Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

οπως σ'αγαπω αγαπησε με

Μπροστά σε ένα από αυτά τα διλήμματα βρίσκεται από χθες η Βρετανία που καλείται να αποφασίσει αν η «απενοχοποίηση» της γενετικής τροποποίησης εμβρύου είναι μία εξέλιξη επιστημονικά ρηξικέλευθη ή ηθικά μεμπτή.


οπως σ'αγαπω αγαπησε με

Η αρμόδια βρετανική υπηρεσία έδωσε το «πράσινο» φως στη «δημιουργία» βρεφών, των οποίων το DNA έχει τροποποιηθεί ώστε να αποκτήσουν «τις καλύτερες δυνατές πιθανότητες στη ζωή» όπως τις αντιλαμβάνονται οι γονείς τους.


Σύμφωνα με το Συμβούλιο Βιοηθικής του Νάτφιλντ (Nuffield Council on Bioethics), η τροποποίηση ανθρώπινου εμβρύου μπορεί να είναι «ηθικά επιτρεπτή», αν γίνεται προς το συμφέρον του βρέφους και δεν «προάγει τα είδη ανισοτήτων που ήδη διχάζουν την κοινωνία».


εχει η βρωμη σιδηρο

Χρησιμοποίησαν τη φωτογραφία ενός παιδιού με αναπηρία για να ενθαρρύνουν την έκτρωση


κολυμβητηρια αχαρναι

«Οι συνέπειες για την κοινωνία είναι πολλές, ευρείες και μακροπρόθεσμες», τονίζει η Κάρεν Γεούνγκ, επικεφαλής της έρευνας και καθηγήτρια νομικής, ηθικής και πληροφορικής στο πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ, προσθέτοντας πως «θεωρούμε πως η επεξεργασία γονιδιώματος δεν είναι μη αποδεκτή. Άρα, κατ’αρχήν, δεν υπάρχει κανένας λόγος να την αποκλείουμε».


Η χρήση τροποποιημένου γονιδιώματος για υποβοηθούμενη αναπαραγωγή σε ανθρώπους απαγορεύεται από το βρετανικό νόμο, ωστόσο επιτρέπεται σε συγκεκριμένα πεδία της έρευνας. Για παράδειγμα, οι επιστήμονες μπορούν να επέμβουν στο γονιδίωμα εμβρύων που έχουν απορριφθεί από τη διαδικασία εξωσωματικής γονιμοποίησης, υπό την προϋπόθεση πως τα έμβρυα αυτά καταστρέφονται ολικά στη συνέχεια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου