Η εφαρμογή θα συνεχίσει να δέχεται αιτήσεις ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) και μετά την 30ή Νοεμβρίου 2018.


αλλαγη μπαταριας αυτοκινητου στο χωρο σας αθηνα

Δείτε αν είστε δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ) σε 6 βήματα


ελληνορωσικο λεξικο ηλεκτρονικο

Βήμα 1. Με την είσοδό σας στο σύστημα θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε τον ΑΜΚΑ σας και να συναινέσετε στην επεξεργασία των στοιχείων που απαιτούνται (τα δικά σας, του/της συζύγου και των προστατευόμενων τέκνων σας)


ζωναρι τσαουσακης

Βήμα 2. Μετά την συναίνεσή σας, εμφανίζεται φόρμα που αναφέρει κάποια προσωπικά στοιχεία σας. Επιλέξτε για ποιο ΚΟΤ θέλετε να κάνετε αίτηση


Βήμα 3. Απαραίτητη είναι η συμπλήρωση αριθμού παροχής ηλεκτρικής ενέργειας. Επίσης απαιτείται το e-mail και ένας αριθμός κινητού τηλεφώνου που θα χρησιμοποιηθούν για αποστολή τυχόν ειδοποιήσεων


Για αιτήσεις ΚΟΤ-Β σε περίπτωση που το νοικοκυριό σας έχει και ενήλικα φιλοξενούμενα μέλη, για να δείτε αν πληρείτε τα κριτήρια απαιτείται η συγκατάθεση των φιλοξενούμενων ατόμων μέσω των κωδικών τους Taxisnet για την προσπέλαση των στοιχείων τους από την ΑΑΔΕ Αν για κάποιο άτομο απαιτείται συναίνεση αναφέρεται ευκρινώς


Βήμα 4. Για αιτήσεις ΚΟΤ-Α απαιτείται να έχετε εγκεκριμένη αίτηση ΚΕΑ που να έχει εγκριθεί εντός του τελευταίου διμήνου. Αν είστε δικαιούχος ΚΕΑ αλλά η αίτησης σας έχει εγκριθεί πριν από τους τελευταίους 2 μήνες, πρέπει να κάνετε τροποποιητική αίτηση ΚΕΑ. Για ΚΟΤ-Α δεν απαιτείται η συγκατάθεση των φιλοξενούμενων ατόμων γιατί έχει δοθεί στο ΚΕΑ


Βήμα 5. Εφόσον έχουν δοθεί όλες οι τυχόν απαιτούμενες συναινέσεις των ενήλικων μελών του νοικοκυριού σας, και έχουν συμπληρωθεί όλα τα απαιτούμενα πεδία, εμφανίζεται η πληροφορία αναφορικά με το εάν πληροίτε τα κριτήρια ή όχι


Βήμα 6. Για να καταστείτε δικαιούχος πρέπει να πατήσετε το κουμπί [Υποβολή Αίτησης]. Εάν πληροίτε τα κριτήρια του ΚΟΤ, εμφανίζεται και το όριο τετραμηνιαίας κατανάλωσης για τιμολόγηση με το ΚΟΤ που αιτηθήκατε. Στην αντίθετη περίπτωση, εμφανίζονται οι λόγοι απόρριψης


αλγοριθμος παράδειγμα

Οι βασικοί άξονες του νέου σχεδίου είναι μόνιμες περιπολίες εποχούμενες από τα κατά τόπους τμήματα, αλλαγή του ωραρίου των πεζών περιπολιών στο κέντρο της Αθήνας αλλά και αλλαγή του ωραρίου βαρδιών των αστυνομικών.


αλγοριθμος παράδειγμα

σινεμα προγραμμα village

Η βασική αρχή του νέου σχεδιασμού είναι η εντολή του αρχηγού της ΕΛ. ΑΣ. Αριστείδη Ανδρικόπουλου να υπάρχει πάγια και μόνο για περιπολίες συγκεκριμένος αριθμός περιπολικών σε κάθε τμήμα και θα απαγορεύεται να χρησιμοποιηθούν για οποιοδήποτε άλλο λόγο πέραν της αστυνόμευσης στην περιοχή.


Μάλιστα, οι ημερήσιες, πάγιες βάρδιες των περιπολικών θα είναι προσβάσιμες μέσω ενός online συστήματος στον ηλεκτρονικό υπολογιστή ακόμα και στον αρχηγό της ΕΛ. ΑΣ.


jupiter λεξικο

Το σχέδιο των πεζών περιπολιών που εφαρμόζεται το τελευταίο διάστημα άρχισε να αποδίδει τουλάχιστον για την εφαρμογή του στο Πεδίον του Άρεως, πάρα το γεγονός ότι διαπιστώθηκε πως το πρόβλημα μεταφέρθηκε στους παράλληλους και κάθετους δρόμους γύρω από το πάρκο.


Το σχέδιο τώρα προβλέπει επέκταση του συγκεκριμένου σχεδίου αλλά οι περιπολίες των αστυνομικών δεν θα σταματούν τα μεσάνυχτα.


Το ωράριο θα διαμορφώνεται έτσι ώστε μέχρι τις 2 τα ξημερώματα να υπάρχουν πεζές περιπολίες στο κέντρο με εντολές, όμως, για αυξημένα μέτρα αυτοπροστασίας των αστυνομικών.


Τέλος, έχει δοθεί εντολή να πάψει να λήγει το νυχτερινό ωράριο όλων των υπηρεσιών τάξης της ιδιά ώρα.


Όπως είχε παρατηρηθεί, ειδικά με τις επιθέσεις του Ρουβίκωνα, κάποιοι εκμεταλλεύονταν το γεγονός ότι σχεδόν όλες οι βάρδιες άλλαζαν ανάμεσα στις 5.30 με 06.00 το πρωί.


Έτσι, το νυχτερινό ωράριο θα τροποποιηθεί και θα γίνεται η αλλαγή σε διαφορετικές ώρες.


Το σύστημα αυτό αστυνόμευσης θα επεκταθεί και στις πόλεις της επαρχίας ενώ ήδη έχουν γίνει η τελικές συσκέψεις με τους Γενικούς σε όλη την Ελλάδα.



ξινες ντοματες

Αρχικά, διαφορά στο εισόδημά τους θα δουν 614.000 μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα με αποδοχές κάτω των 600 ευρώ ή που εργάζονται με καθεστώς μερικής απασχόλησης και μισθό 350 ευρώ μικτά.


ξινες ντοματες

ελληνάρας κοροιδεύει δεμένο pitbull αλλά αυτό λύθηκε και

Στη συνέχεια, αυξήσεις θα έρθουν και στα βασικά επιδόματα που δίνει ο ΟΑΕΔ, αρχικά με το τακτικό επίδομα ανεργίας ύψους 360 ευρώ, που υπολογίζεται με βάση το 55% του κατώτατου ημερομισθίου.


Όπως εξήγησε μιλώντας στην ΕΡΤ ο εργατολόγος Γιάννης Καρούζος, «η αύξηση του κατώτατου μισθού αφορά περίπου 610.000 εργαζόμενους. Η αύξησή του θα επιφέρει αυτόματη αύξηση 10 με 15 ευρώ του επιδόματος ανεργίας που αφορά 90.000 με 120.000 εργαζομένους στη χώρα μας».


υστερα βαρια πηρες το δρομο

Η αύξηση του κατώτατου μισθού αναμένεται να συμπαρασύρει ανοδικά το επίδομα μητρότητας, το βοήθημα για επίσχεση εργασίας, το ειδικό βοήθημα που χορηγείται μετά τη λήξη επιδότησης της ανεργίας και ισούται με 13 ημερήσια επιδόματα ανεργίας, το εποχικό βοήθημα που λαμβάνουν εργαζόμενοι όπως οικοδόμοι, καπνεργάτες, ηθοποιοί και μουσικοί.


Μεγαλύτερη αύξηση στο εισόδημά τους θα δουν οι νέοι ως 24 ετών που σήμερα αμείβονται με 511 ευρώ, τον λεγόμενο υποκατώτατο μισθό, ο οποίος πλέον καταργείται.


Αυξήσεις θα δουν στις αμοιβές τους και οι άνεργοι που συμμετέχουν σε προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ, αλλά και όσοι λαμβάνουν επικουρικές συντάξεις, ο υπολογισμός των οποίων είναι συνδεδεμένος με τον κατώτατο μισθό.


μπισκοτα για σκυλους σπιτικα

Το επίδομα θα κυμαίνεται από 840 έως 2.500 ευρώ το χρόνο και αφορά κυρίως νέους από 25 έως 45 ετών.


Το επίδομα στέγασης αποτελεί προνοιακό πρόγραμμα για νοικοκυριά που διαμένουν σε μισθωμένη κατοικία ή επιβαρύνονται με το κόστος εξυπηρέτησης στεγαστικού δανείου πρώτης κατοικίας.


μπισκοτα για σκυλους σπιτικα

πανακοτα παγωτο

«Εφαρμόζουμε από 1/1/2019 το επίδομα στέγασης για περισσότερα από 300.000 νοικοκυριά. Θα ωφεληθούν συμπολίτες μας με επίδομα από 840 ευρώ έως 2.520 ευρώ το χρόνο. Οι περισσότεροι από τους ωφελούμενους είναι 25-45 χρονών», ανέφερε η Θεανώ Φωτίου κατά τη διάρκεια ημερίδας για τον ένα χρόνο λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Αιγάλεω.


ανδρος παραλια βορη

Ωφελούμενοι


Μονοπρόσωπο νοικοκυριό: Κάθε ενήλικο άτομο που διαμένει μόνο του σε κατοικία και δεν εμπίπτει στην κατηγορία ενηλίκων έως 25 ετών που φοιτούν σε πανεπιστημιακές σχολές ή σχολεία ή ινστιτούτα επαγγελματικής εκπαίδευσης ή κατάρτισης της ημεδαπής ή αλλοδαπής.


Πολυπρόσωπο νοικοκυριό: Όλα τα άτομα που διαμένουν κάτω από την ίδια στέγη. Στο πολυπρόσωπο νοικοκυριό εντάσσονται: α) φιλοξενούμενα άτομα ή φιλοξενούμενη οικογένεια, με την προϋπόθεση ότι η φιλοξενία είχε δηλωθεί στην τελευταία εκκαθαρισμένη δήλωση φορολογίας εισοδήματος, και β) τα ενήλικα τέκνα έως 25 ετών που φοιτούν σε πανεπιστημιακές σχολές ή σχολεία ή ινστιτούτα επαγγελματικής εκπαίδευσης ή κατάρτισης, ανεξαρτήτως του τόπου διαμονής τους.


καθαρισμα λεκεδων απο αιμα

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φοιτητές ζητούσαν την απόσυρση του νομοσχεδίου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αλλά και να μην υπάρξει απόφαση της Συγκλήτου κατά της παρουσίας του Ρουβίκωνα σε χώρο της Φιλοσοφικής.


αδειες φαρμακειου

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Πρυτανικές Αρχές τονίζουν πως καταδικάζουν «τις καταλήψεις πανεπιστημιακών χώρων από εξωπανεπιστημιακές οργανώσεις και απαιτούν από την εξωπανεπιστημιακή οργάνωση του ΡΟΥΒΊΚΩΝΑ να αποχωρήσει από το γραφείο που έχει καταλάβει στη Φιλοσοφική Σχολή».


καθαρισμα λεκεδων απο αιμα

«Η καθημερινή εκπαίδευση και εργασία χιλιάδων φοιτητών προπτυχιακών και μεταπτυχιακών μόνιμων εργαζομένων και συμβασιούχων καθώς και του εκπαιδευτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου μας πρέπει να γίνεται με ασφάλεια και σεβασμό στην ακαδημαϊκή δεοντολογία μακριά από εξωτερικές παρεμβάσεις», καταλήγει η ανακοίνωση.


παθησεις του υπνου

ανθισμενη αμυγδαλια στο νηπιαγωγειο

Ο υφυπουργός βρέθηκε σε μια εκδήλωση για την έναρξη της πιλοτικής λειτουργίας και πρώτου ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα) στην Ελλάδα, για την ολοκληρωμένη διαχείριση των Απορριμμάτων της Δυτικής Μακεδονίας. Από εκεί, έκανε τις εξής δηλώσεις:



Ελπίζουμε στο επόμενο διάστημα να ολοκληρωθεί και να κλείσει η αξιολόγηση. Η κυβέρνηση κάνει ό, τι είναι δυνατόν. Αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα απ’ τις διαφωνίες των δανειστών μεταξύ τους, για να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία, όμως, θα κάνουμε ό, τι πρέπει να κάνουμε. Ο ελληνικός λαός έχει υποστεί τεράστιες θυσίες υλοποιώντας αυτό το πρόγραμμα.



Επίσης, ο κ. Πιτσιόρλας ανέφερε: «Αυτό το πρόγραμμα πρέπει να ολοκληρωθεί και να βγούμε από την επιτήρηση. Βρισκόμαστε στο τελευταίο σημείο, στον τελευταίο σταθμό και πρέπει να τον ξεπεράσουμε. Και θα το ξεπεράσουμε κλείνοντας τώρα την αξιολόγηση, μπαίνοντας στην ποσοτική χαλάρωση και δημιουργώντας μία ατμόσφαιρα θετική γύρω από την οικονομία μας».


ανθισμενη αμυγδαλια στο νηπιαγωγειο

στεφανια ευθυμιου χαλκιδα


hkt аэропорт

.memo file opener online

Ο κ. Μουζάλας, μιλώντας στον Σκάι δήλωσε ότι είναι «πολύ σωστό να τοποθετούνται οι πρόσφυγες αναλογικά σε όλη την Ευρώπη και ότι αυτό αποτελεί "σημαία" της κυβέρνησης.


.memo file opener online

Ο υπουργός εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να ξεπεράσει την προσφυγική κρίση, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι δύσκολος τόπος η Ευρώπη. Θα τα καταφέρουμε».


Επιπλέον, ανέφερε ότι στην Κεντρική Μακεδονία βρίσκονταν 22.000 πρόσφυγες και μετανάστες και αυτή τη στιγμή δεν ξεπερνούν τους 7.000.


πηρε φωτια το κορδελιο στιχοι


«Από τα 14 στρατόπεδα φιλοξενίας έχουμε κλείσει τα πέντε και κλείνουμε άλλα δύο την επόμενη εβδομάδα» συνέχισε. «Τα πέντε μικρά που απομένουν γίνονται εξαιρετικά, με καλές συνθήκες διαβίωσης για τους μετανάστες, και έχουμε τα δύο μεγάλα που χρειάζονται βελτίωση», πρόσθεσε.


ακαδημια πλατωνος εκπαιδευτικα προγραμματα


χρυσο ψαλιδι καλλιθεα

Το υπαινίχθηκε και ο Αλέξης Τσίπρας κατά την συνάντησή του με τον Πιερ Μοσκοβισί κάνοντας λόγο για ένα μείγμα πολιτικών αλλά με μηδενικό δημοσιονομικό αντίκτυπο. Το μήνυμα που έστειλε χθες ο πρωθυπουργός ήταν το «φτάνει πια με την λιτότητα» και όπως φάνηκε βρίσκει ευήκοα ώτα σε κάποιους κύκλους των δανειστών με τον Επίτροπο Οικονομικών υποθέσεων να σχολιάζει λίγο αργότερα πως «κανένας θεσμός δεν είναι υπέρ της λιτότητας».


χρυσο ψαλιδι καλλιθεα

Το Μαξίμου απέφυγε να δώσει λεπτομέρειες για την συνάντηση με τον Μσκοβισί – ομοίως και το υπουργείο Οικονομικών - θεωρώντας ότι οι διαβουλεύσεις κινούνται σε τόσο οριακό σημείο που οποιαδήποτε δημοσιοποίηση λεπτομερειών επί του σχεδίου που βρίσκεται υπό επεξεργασία μπορεί να τινάξει την συμφωνία στον αέρα.


χρωματα τοιχου παπαγαλος

activity diagram for online bookstore

Ανώτερα κυβερνητικά στελέχη εκπέμπουν θετικά μηνύματα για το Eurogroup της Δευτέρας και εκφράζουν την πεποίθηση πως θα γίνουν σημαντικά βήματα για το κλείσιμο της αξιολόγησης. Αυτό είπε ο Νίκος Παππάς κατά την περιοδεία του στην Μεσσηνία, αυτό δήλωσε ο Νίκος Βούτσης, αυτό υποστήριξε και ο Γιώργος Σταθάκης σε παρέμβασή του.


Επιπλέον δε ο Πρόεδρος της Βουλής εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι δεν έχει χαθεί ούτε το τρένο για την ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) από την ΕΚΤ τον Μάρτιο.


γιαννακακη μαρια περιφερεια

Ερωτηθείς εάν υπάρχει κάποιο σενάριο βάσει του οποίου η Μπούντεσταγκ, η ομοσπονδιακή κάτω Βουλή της Γερμανίας, θα τασσόταν υπέρ της συνέχισης του προγράμματος στήριξης χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ, ο Φρίντριχ απάντησε:


γιαννακακη μαρια περιφερεια

πολιτεια πλατωνα αγορα

club με ξενη μουσικη θεσσαλονικη


Επ' ουδενί. Αυτός ήταν ρητός όρος του τρίτου προγράμματος.



«Χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ, δεν θα υπάρξουν περαιτέρω δάνεια βοήθειας. Το ΔΝΤ πρέπει να παραμείνει» στο πρόγραμμα, επέμεινε ο Φρίντριχ, στέλεχος της Ένωσης Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), του αδελφού κόμματος στη Βαυαρία της Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Μέρκελ.


Το Βερολίνο επιχειρηματολογεί εδώ και καιρό ότι η εμπειρία και η ανεξαρτησία του ΔΝΤ έχουν κεντρικό ρόλο στην προσπάθεια το τρίτο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας να είναι επιτυχές.


Οι δηλώσεις του Φρίντριχ καταγράφονται μία ημέρα πριν από τη συνάντηση της Γενικής Διευθύντριας του Ταμείου, της Κριστίν Λαγκάρντ, με την καγκελάριο Μέρκελ στο Βερολίνο. Η συνέχιση της συμμετοχής του ΔΝΤ θα είναι ένα από τα βασικά θέματα στην ατζέντα.


Hans Peter Friedrich


Ο Χανς-Πέτερ Φρίντριχ προέτρεψε το ΔΝΤ να δείξει ευελιξία και να υπαναχωρήσει από την απαίτησή του η ευρωζώνη να προσφέρει κάποιου είδους ελάφρυνση χρέους στην Ελλάδα.


Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατηγόρησε την Αθήνα ότι χρησιμοποιεί το ζήτημα του χρέους σαν «δικαιολογία» για να μην επικεντρωθεί σε αυτό που ο ίδιος χαρακτηρίζει την προτεραιότητα, την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί.


φορεματα καθημερινα μακο

Αυτό αναφέρεται σε άρθρο της ανταποκρίτριας του Guardian στην Αθήνα, την ώρα που η διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές βρίσκεται για άλλη μια φορά σε κρίσιμο σημείο.


δημοσ καλαματασ

γυναικεία φορέματα για βάπτιση

Σύμφωνα με την αρθρογράφο της βρετανικής εφημερίδας, ο μεγάλος αγώνας της Ελλάδας για την αποφυγή της χρεοκοπίας θα έπρεπε να έχει αποδώσει καρπούς από τον Μάιο του 2010, οπότε και η χώρα έλαβε 110 δισ. οικονομικής βοήθειας. Ωστόσο, τρία πακέτα βοήθειας μετά, η Αθήνα εξακολουθεί να παλεύει για τους όρους του τελευταίου πακέτου των 86 δισ..


Αφού κάνει μια ιδιαίτερη αναφορά στις πρόσφατες αγροτικές κινητοποιήσεις, η Helena Smith, σημειώνει ότι μαζί με την αβεβαιότητα, στις αγορές έχει επιστρέψει και η μεταβλητότητα, όπως και ο φόβος, καθώς εκτιμάται ότι από την αρχή του χρόνου πανικόβλητοι καταθέτες έχουν «σηκώσει» περί τα 2,2 δισ. ευρώ από τις τράπεζες. «Με τη συζήτηση για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ να επανέρχεται για άλλη μια φορά, αγρότες, εργατικά σωματεία και άλλοι τομείς, εξοργισμένοι από τις επιπτώσεις της λιτότητας βγήκαν πάλι σε διαδηλώσεις».


φορεματα καθημερινα μακο

Η Smith παραθέτει και δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα, ο οποίος σχολιάζοντας τις διαμαρτυρίες εργατικών σωματείων σημειώνει: «Εύχομαι να κινητοποιούνταν περισσότεροι άνθρωποι. Οι διαμαρτυρίες είναι στο ιδεολογικό και πολιτικό DNA μας. Είναι σημαντικές, στέλνουν ένα μήνυμα».


«Αυτή είναι και η ειρωνεία του ΣΥΡΙΖΑ», σχολιάζει η Smith, «που ανέβηκε στην εξουσία με την υπόσχεση να σκίσει το μνημόνιο, το οποίο κατηγορούσε ως υπεύθυνο για την ανεργία και τη φτώχεια και αντί για αυτό στα δύο χρόνια διακυβέρνησης έχει επιβλέψει τα πιο τιμωρητικά μέτρα λιτότητας έως τώρα».


guardian


χαρτονομισματα στο ποταμι τρικαλα

Κάπως έτσι, με... ποδοσφαιρικούς όρους και μπόλικο σαρκασμό, αξιωματούχος του Μαξίμου περιέγραψε στο CNN Greece τόσο την πολύ δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η κυβέρνηση, όσο και τη στρατηγική της στο σημερινό Eurogroup.


χαρτονομισματα στο ποταμι τρικαλα

Πάρτε τώρα μέτρα


Ο υπουργός Οικονομικών είχε εκφράσει σε ανύποπτο χρόνο το φόβο ότι οι δανειστές μπορεί να τα βρουν μεταξύ τους στις πλάτες της χώρας μας. Τα τελευταία εικοσιτετράωρα οι ενδείξεις είναι ότι οι Ευρωπαίοι μπορεί να φτάσουν σε έναν συμβιβασμό με το ΔΝΤ για το «ελληνικό ζήτημα». Μόνο που ο συμβιβασμός γίνεται στην πλάτη της Ελλάδας και χωρίς να έχει κάποιο όφελος η χώρα τελικώς, όπως παραδέχεται κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος. Η διαφωνία των δανειστών για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους επιλύεται (προσωρινά) δια της επιβολής σκληρών μέτρων σε βάρος των Ελλήνων πολιτών.


πετρακης κυπριανου

Δεν είναι τυχαίο ότι με συνεχείς δηλώσεις τους Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θέτουν την αποδοχή της προνομοθέτησης των μέτρων ως προϋπόθεση για να επιστρέψουν τα τεχνικά κλιμάκια και να ξαναμπεί σε τροχιά η Αξιολόγηση. Ο πρόεδρος του Euro Working Group, Τόμας Βίζερ, ήταν κάτι παραπάνω από σαφής: «Πείτε ναι στα μέτρα για να γυρίσει η τρόικα.» Στο ίδιο κλίμα, το έγγραφο του Eurogrοup που διέρρευσε, ενώ υιοθετεί την ελληνική θέση ότι οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία είναι εσφαλμένες, εντέλει συναινεί εμμέσως στη λήψη των μέτρων που ζητάει το ΔΝΤ στη.. βάση των εσφαλμένων εκτιμήσεων.


Το χρέος αργότερα...


Σαν να μην έφταναν τα δημοσιονομικά μέτρα (3,6 δισ. ζητάει το ΔΝΤ!), τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για τη ρύθμιση του χρέους παραπέμπονται για μετά τις γερμανικές εκλογές. Πιθανότατα το Euroigroup θα προχωρήσει σε μια δεσμευτική πολιτική δήλωση ότι μέσα στο 2018 θα γίνουν οι αναγκαίες ρυθμίσεις για το ελληνικό χρέος. Η δήλωση αυτή θα χρησιμοποιηθεί ως βασικό επιχείρημα για τον Τόμσεν ώστε να κρατήσει το ΔΝΤ μέσα στο ελληνικό πρόγραμμα. Θα χρησιμεύσει επίσης στον Μάριο Ντράγκι για να δικαιολογήσει την ένταξη της Ελλάδας στο Πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης. Αλλά η εκκρεμότητα θα παραμένει εμποδίζοντας τη χώρα από την πλήρη επιστροφή στην οικονομική κανονικότητα.


μητρωο φορεων και επιχειρησεων δημοσκοπησεων

Οι μπάλες στον Τσακαλώτο


φουτμπολ λιγκ νεα

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, η τηλεφωνική συνομιλία των δύο ανδρών εντάσσεται στο πλαίσιο των επαφών του κ. Γιούνκερ με όλα τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Ρώμης για τα 60 χρόνια από την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης, όπου το βασικό θέμα που θα συζητηθεί είναι το μέλλον της Ευρώπης.


φουτμπολ λιγκ νεα

Εξάλλου, ευρωπαϊκές πηγές σημείωναν ότι η χρονική στιγμή της επικοινωνίας Τσίπρα-Γιούνκερ, την επομένη του Eurogroup, που αποφάσισε την επιστροφή των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα και την παραμονή της επίσκεψης του κ. Γιούνκερ στο Βερολίνο, αποκτά ιδιαίτερη σημασία.


κυστη στο κεφαλι αφαιρεση


νομιζω ενεργητικη φωνη

Διαβάστε επίσης:


Eurogroup Live: Η κυβέρνηση δέχθηκε τα προληπτικά μέτρα - Επιστρέφουν τα κλιμάκια


Αυτά είναι τα αντισταθμιστικά μέτρα που θα προτείνει η κυβέρνηση


Παραίτηση Γιούνκερ: Διαψεύδει την La Repubblica η Κομισιόν


angus oblong net worth

Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες.


Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βορείων διευθύνσεων τοπικά 6 μποφόρ.


Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ:


βιβλιαριο υγειας υγειονομικο που εκδιδεται

Αττική


Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


angus oblong net worth

ποντοι καρτας αβ

Θεσσαλονίκη


Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.


Μακεδονία, Θράκη


Καιρός: γενικά αίθριος, βαθμιαία από τα ανατολικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν παροδικές βροχές στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


ελασσονα χριστουγεννα

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει:


ινδικο ψαρι συνταγες

«Δεν χρειάστηκαν παρά μόνο λίγες μέρες, μετά την ιστορική παράδοση του "Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος" στην ελληνική κοινωνία, για να επιβεβαιωθούν οι φόβοι και οι υποψίες ότι οι λογικές από το παρελθόν είναι ανίκητες.


ελασσονα χριστουγεννα

Εδώ και καιρό, είχαμε επισημάνει ότι όσοι αναλάβουν θέσεις ευθύνης, θα πρέπει να έχουν εξειδικευμένες γνώσεις και εύρος δυνατοτήτων, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν με επιτυχία στις πολλαπλές απαιτήσεις του εγχειρήματος και να υπηρετήσουν αποτελεσματικά το δημόσιο συμφέρον.


Δυστυχώς, όμως, παρά τις καθολικές αντιδράσεις που υπήρξαν, παρά τον προβληματισμό που αναπτύχθηκε, επικράτησε η στενή και μονολιθική λογική των κομματικών επιλογών και όχι το αυτονόητο κριτήριο των άξιων και ικανών να φέρουν εις πέρας αυτό το ύψιστο έργο για τον ελληνικό πολιτισμό και την παιδεία.


βαγκανοβα βιβλιο

Εμείς, από την πλευρά μας, οφείλουμε να δεσμευτούμε ότι θα ακολουθήσουμε το δρόμο της διαφάνειας, της αξιοκρατίας, και κυρίως της λογοδοσίας για την επιλογή προσώπων που θα υπηρετήσουν το δημόσιο συμφέρον και θα διαχειρίζονται τα χρήματα του ελληνικού λαού.


Το τεράστιο αυτό έργο – σύμβολο του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού ανήκει σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό. Δεν μπορεί να γίνεται κομματικό παιχνίδι για την τοποθέτηση των αρεστών».


απεργια αποχη δοε

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu ο Τούρκος ΥΠΕΞ απάντησε στον Νίκο Κοτζιά για το εάν θα μπορούσε ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων να ανέβει στα Ίμια.


ποιηματα για φασισμο

Δήλωσε χαρακτηριστικά πως εάν ο Τούρκος αρχηγός έπρεπε να ανέβει στα Ίμια θα το είχε κάνει, δείχνοντας έτσι πως αγνοεί και το διεθνές δίκαιο, αλλά και τα όσα είπε ο Νίκος Κοτζιάς περί λήψης μέτρων από την Ελλάδα.


χριστουγεννιατικα δεντρα λαζαριδησ

tsabousoglou


Μάλιστα, θύμισε και την κρίση των Ιμίων το 1996 λέγοντας χαρακτηριστικά: «εμείς ανεβήκαμε οποτεδήποτε χρειάστηκε» .


απεργια αποχη δοε

Αναφορικά με την υπόθεση των 8 Τούρκων στρατιωτικών και τη μη έκδοσή τους στην Τουρκία, κατηγόρησε την Ελλάδα πως εμποδίζει την εκδίκαση των πραξικοπηματιών. Σημείωσε πως η στάση της Ελλάδας δεν αρμόζει στις σχέσεις καλής γειτονίας και τόνισε χαρακτηριστικά:



δεν μας προκαλεί απορία γιατί και ο επικεφαλής του κουρδικού PKK είχε βρει καταφύγιο στην Ελλάδα.



βελτιωση ταχυτητας τρεξιμο

Όπως τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος «οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αφορούν απατήσεις των δανειστών έξω από το συγκεκριμένο πλαίσιο που έχει ήδη περιγραφεί από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης στερούνται αληθείας».


μικρα σκαφη αναψυχης

Σημείωσε ακόμη πως «σε αυτή ειδικά τη φάση της τεχνικής διαπραγμάτευσης είναι αναγκαίο όλες οι πλευρές να είναι προσεκτικές ως προς τις πληροφορίες που διοχετεύουν στον Τύπο. Η διαπραγμάτευση οφείλει να γίνεται στο πεδίο και όχι μέσω διαρροών που μόνο σύγχυση προκαλούν στους Έλληνες πολίτες».


βελτιωση ταχυτητας τρεξιμο

Εξαπέλυσε μάλιστα και επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο και αυτό εκφράζουν οι χθεσινές δηλώσεις του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη και του αντιπροέδρου Άδωνι Γεωργιάδη».


Ο κ. Τζανακόπουλος μίλησε για «παλινωδίες» στη γραμμή της ΝΔ και χαρακτήρισε το «λιγότερο ατυχείς» δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη, με τις οποίες, όπως είπε, «ούτε λίγο ούτε πολύ κάλεσε κάθε ενδιαφερόμενο να ασκήσει επιθετική κερδοσκοπία στην Ελλάδα».


η αλλη πλευρα του μουντιαλ

«Είναι τεράστια η ευθύνη της αξιωματικής αντιπολίτευσης που επί μήνες τροφοδότησε και συντήρησε κινδυνολογικά σενάρια που έβλαψαν την ελληνική οικονομία για λόγους πολιτικής. Ο λόγος που επέλεξε αυτή την τακτική η ΝΔ είναι επειδή προφανώς βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο», επισήμανε.


Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

αγορα ηλεκτρονικου τσιγαρου κυπρος

Αυτό διευκρινίζεται σε εγκύκλιο του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) γεγονός που σημαίνει ότι οι κάτοχοι των οχημάτων αυτών θα πληρώνουν κανονικά τα τέλη κυκλοφορίας.


αγια φωτεινη ρεθυμνου

Η υποχρέωση αυτή υφίσταται επειδή η παρακράτηση των στοιχείων του ανασφάλιστου οχήματος από την Τροχαία δεν συνιστά λόγο ανωτέρας βίας για να τεθεί το όχημα σε αναγκαστική ακινησία και να απαλλαγεί από τα τέλη, καθώς τα στοιχεία κυκλοφορίας δύναται να επιστρέφονται στον κάτοχο ανά πάσα στιγμή, με την καταβολή του προβλεπόμενου προστίμου.


αγορα ηλεκτρονικου τσιγαρου κυπρος

Η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ


«Κατόπιν γραπτών και προφορικών ερωτημάτων προς την υπηρεσία μας αναφορικά με το εάν, οχήματα που καταλαμβάνονται ως ανασφάλιστα, δύνανται εφεξής να τίθενται σε αναγκαστική ακινησία, σας γνωρίζουμε τα εξής:


  • Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθ. 22, παρ. 6, του ν. 2367/1953, χωρεί έκπτωση των τελών κυκλοφορίας σε περίπτωση αναγκαστικής ακινησίας οχήματος λόγω είτε κλοπής είτε υπεξαίρεσης αυτού είτε ανωτέρας βίας.

  • Σύμφωνα με το αρ. πρωτ. ΔΕΕΦ Β 1040412 ΕΞ 2016/10-3-16 έγγραφο της υπηρεσίας μας το οποίο κοινοποιήθηκε σε όλες τις Δ. Ο.Υ. μεταξύ των περιπτώσεων που συνιστούν λόγο ανωτέρας βίας για τη θέση οχήματος σε αναγκαστική ακινησία συμπεριελήφθη και η περίπτωση «κατάσχεσης (υποχρεωτικής παρακράτησης) των στοιχείων κυκλοφορίας από αρμόδια δημόσια αρχή και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα όπως αυτό ορίζεται από διατάξεις νόμων», με ενδεικτικό παράδειγμα τέτοιας περίπτωσης αυτό της υποχρεωτικής κατάσχεσης των στοιχείων από την Τροχαία για ορισμένο χρονικό διάστημα (2 έτη και σε υποτροπή για 3 έτη) για κυκλοφορία του οχήματος ως ανασφάλιστου (σχετικές οι διατάξεις της παρ. 4 του αρ. 5 του πδ 237/1986 ΦΕΚ 110 Α΄, ως ίσχυαν μέχρι την αντικατάστασή του από τις διατάξεις του άρ. δέκατου τέταρτου του ν. 4289/2014). Περαιτέρω με το ίδιο έγγραφο διευκρινίστηκε ότι, δεν συνιστά λόγο ανωτέρας βίας για τη θέση οχήματος σε αναγκαστική ακινησία η από δημόσια αρχή αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας οχήματος, όταν αυτά μπορούν υπό προϋποθέσεις, όπως η άμεση καταβολή διοικητικού προστίμου ή η ολοκλήρωση του τεχνικού ελέγχου του οχήματος να επιστραφούν.

  • Με τις διατάξεις του άρθρου δεκάτου τετάρτου του ν. 4286/2014 αντικαταστάθηκαν οι διατάξεις της παρ. 4 του αρ. 5 του πδ 237/1986 (110 Α΄), με τις οποίες οριζόταν ως υποχρεωτική κύρωση η παρακράτηση των στοιχείων κυκλοφορίας οχήματος για ορισμένο χρονικό διάστημα όταν αυτό εντοπίζεται ανασφάλιστο ή/και εμπλέκεται σε ατύχημα όντας ανασφάλιστο Με τις νέες διατάξεις ορίζεται πλέον ότι επιστρέφονται η αφαιρεθείσα άδεια κυκλοφορίας του οχήματος μετά των κρατικών πινακίδων στον κύριο ή κάτοχο αυτού, με την προσκόμιση απόδειξης πληρωμής του κατά περίπτωση επιβληθέντος διοικητικού προστίμου και του σχετικού συμβολαίου ασφάλισης του οχήματος.

  • Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω διευκρινίζεται ότι δεν συνιστά λόγο ανωτέρας βίας για τη θέση οχήματος σε αναγκαστική ακινησία η παρακράτηση των στοιχείων οχήματος από την Τροχαία ανασφάλιστου οχήματος, διότι τα στοιχεία κυκλοφορίας δύναται να επιστρέφονται στον κάτοχο ανά πάσα στιγμή, με την καταβολή του προβλεπόμενου προστίμου.

  • Η κατάσχεση των στοιχείων κυκλοφορίας οχήματος από δημόσια αρχή για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα εξακολουθεί να συνιστά λόγο αναγκαστικής ακινησίας μόνο σε περιπτώσεις που οι σχετικές διατάξεις προβλέπουν ως υποχρεωτική την παρακράτηση των στοιχείων από την δημόσια αρχή για το διάστημα αυτό.


    τριτη ηλικια βιντεο

    Κατά συνέπεια, από την κοινοποίηση της παρούσας οι Δ. Ο.Υ. δεν θα κάνουν πλέον δεκτά, αιτήματα φορολογουμένων περί θέσης του οχήματός τους σε αναγκαστική ακινησία, τα οποία υποβάλλονται με το δικαιολογητικό της παρακράτησης των στοιχείων κυκλοφορίας από την Τροχαία, λόγω κυκλοφορίας του οχήματος ως ανασφάλιστου, ανεξαρτήτως του χρονικού διαστήματος για το οποίο έχουν - καταρχήν - παρακρατηθεί τα στοιχεία αυτά, καθώς η παρακράτηση αυτή δεν είναι πλέον δεσμευτική και αίρεται άμεσα με την καταβολή του σχετικού προστίμου.


  • Τέλος, επειδή έχει παρατηρηθεί κατάχρηση της δυνατότητας θέσης οχημάτων σε αναγκαστική ακινησία στις Δ. Ο.Υ. για λόγους που ανάγονται σε κατάσχεση/παρακράτηση των στοιχείων κυκλοφορίας από δημόσια αρχή, υπενθυμίζεται ότι, όταν η κατάσχεση/παρακράτηση αφορά σε χρονικό διάστημα μικρότερο του έτους (π. χ. 3, 6 ή 9 μηνών) τα σχετικά αιτήματα δεν γίνονται δεκτά, και αυτό ανεξαρτήτως του εάν αφορούν υποχρεωτική παρακράτηση για το χρονικό αυτό διάστημα ή αφορούν παρακράτηση που αίρεται με την καταβολή τυχόν προβλεπόμενου προστίμου ή προσκόμισης δελτίου τεχνικού ελέγχου κλπ.».

  • θερμαινομενο τζακετ

    «Αυτή η αδήριτη πραγματικότητα μας υποχρεώνει να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα, γιατί η επόμενη μέρα είναι ήδη εδώ» πρόσθεσε.


    Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση για τη δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, σημείωσε ότι, είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι, η οικονομία άντεξε και ανέκαμψε.


    φικος πτωση φυλλων

    Παράλληλα υπογράμμισε ότι το αληθινό διακύβευμα δεν παίζεται στον χώρο συνεδρίασης τεχνικών κλιμακίων, αλλά στο πεδίο της πραγματικής οικονομίας.


    θερμαινομενο τζακετ

    τα χαρισματα του τριανταφυλλου

    «Κάποιοι στο επίπεδο των τεχνικών κλιμακίων μπορεί να επιμένουν στο δικό τους βιολί, αλλά η πραγματικότητα έχει κάνει το σκοπό τους "παράφωνο". Τώρα είμαστε σε θέση να συνθέσουμε εμείς τη μουσική της άνοιξης της ελληνικής οικονομίας» σημείωσε ο Πρωθυπουργός.


    «Οφείλουμε συντεταγμένα να ανοίξουμε τη διαβούλευση για την επόμενη μέρα της οικονομίας και αυτός είναι ο σκοπός του σημερινού υπουργικού Συμβουλίου. Στόχος μας πρέπει να είναι η σύγκριση με τις ανεπτυγμένες οικονομίες. Χρειάζονται πολύπλευρες και ριζικές μεταρρυθμίσεις».


    1 copy


    (Πηγή: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)


    Ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι δεν είναι όλες οι μεταρρυθμίσεις το ίδιο και ότι όσοι χρησιμοποιούν αυτόν τον όρο τον χρησιμοποιούν με διαφορετικό τρόπο.


    Είπε, επί παραδείγματι, ότι η απελευθέρωση των απολύσεων είναι αντιμεταρρύθμιση, και πως τέτοιες αντιμεταρρυθμίσεις αποτελούν την ατζέντα της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη. «Για εμάς κοινωνική ευημερία είναι η δίκαιη αναδιανομή του πλούτου, το δικαίωμα όλων σε μια αξιοπρεπή και σταθερή εργασία και ένα βιώσιμο κοινωνικό κράτος», είπε.


    Ο Πρωθυπουργός επεσήμανε ότι «ορίζοντας της στρατηγικής για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας μπορεί να είναι το 2021 οπότε στόχος είναι να έχει επανέλθει η κανονικότητα τόσο στους αναπτυξιακούς όσο και στους κοινωνικούς δείκτες, και αυτό μπορεί να επιτευχθεί με ένα συνεκτικό αναπτυξιακό σχέδιο».





    ψαρια ρασσες

    Παράλληλα, καταλογίζει ευθέως στο ΔΝΤ και δύο ευρωπαϊκές χώρες τις ευθύνες για τις καθυστερήσεις στο κλείσιμο της αξιολόγησης. Στο ίδιο πλαίσιο ασκεί δριμεία κριτική στον πρόεδρο της ΝΔ ότι γνώριζε για την "καθυστέρηση" και "επιχείρησε να τα εκμεταλλευτεί για να προκαλέσει πρόωρες εκλογές".


    αποχωρηση καρτσωνα

    Ειδικότερα, ο κ. Δραγασάκης στη συνέντευξη του στο "Έθνος της Κυριακής", τονίζει ότι ο στόχος για συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων μέχρι την 20η Μαρτίου είναι εφικτός και για την επίτευξη του εργάζονται η κυβέρνηση και η διαπραγματευτική ομάδα. Επισημαίνει ότι η κυβέρνηση έκανε ήδη τις δικές της και πως "η ολοκλήρωση της συμφωνίας προϋποθέτει ότι και οι άλλες πλευρές θα αποδείξουν στην πράξη τη θέληση τους για συμφωνία".


    ψαρια ρασσες

    Σημειώνει ότι η κυβέρνηση εργάζεται για μια συνολική συμφωνία που θα δρομολογεί και την ολοκλήρωση του Προγράμματος και θα θέτει το δημοσιονομικό πλαίσιο της μεταμνημονιακής φάσης. Αυτό σημαίνει, αναφέρει, ότι η τελική συμφωνία, εκτός από τα όποια μέτρα και αντίμετρα, θα καλύπτει το θέμα των πλεονασμάτων και των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, ενώ επιδιώκεται να περιλαμβάνει και μέτρα για την τόνωση των επενδύσεων και την ταχύτερη μείωση της ανεργίας.


    πότε κλωτσάει το μωρό

    Τονίζει ότι η αξιολόγηση θα μπορούσε να έχει ολοκληρωθεί στις 5 Δεκεμβρίου και αφήνει ευθείες κατηγορίες ότι οι καθυστερήσεις οφείλονται στο ΔΝΤ και δύο μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες:"Από τη μια πλευρά ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες απαίτησαν εξωπραγματικά πρωτογενή πλεονάσματα -3,5% για 10 χρόνια - και από την άλλη πλευρά το ΔΝΤ απαίτησε νέα μέτρα λιτότητας, που πλήττουν τα πιο φτωχά στρώματα".



    "Στην ουσία", σχολιάζει, "άλλαξε τους κανόνες του παιχνιδιού στη διάρκεια της εξέλιξής του". "Φωτογραφίζοντας" τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ, σημειώνει ότι "είναι υποκριτικό να μιλούν κάποιοι για καθυστερήσεις χωρίς να αναφέρονται στις αιτίες που τις προκαλούν", και σχολιάζει χαρακτηριστικά: "Σε περιόδους τόσο κρίσιμες, η χώρα δεν έχει ανάγκη από ‘Πόντιους Πιλάτους', ούτε από ‘συμμαχίες προθύμων' που χαϊδεύουν τα αυτιά των δανειστών".



    Ο κ. Δραγασάκης εξηγεί πώς άλλαξαν τους κανόνες τους "παιχνιδιού". Αναφέρει ότι ενώ ήδη στα τέλη Νοεμβρίου η κυβέρνηση είχε ολοκληρώσει το μεγαλύτερο μέρος των υποχρεώσεων της, "δύο ευρωπαϊκές χώρες δήλωσαν ότι δεν αρκεί που η κυβέρνηση υλοποιεί το Πρόγραμμα. Για να υπάρξει συμφωνία είπαν, πρέπει το ΔΝΤ να συμμετάσχει πλήρως, αν και το Ταμείο απέχει από τη χρηματοδότηση του ελληνικού προγράμματος από τον Αύγουστο του 2014".


    Επισημαίνει ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε πως χωρίς το ΔΝΤ δεν υπάρχει πρόγραμμα, κάτι που έδωσε μεγάλη διαπραγματευτική δύναμη στο Ταμείο που απαιτούσε νέα μέτρα 2% του ΑΕΠ πέραν της αρχικής συμφωνίας, ενώ την ίδια στιγμή οι ίδιοι ΥΠΟΙΚ που ήθελαν το ΔΝΤ δεν δέχονταν το αίτημα του για το χρέος. Ο κ. Δραγασάκης τονίζει ότι καταβλήθηκαν εργώδεις προσπάθειες της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού και ευρεία διεθνής συμπαράταξη υπέρ της Ελλάδας για να αρθεί το αδιέξοδο.


    Κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη ότι αυτά "όχι μόνο τα γνώριζε, αλλά επιχείρησε να τα εκμεταλλευτεί για να προκαλέσει πρόωρες εκλογές".


    Ο κ. Δραγασάκης σημειώνει ότι "δεν τίθεται θέμα 4ου Μνημονίου, ούτε Grexit, παρότι υπάρχουν κέντρα του εξωτερικού που δεν εγκαταλείπουν ούτε την ιδέα του Grexit, ούτε την ιδέα των Μνημονίων ως μόνιμο καθεστώς" και πως όμως κανένα από τα δύο δεν έχει οποιαδήποτε βάση και θέση στη συζήτηση.


    πιφεας μανατζερ

    Ένας από αυτούς θα ήταν ο Ιταλός Πιέρ Κάρλο Πάντοαν. Όμως, η Ιταλία, με τον Ντράγκι στην ΕΚΤ, τον Ταγιάνι στην Ευρωβουλή και τη Μογκερίνι επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, δεν μπορεί να έχει απαιτήσεις για ακόμη ένα ηγετικό πόστο στην ΕΕ.


    Μία άλλη πιθανή υποψηφιότητα είναι αυτή του Σλοβάκου υπουργού Πέτερ Κάζιμιρ, ο οποίος παρόλο που δηλώνει σοσιαλιστής, συνήθως συντάσσεται με τον Β. Σόιμπλε.


    Με αυτά τα δεδομένα, πολλοί στη νότια Ευρώπη ενδέχεται να αναρωτηθούν αν τελικά είναι προτιμότερο να έχουν έναν συντηρητικό νοτιοευρωπαίο στην προεδρία του Eurogroup, αντί ενός κεντροαριστερού βορειοευρωπαίου. Σε αυτήν την περίπτωση, η υποψηφιότητα του Ισπανού Λουίς ντε Γκίντος δεν θα πρέπει να αποκλειστεί, προς μεγάλη χαρά της Μερκελ που τον έχει υποστηρίξει δημοσίως.


    πιφεας μανατζερ

    Οι συζητήσεις επί του θέματος θα συνεχιστούν τις επόμενες εβδομάδες στις Βρυξέλλες, ενώ οι όποιες αποφάσεις μάλλον θα υιοθετηθούν μετά τις γαλλικές εκλογές, η έκβαση των οποίων θα ειναι καθοριστικής σημασίας.


    ελληνικη αστυνομια αγρινιου

    μενεγακη πρεμιερα video

    Το ενδεχόμενο να ζητήσει η Γαλλία την προεδρία της Ευρωζώνης δεν θα πρεπει να αποκλειστεί, κυρίως, αν δεν κερδίσουν οι δυνάμεις της Δεξιάς. Ούτε, άλλωστε, και η υπόθεση να στηρίξει η νέα γαλλική κυβέρνηση εκ νέου τον Γ. Ντάισελμπλουμ για μία θητεία δυόμισι ετών, που αυτήν τη φορά θα είναι αποκλειστικής απασχόλησης.


    Οι δηλώσεις του Ντάισελμπλουμ προσκείμενου στη Σοσιαλδημοκρατία, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, με τελευταία - και ίσως σημαντικότερη - αυτή του τέως πρωθυπουργού της Ιταλίας, Ματέο Ρέντζι, ο οποίος ζήτησε από τον Ολλανδό υπουργό - όπως άλλωστε και ο αντίπαλος του Μπέπε Γκρίλο - να παραιτηθεί από την προεδρία του Eurogroup.


    Διακριτικές αποστάσεις απο τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ έλαβε και η επίτροπος Μαργκερίτα Βεστάγκερ, σήμερα, από τις Βρυξέλλες, ενώ οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές ανέφεραν πως ο Ντάισελμπλουμ, πλέον, δεν τους εκπροσωπεί.


    μαντας θεοδοσης

    Ο κ. Τζανακόπουλος εκφράζει ακόμα τη βεβαιότητα ότι οι βουλευτές των δύο κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ), «η κυβερνητική πλειοψηφία θα σταθεί σύσσωμη στο ύψος των περιστάσεων και το ιστορικό της χρέος».


    σοφια αντζακα βιβλια

    ιστορική λαογραφική εταιρεία ρεθύμνης

    Παραθέτοντας το κυβερνητικό σχέδιο στην εν εξελίξει διαπραγμάτευση, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ημερησία», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογραμμίζει την επιδίωξη «να γεφυρωθούν όσες διαφορές απομένουν στα ζητήματα της τεχνικής συμφωνίας και του δημοσιονομικού για το 2019, ώστε στο Eurogroup της Δευτέρας να αναγνωριστεί η πρόοδος που έχει συντελεστεί».


    Όπως εξάλλου σημειώνει σε άλλο σημείο της ίδιας συνέντευξης, «ο στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι ακριβώς αυτή η συνολική συμφωνία να επιτευχθεί εντός Απριλίου, ώστε στη συνέχεια να ανοίξει ο δρόμος για την ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση. Νομίζω ότι είναι εύλογο να περιμένουμε σύντομα θετικές εξελίξεις».


    μαντας θεοδοσης

    Από την άλλη ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης καθιστά σαφές ότι «πιέζουμε για όσο το δυνατόν πιο γρήγορη λύση αλλά δεν πρόκειται από την άλλη να υποχωρήσουμε και σε παράλογες απαιτήσεις. Δεν θα υιοθετήσουμε ποτέ τη γραμμή “τόσα και άλλα τόσα”, όπως μας καλεί η ΝΔ». Την οποίαν εγκαλεί, μαζί και το ΠΑΣΟΚ, ότι «είχαν δεσμεύσει τη χώρα με πρωτογενή πλεονάσματα με μέσο όρο 4% μέχρι το 2030» και άρα «είναι οι τελευταίοι που δικαιούνται να μιλάνε για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα».


    Ο κ. Τζανακόπουλος εξηγεί ακόμα ότι «τα όποια σενάρια περί αυξημένης πλειοψηφίας, τα οποία δεν προέκυψαν τις τελευταίες ημέρες, αλλά έχουν φιλοξενηθεί σε συγκεκριμένες εφημερίδες, δίνοντας λαβή στην ΝΔ να αρθρώσει αντιπολιτευτικό λόγο επί ανύπαρκτων θεμάτων, είναι απολύτως αναληθή».


    cupcakes oreo recept

    Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, αρχικά μεταφέρθηκε εσπευσμένα από τις φυλακές του Κορυδαλλού στο Γενικό Νοσοκομείο της Νίκαιας με πόνους στην καρδιά και έπειτα από τις απαραίτητες εξετάσεις, τελικά οδηγήθηκε στο Ιπποκράτειο.


    ειμαι μια δυστυχισμενη 1964

    Ο Άκης Τσοχατζόπουλος θα παραμείνει για νοσηλεία και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα υποβληθεί σε στεφανιογραφία καθώς οι εξετάσεις δείχνουν ότι υπάρχει στένωση σε μία αρτηρία και κατά τη διάρκεια της επεμβατικής εξέτασης οι γιατροί θα αποφασίσουν αν θα προχωρήσουν και σε αγγειοπλαστική.


    cupcakes oreo recept

    παντελιδης πρωτος δισκος

    ελληνικη φωτογραφικη εταιρεια

    Μάλιστα, με ανακοίνωση του ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης αναφέρει ότι το «το σήμα των Γκρίζων Κύκων και η προκλητική του επίδειξη δεν συνάδει με τις αρχές, τις ιδέες και τις αξίες του ΠΑΣΟΚ».


    αισθητικοί λευκωσίας

    πμσ γεωπονικής σχολής

    Ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Ανέστης Αντωνιάδης σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ τόνισε ότι ο περιφερειακός σύμβουλος, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του, υποστήριξε ότι η εν λόγω φωτογραφία τραβήχτηκε πριν από επτά χρόνια στη Γερμανία στο πλαίσιο μιας κοινωνικής συνάθροισης, και το σήμα των Γκρίζων Λύκων που φαίνεται να σχηματίζεται έγινε για να εκφράζει με ειρωνικό τρόπο τα λεγόμενα αυτού που τράβηξε τη φωτογραφία.


    ελληνικη φωτογραφικη εταιρεια

    Ο περιφερειακός σύμβουλος, που αυτή την περίοδο απουσιάζει στη Γερμανία, αναμένεται εντός της ημέρας ν΄ αποστείλει και εγγράφως την απολογία του προκειμένου αυτή να συζητηθεί στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος στην Ξάνθη.


    Πάντως, ο κ. Αντωνιάδης τόνισε ότι αν ισχύουν τα όσα υποστήριξε προφορικά ο περιφερειακός σύμβουλος τότε απέχουν πολύ από τα όσα θέλουν να του προσάψουν ορισμένοι κύκλοι, σε κάθε περίπτωση οι εξηγήσεις του θα συζητηθούν στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Ξάνθης όπου και θα ληφθεί η σχετική απόφαση.


    μπαρμπαλεξης ρεντης

    Όπως δήλωσε ο ίδιος παράγοντας «με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα (MOU) θα «κουμπώσει» χρονικά το πρόγραμμα που θα συμφωνηθεί με το ΔΝΤ (MEFP)». Μάλιστα ανέφερε επίσης ότι «το MEFP είναι πιο εύκολο, δεν έχει τόσα πολλά θέματα».


    «Το ΔΝΤ δεν είναι "control freaks" όπως οι Ευρωπαίοι που βάζουν τόσα πολλά θέματα» είπε χαρακτηριστικά σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο.


    μαγιο για αγορακια

    Ο συγκεκριμένος αξιωματούχος δήλωσε παράλληλα αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) έως την Παρασκευή 7 Απριλίου και το άτυπο Eurogroup στη Μάλτα, προσθέτοντας ότι δεν είναι κρίσιμο το Euro Working Group της 30ης Μαρτίου.


    μπαρμπαλεξης ρεντης

    σκληρος κατα τη συσταση σταθερος

    Ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε ότι στα εργασιακά απομένει ανοικτό ένα πολύ μικρό θέμα, ενώ δεν θέλησε να απαντήσει για το ύψος στο οποίο θα διαμορφωθεί το αφορολόγητο.


    Σημειώνεται ότι για να υπάρξει staff level agreement πρέπει να έρθουν εκ νέου στην Αθήνα οι επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών.