Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει προϊδεάσει για το πρώτο συμβιβαστικό βήμα που είναι η επέκταση του δημοσιονομικού κόφτη μετά το 2018. Στο πλαίσιο αυτό, εξετάζεται από την κυβέρνηση και η μείωση του αφορολογήτου ορίου σε περίπτωση που δεν επιτευχθούν οι στόχοι για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ μετά το 2018.
Η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι για να κλείσει η αξιολόγηση πρέπει να συναινέσει σε μέτρα που έχει βάλει στο τραπέζι το ΔΝΤ ανεξάρτητα από το εάν εκείνο θα μετάσχει χρηματοδοτικά στο πρόγραμμα ή όχι. Έτσι, η μείωση του αφορολογήτου προβάλλει στην πρώτη γραμμή των πιθανών μέτρων για μετά το 2018.
ινοκυστικες αλλοιωσεις μαστου
Οι διαψεύσεις από την πλευρά της κυβέρνησης δεν είναι σε καμία περίπτωση ενδεικτικές των προθέσεων της. Τον περασμένο Μάρτιο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε διαβεβαιώσει ότι όσο ο ίδιος παραμένει υπουργός Οικονομικών νέα μείωση του αφορολογήτου δεν θα περάσει. Τελικά και ο υπουργός παρέμεινε και το αφορολόγητο μειώθηκε από τα 9.500 ευρώ έως και τα 8.636 ευρώ για όσους δεν έχουν παιδιά.
φεβρουαριος τραγουδια
οσε δρομολογια θηβα καρδιτσα
Τέλος, πρέπει να σημειωθεί πως αν και η μείωση του αφορολογήτου αποτελεί πάγιο αίτημα του ΔΝΤ, προσφάτως και ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ προχώρησε στη γραμμή του Ταμείου για το αφορολόγητο.
«Γνωρίζουμε ότι οι φορολογικοί συντελεστές είναι σχετικά υψηλοί και η φορολογική βάση σχετικά στενή. Εμείς δεν υποστηρίζουμε ότι χρειάζονται περισσότερα έσοδα, αλλά νομίζω ότι η δομή του συστήματος εσόδων δεν είναι αποτελεσματική και σίγουρα δεν είναι φιλική προς την ανάπτυξη» ανέφερε σε συνέντευξή του ο Κλάους Ρέγκλινγκ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου