Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

μαγειρευω κολιους

Στο «σκαμνί» για 4 παράλληλες δίκες ο Λαυρεντιάδης

Σε κεντρικό πρωταγωνιστή της δικαστικής σεζόν αναδεικνύεται ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ο οποίος αν και δεν παρίσταται αυτοπροσώπως, δικάζεται για τέσσερις διαφορετικές υποθέσεις.


μια πολυ δυνατη προσευχη

ΓΙΑ ΠΟΙΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ – ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΚΑΡΑΜΠΟΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΒΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ


  • Τέλος το «Τατουάζ»: Αναβρασμός στον Alpha - Το SMS που τους «πάγωσε» (pics)


Της Σοφίας Σπίγγου

Το δικαστικό «μπουκέτο» του επιχειρηματία περιλαμβάνει την δίκη για το σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, το σκάνδαλο για τις επισφαλείς δανειοδοτήσεις της Proton Bank, την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του επιχειρηματία Αθηναγόρα Ανδριαδάκη και μια ακόμη υπόθεση στην οποία κατηγορείται με 9 ακόμη άτομα για χειραγώγηση αγοράς.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης «βρέθηκε» στο εδώλιο με ακόμη εννέα άτομα για ηθική αυτουργία στο αδίκημα της χειραγώγησης της αγοράς. Για την υπόθεση, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είχε επιβάλλει το 2012 πρόστιμα συνολικού ύψους 940.000 ευρώ για παράβαση των διατάξεων περί χειραγώγησης επί της μετοχής της εταιρείας Alapis, στο διάστημα από τις 4 Ιανουαρίου 2010 έως τις 31 Μάιου 2010.


μαγειρευω κολιους

συμπεριφορισμος λεξικο

Στην δίκη δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής η Επιτροπή μόνο για 4 κατηγορουμένους, στους οποίους είχε επιβληθεί και πρόστιμο. Σημειώνεται, ότι ο συνήγορος του κ. Λαυρεντιάδη, ζήτησε την αποβολή της πολιτικής αγωγής, αίτημα που δεν έγινε δεκτό από το δικαστήριο.

Τελικά, η δίκη διέκοψε για τις 23 Νοεμβρίου εξαιτίας της χωρητικότητας της αίθουσας, αφού ήταν αδύνατο να διεξαχθεί η διαδικασία με τους 18 δικηγόρους της υπόθεσης όρθιους.

Από την βαθιά «κατάψυξη» βγαίνει έπειτα από 1,5 χρόνο η πολύκροτη υπόθεση για τα επισφαλή δάνεια ύψους 700 εκατ. ευρώ της Proton Bank κι ενώ στο «τιμόνι» της τράπεζας βρισκόταν ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης.

Αν και η δίκη είχε ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2010, τελικά την δεύτερη ημέρα διεξαγωγής της, οι συνήγοροι υπεράσπισης είχαν υποβάλλει την παραίτησή τους, επικαλούμενοι απόφαση της Ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, βάσει της οποίας μετά τη δεύτερη διακοπή της ποινικής δίκης ήταν υποχρεωμένοι να απέχουν από τα καθήκοντά τους. Στις 7 Νοεμβρίου θα καθίσουν ξανά στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων 43 άτομα, τα οποία αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση σωρεία κακουργηματικών πράξεων, όπως η συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, η νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, η απάτη και η απιστία.

Λίγο πριν το στάδιο των απολογιών βρίσκεται και η υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά του Αθηναγόρα Ανδριαδάκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Και η συγκεκριμένη δίκη είχε φτάσει ξανά στο στάδιο της ανάγνωσης εγγράφων, όταν η ασθένεια ενός εκ των 7 κατηγορουμένων στην υπόθεση στάθηκε η αφορμή για αναβολή επ' αόριστον. Τελικά, η διαδικασία ξεκίνησε από την αρχή ενώ ήδη έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί οι καταθέσεις των μαρτύρων σε μια δίκη που δεν υπάρχει πολιτική αγωγή, αφού ο κ. Ανδριαδάκης είχε ανακαλέσει τις κατηγορίες σε βάρος του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου αναμένεται να συνεδριάσει για δεύτερη φορά το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την δίκη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, που διέκοψε την πρώτη συνεδρίαση εξαιτίας της ακαταλληλότητας της αίθουσας. Οι 35 κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, μαζί με τους σχεδόν διπλάσιους συνηγόρους τους δεν χωρούσαν στην μικρή αίθουσα του Εφετείου με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί «αλαλούμ» και το δικαστήριο να οδηγηθεί σε διακοπή της δίκης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου