Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

πανεπιστημιακα μαθηματα φυσικης

Νέο χώρο φιλοξενίας μεταναστών παραχωρεί ο Δήμος Αθηναίων

Νέο χώρο θα παραχωρήσει ο Δήμος Αθηναίων προκειμένου να στεγάσει ακόμη ένα ανοιχτό κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, με στόχο να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στις κεντρικές πλατείες της πρωτεύουσας.


πανεπιστημιακα μαθηματα φυσικης

Αυτό συζητήθηκε σε συνάντηση που είχαν, νωρίς το μεσημέρι, στο υπουργείο Εσωτερικών, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, με το δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη.


χριστουγεννα στη ρωμη 2014



  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


«Το υπουργείο Μετανάστευσης βλέπει με ιδιαίτερη ανησυχία φαινόμενα επιβάρυνσης της ζωής στον κοινωνικό ιστό της πόλης, που δημιουργήθηκαν από μία μεγάλη πίεση και αύξηση των προσφυγικών ροών, και η Βικτώρια είναι ένα τυπικό παράδειγμα. Ο δήμαρχος έχει πολύ μεγάλη αγωνία γι' αυτό. Κάνουμε μία πολύ μεγάλη προσπάθεια και πιστεύω ότι τις επόμενες μέρες θα έχουμε ελαφρύνει πάρα πολύ το πρόβλημα», επισήμανε μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Από την πλευρά του, ο κ. Καμίνης υπογράμμισε ότι «ο Δήμος, έστω και μόνος του, θα βοηθήσει και πάλι, προσπαθώντας να εξασφαλίσει έναν ελεύθερο χώρο, υπό την αυστηρή όμως προϋπόθεση αυτή τη φορά ότι θα εκλείψει το απαράδεκτο φαινόμενο να κατασκηνώνουν άνθρωποι σε κεντρικές πλατείες και γειτονιές της Αθήνας».


οινοποιεία καβάλας

Ο δήμαρχος Αθηναίων εξήρε την «αξιοθαύμαστη ωριμότητα που έχουν επιδείξει οι κάτοικοι μέχρι στιγμής», ωστόσο, όπως συμπλήρωσε, «καιροφυλακτούν ακραίοι κύκλοι προκειμένου να εκμεταλλευτούν αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση που επικρατεί».

Τέλος, άσκησε κριτική στους άλλους δήμους, από τους οποίους «δεν βλέπουμε παρόμοια διάθεση», και στις ένοπλες δυνάμεις που δεν διαθέτουν ελεύθερους χώρους «ενώ ξέρουμε ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή στρατόπεδα που ουσιαστικά έχουν καταληφθεί».«Δεν επιτρέπεται να έχουμε στο λεκανοπέδιο άδειους χώρους και γεμάτες πλατείες στην Αθήνα», κατέληξε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο χώρος έχει βρεθεί και, αφού η πρόταση συζητηθεί σε κυβερνητικό επίπεδο, αναμένεται να οριστικοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να λειτουργήσει άμεσα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Βασίλης Παπαδόπουλος και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθηναίων Λευτέρης Παπαγιαννάκης.

Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Παπαγιαννάκης ο δήμος Αθηναίων έχει δεχτεί μεγάλη προσφορά από εθελοντές για παραχώρηση άδειων κτιρίων, όπως ξενοδοχεία και πολυκατοικίες, «για τα οποία χρειάζεται θεσμική παρέμβαση και τη συζητάμε», αλλά και για εθελοντική εργασία.


τι ξενερωνει εναν ιχθυ

Eurostat: Αύξηση της ανεργίας στην Ελλάδα

Μικρή αύξηση στο 25,2% σημείωσε η ανεργία στην Ελλάδα τον Ιούνιο του 2015, σε σχέση με το Μάιο (25%), σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.


τα χαμενα πεναλτι του μεσι

Εξάλλου, σταθερή παρέμεινε η ανεργία στην ευρωζώνη και στην «ΕΕ των 28» (11% και 9,5% αντιστοίχως) τον Αύγουστο του 2015 σε σχέση με τον Ιούλιο. Ένα χρόνο πριν, τον Αύγουστο του 2014, η ανεργία στην ευρωζώνη ήταν 11,5% και στην ΕΕ 10,1%.
Δεν υπάρχουν στοιχεία για την ανεργία στην Ελλάδα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.
Συνολικά τον Αύγουστο καταγράφονται 23 εκατομμύρια άνεργοι στην ΕΕ και 17,6 εκατομμύρια άνεργοι στην ευρωζώνη.
Τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας στην ΕΕ καταγράφονται στην Ελλάδα (25,2% τον Ιούνιο) και στην Ισπανία (22,2%). Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας σημειώθηκαν στη Γερμανία (4,5%), στην Τσεχία (5%) και στη Μάλτα (5,1%).
Ειδικότερα στην Ελλάδα, ο αριθμός των ανέργων τον Ιούνιο διαμορφώθηκε στα 1,205 εκατομμύρια. Το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες διαμορφώθηκε στο 21,7% και στις γυναίκες στο 29,5%.
Ωστόσο, μείωση κατέγραψαν τα ποσοστά ανεργίας των νέων (κάτω των 25 ετών) στην Ελλάδα, από 51,4% το Μάιο σε 48,3% τον Ιούνιο. Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας των νέων καταγράφονται στην Ισπανία (48,8%), στην Ελλάδα (48,3%), στην Κροατία (43,5%) και στην Ιταλία (40,7%). Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφονται στη Γερμανία (7%), στην Αυστρία (10,8%), στην Ολλανδία (11,2%), στη Δανία (11,4%) και στην Εσθονία (11,5%).
Τον Αύγουστο η ανεργία των νέων στην ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 22,3% ( έναντι 22,2% τον Ιούλιο του 2014) και στην ΕΕ παρέμεινε σταθερή στο 20,4%.


τι ξενερωνει εναν ιχθυ



  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει



μαιρη συνατσακη χοτ

σαλάτα πλιγούρι

Σάλος στη Φθιώτιδα: Τα «ροζ» τηλέφωνα σε παράρτημα ΑμεΑ και οι λογαριασμοί ύψους 1.200 ευρώ

Απίστευτο και όμως… ελληνικό! Το γύρο του Διαδικτύου κάνει η είδηση που έρχεται από τη Φθιώτιδα, όπου σε παράρτημα ΑμεΑ στο Δομοκό οι τελευταίοι λογαριασμοί του ΟΤΕ ήρθαν… «φουσκωμένοι». Ο λόγος;


σαλάτα πλιγούρι

Κάποιοι «επιτήδειοι» όπως αναφέρει το ρεπορτάζ έπαιρναν τις νύχτες «απαγορευμένα» τηλέφωνα, διάρκειας ακόμα και δύο ωρών.




  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


Σύμφωνα με το lamiareport, οι δυο τελευταίοι λογαριασμοί μέσα στο καλοκαίρι, έφθαναν τα 1.200 ευρώ ο καθένας.


κουαρκ φαγητο

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα «απαγορευμένα» τηλεφωνήματα γίνονταν μέσα από το 11880, έτσι ώστε να μην φαίνονται από την ανάλυση του λογαριασμού οι τηλεφωνικές γραμμές που καλούσαν στη συνέχεια.


νομος κατσελη 2015

Οι περισσότερες κλήσεις έχουν καταγραφεί τις νυχτερινές ώρες και η μέση διάρκειά τους ήταν στα 90 λεπτά περίπου, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που ξεπερνούσαν τις δύο ώρες.

Σε επικοινωνία του lamiareport, με την πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Στερεάς Ελλάδας, Κωνσταντίνα Μπλατσούκα, επιβεβαίωσε το γεγονός και τόνισε ότι ήδη στα τηλέφωνα έχουν μπει οι απαραίτητες φραγές, ώστε να μην επαναληφθεί το φαινόμενο.

Ωστόσο δεν θέλησε να αποκαλύψει περισσότερα για την υπόθεση, καθώς είναι σε εξέλιξη η Ένορκη Διοικητική Εξέταση.


βεστιαριο χαιδαρι

Ασπρόπυργος: Βρέθηκε νεκρός με τραύματα από κυνηγετικό όπλο

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αστυνομία, το πρωί της Δευτέρας (5/10) καθώς βρέθηκε το πτώμα ενός άνδρα σε δασική περιοχή του Ασπροπύργου.


βεστιαριο χαιδαρι

λουτρακι ηραιον

Το πτώμα, ενός άνδρα ελληνικής υπηκοότητας και 56 ετών, που έφερε τραύματα από κυνηγετικό όπλο βρέθηκε σε δάσος του Ασπροπύργου. Στο σημείο δεν υπήρχε όπλο.


έβδομη σφραγίδα του ίνγκμαρ μπέργκμαν



  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


Η Αστυνομία «χτενίζει» την περιοχή προκειμένου να συλλέξει στοιχεία για την παράξενη αυτή υπόθεση ενώ περιμένει και τα αποτελέσματα της νεκροψίας - νεκροτομής.


gap greece ερμου

Ποινές - «φωτιά» στις πρόωρες συντάξεις - Ποιοι ασφαλισμένοι θίγονται

Με σημαντικές περικοπές στις προσδοκώμενες συντάξεις τους απειλούνται τρεις κατηγορίες ασφαλισμένων που σχεδιάζουν στο άμεσο μέλλον να ανοίξουν την πόρτα της εξόδου από την εργασία τους, με μειωμένη σύνταξη.


δωρα παπαγεωργιου ψυχολογοσ

ΠΛΗΤΤΟΝΤΑΙ 120.000 ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ


  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


Ποινές – «φωτιά» περιμένουν χιλιάδες ασφαλισμένους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα που θα θελήσουν να ανοίξουν στο άμεσο μέλλον την πόρτα της εξόδου με πρόωρη - μειωμένη σύνταξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ποινή, δηλαδή το «πέναλτι» που θα επιβάλλεται σε όσους επιλέξουν να αποχωρήσουν με μειωμένη, θα υπολογίζεται πλέον με βάση την απόσταση από το νέο όριο πλήρους σύνταξης που ισχύει από τη 19η Αυγούστου 2015.


einhell home th-vc 1815

Στην πραγματικότητα πρόκειται για ποινές, οι οποίες περιμένουν εκείνους που σχεδιάζουν να συνταξιοδοτηθούν πρόωρα, πριν δηλαδή την ηλικία των 67.


gap greece ερμου

Έτσι, όπως αποκαλύπτει το Έθνος, στο... μάτι του κυκλώνα μπαίνουν μητέρες ανηλίκων σε ΙΚΑ, Δημόσιο και ΔΕΚΟ, ασφαλισμένοι με 4.500 ένσημα, αλλά και όσοι έχουν 25ετία και εργάζονται στο Δημόσιο ή τις ΔΕΚΟ.

Τα ποσά που θα χάσουν κυμαίνονται μεταξύ 150 και 200 ευρώ το μήνα, ενώ πρόκειται για απώλεια που δεν θα ισχύσει μόνο για λίγα χρόνια, αλλά εφ’ όρου ζωής.

Έτσι:

• Γυναίκα ασφαλισμένη στο Δημόσιο με 25 έτη ασφάλισης από το 2010 θα έχει ποινή της τάξης του 32,5% και θα λάβει σύνταξη της τάξης των 646 ευρώ αντί των 821 ευρώ.

• Μητέρα, ετών 55, ασφαλισμένη στο ΙΚΑ με τις νέες ποινές θα έχει απώλεια 19% και αντί των 955 ευρώ θα λάβει τελικά 810 ευρώ.

• Άνδρας ασφαλισμένος σε ΔΕΚΟ με 25 έτη ασφάλισης που είναι σήμερα 61 ετών και συμπλήρωσε την 25ετία το 2010 θα έχει ποινή 40% και θα λάβει 720 ευρώ σύνταξη αντί 912 ευρώ και θα έχει έτσι μια απώλεια της τάξης των 192 ευρώ το μήνα.

• Εργαζόμενος στο Δημόσιο με συμπληρωμένη 25ετία το 2011 αν κάνει σήμερα αίτηση συνταξιοδότησης η ποινή θα φτάσει το 25% και θα λάβει 675 ευρώ σύνταξη αντί 846 ευρώ. Θα έχει, δηλαδή, μια απώλεια της τάξης των 171 ευρώ το μήνα.


τραπεζα ελλαδος χανιων

Προσοχή σκληρές εικόνες: Σύρος βασανίζει τον γιο του σε καταυλισμό της Χίου (video)

Σοκαριστικές και αποκαρδιωτικές εικόνες, από αυτές που δυσκολεύεται να συλλάβει ανθρώπινος νους, καταγράφει ερασιτεχνικό βίντεο από το politischios.gr και που παρουσιάζει τον βασανισμό παιδιού στις ντουζιέρες του καταυλισμού μεταναστών της Σούδας στην καρδιά της πόλης της Χίου.


τραπεζα ελλαδος χανιων

καπ κεικ νουτελα ακης

Στο βίντεο αποτυπώνεται νεαρός άνδρας να χτυπά μικρό παιδί ενώ αυτό κάνει μπάνιο. Στην προσπάθειά του να σταθεί όρθιο ο μετανάστης είτε το τραβά, είτε το χτυπάει στο πρόσωπο και στα πόδια με αποτέλεσμα το παιδί να πέφτει και πάλι κάτω. Παρά τα κλάματα του νεαρού ο μετανάστης συνεχίζει για αρκετή ώρα να βασανίζει το παιδί μέχρι τη στιγμή που δέχεται την προτροπή από τρίτο άτομο να σταματήσει.




  • Τέλος το «Τατουάζ»: Αναβρασμός στον Alpha - Το SMS που τους «πάγωσε» (pics)


Ο εντοπισμός και η σύλληψη του δράστη


βανιλια μπιστρο κουκακι

Τη γνηστιότητα του βίντεο αλλά και την ύπαρξη του περιστατικού επιβεβαιώνουν ανώτατες αστυνομικές πηγές. Όπως επεσήμαναν η καταγγελία έγινε αρχικά από το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενώ άμεση υπήρξε και η κινητοποίηση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ που σε συνεννόηση με την Αστυνομική Διεύθυνση Χίου αναζήτησαν τον δράστη.

Με τη δημοσιοποίηση του βίντεο, ο δράστης προσπάθησε να κρυφτεί, όχι όμως επιτυχώς αφού αργά το μεσημέρι της Τρίτης οι Αστυνομικοί τον εντόπισαν, τον συνέλλαβαν και τον οδήγησαν στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου όπου και κρατείται.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία πρόκειται για 32χρονο Σύρο ο οποίος ισχυρίζεται ότι το παιδάκι είναι γιος του. Παρότι η συμπεριφορά του δράστη ήταν γνωστή εδώ και καιρό στους κύκλους των μεταναστών κανείς δεν τολμούσε να μιλήσει μέχρι που άλλος πρόσφυγας κατήγγειλε το περιστατικό σε ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Το βίντεο, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία καταγράφηκε τις βραδινές ώρες της Δευτέρας.

Έχει απαχθεί το παιδί;

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες που διερευνά η Αστυνομία, το παιδί που κατά δήλωση του 32χρονου είναι γιος του, είναι πιθανό να έχει απαχθεί από άλλους πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί στην Τουρκία. Οι Αστυνομικοί με τη συμμετοχή της Ε. Υ.Π. και της Αντιτρομοκρατικής ερευνούν το ενδεχόμενο ο πατέρας να εκβιάζει με βίντεο τους γονείς προκειμένου να τους ζητήσει λύτρα. Έτσι σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ καταβάλλονται προσπάθεις προκειμένου να διαπιστωθεί η ορθότητα των ισχυρισμών του δράση.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι έρευνες στρέφονται γύρω από το παρελθόν του 32χρονου ο οποίος πιθανά να έχει σχέσεις και με το Ισλαμικό Κράτος.

Ο 32χρονος Σύρος ομολόγησε την πράξη του και κρατείται στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας στην Αστυνομία. Με εντολή μάλιστα του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου, το παιδί θα περάσει υπό την επίβλεψη Μ. Κ.Ο..



κτηματομεσιτικο ασπις

Ο Μπιλάλ Ερντογάν στη Ξάνθη

Ο γιος του Ερντογάν Μπιλάλ, πραγματοποιεί περιοδεία σε Ξάνθη και Κομοτηνή.


ασκηση για στηθος

Ο κ. Ερντογάν βρέθηκε και στο κτίριο της Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής όπου απηύθυνε έναν σύντομο χαιρετισμό.




  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


Μεταξύ άλλων τόνισε πως χαίρεται για τις δραστηριότητες που έχει αναπτύξει η Ένωση στην περιοχή αλλά και άλλοι σύλλογοι και οι μουφτήδες, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει πως «η αύξηση αυτών των εργασιών που γίνονται σε αυτό το πλαίσιο, η διασφάλιση μεγαλύτερης συμμετοχής και η ενδυνάμωση της ενότητας μας, ελπίζω πως θα υπηρετήσει στο να στήσουν τα παιδιά μας και οι επόμενες γενιές ένα καλύτερο μέλλον. Και εμείς στην Τουρκία να ξέρετε πως όταν σας συμβεί κάτι, όταν χρειαστεί ανάγκη, τα αδέρφια σας είναι μοναδικά και είναι δίπλα. Θα μπορείτε να πείτε πως «όταν χρειαστούμε κάτι θα μας βοηθήσουν».


εγκληματικη συμμορια
bilal komotini ena

Επιπλέον, πρόσθεσε "Αυτό φυσικά θα σας καταστήσει πιο ισχυρούς. Και εμείς βέβαια θα ερχόμαστε εδώ, θα πίνουμε τον καφέ και το τσάι σας και θα φάμε τα φαγητά σας. Και όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να αναπτύξουμε αυτή την κουβέντα και την στοργή. Εγώ είτε για την εδώ Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής είτε και για τους άλλους συλλόγους, εύχομαι την συνέχιση και ευόδωση των εργασιών τους».


κτηματομεσιτικο ασπις

πηγη tilegrafima.gr


ενεχυροδανειστηρια ανοιχτα κυριακη

Αρχίζει σήμερα η δίκη για την υπόθεση διακίνησης ηρωίνης με το πλοίο

Η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης διακίνησης δύο τόνων ηρωίνης από το Ντουμπάι στην Ελευσίνα, αρχίζει σήμερα Τρίτη 6 Οκτωβρίου, στον Πειραιά.


βικυ παπαδοπουλου μακιγιαζ

τι σημαίνει ευκαμψια

Το τριμελές εφετείο κακουργημάτων Πειραιά, θα εκδικάσει την υπόθεση του πλοίου "NOOR 1", η οποία είχε έρθει στο φως πριν από περίπου ένα χρόνο και αφορά στη «διαδρομή» δύο τόνων ηρωίνης από το Ντουμπάι έως την Ελευσίνα.




  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


Στην υπόθεση έχουν κληθεί να καταθέσουν 12 μάρτυρες ενώ μεταξύ των 33 κατηγορουμένων, εκ των οποίων οι 25 είναι προφυλακισμένοι, περιλαμβάνονται ένας πλοιοκτήτης, η εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ένας έμπορος αυτοκινήτων, τα 11 μέλη του πληρώματος του πλοίου όλοι Ινδοί και πέντε Τούρκοι υπήκοοι.


ενεχυροδανειστηρια ανοιχτα κυριακη

Ο ένας από τους Τούρκους υπηκόους, ο 45χρονος τετραπληγικός εκ γενετής Σερχάν Μπασκαλέ, που ήταν ήδη προφυλακισμένος στις φυλακές Κορυδαλλού για την υπόθεση, κατέληξε τον Ιούλιο στο νοσοκομείο του «Ερυθρού Σταυρού» από αυτοάνοσο νόσημα.

Όπως σημειώνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, εναντίον των περισσοτέρων κατηγορουμένων έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, ενώ σε κάποιους άλλους και για λαθρεμπορία καυσίμων, καθώς στο πλοίο είχαν εντοπιστεί 18 τόνοι λαθραίο καύσιμο σε 8 δεξαμενές.

Το πλοίο, που έφερε τα ναρκωτικά στην Ελλάδα, φέρεται να βρισκόταν - στα τέλη Απριλίου του 2014- στο λιμάνι Σάρζα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και στις αρχές Μαΐου να είχε αποπλεύσει σε διεθνή ύδατα, ανοιχτά του Ομάν, όπου λάντζα τού φόρτωσε το «εμπόρευμα».

Η ποσότητα ηρωίνης των δύο τόνων και 120 κιλών ήταν κρυμμένη στο δεξαμενόπλοιο «NOOR 1», με μελετημένο και καλά σχεδιασμένο τρόπο, έτσι ώστε ο εντοπισμός της να μην είναι εύκολος.

Η μεταφορά της ποσότητας από την Ελευσίνα στις δύο αποθήκες στο Κορωπί και στην έπαυλη στη Φιλοθέη γινόταν πάντα νυχτερινές ώρες με οχήματα, ενώ κοντά στο πλοίο είχε νοικιαστεί μια μικρή αποθήκη.

Το φορτίο έφυγε από συγκεκριμένο σημείο σε τρεις δόσεις με διαφορετικούς τρόπους και με διαφορετικά οχήματα. Η ποσότητα των ναρκωτικών ουσιών καταστράφηκε σε υψικάμινο εκτός Αθηνών, παρουσία εισαγγελέα.


ουρα κοκκινα

Ηράκλειο: Έκλεβαν κάρτες και έκαναν αναλήψεις χρημάτων

Έκλεβαν κάρτες και έκαναν στη συνέχεια αναλήψεις χρημάτων δύο άτομα από την Αλβανία ηλικίας 55 και 45 χρονών και μία 31χρονη από τη Βουλγαρία, που συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου.


Ειδικότερα, άγνωστοι δράστες έκλεψαν από 78χρονο, τρεις κάρτες ανάληψης χρημάτων και στη συνέχεια έκαναν αναλήψεις συνολικού χρηματικού ποσού 800 ευρώ. Από την προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι δράστες της κλοπής είναι ο 55χρονος και η 31χρονη. Στη συνέχεια από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, ο 55χρονος με την 31χρονη να κινούνται με Ι. Χ. επιβατικό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε και ο 45χρονος.




  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


Ακολούθησε έρευνα στο αυτοκίνητο και στα σπίτια τους, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ηλεκτρονικές συσκευές (φωτογραφικές μηχανές, MP3 PLAYER,4 χειριστήρια συστήματος ήχου αυτοκινήτου) 5 αιχμηρά αντικείμενα (ψαλίδια, μαχαίρια), κοσμήματα, τα χρηματικά ποσά των 2.405 ευρώ, και 251 δολαρίων Η. Π.Α., χαρτονομίσματα Ρουμανίας, προσωπικά έγγραφα υπηκόου Χιλής καθώς και διάφορα αντικείμενα όπως γυαλιά, πορτοφόλια, κινητό τηλέφωνο κ. ά.


ειδήσεισ από την ελλάδα σήμερα

περναει η ελλαδα στα μπαραζ

Επίσης, από την προανάκριση προέκυψε ότι ο 55χρονος με την 31χρονη είχαν προβεί σε αναλήψεις μετρητών και αγορές προϊόντων από τις κάρτες, συνολικού χρηματικού ποσού 5.319 ευρώ.


ουρα κοκκινα

Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε ο 55χρονος και ο 45χρονος είχαν στην κατοχή τους πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Αρχών Αλβανίας και διέμεναν παράνομα στη χώρα.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.


τραπεζι στρογγυλο κουζινας

Εξαρθρώθηκε μία από τις μεγαλύτερες εγκληματικές οργανώσεις διακίνησης παράτυπων μεταναστών

Μία από τις μεγαλύτερες εγκληματικές οργανώσεις που δραστηριοποιείτο στη διευκόλυνση της παράνομης εισόδου αλλοδαπών στην Ελλάδα, αλλά και στην έξοδό τους, με τελικό προορισμό χώρες της κεντρικής Ευρώπης, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Αττικής.


βεβαιωση διανομησ κερδων αε

Οι αρχές συνέλαβαν δώδεκα αλλοδαπούς-μέλη της οργάνωσης, εκ των οποίων οι εννέα είναι υπήκοοι Πακιστάν, ένας υπήκοος Αιγύπτου, ένας Ιράκ και μία γυναίκα, υπήκοο Συρίας.

Μετά από έρευνα, κατά τη διάρκεια της οποίας αξιοποιήθηκαν όλα τα στοιχεία του προανακριτικού υλικού, εξακριβώθηκε η ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης - με τη μορφή εγκληματικού δικτύου συνεργαζόμενων υποομάδων - τα μέλη της οποίας συγκροτήθηκαν το Μάιο του 2015, με σκοπό τη διευκόλυνση της παράνομης εισόδου και εξόδου, προς και από το ελληνικό έδαφος, παράτυπων μεταναστών.

Ειδικότερα, τα μέλη του εγκληματικού δικτύου συγκρότησαν έξι συνεργαζόμενες υποομάδες, οι οποίες έχοντας ως επίκεντρο την ομάδα που αναλάμβανε τις πλαστογραφίες, έφτιαξαν ένα πολύπλοκο μηχανισμό, μέσω του οποίου προέβαιναν στις εγκληματικές τους δραστηριότητες.

Ανάλογα μάλιστα με τον τρόπο που διακινούσαν τα άτομα, ακολουθούσαν διαφορετική μεθοδολογία. Ο πρώτος τρόπος δράσης ήταν η διευκόλυνση παράνομης εξόδου αλλοδαπών μέσω αεροδρομίων, ο δεύτερος η παράνομη έξοδος αλλοδαπών μέσω χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων, ο τρίτος η υποδοχή ατόμων που εισέρχονταν παράνομα από την Τουρκία στην Κω, και ο τέταρτος η παράνομη είσοδος από την Τουρκία στην Ελλάδα μέσω θαλάσσης.

Τα μέλη της ίδιας υποομάδας, τόσο κατά την παραμονή τους στην Κω όσο και μετά την επάνοδό τους στην Αθήνα, δρώντας από κοινού με άγνωστους δράστες, οι οποίοι διέμεναν στα τούρκικα παράλια, διευκόλυναν τη μετάβαση των υπό διακίνηση αλλοδαπών από την Κωνσταντινούπολη στην Αλικαρνασσό. Και από εκεί, με τη χρήση φουσκωτών σκαφών, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Χαρακτηριστικό δε του τρόπου δράσης τους ήταν το γεγονός ότι εφοδίαζαν τα φουσκωτά σκάφη με μικρή ποσότητα καυσίμων, προκειμένου να ακινητοποιηθούν μεσοπέλαγα και να εντοπιστούν από τις ελληνικές λιμενικές αρχές οι οποίες θα τα οδηγούσαν με ασφάλεια στην Κω. Παράλληλα, ένα άλλο στοιχείο του τρόπου δράσης τους ήταν το γεγονός ότι μετά την είσοδό των διακινούμενων στην Ελλάδα και μέχρι να συνεχιστεί το ταξίδι τους, παρέμεναν «φυλακισμένοι» για να αποτραπεί πιθανή επικοινωνία με μέλη άλλου δικτύου.

Όσον αφορά στα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα που χρησιμοποιούσαν οι διακινούμενοι, οι πλαστογράφοι του δικτύου είτε νόθευαν γνήσια ταξιδιωτικά έγγραφα, αντικαθιστώντας τη φωτογραφία του πραγματικού κατόχου με τη φωτογραφία του διακινούμενου αλλοδαπού, είτε κατάρτιζαν πλαστά διαβατήρια τρίτων χωρών, όπως Πακιστάν, Συρίας. Ο εξοπλισμός που χρησιμοποιούσαν ήταν τελευταίας τεχνολογίας και τα ταξιδιωτικά έγγραφα που κατάρτιζαν υψηλής πιστότητας.

Από έρευνες που ακολούθησαν, εντοπίστηκαν εντός διαμερισμάτων τρία πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια κατάρτισης πλαστών εγγράφων, ενώ κατασχέθηκε όλος ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός. Βρέθηκαν, επίσης, και κατασχέθηκαν εκατοντάδες πλαστά διαβατήρια, ταυτότητες και άλλα δημόσια έγγραφα.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών τους.


τραπεζι στρογγυλο κουζινας



  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει



ψητοπωλεια συγγρου

μαρια γυφτοπουλου

Χανιά: Ανοίγει η αυλαία των κινητοποιήσεων αγροτών και κτηνοτρόφων

Στα νέα φορολογικά μέτρα αντιδρούν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του νομού Χανίων και έχουν προγραμματίσει για αυτό το λόγο σειρά κινητοποιήσεων.


μαρια γυφτοπουλου

Με παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο των ΔΟΥ, αρχίζουν τις κινητοποιήσεις τους κατά των νέων φορολογικών μέτρων, οι αγρότες των Χανίων.


κωνσταντινος ξενος κοστος επισκεψης



  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


Η παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου και την οργανώνει η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (9/10) στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, ανακοινώθηκε ότι αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας θα συμμετάσχει την Κυριακή 18 Οκτωβρίου στην πανελλαδική αγροτική σύσκεψη της πανελλαδικής συντονιστικής επιτροπής των μπλόκων, που θα πραγματοποιηθεί στην Λάρισα.


πουάρ πιεσομέτρου

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Σοφοκλής Τσουρουνάκης, δήλωσε πως «η απόφαση που θα ληφθεί εκεί θα εφαρμοστεί και στα Χανιά χωρίς καμία εξαίρεση».

Οι εκπρόσωποι της Ενωτικής Ομοσπονδίας δήλωσαν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις. «Δεν θα τους αφήσουμε να βάλουν λουκέτο στα σπίτια μας, δεν θα δεχτούμε τη νέα φοροεπιδρομή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσουρουνάκης.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του προέδρου του κτηνοτροφικού συλλόγου, Μανούσου Σταυριανουδάκη, ο οποίος υποστήριξε πως «η κυβέρνηση θέλει να αφανίσει τους κτηνοτρόφους της χώρας» και κάλεσε τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους των Χανίων να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν.


Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

πανεπιστημιο δυτικης αττικης σχολες

Τραγωδία στη Φθιώτιδα με βρέφος 40 ημέρων

Σοκ προκαλεί η είδηση του θανάτου ενός βρέφους, μόλις 40 ημερών, το οποίο πνίγηκε την ώρα του φαγητού.


Η τραγική είδηση έρχεται από την Πελασγία Φθιώτιδας. Σύμφωνα με το Lamiastar, όλα συνέβησαν το Σάββατο (10/10/2015) σε καταυλισμό Ρομά, όταν οι γονείς του άτυχου μωρού το άφησαν στη γιαγιά του για να το προσέχει.


πανεπιστημιο δυτικης αττικης σχολες

τουρτα καστανο ντινα νικολαου



  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


Για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία την ώρα που η γυναίκα το τάιζε, το μωρό πνίγηκε με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο. Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Στυλίδας, όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Περισσότερο φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξουν τα στοιχεία που ενδεχομένως προκύψουν από τη νεκροψία – νεκροτομή.


βαγγελης βλαχος τανια καψαλη

ανεμοστροβιλος στην αιγινα

Τζουμέρκα: Μεγάλες οι ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία

Τις ζημίες στο Δήμο Βορείων Τζουμέρκων, που προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε με ιδιαίτερη σφοδρότητα την περιοχή τα ξημερώματα της Κυριακής, καταγράφει κλιμάκιο αποτελούμενο από το δήμαρχο Ιωάννη Σεντελέ, αντιδημάρχους, τοπικούς εκπροσώπους και τεχνικούς.


Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται σε χωριά της Δημοτικής Ενότητας Κατσανοχωρίων, ενώ ζημίες υπάρχουν και στα άλλα χωριά. Το επαρχιακό οδικό δίκτυο υπέστη σοβαρές ζημίες, λόγω κατολισθήσεων και αλλά και πτώσης βράχων. Με μια πρώτη εκτίμηση, είναι σημαντικές οι ζημιές σε ιδιωτικές περιουσίες, καθώς υπήρξε υπερχείλιση χειμάρρων και αδυναμία απορρόφησης της μεγάλης ποσότητας νερού.


παλατιανό κιλκίς

επιτροπη ερευνων τει λαρισας



  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


Με την ολοκλήρωση της καταγραφής ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση , θα απευθυνθεί στην Περιφέρεια Ηπείρου, ζητώντας τη συνδρομή της όπου κρίνεται αναγκαίο, ενώ θα ζητήσει και χρηματοδότηση, τόσο για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, όσο και για να υπάρξουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις, που θα θωρακίσουν την περιοχή από ανάλογα φαινόμενα μελλοντικά.

Σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές αναφέρει: «Δυστυχώς, η περιοχή του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων και ειδικά η Δημοτική Ενότητα Κατσανοχωρίων επλήγη με σφοδρότητα. Από την πλευρά του Δήμου, θα γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για να υπάρξει άμεση επούλωση των πληγών. Ωστόσο, αυτό που θεωρείται σημαντικό, είναι να υπάρξει προγραμματισμός και χρηματοδότηση έργων από την Περιφέρεια και το κράτος, ώστε να μη γινόμαστε μάρτυρες ανάλογων καταστάσεων σε κάθε κύμα κακοκαιρίας».


ανεμοστροβιλος στην αιγινα

σπορα ραπανακια

Όλες οι κοινωνικές ομάδες πρέπει να κατεβούν απόψε στο Σύνταγμα

Στους δρόμους σήμερα όλοι οι φοιτητές, οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι ενάντια στα επαίσχυντα μέτρα που φέρνει το πολυνομοσχέδιο.


μιξερ χειρος vicko

πανευκολη πιτσα ρολο αργυρω

ΔΥΝΑΜΙΚΟ «ΠΑΡΩΝ»


  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


Σε μετωπική σύγκρουση ανάμεσα στον λαό και την κυβέρνηση οδηγεί σήμερα Παρασκευή (16/10/2015) η ψηφοφορία στη Βουλή επί του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα μέτρα, που επιτάσσει το «Μνημόνιο 3».

Τα επαχθή μέτρα που καλείται για ακόμη μία φορά να πληρώσει ο λαός οδηγούν αναπόφευκτα οργανώσεις, συνδικαλιστικά σωματεία, φορείς και συλλογικότητες σε ανοικτή σύγκρουση με την κυβέρνηση και ήδη έχουν προγραμματιστεί για απόψε συλλαλητήρια και πορείες διαμαρτυρίας με τελικό προορισμό την πλατεία Συντάγματος. Ανάλογες συγκεντρώσεις προγραμματίζονται και στη Θεσσαλονίκη αλλά και στα υπόλοιπα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιεί συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 19:00, ενώ μισή ώρα νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 18:30 τα μέλη του ΠΑΜΕ ξεκινούν από την Ομόνοια, πραγματοποιώντας πορεία διαμαρτυρίας προς την πλατεία Συντάγματος.

ΑΔΕΔΥ: Η κυβέρνηση οδηγεί σε εξουθένωση τα φτωχά λαϊκά στρώματα

Σε γραπτή ανακοίνωσή της, η ΑΔΕΔΥ επισημαίνει – μεταξύ άλλων - ότι «επεκτείνονται και στο Δημόσιο οι μειώσεις συντάξεων και οι αυξήσεις ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, που έχουν ήδη θεσπιστεί για τον ιδιωτικό τομέα».

Παράλληλα, η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει ότι «το πολυνομοσχέδιο απαγορεύει στον υπολογαριασμό του ΑΚΑΓΕ, που χρηματοδοτείται από κρατήσεις 3%-10% στις επικουρικές συντάξεις, να εκπληρώνει το στόχο για τον οποίο δημιουργήθηκε, δηλαδή να χρηματοδοτεί τα ελλείμματα των επικουρικών ταμείων, τα οποία πλέον χωρίς αυτό το χρηματοδοτικό εργαλείο και χωρίς κρατική χρηματοδότηση αφήνονται στην τύχη τους και οδηγούνται σε πλήρη εφαρμογή της ρήτρας του μηδενικού ελλείμματος».

«Το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει, επίσης, εξουθενωτικές για τα φτωχά λαϊκά στρώματα παρεμβάσεις στο πεδίο της φορολογίας και των "διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων" που αφορούν το Δημόσιο, την Υγεία, την Ενέργεια, το ΤΑΙΠΕΔ και πολλούς άλλους τομείς», επισημαίνει ακόμη η ΑΔΕΔΥ.

ΠΑΜΕ: Η κυβέρνηση θέλει να τσακίσει μισθούς, συντάξεις και εργασιακά δικαιώματα

Στο δικό του ξεχωριστό κάλεσμα, το ΠΑΜΕ επισημαίνει ότι «τα μέτρα που περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο είναι φωτιά και αποτελούν τα προεόρτια της πιο σκληρής και σαρωτικής επίθεσης που θα συνεχιστεί τον Νοέμβρη, με στόχο την πλήρη διάλυση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης, τσάκισμα στους μισθούς, σε συντάξεις και σε εργασιακά δικαιώματα».

«Τα μέτρα δεν εξαιρούν κανένα εργάτη, αυτοαπασχολούμενο, αγρότη, άνεργο, γυναίκα. Μας καταδικάζουν στην δουλειά και τη ζωή χωρίς δικαιώματα για τα κέρδη της καπιταλιστικής μεγαλοεργοδοσίας», προστίθεται στη γραπτή ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ.

Συλλαλητήριο της ΕΔΟΘ στη Θεσσαλονίκη

Συλλαλητήριο διοργανώνει και η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ) σήμερα Παρασκευή (16/10/2015), ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, στις 19:00 στην Πλατεία Αγίας Σοφίας.

Σε ανακοίνωσή της, η ΕΔΟΘ αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με το πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα των δανειστών ενόψει της επόμενης δόσης του νέου δανείου επεκτείνει και στο Δημόσιο τις μειώσεις συντάξεων και τις αυξήσεις ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης που έχει ήδη θεσπίσει για τον Ιδιωτικό Τομέα.

Σταματά η Κρατική χρηματοδότηση που κάλυπτε τα ελλείμματα των επικουρικών ταμείων και με την εφαρμογή της "ρήτρας μηδενικού ελλείμματος" οδηγούμαστε σε νέες μειώσεις με προοπτική μέχρι και για πλήρη εξαφάνιση των επικουρικών συντάξεων.

Μέσω διαρροών αμφισβητούνται τα βαρέα και ανθυγιεινά με ότι αυτό συνεπάγεται.

Νέοι φόροι και "διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις" εξουθενώνουν οικονομικά την ήδη πληγείσα τα προηγούμενα χρόνια ελληνική κοινωνία.

Οι εργαζόμενοι σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, συνολικά ο λαός και η νεολαία είναι οι μόνοι που μέσα από τις συντονισμένες αγωνιστικές τους πρωτοβουλίες, μέσα από τα πρωτοβάθμια σωματεία και τις ομοσπονδίες τους σε κάθε χώρο και κλάδο μπορούν να ανατρέψουν αυτή την κατάσταση. Να βάλουν φραγμό στην εφαρμογή των μέτρων συνέχισης της κοινωνικής καταστροφής, να συγκρουστούν και να ανατρέψουν αυτές τις βάρβαρες πολιτικές.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΔΟΘ – Ν/Τ ΑΔΕΔΥ Θεσσαλονίκης καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015 ημέρα ψήφισης του Πολυνομοσχεδίου) 19:00 μ. μ. στην Πλατεία Αγίας Σοφίας».



σπορα ραπανακια

απολλων σμυρνης βολλευ ανδρων

Κλήρωση Τζόκερ: 27 ετών και άνεργος ο υπερτυχερός του Τζόκερ

Το «αν έχεις τύχη διάβαινε» επιβεβαιώθηκε πλήρως στην περίπτωση του 27χρονου από την Πρέβεζα που το βράδυ της Πέμπτης (15/10) αναδείχθηκε υπερτυχερός του Τζόκερ, κερδίζοντας 5.800.000 ευρώ.


Το τυχερό δελτίο παίχτηκε στο πρακτορείο της Βασιλικής Τσώλη και του συζύγου της, Γεράσιμου Τσώλη.


λαδομπογιά σε ξύλο



  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


Οι ιδιοκτήτες του πρακτορείου που παίχτηκε το δελτίο, εξέφρασαν την ικανοποίηση τους, τονίζοντας παράλληλα ότι θα σεβαστούν απόλυτα και σε κάθε περίπτωση το απόρρητο του υπερτυχερού, ο οποίος με μόλις 1 ευρώ κέρδισε το αστρονομικό ποσό των περίπου έξι εκατομμυρίων.


απολλων σμυρνης βολλευ ανδρων

μαρι κυριακου πατερας

Όπως αναφέρει το PrevezaPosto.gr, ο υπερτυχερός της κλήρωσης του Τζόκερ είναι 27 ετών, θαμώνας του πρακτορείου και… άνεργος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο νεαρός έχει ήδη απευθυνθεί σε δικηγόρο προκειμένου το ποσό να εισπραχθεί στην Αθήνα για να μην διαρρεύσει το όνομά του, ενώ αναζητείται τρόπος να ξεπεραστεί το πρόβλημα των capital controls.

Τέλος για την ιστορία αναφέρουμε ότι οι αριθμοί που κληρώθηκαν στην κλήρωση της Πέμπτης (15/10) είναι οι: 2, 12, 13, 27, 31 και Τζόκερ ο αριθμός 17.


Κλήρωση Τζόκερ: 27 ετών και άνεργος ο υπερτυχερός του Τζόκερ
01
Κλήρωση Τζόκερ: 27 ετών και άνεργος ο υπερτυχερός του Τζόκερ

tennis new orleans

Νέο «κύμα» 2.336 προσφύγων κατέφθασε στον Πειραιά

Στο λιμάνι του Πειραιά αποβιβάστηκαν σήμερα (20/10) το πρωί άλλοι 2.336 πρόσφυγες οι οποίοι κατέφθασαν από Μυτιλήνη και Χίο.


Οι πρόσφυγες ξεκίνησαν χθες το βράδυ από τη Μυτιλήνη και τη Χίο, με το πλοίο «Μπλού Σταρ 1» να μεταφέρει 1.450 άτομα, από τα οποία τα 590 είχαν επιβιβαστεί στη Μυτιλήνη και τα 860 στη Χίο.


tennis new orleans



  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


Από το πλοίο «Νήσος Ρόδος» αποβιβάστηκαν 886 πρόσφυγες από τους οποίους οι 406 είχαν επιβιβαστεί στη Μυτιλήνη και οι 480 στη Χίο, ενώ εντός της ημέρες αναμένεται να καταπλεύσουν στον Πειραιά άλλα δύο πλοία με πρόσφυγες.


αθλητικα παπουτσια αγια βαρβαρα

το βημα ψυχαρης τσιπρας

Στο μεταξύ, το τελευταίο 24ωρο διασώθηκαν από το Λιμενικό Σώμα 541 πρόσφυγες σε δέκα περιστατικά έρευνας και διάσωσης σε θαλάσσιες περιοχές Λέσβου, Χίου, Σάμου, Αγαθονησίου, Καλολίμνου, Κω και Σύμης.


Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

μετρηση εμβαδου στον χαρτη

Στη «φάκα» σπείρα που εισήγαγε και διακινούσε ναρκωτικά

Εγκληματική οργάνωση της οποίας τα μέλη δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση και εισαγωγή ναρκωτικών από την Δυτική Ευρώπη στην Ελλάδα, εξαρθρώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία.


μετρηση εμβαδου στον χαρτη

ανθοπωλειο κυπρος θεσσαλονικη

Η οκταμελής σπείρα που αποτελούταν από 6 αλλοδαπούς και 2 ημεδαπούς, έκανε εισαγωγή στην Ελλάδα μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης, κατεργασμένης και ακατέργαστης κάνναβης.




  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr το ένα από τα μέλη της σπείρας, αλβανικής καταγωγής, θεωρείται στενός συνεργάτης του Βασίλη Παλαιοκώστα που μάλιστα συμμετείχε στην απόδραση του κακοποιού το 2006 μαζί με τον Σπύρο Δραβίλα, ενώ το 2013 είχε αποφυλακιστεί.


τι εγινε στην γενοκτονια των ποντιων

Από την έρευνα της αστυνομίας βρέθηκαν και κατασχεθήκαν 12.673 γραμμάρια κοκαΐνης, 13.940 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα), 9.201,6 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας (skunk), η αξία των οποίων υπολογίζεται στο χρηματικό ποσό του 1.000.000 ευρώ

Επίσης κατασχέθηκαν μια μεταλλική πρέσα με τα σύνεργα της χρησιμοποιούμενη για την επανατυποποίηση των ναρκωτικών, τα χρηματικά ποσά των 62.900 ευρώ, 100 δολάρια ΗΠΑ και 50 λίρες Αγγλίας, ενώ βρέθηκαν τρία Ι. Χ.Ε. αυτοκίνητα, ένα πιστόλι, τέσσερις ζυγαριές ακριβείας και πλήθος κινητών τηλεφώνων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της αστυνομίας

«Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούμενη στην εισαγωγή και μεταφορά ναρκωτικών στην ελληνική επικράτεια από την Δυτική Ευρώπη, καθώς και στην αποθήκευση, απόκρυψη και περαιτέρω διακίνησή τους.

Συνελήφθησαν χθες (20-10-2015), μετά από εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση, σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Άλιμος, Άγιος Δημήτριος, Ν. Σμύρνη, Ν. Κόσμος, Καλλιθέα και Ζωγράφου) οκτώ (8) μέλη της σπείρας, εκ των οποίων έξι (6) υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 23, 29, 30, 36, 38 και 38 ετών και δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 32 και 40 ετών. Συνεργοί των ανωτέρω και μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είναι επίσης και τρεις (3) υπήκοοι Αλβανίας, διαβιούντες στην Ολλανδία.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση της Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί όπλων και περί αλλοδαπών

Ειδικότερα, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών μετά από διερεύνηση πληροφοριών, αναφορικά με την εγκληματική δράση πολυμελούς κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών, ειδικότερα δε κοκαΐνης και κάνναβης, τις οποίες κατά κύριο λόγο εισήγαγαν από την Δυτική Ευρώπη και συγκεκριμένα την Ολλανδία, μέσω ανάλυσης και διασταύρωσης πληροφοριακών δεδομένων και δημιουργίας "προφίλ" των δραστών, αποκάλυψε την εγκληματική δράση της οργάνωσης και ταυτοποίησε τα μέλη της.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, αποκαλύφθηκε η ιεραρχική δομή της οργάνωσης και ο ηγετικός ρόλος του 36χρονου υπηκόου Αλβανίας, ο οποίος σε άμεση συνεργασία με τους συντονιστές των υπευθύνων για την αποθήκευση, φύλαξη, μεταφορά και διακίνηση των ναρκωτικών, κατηύθυνε τις εγκληματικές ενέργειές τους, ενώ οργάνωνε και συντόνιζε και την μεταφορά και εισαγωγή στην ελληνική επικράτεια σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών από την Δυτική Ευρώπη, συγκεκριμένα από την Ολλανδία, σε συνεννόηση με εκεί διαβιούντα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Στη συνέχεια αποκαλύφθηκαν οι χώροι αποθήκευσης και απόκρυψης των ναρκωτικών, δύο (2) οικίες στον Άλιμο, μία εκ των οποίων προορίζετο να αποτελέσει και παράνομο εργαστήριο νόθευσης και επανατυποποίησης ναρκωτικών. Αποκαλύφθηκε επίσης και ο τρόπος μεταφοράς τους, από και προς τους χώρους αυτούς, η οποία για λόγους συγκαλύψεως και αποφυγής δημιουργίας υποψιών πραγματοποιείτο με οχήματα ΤΑΞΙ, με οδηγούς μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Από την έρευνα προέκυψαν τουλάχιστον -21- περιπτώσεις μεταφοράς και εμπορίας ναρκωτικών σε διάφορα άτομα σε περιοχές της Αττικής.

Σε έρευνες στις παραπάνω οικίες στον Άλιμο, σε οικίες στη Νέα Σμύρνη και στην Καλλιθέα, καθώς και σε δύο ταξί που ακινητοποιήθηκαν στο Γέρακα και στα Πετράλωνα, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

-12.673- γραμμάρια κοκαΐνης

-13.940- γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα)

-9.201,6- γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης, υδροπονικής καλλιέργειας (skunk).

Τα χρηματικά ποσά των -62.900- ευρώ, -100- δολαρίων Η. Π.Α. και -50 λιρών Αγγλίας.

Τρία (3) Ι. Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Ένα (1) εύχρηστο πιστόλι με τρεις (3) γεμιστήρες.

Ένα (1) εξάρτημα σκόπευσης του ανωτέρω πιστολιού.

Σαράντα τέσσερα (44) φυσίγγια των 38 mm.

Τριάντα τρεις (33) συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Τέσσερις (4) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.

Μία (1) μεταλλική πρέσα

Ένα (1) χρηματοκιβώτιο.

Από τη μεθοδολογία δράσης, την ιεραρχική δομή, την υποδομή για την μεταφορά - εισαγωγή των ναρκωτικών, των κατασχεθεισών ποσοτήτων ναρκωτικών και των συγκεκαλυμμένων μέσων μεταφοράς (ΤΑΞΙ), προκύπτει η εκ μέρους των μελών κατάρτιση επαγγελματικής υποδομής για την διακίνηση ναρκωτικών.

Η αξία των κατασχεθεισών ποσοτήτων ναρκωτικών υπολογίζεται στο χρηματικό ποσό του 1.000.000 ευρώ

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.»


πρωτη λυκειου αλγεβρα

Aιτήσεις για το επισιτιστικό πρόγραμμα της «Αποστολής»

Άρχισε η υποβολή αιτήσεων στις ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για τη συμμετοχή στο επισιτιστικό πρόγραμμα της «Αποστολής». Το πρόγραμμα «Η Εκκλησία στο Σπίτι» συνεχίζεται για τέταρτη χρονιά και αφορά τη διανομή δεμάτων τροφίμων σε μηνιαία βάση σε οικογένειες με ετήσιο εισόδημα έως 6.000 ευρώ.


Η υποβολή αιτήσεων θα γίνεται σε 145 ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.
Για την επιλογή των επωφελούμενων του προγράμματος θα συνεκτιμηθούν, μέσω μοριοδότησης:
Ο αριθμός των ανέργων μελών στην οικογένεια


δεντρα στο μπαλκονι



  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


Εισοδηματικά κριτήρια: Για ένα άτομο 0 έως 6.000 ΕΥΡΩ, συν 1.000 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος της οικογένειας, όπως αυτά δηλώνονται στο εκκαθαριστικό φορολογίας 2015.
Εφ΄όσον πληρούνται τα εισοδηματικά κριτήρια, η βοήθεια θα δοθεί κατά προτεραιότητα ανάλογα με τον:
Αριθμό προστατευόμενων μελών
Αριθμό ανάπηρων μελών


ακης πετρετζικης συνταγες χριστουγεννων

Στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στο Ρουφ παρουσία του Πρωτοσυγκέλλου π. Συμεών Βολιώτη, του Γενικού Διευθυντή του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου π. Βασιλείου Χαβάτζα και του Γενικού Διευθυντή της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνου Δήμτσα, οι ιερείς των Ενοριακών Φιλοπτώχων Ταμείων της Ι. Αρχιεπισκοπής, ενημερώθηκαν για τις λεπτομέρειες του προγράμματος και παρέλαβαν πλήρη φάκελο οδηγιών.


πρωτη λυκειου αλγεβρα

Ο Πρωτοσύγκελλος π. Συμεών Βολιώτης μετέφερε τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου και ανέφερε ότι το πρόγραμμα αφορά αποκλειστικά κατοίκους ενοριών που υπάγονται στην Περιφέρεια της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, οι οποίοι θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά τους, στην ενορία της κατοικίας τους έως στις 04/11/2015.

Ο Γεν. Διευθυντής του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου π. Βασίλειος Χαβάτζας αναφέρθηκε στον ρόλο των ενοριακών δομών και στην στρατηγική υλοποίησης μέσω του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή».

Ο Γενικός Διευθυντής της « Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας παρουσίασε τον τρόπο υλοποίησης του προγράμματος υπογραμμίζοντας την ανάγκη να υπάρξει συνέπεια και υπευθυνότητα για την πλήρης χαρτογράφηση των αναγκών της κάθε ενορίας και των προβλημάτων των αδύνατων οικονομικά οικογενειών με ορόσημο την ορθή γεωγραφική διασπορά του κοινωνικού έργου.
Τόνισε ότι ο αριθμός των δεμάτων τροφίμων σταδιακά αυξήθηκε με αποτέλεσμα η «Αποστολή» να διανέμει 9.000 δέματα μηνιαίως.


αναλυτικα συμπτωματα εγκυμοσυνης

Λέσβος: Απόπειρα δολοφονίας στην Γέρα - Πυροβόλησαν 43χρονο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του ατόμου που πυροβόλησε και τραυμάτισε έναν 43χρονο σήμερα (27/10) το πρωί στην ευρύτερη περιοχή της Γέρας, στη Λέσβο.


Όπως αναφέρει το lesvospost.gr, από τα στοιχεία της έρευνας έχει προκύψει, άνδρας αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, πυροβόλησε τον 43χρονο με όπλο, τραυματίζοντας τον σοβαρά σε διάφορα σημεία του σώματός του.


αναλυτικα συμπτωματα εγκυμοσυνης

νεα δημητριαδα βολου



  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


Ο τραυματισθείς μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.



βαφη κορνιζας

λαμπραντορ ριτριβερ κουταβια τιμη

Ο Κεφαλληνίας Δημήτριος λειτούργησε στην ενορία του

Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέστηκε την Κυριακή 25 Οκτωβρίου από τον νέο Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημήτριο, στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου όπου και διακονούσε ως Προϊστάμενος.


λαμπραντορ ριτριβερ κουταβια τιμη

πως να βγαλω τις ψευτικες βλεφαριδες

Να αναφερθεί ότι στη Θεία Λειτουργία παρέστη πλήθος κόσμου, παρουσία πνευματικών παιδιών του Σεβασμιωτάτου.




  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας ο οποίος αναφέρθηκε στις σύγχρονες αιρέσεις που υπάρχουν στην Περιφέρεια της Ηπείρου, κάνοντας παράλληλα αυτοκριτική λέγοντας: «Δεν ντρέπομαι να πω, πως όσοι έφυγαν από την Εκκλησία ήταν γιατί είχαν δυσπιστία σε εμάς του Ιερείς.»

Επίσης μίλησε για την Σχολή Βελλά Ιωαννίνων, την οποία όπως ανέφερε κράτησε με πολύ αγώνα και κόπο να μείνει εκκλησιαστικό ίδρυμα.


ημεριδες μεταβολισμου 2015 αιγλη ζαππειου

Ο νέος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας έκλεισε το κήρυγμά του, με την παράκληση να μην αλλάξει αυτό που είμαστε και αυτό που έχουμε ως έθνος και ως λαός.


γκαουντι τα κτισματα

Δραματική πρόβλεψη: Οι θάνατοι των προσφύγων θα αυξηθούν!

Μια βρετανίδα Πανεπιστημιακός, με ειδίκευση στην διεθνή μετανάστευση εκτιμά πως η κατάσταση θα χειροτερέψει με τους πρόσφυγες που αποπειρώνται να κάνουν τον επικίνδυνο διάπλου του Αιγαίου.


Η καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Κόβεντρι της Βρετανίας, Χέβεν Κρόλεϊ και δήλωσε στο Thomson Reuters Foundation πως: «Δεν έχουν τίποτε στην Τουρκία. Δεν απολαμβάνουν κανένα δικαίωμα. Προσπαθούν απεγνωσμένα να συνεχίσουν το ταξίδις τους όταν κρίνουν ότι μπορούν».


γκαουντι τα κτισματα

υποτροφίες προπτυχιακών σπουδών στο εξωτερικό



  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


Στο μεταξύ, την Παρασκευή (23/10/2015) ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ), ανακοίνωσε - όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ - πως ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών που έφτασαν στην Ελλάδα αυξήθηκε εκθετικά σε 48.000 σε διάστημα μόλις πέντε ημερών, έως την 21η Οκτωβρίου, αυξάνοντας έτσι τον αριθμό των προσφύγων που φτάνουν στην Ευρώπη μέσω της Μεσογείου στις 681.000! Δυστυχώς, σημαντική αύξηση, σύμφωνα με τον ΔΟΜ, έχει καταγραφεί και στους θανάτους προσφύγων. Τουλάχιστον 3.315 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ακολουθώντας την πιο μακρά διαδρομή, από τις ακτές της Βόρειας Αφρικής στις ιταλικές ακτές.


ατυπη πνευμονια και εγκυμοσυνη

Ο χειμώνας έχει μπει.

Αυτό, όμως, σύμφωνα με τους ειδικούς δεν είναι αρκετό να εμποδίσει τους ανθρώπους που είναι απελπισμένοι, κατά πλειοψηφία Σύρους πρόσφυγες, να «δραπετεύσουν» μέσω Αιγαίου από την Τουρκία προς την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της Κρόλεϊ: «Οι θάνατοι θα αυξηθούν επειδή περισσότεροι άνθρωποι παίρνουν την απόφαση να κάνουν το ταξίδι σε δύσκολες καιρικές συνθήκες και κατά τη διάρκεια της νύχτας, κάτι που σημαίνει πως οι προσπάθειες διάσωσης γίνονται πολύ πιο δύσκολες».

Οι διακινητές μειώνουν τις τιμές των ταξιδιών προς την Ελλάδα!

Κι επειδή ακριβώς τα ταξίδια προς την Ελλάδα έχουν γίνει πολύ επικίνδυνα, οι διακινητές στην Τουρκία μειώνουν τις… τιμές!

Οι προβλέψεις της βρετανίδα καθηγήτριας περιγράφουν μία δύσκολη μεταναστευτική περίοδο στο μέλλον και για έναν ακόμη λόγο: Την επόμενη άνοιξη μπορεί να καταγραφεί νέο κύμα προσφύγων, κυρίως από το Ιράκ, όπου το Ισλαμικό Κράτος έχει καταλάβει μεγάλες περιοχές και περισσότεροι από 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί σε περιοχές εντός της χώρας.


θισβη εργοστασιο

Αίσιο τέλος με τον αγνοούμενο 25χρονο - Επικοινώνησε με τον πατέρα του από την Ιταλία

Τα ίχνη του νεαρού άνδρα είχαν χαθεί πριν από μια εβδομάδα κι ενώ βρισκόταν στην Ιταλία.


βανα μπαρμπα διαφημιση

Τέλος καλό όλα καλά για τον 25χρονο από την Πάτρα, ο οποίος αγνοείτο από την περασμένη Τρίτη (20/10), θέτοντας σε «συναγερμό» τις αστυνομικές αρχές αλλά και την Ιντερπόλ.


ηφαιστειογενη εδαφη γονιμα



  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


Ο νεαρός, ο οποίος εργαζόταν σε πλοίο της γραμμής Πάτρα - Βενετία κι ενώ βρισκόταν εν πλω, είχε παραπονεθεί μια ημέρα πριν την εξαφάνισή του, για έντονο πονοκέφαλο.


θισβη εργοστασιο

Είχε μεταφερθεί σε νοσοκομείο της πόλης Τέρμολι απ' όπου πήρε εξιτήριο την Τρίτη, γεγονός για το οποίο ενημέρωσε την οικογένειά του. Μετά από αυτό όμως, τα ίχνη του εξαφανίστηκαν.

Τελικά, όπως σημειώνει το patrastimes.gr, ο πατέρας του νεαρού κατάφερε να επικοινωνήσει με τον γιο του ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες της ιστοσελίδας, ο 28χρονος είχε υποστεί μικρό εγκεφαλικό και βρέθηκε σε γειτονική από το Τέρμολι, πόλη.


ο ρόλος των γονέων στην οικογένεια

Ο Κονίτσης Ανδρέας αποκαλύπτει την άγνωστη «επανάσταση» των Ευέλπιδων το '41

Μια άγνωστη στο ευρύ κοινό ιστορία από το μέτωπο του ΄40 αποκαλύπτει σε εγκύκλιό του ο Μητροπολίτης Κονίτσης Ανδρέας...


Αναλυτικά:


ο ρόλος των γονέων στην οικογένεια



  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 184η

ΘΕΜΑ: Έπος 1940-1941 : Οι Ευέλπιδες στην πρώτη γραμμή.


καυτή καταδίωξη 2015

σκωτσεζος παιδαγωγος

Αγαπητοί μου Χριστιανοί,
Το μεγαλειώδες και θρυλικό Έπος, που γιορτάζουμε σήμερα, άρχισε στις 28 Οκτωβρίου του 1940 και τελείωσε στις 31 Μαΐου 1941, όταν έληξε και η «Μάχη της Κρήτης». Σ’ όλο αυτό το μακρύ διάστημα των επτά μηνών, πάμπολλες σελίδες άφθαστου ηρωϊσμού έγραψαν τα στρατευμένα Ελληνόπουλα και ο αδάμαστος Λαός μας. Στην Πίνδο και στα βουνά της Βορείου Ηπείρου · στα οχυρά της «Γραμμής Μεταξά», με πιο γνωστό το θρυλικό Ρούπελ · στο Αδριατικό Πέλαγος, και , κυρίως, στο στενό του Οτράντο, τα υποβρύχιά μας με τους λεοντόψυχους κυβερνήτες τους και τους ψυχωμένους ναύτες τους · και, τέλος, στην λεβεντογένα Κρήτη, οι στρατιώτες και οι ναύτες μας έδωσαν ατρόμητοι το «παρών» · δεν ξεχνάμε, βέβαια και τους γενναίους αεροπόρους μας, όπως τον Σακελλαρίου και τον Μητραλέξη - όλα εκείνα τα γνωστά και άγνωστα Ελληνόπουλα, που αγωνίστηκαν «υπέρ Πίστεως και Πατρίδος», γράφοντας καινούργιους Μαραθώνες και Σαλαμίνες, Δερβενάκια και Μεσολόγγια, Κιλκίς και Μπιζάνια, «ποτέ απ’ το χρέος μη κινούντες» (Καβάφης).


Υπάρχουν, όμως, κι’ άλλες σελίδες άφθαστου ηρωϊσμού, που είναι ελάχιστα η καθόλου γνωστές, στις νεώτερες γενιές των Ελλήνων. Είναι αυτές, που έγραψε η πρώτη Τάξη της Σχολής των Ευελπίδων, τον Απρίλιο και τον Μάϊο του 1941. Κι’ είναι καλό να τις προσέξουμε όλοι μας, ιδιαίτερα όμως τα σημερινά νειάτα : τα μαθητικά, τα φοιτητικά και τα εργαζόμενα, όπως και

Βρισκόμαστε στο τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου του 1941. Οι στρατιώτες της ναζιστικής Γερμανίας, αφού σε μια μέρα έσπασαν την αντίσταση της Γιουγκοσλαβίας, μπήκαν στην Θεσσαλονίκη - ενώ ακόμη αμύνονταν τα Οχυρά της «Γραμμής Μεταξά» - στις 9 Απριλίου του 1941. Κι’ από κει, άρχισαν να κατεβαίνουν γρήγορα προς την νότια Ελλάδα, φθάνοντας στην Αθήνα, στις 27 Απριλίου του 1941. Εν τω μεταξύ, και πριν οι Γερμανοί φθάσουν στην Ελληνική πρωτεύουσα, ανακοινώθηκε στους Ευέλπιδες, στις 23 Απριλίου, ότι το απόγευμα εκείνης της ημέρας, θα έπρεπε να αναλάβουν αστυνομικά καθήκοντα, γεγονός που απογοήτευσε τα νεαρά Ελληνόπουλα. Όταν, όμως, εκείνη ακριβώς την ημέρα, άκουσαν από το ραδιόφωνο στο διάγγελμα του Βασιλέως Γεωργίου του Β , ότι ο ίδιος και η Κυβέρνηση του Εμμανουήλ Τσουδερού, ανεχώρησαν για την Κρήτη, όπου θα συνεχιζόταν ο αγώνας κατά των ξένων εισβολέων, οι Ευέλπιδες ξεσηκώθηκαν κι’ αποφάσισαν όλοι οι μαθητές της πρώτης Τάξεως να φύγουν το ίδιο βράδυ για την Κρήτη, δια μέσου της Πελοποννήσου.

Έκαναν, δηλαδή, μια μικρή «επανάσταση», η οποία, τελικώς, βρήκε κατανόηση από τους ανωτέρους τους. Έτσι, με τον ατομικό τους οπλισμό οι 300 πρωτοετείς Ευέλπιδες ξεκίνησαν το δύσκολο ταξίδι τους για την Κρήτη, αφού δυο φορές, τουλάχιστον, τα γερμανικά «στούκας» βομβάρδισαν την φάλαγγα των παλληκαριών, χωρίς, ευτυχώς, να υπάρξη κανένα θύμα. Παρ’ όλα αυτά, ο ελεγχόμενος ήδη από τους Γερμανούς ραδιοφωνικός σταθμός της Αθήνας, παραπληροφορούσε τους ακροατές, με συνεχείς εκπομπές, ότι «η Σχολή Ευελπίδων αποπειραθείσα να διαπεραιωθή μέσω Πελοποννήσου εις Κρήτην, εβομβαρδίσθη υπό των ημετέρων δυνάμεων και κατεστράφη ολοσχερώς» ! Η προπαγάνδα σ’ όλη της την αθλιότητα...

Αλλά οι γενναίοι Ευέλπιδες, χωρίς να πάθουν το παραμικρό, τις πρωϊνές ώρες της 29ης Απριλίου του 1941, έφθασαν στην Κρήτη και στρατωνίστηκαν στην Ιερά «Μονή Γωνιάς». Αντιμετώπισαν στην συνέχεια τους Γερμανούς αλεξιπτωτιστές, που άρχισαν να πέφτουν στην Κρήτη στις 20 Μαΐου του 1941, οπότε και άρχισε η περίφημη «Μάχη της Κρήτης», η οποία θεωρήθηκε μια δεύτερη 28η Οκτωβρίου. Στα πεδία των σφοδρών μαχών, οι Ευέλπιδες άφησαν κάποιους συναδέλφους τους νεκρούς. Και, τελικά, από όλους τους Πρωτοετείς Ευέλπιδες μόνο 12 (δώδεκα) κατώρθωσαν να διαφύγουν την νύχτα της 31ης Μαΐου 1941 στην Μέση Ανατολή.
Η Σημαία της Σχολής παραδόθηκε στον ηγούμενο της Μονής Γωνιάς προς φύλαξη. Μετά την απελευθέρωση της Κρήτης, μεταφέρθηκε, τον Οκτώβριο του 1945, στην Αθήνα. Τελικά, παραλήφθηκε από την Σχολή, παρασημοφορήθηκε, και σήμερα φυλάσσεται στην Αίθουσα Τιμών της Σχολής Ευελπίδων. Κι’ αυτό, για να θυμίζη στις επόμενες γενιές των μαθητών της την απόφαση των τότε πρωτοετών Ευελπίδων να συνεχίσουν τον αγώνα κατά των Γερμανών εισβολέων στην μεγαλειώδη «Μάχη της Κρήτης».

Στην εθνικά υποτονική εποχή μας, το παράδειγμα των νεαρών και γενναίων εκείνων παιδιών, μας εμπνέει θάρρος και αγάπη για την Πατρίδα. Και η Ελλάδα μας το αξίζει. Σε όλους σας εύχομαι τα χρόνια σας να είναι άγια, ευλογημένα και ηρωϊκά.

Διάπυρος προς Χριστόν ευχέτης
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
† Ο Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης Α Ν Δ Ρ Ε Α Σ"

ΠΗΓΗ ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ


μεριμνα σουπερ μαρκετ καταστηματα

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος: Τιμή σε όσους στάθηκαν γενναία και είπαν «ΟΧΙ» στην τυραννία

Η κληρονομιά του «ΟΧΙ» και της στάσεως των Ελλήνων μας εμπνέει σήμερα να επιβεβαιώσουμε τις αξίες μας μέσα σ’ έναν κόσμο ανάστατο και ταραγμένο" αναφέρει μεταξύ άλλων στην εγκύκλιό του για τη σημερινή εθνική επέτειο ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος.


Ακολουθεί ολόκληρη η εγκύκλιος:


λυω οριστικη μεση φωνη



  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


28 Οκτωβρίου 2015


μεριμνα σουπερ μαρκετ καταστηματα

πρόγραμμα πανελλαδικών εξετάσεων 2015

Ημέρα του ΟΧΙ

Προς τους Σεβασμιωτάτους και Θεοφιλεστάτους Αρχιερείς, τους Ευλαβεστάτους Ιερείς και Διακόνους, τους Μοναχούς και Μοναχές, τους Προέδρους και Μέλη των Κοινοτικών Συμβουλίων των Ελληνικών Ορθοδόξων Κοινοτήτων, τους Εντιμοτάτους Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τα Ημερήσια και Απογευματινά Σχολεία, τις Φιλοπτώχους Αδελφότητες, την Νεολαία, τις Ελληνορθόδοξες Οργανώσεις και ολόκληρο το Χριστεπώνυμον πλήρωμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Προσφιλείς Αδελφοί και Αδελφές εν Χριστώ,

Ο ετήσιος εορτασμός μας της Ημέρας του ΟΧΙ σηματοδοτεί την 75η επέτειο μιάς ηρωικής στάσεως έναντι των δυνάμεων του Φασισμού και την επιβεβαίωση των αξιών οι οποίες είναι καθοριστικές για την ανθρώπινη ζωή και ευημερία. Την 28η Οκτωβρίου 1940, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος Ιωάννης Μεταξάς και ο Ελληνικός λαός απήντησαν με ένα ηχηρό «ΟΧΙ» στο τελεσίγραφο του Μπενίτο Μουσσολίνι να παραδοθή η Ελλάδα στην Ιταλική κατοχή. Πριν ακόμη εκπνεύσει η διορία για την απάντηση στο τελεσίγραφο, Ιταλικές δυνάμεις εισέβαλαν στην Ελλάδα από τα σύνορα της Αλβανίας. Όμως, με το πνεύμα του «ΟΧΙ» να διακατέχη τους Έλληνες, οι Ελληνικές δυνάμεις αντιστάθηκαν σθεναρά και κράτησαν τις δυνάμεις του Άξονος επί έξι σχεδόν μήνες έξω από την Ελλάδα.

Η στάση αυτή υπήρξε καίρια διότι καθυστέρησε την προέλαση των δυνάμεων του Άξονος και έδωσε χρόνο στις Συμμαχικές δυνάμεις να προετοιμασθούν καλύτερα για τις μάχες που θα επακολουθούσαν στη Μεσόγειο. Η αντίσταση, όμως, είχε σαν αποτέλεσμα ο Γερμανικός Ναζιστικός στρατός να αναγκασθή να ενισχύση τις Ιταλικές δυνάμεις και έτσι να καθυστερήση την εισβολή στην Ρωσσία, όπου βρέθηκε αντιμέτωπος με βαρύτατο και ολέθριο χειμώνα. Η απάντηση «ΟΧΙ» και η στάση των Ελλήνων έχει αναγνωρισθή ως ένα εκ των καθοριστικών γεγονότων τα οποία διεμόρφωσαν την εξέλιξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο εφετινός εορτασμός της επετείου του «ΟΧΙ» έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς αποτελεί μία εκ των πολλών επετείων οι οποίες θα ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια για τα γεγονότα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και ταυτοχρόνως λαμβάνει χωρα σε μία εποχή γεμάτη προκλήσεις για πολλούς ανθρώπους και έθνη. Είναι μία από τις πρώτες στο είδος των και αποτελεί μαρτυρία της γενναιότητος η οποία διδάχθηκε σε όλους και των θυσιών οι οποίες προσφέρθηκαν από εκατομμύρια ανθρώπων στον κόσμο για την πάταξη της τυραννίας και την διασφάλιση της ελευθερίας. Είναι εορτασμός της αποφασιστικότητος των ηγετών και του λαού των Ελλήνων, οι οποίοι οικειοθελώς και θαρραλέως απεφάσισαν να αντισταθούν στο Φασισμό. Είναι μαρτυρία της προτεραιότητος της υπερασπίσεως των αξιών μας εν όψει εχθρικών καταστάσεων.

Ο ηρωισμός αυτής της στάσεως είναι πλέον θρυλικός. Ο Winston Churchill είχε δηλώσει: «Γνωρίζαμε ότι οι Έλληνες πολεμούσαν σαν ήρωες∙ από ‘δω και στο εξής θα λέμε ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες.» Η κληρονομιά του «ΟΧΙ» και της στάσεως των Ελλήνων μας εμπνέει σήμερα να επιβεβαιώσουμε τις αξίες μας μέσα σ’ έναν κόσμο ανάστατο και ταραγμένο. Τυραννικές δυνάμεις οι οποίες υποκινούνται από το κακό και δεν σέβονται ούτε την ζωή ούτε την ειρήνη, καταστρέφουν κοινότητες και αναγκάζουν εκατοντάδες χιλιάδων ανθρώπων να απομακρύνονται από τις εστίες των για να γλυτώσουν. Άλλοι απορρίπτουν τις αξίες της ελευθερίας και ιδιαιτέρως της θρησκευτικής ελευθερίας για να έχουν έλεγχο και εξουσία μέσω του φόβου. Ιδεολογίες μίσους και βίας απειλούν ανθρώπους της πίστεως και τις κοινότητές των οι οποίες είναι κτισμένες επί των βάσεων της αγάπης και της ελπίδος.

Σε αυτή την 75η επέτειο της Ημέρας του ΟΧΙ ας προσφέρουμε μια ωραία και γεμάτη πίστη μαρτυρία του θάρρους των προγόνων μας. Μέσα από τις εκδηλώσεις στις ενορίες μας και σε ολόκληρη την Ιερά Αρχιεπισκοπή μας και την Ελληνο-Αμερικανική κοινότητά μας, ας διδάξουμε την ιστορία και ας τιμήσουμε τη μνήμη εκείνων οι οποίοι στάθηκαν γενναία και είπαν «ΟΧΙ» στην τυραννία, εκείνων οι οποίοι προσέφεραν τη ζωή των για να υπερασπισθούν την Ελλάδα και την ελευθερία, και εκείνων οι οποίοι υπέφεραν και αγωνίσθηκαν στη διάρκεια της Ναζιστικής κατοχής που ακολούθησε. Ας αντλήσουμε, επίσης, έμπνευση για να υπερασπισθούμε και να επιβεβαιώσουμε τις αρχές μας εν μέσω δυσκολιών. Ο Παντοδύναμος Θεός μας έχει ευλογήσει με τόσο πολλούς τρόπους. Είμεθα αποδέκτες της χάριτός Του και μιάς κληρονομιάς θάρρους, πίστεως και ελπίδος. Ας διατηρήσουμε και εκτιμήσουμε όσα αληθή, όσα σεμνά, όσα δίκαια, όσα αγνά, όσα προσφιλή, και όσα εύφημα (Φιλιπ. 4:8) και όλα όσα διασφαλίζουν και εκπληρώνουν την περίσσεια ζωής την οποίαν έχουμε εν Χριστώ.

Με πατρική εν Χριστώ αγάπη,

† ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος