Οι λόγοι είναι πολλοί, για τους οποίους δεν μπορεί να συμβεί αυτό που λέει ο κ. Τσίπρας, ανέφερε ο κ. Σημίτης και παρέπεμψε στη σχετική έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που προβλέπει ότι η μείωση του ελληνικού χρέους στο επίπεδο του 79,5% του ΑΕΠ θα γίνει στη χώρα μας σε 42 χρόνια και παρά ταύτα θα είναι σε πολύ υψηλότερο επίπεδο από το ενδεδειγμένο (60% του ΑΕΠ).
έχε γεια παναγιά παρτιτούρες
Ο κ. Σημίτης σημείωσε ότι στο ορατό μέλλον η χώρα μας θα ζει σε καθεστώς εποπτείας και παρατήρησε πως «η συρρίκνωση του οικονομικού υπόβαθρου, η αποεπένδυση, η εκτίναξη της ανεργίας, δημιουργούν πολλά δεσμά με μικρά περιθώρια πρωτοβουλιών». Όπως πρόσθεσε, στους δείκτες ανταγωνιστικότητας, κοινωνικής δικαιοσύνης, ανεργίας, στην απονομή δικαιοσύνης και τη διαφθορά, η Ελλάδα εμφανίζει σταθερά κακές επιδόσεις.
εργοστασια επιπλων στον ασπροπυργο
Επίσης, τόνισε ότι ιδιαίτερα επιβαρυντικός παράγοντας είναι και η ψυχολογική παράμετρος της αβεβαιότητας, διότι οι μεθεπόμενες βουλευτικές εκλογές ενδέχεται να γίνουν το 2020, λόγω του Προέδρου της Δημοκρατίας, με το σύστημα της απλής αναλογικής, κι επειδή είναι δύσκολο να σχηματιστεί σταθερή κυβερνητική πλειοψηφία μπορεί να πάει η χώρα σε αλλεπάλληλες εκλογές. «Έτσι δεν πρόκειται να σταθεροποιηθεί η οικονομία και αυτό είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί» συμπλήρωσε.
Ο κ. Σημίτης αναρωτήθηκε γιατί η σημερινή κυβέρνηση λέει ότι θα εφαρμόσει ελληνικό πρόγραμμα, επισημαίνοντας πως και τα προηγούμενα ήταν ελληνικά, αφού η Ελλάδα είναι μέλος της Ευρωζώνης. «Το μόνο αποκλειστικώς ελληνικό ήταν αυτό του πρώτου εξαμήνου του 2015 που κόστισε στη χώρα 100 δισ. ευρώ» υπογράμμισε.
βιντεο απο γαμο τσιμτσιλη
Ως προς το ζήτημα του ελληνικού χρέους, εξέφρασε την εκτίμηση ότι μπορεί να υπάρξει κάποια ρύθμιση, ο οποία, όμως, θα είναι υπό αίρεση, η διαδικασία θα είναι βαθμιαία, θα υπάρχει διαρκής έλεγχος της ελληνικής οικονομίας, μετά το τέλος των μνημονίων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου