Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

εξαερισμος εγκατασταση

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 817,66 μονάδες, σημειώνοντας απώλειες 0,12%.


Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 54,1 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 35,4 εκατ. μετοχές.


αποκριατικα χτενισματα

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο 0,36%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 0,60%.


εξαερισμος εγκατασταση

κατοικοι χολαργου

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της ΕΕΕ (+2,29%) και της Motor Oil (+1,55%), ενώ, αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της ΔΕΗ (-4,22%) και της ΕΥΔΑΠ (2,21%).


Από τους επιμέρους δείκτες, κέρδη σημείωσαν οι δείκτες Τροφίμων και Ποτών (+2,30%) και Πετρελαίου (+1,15%), ενώ, αντιθέτως, απώλειες σημείωσαν οι δείκτες Τεχνολογίας (-1,84%) και Εμπορίου (-1,76%).


Το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν οι μετοχές της Εθνικής (13,8 εκατ. μετοχές) και της Alpha Bank (6,5 εκατ. μετοχές).


Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν οι μετοχές της Alpha Bank (14,5 εκατ. ευρώ) και της Folli Follie (7,3 εκατ. ευρώ).


Ανοδικά κινήθηκαν 51 μετοχές, πτωτικά 62 και 126 παρέμειναν σταθερές.


Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Κανάκης +7,22%, Σελόντρα +6,63% και Σέντρικ +6,62%.


Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Μαθιός -14,67%, Ίλυδα 8,72% και Mermeren -8,72%.


διδυμα φεγγαρια διαφημιση

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης του ευρωπαϊκού πλαισίου πρόληψης και καταπολέμησης της χρήσης του χρηματοπιστωτικού συστήματος για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε πρόταση οδηγίας σχετικά με τη διευκόλυνση της πρόσβασης των αρχών επιβολής του νόμου στα εθνικά κεντρικά μητρώα τραπεζικών λογαριασμών.


Ειδικότερα, η συγκεκριμένη πρόταση οδηγίας προβλέπει ότι οι αρχές επιβολής του νόμου θα έχουν, κατά περίπτωση, άμεση πρόσβαση σε πληροφορίες τραπεζικών λογαριασμών που περιέχονται στα εθνικά κεντρικά μητρώα για την πρόληψη, ανίχνευση, έρευνα ή δίωξη αξιόποινων πράξεων σχετικών με θέματα ξεπλύματος χρήματος.


διδυμα φεγγαρια διαφημιση

Παράλληλα, η νομοθετική πρωτοβουλία στοχεύει και στη βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ των εθνικών αρχών επιβολής του νόμου και των εθνικών μονάδων χρηματοοικονομικών πληροφοριών αφενός σε εθνικό επίπεδο, και αφετέρου σε επίπεδο ΕΕ.


ατο το λετσεκοπος

Πάντως, οι αντιδράσεις σε επίπεδο ΕΕ είναι μάλλον αρνητικές, καθώς τόσο οι τράπεζες όσο και οι εθνικές μονάδες χρηματοοικονομικών πληροφοριών θεωρούν πως η πρόταση οδηγίας «ξεχειλώνει» το τραπεζικό απόρρητο.


ποσο ειναι ο αγωνας αεκ ολυμπιακος

χειρογραφη απδ στο ικα

Οι ρυθμίσεις αποτελούν την τελευταία ευκαιρία των δανειοληπτών πριν από τον πλειστηριασμό της περιουσίας τους ή την πώληση της οφειλής τους σε fund. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου οι τράπεζες προγραμματίζουν τη μεταβίβαση καταναλωτικών δανείων συνολικού ύψους 8 δισ. ευρώ σε εξειδικευμένα στον τομέα των επισφαλειών επενδυτικά σχήματα.


σαλτσα φρουτα του δασους

Πριν από την πώληση θα προτείνουν οριστικούς διακανονισμούς στους πελάτες τους, με «κούρεμα» πολύ κοντά στο ύψος της έκπτωσης επί της ονομαστικής αξίας αυτών των δανείων, που θα δοθεί στο fund.


χειρογραφη απδ στο ικα

Στη στεγαστική πίστη, αν και ακόμη δεν έχουν αποφασιστεί αντίστοιχες πωλήσεις, εξετάζονται άλλοι τρόποι εκμετάλλευσης, όπως οι τιτλοποιήσεις. Και σε αυτή την περίπτωση, ωστόσο, ο δανειολήπτης θα εξαρτάται από τον κάτοχο των τίτλων που θα εκδοθούν και όχι από την ίδια την τράπεζα που του χορήγησε το δάνειο.



operational procedures ppl questions

ποτε ειναι το πασχα για το 2016

Στη βάση της αξιολόγησης αυτής η καταλληλότητα των μελών των διοικητικών συμβουλίων των τραπεζών αξιολογείται με βάση πέντε κριτήρια: την εμπειρία, τη φήμη, τις συγκρούσεις συμφερόντων και την ανεξαρτησία βούλησης, τη διάθεση επαρκούς χρόνου και την καταλληλότητα σε συλλογικό επίπεδο.


ποτε ειναι το πασχα για το 2016

Πηγή που έχει γνώση των διεργασιών ρωτήθηκε στα πλαίσια ενημέρωσης για το τι ισχύσει με τα μέλη των διοικήσεων των ελληνικών τραπεζών τα οποία έχουν σήμερα δικαστικές εκκρεμότητες και τους έχουν ασκηθεί διώξεις. Η πηγή αποσαφήνισε πως η αρμοδιότητα αξιολόγησης ανήκει αποκλειστικά στον SSM και πως μαζί με τους Έλληνες τραπεζίτες αξιολογούνται αυτή τη στιγμή ακόμη 3.000 τραπεζίτες. Ξεκαθάρισε δε πως η αξιολόγηση γίνεται από τον SSM και όχι από την Τράπεζα της Ελλάδος ή το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.


επενδυση εξωτερικου χωρου με πετρα


«Ο SSM είναι ο πλέον αρμόδιος για να αποφασίζει, λαμβάνει υπόψη το εθνικό δίκαιο, αλλά δίνει τη δική του ερμηνεία και οι τελικές αποφάσεις λαμβάνονται από το εποπτικό όργανο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ο SSM σέβεται τις εθνικές αρχές, αλλά εκείνος αποφασίζει. Δεν μας νοιάζει τι θα πει η Τράπεζα της Ελλάδος», ανέφερε χαρακτηριστικά.



Στη βάση αυτή τόνισε πως οι αλλαγές που έχουν γίνει από το 2016 στις διοικήσεις των τραπεζών είναι επιτυχημένες και ένας λόγος που τα πιστωτικά ιδρύματα κατέγραψαν καλές επιδόσεις στα πρόσφατα τεστ αντοχής. «Λάβαμε εξαιρετικές αποφάσεις», τόνισε.


δηλωση τσιπρα για βαρουφακη

Η πηγή τάχθηκε υπέρ των τακτικών αλλαγών προσώπων στο ανώτατο μάνατζμεντ των πιστωτικών ιδρυμάτων, λέγοντας πως δεν είναι καλό να υπάρχουν οι ίδιες διοικήσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα, υπονοώντας πως δημιουργούνται πελατειακές σχέσεις και διαφθορά.


Τέλος, η πηγή υπογράμμισε πως η εποπτική αξιολόγηση της καταλληλότητας που διενεργεί η ΕΚΤ αποσκοπεί στη διασφάλιση υψηλότερου επιπέδου εναρμόνισης όσον αφορά την αξιολόγηση των μελών των διοικητικών οργάνων σε ολόκληρη τη ζώνη του ευρώ και πως απαιτείται να υπάρξει μια δεσμευτική για όλους Οδηγία , καθώς έχουν εντοπιστεί πολυάριθμες αποκλίσεις στις εποπτικές πολιτικές, διαδικασίες και πρακτικές (συμπεριλαμβανομένων διαφορετικών ερμηνειών των εφαρμοστέων κριτηρίων αξιολόγησης) όσον αφορά την αξιολόγηση της καταλληλότητας.


μιλανο καιρος χριστουγεννα

Το κλίμα που μεταδίδουν κυβερνητικές πηγές είναι θετικό και αναμένεται επίτευξη Staff Level Agreement πριν στο Eurogroup της 24ης Μαΐου. Παρ’ όλα αυτά έχουν ήδη εντοπιστεί «τέσσερα πέντε δύσκολα ζητήματα» σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο, ο οποίος μεταδίδει αισιοδοξία για ολοκλήρωση των συζητήσεων έως το τέλος της εβδομάδας.


Στους καυτούς φακέλους συγκαταλέγονται η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και οι τοποθετήσεις μόνιμων γενικών διευθυντών και γραμματέων στο Δημόσιο, η προσαρμογή των αντικειμενικών αξιών και του ΕΝΦΙΑ και όπως πάντα τα δημοσιονομικά.


Ένα από τα βασικά προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης είναι η συμφωνία με το ΔΝΤ για το αν απαιτείται ή όχι εμπροσθοβαρής μείωση του αφορολογήτου μαζί με τις συντάξεις από το 2019. Παρ’ ότι την επικαιρότητα μονοπωλεί το τελευταίο διάστημα η περικοπή των συντάξεων, επισήμως το θέμα του αφορολογήτου παραμένει ανοιχτό.


μιλανο καιρος χριστουγεννα

νεριτ web tv hd

ρωσιδα παρουσιαστρια

Αν βέβαια το Ταμείο δεν επιβιβαστεί στο ελληνικό πρόγραμμα, φαντάζει τουλάχιστον παράδοξο να επιχειρήσει να επιβάλει ταχύτερη μείωση του αφορολογήτου.


Σήμερα, τα δημοσιονομικά, οι μεταρρυθμίσεις στην υγεία, οι αλλαγές στο Δημοσίο και οι μεταρρυθμίσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα θα εξεταστούν στις διαδοχικές συναντήσεις που θα έχουν οι συναρμόδιοι υπουργοί στο Χίλτον.


ρεμοσ βικιπαιδεια

Η ελληνική εταιρεία – που είχε κάνει ήδη άνοιγμα στις διεθνείς αγορές – κατόρθωσε, μέσα από τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα του ΟΠΑΠ, να ενισχύσει τη θέση της στην παγκόσμια αγορά, να προωθήσει καλύτερα το προϊόν της και να επιτύχει άμεσα σημαντική αύξηση πωλήσεων. Επόμενος στόχος που θέλει να υλοποιήσει το Plexearth με την υποστήριξη του ΟΠΑΠ Forward, είναι η ανάπτυξη των πωλήσεων σε μεγάλες κατασκευαστικές και μελετητικές εταιρείες της παγκόσμιας αγοράς, όπως εξηγεί ο Ιδρυτής και CEO της εταιρείας, Λάμπρος Καλλιακάτσος.


Δείτε πώς περιγράφει ο Λάμπρος Καλλιακάτσος την εμπειρία από τη συμμετοχή του Plexearth στο πρόγραμμα του ΟΠΑΠ:


ρεμοσ βικιπαιδεια




ελληνικες σειρες γιωργος κωνσταντινου
νυχτερινο λεωφορειο κηφισια

δις εξαμαρτειν επεισοδιο 14

Ο κ. Χαρίτσης τόνισε ότι η βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη δεν μπορεί να επιτευχθεί με προσπάθειες αποκλειστικά στο εθνικό επίπεδο. Χρειάζεται, όπως είπε:



Πολυμερής συντονισμός ανάμεσα στα κράτη γύρω από κοινούς στόχους για την ανάπτυξη, την απασχόληση, την κοινωνική συνοχή, την προστασία του περιβάλλοντος. Αυτό είναι και το πνεύμα της Αναπτυξιακής Στρατηγικής που εκπόνησε η κυβέρνησή μας και θα αποτελέσει τον οδικό χάρτη των αναπτυξιακών πολιτικών που θα ακολουθήσουμε τα επόμενα χρόνια.


δις εξαμαρτειν επεισοδιο 14

γραφή κοζάνη

ιο


Ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε ότι ο οργανισμός θα στηρίξει ενεργά το νέο Αναπτυξιακό Σχέδιο της Ελλάδας για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την επίτευξη του στόχου της βιώσιμης και συμπεριληπτικής ανάπτυξης. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα θα φιλοξενήσει την επόμενη Υπουργική Σύνοδο του ΟΟΣΑ για τη περιφερειακή ανάπτυξη το 2019.


Ο κ. Χαρίτσης σημείωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση ήδη υλοποιεί την προσέγγιση αυτή στα Βαλκάνια, στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης: «Προωθούμε τη διασύνδεση των υποδομών και των δικτύων, καθώς και την συνεργασία σε τομείς όπως η έρευνα, η καινοτομία και η ενίσχυση της παραγωγικής δραστηριότητας. Στόχος μας είναι η ανάπτυξη ολοκληρωμένων αλυσίδων αξίας σε περιφερειακό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Επιπλέον, παίρνουμε πρωτοβουλίες για την επίλυση χρόνιων διακρατικών προβλημάτων που απορρέουν από την πολυτάραχη ιστορία της περιοχής».


Στην κεντρική συζήτηση της συνόδου για το διεθνές εμπόριο, ο αναπληρωτής υπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα του προστατευτισμού επισημαίνοντας ότι:



Ο προστατευτισμός είναι μία πολύ λάθος απάντηση σε υπαρκτά προβλήματα που σχετίζονται με τα χαμηλά επίπεδα προστασίας των εργαζομένων και του περιβάλλοντος, με τις κατακερματισμένες αλυσίδες αξίας, τις μεγάλες ανισότητες στην κατανομή του πλούτου και τον αποκλεισμό ολόκληρων περιοχών και κοινωνικών ομάδων από τα οφέλη της ψηφιοποίησης. Για να απαντήσουμε σε αυτά τα προβλήματα χρειάζεται να κινηθούμε πιο αποφασιστικά στην καταπολέμηση της ανεργίας και της φτώχειας, να πάρουμε μέτρα για την δικαιότερη αναδιανομή του πλούτου και να αυστηροποιήσουμε τους διεθνείς κανόνες για την προστασία της εργασίας και του περιβάλλοντος.



Στη συζήτηση για την πολυμέρεια και την ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς, ο κ. Χαρίτσης επισήμανε την ανάγκη για ενδυνάμωση της διεθνούς συνεργασίας σε τρία κρίσιμα ζητήματα: στην φορολογική πολιτική και την πάταξη της φοροδιαφυγής, στην αντιμετώπιση του λεγόμενου κοινωνικού dumping και στο μεταναστευτικό-προσφυγικό.


Ειδικότερα, υπογράμμισε ότι:



Θα πρέπει να επιδιώξουμε τη διαμόρφωση ενός ελάχιστου κοινού φορολογικού συντελεστή για τα εταιρικά κέρδη ώστε να αποφύγουμε τον ανεξέλεγκτο ανταγωνισμό μεταξύ των χωρών και να εντείνουμε τη συνεργασία μας όσον αφορά την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την αντιμετώπιση των φορολογικών παραδείσων.



Τόνισε ότι η Ελλάδα τα τελευταία τρία χρόνια κάνει σημαντικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, βελτιώνοντας το νομικό και ελεγκτικό πλαίσιο, προωθώντας πολιτικές διαφάνειας στις οικονομικές και εμπορικές συναλλαγές και τη στενή συνεργασία με άλλα κράτη για θέματα φορολογίας.


Αναφερόμενος στο κοινωνικό dumping, στη διαρκή μείωση των μισθών, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας σημείωσε ότι το ζήτημα αυτό δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί με πολιτικές προστατευτισμού αλλά με επενδύσεις στην εργασία, στις υποδομές και στην αύξηση των δεξιοτήτων των εργαζομένων και κυρίως, μέσω διεθνών συνεργασιών σε τομείς όπως η έρευνα, η καινοτομία και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας.


Επισήμανε ότι στην Ελλάδα προωθούνται αυτοί οι στόχοι:



Με μία σειρά από προγράμματα για την ενίσχυση της απασχόλησης και τη δημιουργία σταθερών και ποιοτικών θέσεων εργασίας, με δράσεις για τη στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, με στοχευμένα εργαλεία για τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, και την ψηφιακή τους αναβάθμιση καθώς και με μία ολοκληρωμένη στρατηγική για την ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας και τη σύνδεσή τους με την παραγωγή.



Για το μεταναστευτικό - προσφυγικό, ο κ. Χαρίτσης τόνισε ότι δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος μόνες οι χώρες που αποτελούν πύλες εισόδου για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, όπως η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ισπανία.


Σημείωσε ότι «πρέπει όλα τα κράτη να συμβάλουν έμπρακτα και υλικά, υποστηρίζοντας τις χώρες πρώτης εισόδου αλλά και απορροφώντας τον αριθμό των προσφύγων που τους αναλογεί».


κεικ με μερεντα 3 υλικα

Η είσοδος είναι δωρεάν. Παρακαλούνται οι επισκέπτες πριν την επίσκεψή τους να συμβουλευτούν τις χρήσιμες πληροφορίες που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Μουσείου: https://neraida. org.


κεικ με μερεντα 3 υλικα

πισω στο σπιτι ηθοποιοι γερμανιδα

Στο πλαίσιο των «Ημερών Θάλασσας» στη Μαρίνα Ζέας θα πραγματοποιηθεί, επίσης, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ταξιδεύοντας με το Νεράιδα: ένα Παιχνίδι εν Πλω» με τη συμμετοχή σχολικών μονάδων του Δήμου Πειραιά.


Capture copy copy


Λίγα λόγια για το Πλωτό Μουσείο Νεράιδα


Το Πλωτό Μουσείο Νεράιδα είναι το μοναδικό στη χώρα μας πλωτό μουσείο με τη δυνατότητα να πραγματοποιεί πλόες και ένα από τα πλοία-σύμβολα της χρυσής εποχής του τουρισμού στον Αργοσαρωνικό. Το πλοίο ναυπηγήθηκε ως «Laurana» το 1939 στο τότε ιταλικό Fiume των κροατικών ακτών. Αρχικά χρησιμοποιήθηκε ως επιβατηγό και κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ως διασωστικό σκάφος. Το 1949 αγοράστηκε από τον Γιάννη Λάτση (1910-2003) και με το όνομα «Νεράιδα» δρομολογήθηκε στη γραμμή Πειραιά-Αίγινας-Μεθάνων-Πόρου-Ύδρας-Ερμιόνης-Σπετσών, μία γραμμή που δεν συμπεριλαμβάνεται πλέον στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια. Στους μη τακτικούς προορισμούς του ήταν το Λεωνίδιο, η Μονεμβασιά, η Επίδαυρος, το Ναύπλιο, η Σαλαμίνα, ακόμη και το Σούνιο.


γκαμπριελ γκαρσια μπερναλ

Το 2007, λίγα χρόνια μετά τον θάνατο του ιδιοκτήτη, η οικογένεια του Γιάννη Λάτση αποφάσισε τη μετατροπή του σε μουσειακό χώρο εντός του οποίου παρουσιάζονται δύο κεντρικές αφηγήσεις: η ιστορία του πλοίου, από τη ναυπήγησή του το 1939 έως και την ολοκλήρωση των εργασιών μετατροπής του σε πλωτό μουσείο το 2010 και η επιχειρηματική πορεία του ιδιοκτήτη του, Γιάννη Λάτση, που διατρέχει το μεγαλύτερο μέρος του 20ού αιώνα.


Το κοινωφελές νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου Πλωτό Μουσείο Νεράιδα, που είναι ο ιδιοκτήτης του πλοίου, έχει ως σκοπό την ανάδειξη του πεδίου της επιχειρηματικής ιστορίας, την προβολή της ναυτιλιακής και ναυτικής ιστορίας της χώρας μας στις νεότερες γενιές, καθώς και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Χρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση (www.latsis-foundation. org), ως μία από τις βασικές περιοχές δραστηριοποίησης του ιδρύματος. Οι άλλοι τομείς στους οποίους εστιάζει το Ίδρυμα Λάτση είναι η εκπαίδευση, η επιστήμη, οι τέχνες και ο πολιτισμός, καθώς και η κοινωνική αλληλεγγύη και ανάπτυξη.



θερινος σινεμα χολαργου

Ωστόσο, τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων από την εκκαθάριση των δηλώσεων δείχνουν πως τα χρεωστικά εκκαθαριστικά «καίνε» και πως τα γνωστά υποζύγια, ήτοι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, θα βρεθούν για ακόμη μια χρονιά αντιμέτωποι με μεγάλες επιβαρύνσεις.


Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων έχουν υποβληθεί στο Taxisnet 1.372.408 δηλώσεις Ε1 και έχουν εκκαθαριστεί 1.363.859.


Από τις 1.363.859 εκκαθαρισμένες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος οι 725.569 δηλώσεις είναι μηδενικές (το 53,20% του συνόλου), οι 456.452 είναι χρεωστικές (το 33,47% του συνόλου) και οι 181.838 δηλώσεις είναι πιστωτικές (το 13,33% του συνόλου).


Οι χρεωστικές δηλώσεις αντιστοιχούν σε συνολικό φόρο 321,1 εκατ. ευρώ ή σε μέσο φόρο 703 ευρώ ανά φορολογούμενο. Οι πιστωτικές δηλώσεις αντιστοιχούν σε επιστροφή φόρου 55,7 εκατ. ευρώ ή 306 ευρώ ανά φορολογούμενο.


θερινος σινεμα χολαργου

τει λογιστικης πειραια επικοινωνια

κεραιες βραχεων κυματων

holiday scorpions lyrics

Στη κρίσιμη συνάντηση του Washington Group θα μετέχουν η Κριστίν Λαγκάρντ (ΔΝΤ), Βάλντις Ντομπρόβσκις (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), Μάριο Ντράγκι (ΕΚΤ), Κλάους Ρέγκλινγκ (ESM) ο Όλαφ Σολτς και ο Γάλλος ομόλογός του Μπρούνο Λε Μερ.


ταμειο παρακαταθηκων και δανειων επιτοκια

προγραμμα σπουδων πολιτικη και δικαιο β λυκειου

Εάν ως τη Δευτέρα δεν βρεθεί μια συμβιβαστική λύση για το πώς η Ελλάδα θα αποκτήσει βιώσιμο χρέος στη βάση των υπολογισμών του ΔΝΤ, τότε το Ταμείο δεν θα ενεργοποιήσει το πρόγραμμα του, όχι διότι θα θεωρήσει εξ ορισμού μη βιώσιμο το ελληνικό χρέος, αλλά διότι δεν θα έχει χρόνο να προχωρήσει σε όλες τις διαδικασίες που απαιτεί η έγκριση ενός προγράμματος έως τις 20 Αυγούστου, οπότε είναι ο ορίζοντας διάρκειας του «επί της αρχής» προγράμματος που ενέκρινε πέρυσι για την Ελλάδα.


holiday scorpions lyrics

Οι Ευρωπαίοι και συγκεκριμένα το Βερολίνο υποστηρίζουν πως αν γίνει μια μεγάλη εμπροσθοβαρής ελάφρυνση του χρέους, όπως η εξαγορά των δανείων του ΔΝΤ και της ΕΚΤ από τα υπολειπόμενα χρήματα που υπάρχουν στον ελληνικό πρόγραμμα, τότε η Ελλάδα θα αποκτήσει ένα εξαιρετικά ελαφρύ πρόγραμμα αποπληρωμών χρέους μέχρι το 2023 και ένα πλήρως βιώσιμο χρέος έως το 2030.


Το ΔΝΤ δεν αντιτίθεται σε αυτό, ωστόσο θεωρεί πως η πορεία της ανάπτυξης και η δημοσιονομική κούραση θα καταστήσουν το χρέος μη βιώσιμο μετά το 2030 και έως το 2060. Στη βάση αυτή ζητάει μια μεγάλη επέκταση των λήξεων για ένα πολύ μεγάλο μέρος των ελληνικών ομολόγων που διακρατούν οι Ευρωπαίοι πιστωτές.


Σε κάθε περίπτωση ανατροπές δεν αποκλείονται, δεδομένου ότι έχει υπάρξει μια κάποια σύγκλιση στη διάρκεια των επεκτάσεων των δανείων του EFSF, από την τριετία στην οποία επέμενε το Βερολίνο προς τα 5-6 χρόνια (το ΔΝΤ θέλει 8 με 12).


Η Γερμανία προκειμένου να συναινέσει στην όποια ελάφρυνση χρέους φέρεται πάντως αποφασισμένη να επιβάλλει ελέγχους ανά πενταετία στην τήρηση των όρων και των προϋποθέσεων που θα συνοδεύουν το λεγόμενο γαλλικό κλειδί. Σε μια συμβιβαστική πρόταση η Κομισιόν έχει βάλει στο τραπέζι προκαταβολικό κλείδωμα των μελλοντικών παρεμβάσεων ώστε να είναι εφικτή η εκπόνηση ανάλυσης βιωσιμότητας χρέους με συγκεκριμένες σταθερές. Βάσει της ίδιας πρότασης οι «παροχές» προς την Ελλάδα θα ακυρώνονται εάν από τον έλεγχο προκύπτει ότι δεν τηρήθηκαν τα συμφωνημένα.


Αυτό το πακέτο δεσμεύσεων θα βρίσκεται σε αποκλειστική συνάρτηση με την ελάφρυνση χρέους.


Μέχρι σήμερα συμφωνία στο ζήτημα του χρέους έχει υπάρξει επί των δημοσιονομικών παραδοχών της ανάλυσης βιωσιμότητας, δηλαδή για το ύψος των πλεονασμάτων, για το προεξοφλητικό επιτόκιο, για το πλαφόν (2%) στα επιτόκια των δανείων, για το πώς θα επιστραφούν τα κέρδη τα οποία έχουν οι κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης και η ΕΚΤ από τα ελληνικά ομολόγα (ANFAs και SMPs) που κατέχουν, αλλά και σε ένα βαθμό στο πως θα λειτουργεί ο «γαλλικός μηχανισμός» που συνδέει την ελάφρυνση του χρέους με την ανάπτυξη.


Στην αρχική εκδοχή της γαλλικής πρότασης, ο μηχανισμός προέβλεπε ότι ανάλογα με τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας θα πάγωναν, θα πληρώνονταν κανονικά ή μερικώς οι υποχρεώσεις της χώρας προς τον επίσημο τομέα. Η Γερμανία είχε εξαρχής βάλει βέτο ώστε σε περίπτωση χαμηλότερης ανάπτυξης να μην επιτρέπεται αυτόματα στην Ελλάδα να μειώσει τις πληρωμές για την εξυπηρέτηση του χρέους, ενώ επιδιώκει και ρήτρα ακύρωσης της συμφωνίας διευθέτησης εάν οι όροι της δεν τηρούνται από την εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση.


sports club ωραιοκαστρο τηλεφωνο

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το συμπληρωματικό Μνημόνιο, στόχος του προαπαιτούμενου είναι η οικοδόμηση μιας βάσης «αξιόπιστων στοιχείων» για τη δίωξη και την επιβολή κυρώσεων στα εγκλήματα διαφθοράς, ξεπλύματος χρήματος και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.


sports club ωραιοκαστρο τηλεφωνο

υπομνημα τοπογραφικου σχεδιου

τι υπερδυναμη σου ταιριαζει

Οι θεσμοί διαπίστωσαν πως ενώ την τελευταία πενταετία η Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος έχει στείλει πολλές υποθέσεις στους εισαγγελείς διαφθοράς και στους οικονομικούς εισαγγελείς και αυτοί με την σειρά τους έχουν ασκήσει διώξεις, οι συγκεκριμένες υποθέσεις παραμένουν τελματωμένες και η δικαστική τους εξέλιξη αποτελεί «μαύρο κουτί». Δηλαδή δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για το πού βρίσκονται (είτε στην φάση της προανάκρισης, είτε στη φάση της εκδίκασης) αυτές οι υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος ( π. χ. οι υποθέσεις Proton, ELFE, Νεοχημικής, FBB Bank, Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Πειραιώς, Marfin – Λαϊκής, Copiouso, κ. α.).


Η έκθεση EU Justice Scoreboard 2018 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δόθηκε στη δημοσιότητα την προηγούμενη εβδομάδα είναι αποκαλυπτική. Η Ελλάδα περιλαμβάνεται στις τέσσερεις χώρες της ΕΕ, σε σύνολο 28 χωρών, που δεν κοινοποιούν στοιχεία σχετικά με τη διάρκεια των δικαστικών διαδικασιών που αφορούν στα αδικήματα ξεπλύματος χρήματος και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.



Τα στοιχεία του EU Justice Scoreboard δείχνουν ότι στα μισά κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης η πρωτοβάθμια δικαστική διαδικασία για τα εγκλήματα που σχετίζονται με το ξέπλυμα χρήματος διαρκεί μέχρι ένα έτος κατά μέσο όρο, ενώ στα κράτη μέλη που αντιμετωπίζουν προκλήσεις διαρκούν περίπου δύο χρόνια κατά μέσο όρο.


Οι έλεγχοι των θεσμών κατέληξαν στο συμπέρασμα πως στην Ελλάδα η πρωτοβάθμια δικαστική διαδικασία για τα εγκλήματα που σχετίζονται με το ξέπλυμα χρήματος ξεπερνά στις περισσότερες των περιπτώσεων τη διετία, καθώς πολλές υποθέσεις κρατιούνται για μεγάλο διάστημα στα εισαγγελικά γραφεία. Αυτό θέλουν να αλλάξει και για αυτό δημιουργούν τον ειδικό μηχανισμό παρακολούθησης των σημαντικών οικονομικών εγκλημάτων, ώστε να υπάρχει κεντρικός έλεγχος για αυτές τις υποθέσεις.


σχαρες παπιων

Ο Μανώλης Όθωνας έκανε στο Facebook μία εκτενή ανάρτηση στην οποία διευκρινίζει μεταξύ άλλων ότι η κ. Γεννηματά έχει κατοχυρώσει δικαίωμα πρόωρης συνταξιοδότησης ως μητέρα 3 ανηλίκων παιδιών όπως και εκατοντάδες χιλιάδες άλλες Ελληνίδες και κάνει λόγο για κακοήθεια και αυταπόδεικτη συκοφαντία.


ηρακλης λαρισα play off

Ολόκληρη η ανάρτηση έχει ως εξής:


σχαρες παπιων

«Από τις 2 Σεπτεμβρίου 2015 είχε απαντήσει σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ η Φώφη Γεννηματά σχετικά με τη σύνταξή της όταν είχε ερωτηθεί από τη δημοσιογράφο Μαριλένα Κατσίμη, λέγοντας:


el corte ingles terre d hermes

«Κυρία Κατσίμη, έχω τρία ανήλικα παιδιά. Και όπως χιλιάδες μητέρες με ανήλικα παιδιά, συμπληρώνοντας τα χρόνια υπηρεσίας βγήκα σε σύνταξη. Η σύνταξη αυτή είναι σε αναστολή διότι έχω την ιδιότητα του Βουλευτή. Επομένως δεν υπάρχει τίποτα, ούτε το παράνομο, ούτε καμία ειδική μεταχείριση, ούτε το ανήθικο. Οι λόγοι που με οδήγησαν να κάνω χρήση αυτού του δικαιώματος είναι πολύ προσωπικοί, πολύ σοβαροί και δεν αφορούν κανέναν».


Λοιπόν για να τελειώνουμε με την χυδαιότητα, την κακοήθεια και την ανοησία.


Η Φώφη Γεννηματά δεν λαμβάνει καμία απολύτως σύνταξη.


Γιατί παρά την γνωστή περιπέτεια της υγείας της, επέλεξε να μην κάνει χρήση του σχετικού δικαιώματος και ΔΕΝ αιτήθηκε αναπηρικής σύνταξης.


Η Φώφη Γεννηματά έχει κατοχυρώσει δικαίωμα πρόωρης συνταξιοδότησης ως μητέρα 3 ανηλίκων παιδιών όπως και εκατοντάδες χιλιάδες άλλες Ελληνίδες.


αγκυλωση στα δαχτυλα του χεριου

Φορολογούμενοι που έχουν στην κατοχή τους ένα μόνο διαμέρισμα σε περιοχές όπως στον Αγιο Δημήτριο, τα Βριλήσσια, το Μαρούσι, την Καλλιθέα, τη Γλυφάδα, τη Νέα Ερυθραία, το Παλαιό Φάληρο, το Ελληνικό ή ακόμη και στο Περιστέρι ή την Κερατέα θα κληθούν να πληρώσουν το μάρμαρο των αλλαγών στις αντικειμενικές αξίες.


Υπολογίζοντας τον φόρο ανά τετραγωνικό μέτρο με βάση τις νέες αξίες προκύπτουν αυξήσεις που φθάνουν στα 1,9, στα 3,2 ή ακόμα και στα 4,7 ευρώ/τ. μ. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι για ένα διαμέρισμα επιφάνειας 100 τ. μ. θα προκύψει έξτρα φόρος 190, 320 ή ακόμη και 470 ευρώ.


αγκυλωση στα δαχτυλα του χεριου

βερνικια νυχιων φθινοπωρο 2014

Και βέβαια αυτή η επιβάρυνση αφορά ένα μόνο ακίνητο. Στην περίπτωση που ο φορολογούμενος έχει στην κατοχή του και άλλα περιουσιακά στοιχεία ή αν πιάνεται στον συμπληρωματικό φόρο ο οποίος θα ανέβει ακόμη περισσότερο λόγω αύξησης της συνολικής αξίας της ακίνητης περιουσίας τότε το φετινό ραβασάκι του ΕΝΦΙΑ θα είναι καυτό.


Σύμφωνα με τον Στράτο Παραδιά, τον πρόεδρο των ιδιοκτητών ακινήτων, για μία ακόμα φορά, η Αθήνα και οι μεγαλύτερες πόλεις θα πληρώσουν το μάρμαρο των νέων αντικειμενικών και του ΕΝΦΙΑ καθώς έγιναν μεγάλες αυξήσεις σε πολλές κυρίως μεσαίες ζώνες του Λεκανοπεδίου. «Εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι, ιδιαίτερα της Αττικής, θα τρίβουν τα μάτια τους όταν δουν τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ 2018» επισημαίνει ο Στράτος Παραδιάς.


προγραμμα για μετατροπη αρχειων σε pdf


ΠΑΛΑΙΕΣ ΤΙΜΕΣ


ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ



Περιοχές


Κατώτατη


Ανώτατη


Κατώτατη


Ανώτατη


1ο ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΑΘΗΝΩΝ


950


7.000


950


8.450


2ο ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΑΘΗΝΩΝ


950


8.500


950


9.000


3ο ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΑΘΗΝΩΝ


900


2.750


900


2.350


4ο ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΑΘΗΝΩΝ


900


1.200


900


1.200


5ο ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΑΘΗΝΩΝ


1.000


1.250


1.050


1.250


6ο ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΑΘΗΝΩΝ


900


1.550


900


1.500


7ο ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΑΘΗΝΩΝ


1.050


3.000


1.050


2.850


ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ


900


950


950


1.000


ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ


700


950


800


1.000


ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ


900


1.250


900


1250


ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ


1.200


1.700


1.250


1.800


ΑΙΓΑΛΕΩ


800


1.200


800


1.250


ΑΛΙΜΟΣ


1.250


2.400


1.300


2.500


ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΝ


1.250


2.100


1.300


2.000


ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ


1.100


1.600


1.300


1.600


ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ


2.100


8.800


2.400


8.900


ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ


1.450


1.700


1.400


1.800


ΒΥΡΩΝΑΣ


900


1.300


900


1.700


ΓΑΛΑΤΣΙ


950


1.250


1.000


1.300


ΓΛΥΦΑΔΑ


1.250


4.600


1.400


4.450


ΔΑΦΝΗ


950


1.100


1.000


1.150


ΕΚΑΛΗ


1.700


4.550


1.900


3.850


ΕΛΛΗΝΙΚΟ


1.250


2.800


1.450


2.800


ΖΩΓΡΑΦΟΥ


1.200


1.450


1.250


1.450


ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ


1.200


1.550


1.200


1.550


Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟ


1.050


1.550


1.100


1.550


ΙΛΙΟΝ


750


900


850


1.000


ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ


950


1.650


950


1.650


ΚΑΛΛΙΘΕΑ


1.000


1.800


1.050


1.650


ΚΑΜΑΤΕΡΟ


750


850


850


900


ΚΗΦΙΣΙΑ


1.050


4.000


1.100


3.500


ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ


1.100


1.300


1.150


1.350


ΜΕΛΙΣΣΙΑ


1.250


1.650


1.300


1.700


ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ


900


1.100


950


1.150


ΜΟΣΧΑΤΟ


1.000


1.800


1.050


1.800


ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ


1.150


3.450


1.400


2.950


ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ


900


1.450


900


1.450


ΝΕΑ ΠΕΝΤΕΛΗ


1.250


1.900


1.300


1.900


ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ


950


2.000


1.000


2.000


ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ


850


1.200


900


1.200


ΝΕΑ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ


900


1.050


950


1.050


ΝΕΟ ΨΥΧΙΚΟ


1.450


1.950


1.450


2.300


ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ


1.250


2.800


1.300


2.750


ΠΑΠΑΓΟΥ


2.050


2.050


2.050


2.050


ΠΕΝΤΕΛΗ


1.750


2.300


1.750


2.300


ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ


750


1.100


800


1.150


ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ


900


1.100


950


1.150


ΠΕΥΚΗ


1.250


1.600


1.300


1.650


ΤΑΥΡΟΣ


800


950


800


1.000


ΥΜΗΤΤΟΣ


1.050


1.100


1.150


1.200


ΦΙΛΟΘΕΗ


2.300


5.250


2.400


4.700


ΧΑΙΔΑΡΙ


850


1.250


850


1.300


ΧΑΛΑΝΔΡΙ


1.250


2.250


1.250


2.200


ΧΟΛΑΡΓΟΣ


1.200


1.800


1.250


1.800


ΨΥΧΙΚΟ


2.950


6.250


2.900


4.200



φαρμακειο λεωφορος δημοκρατιας κερατσινι

Η Κίνα αντέδρασε στους δασμούς ύψους 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ανήγγειλε ότι θα επιβληθούν ο αμερικανικός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοινώνοντας πως θα επιβάλλει ισόποσους δασμούς σε διάφορα προϊόντα που εισάγει από τις ΗΠΑ. Ταυτόχρονα όμως, το Πεκίνο κατέστησε σαφές ότι ετοιμάζεται να επιβάλλει δασμούς σε αμερικανικά ενεργειακά προϊόντα, κάτι που για τους περισσότερους αναλυτές αποτέλεσε έκπληξη, καθώς μέχρι τώρα τα κινεζικά μέτρα στοχοθετούσαν κυρίως αγροδιατροφικά προϊόντα και αυτοκίνητα.



«Αυτή είναι μεγάλη υπόθεση. Η Κίνα είναι ουσιαστικά ο μεγαλύτερος εισαγωγέας αργού των ΗΠΑ πλέον, κι επομένως αυτό είναι ζήτημα για (την αγορά) αργού», και το πράγμα θα πάρει ακόμα σοβαρότερες διαστάσεις «αν μιλάμε και για διυλισμένα προϊόντα. Αυτή προφανώς είναι πολύ σημαντική εξέλιξη», τόνισε ο Ματ Σμιθ, επικεφαλής της διεύθυνσης ερευνών για τις πρώτες ύλες στην εταιρεία ClipperData.


πορφυρα ποταμοσ κυθηρα




ψυξη στην πλατη αντιμετωπιση
φαρμακειο λεωφορος δημοκρατιας κερατσινι

be you ρουχα τιμες

Η δήλωση αυτή έγινε κατά την παρουσίαση των ευρημάτων της έκθεσης του άρθρου 4 για την Ευρωζώνη.


be you ρουχα τιμες

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, η επικεφαλής του ΔΝΤ τόνισε ότι η ανάπτυξη της οικονομίας της Ευρωζώνης παραμένει ισχυρή αλλά επιβραδύνεται από τα περσινά υψηλά επίπεδα. Τόνισε, επίσης, ότι όταν το ΔΝΤ δημοσιεύσει τις νέες προβλέψεις για την ανάπτυξη τον Ιούλιο, θα προχωρήσει σε μια μικρή υποβάθμιση.


σχολεια στη φλωρινα

Ωστόσο, δεν περιμένει κάποια απότομη επιβράδυνση.


ταβλι με γκραβουρα

Την ίδια ώρα, η κ. Λαγκάρντ τόνισε ότι παραμένουν σημαντικά ρίσκα. Το βασικότερο εξ αυτών, όπως είπε η ίδια, είναι οι διάφορες ενστάσεις που προκαλούνται από την επιβολή δασμών.


Το δεύτερο ρίσκο, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, είναι η έλλειψη προόδου στις συνομιλίες για το Brexit.


δωρεαν αγγελιες προσφορα εργασιας

Απαντώντας στην ερώτηση αν η ελάφρυνση χρέους που αποφασίστηκε είναι αρκετή τονίσει ότι «η Ελλάδα μπορεί τώρα να απελευθερωθεί από την επιτροπεία(stewardship). Οι θυσίες που έγιναν από την ελληνική κοινωνία και στηρίχθηκαν από την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη απέδωσαν. Για όσους έχουν αμφιβολίες για την αλληλεγγύη θα ήθελα να σημειώσω ότι η Ευρώπη προσέφερε στην χώρα χρηματοδότηση 245 δισ. ευρώ! Εκτιμώ ιδιαίτερα την αποφασιστικότητα και το κουράγιο του Ελληνα υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου».

«Η Ελλάδα», συνεχίζει «θα λάβει επίσης ξεκάθαρη ώθηση από την ελάφρυνση χρέους την οποία υποσχέθηκαν πριν πολύ καιρό οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Η ΕΚΤ ήταν ξεκάθαρα υπέρ αυτής. Τα μέτρα που αποφασίστηκαν στο Eurogroup πάνε προς τη σωστή κατεύθυνση, γιατί μεσοπρόθεσμα θα κάνουν το ελληνικό χρέος περισσότερο βιώσιμο και μακροπρόθεσμα οι υπουργοί δήλωσαν την προθυμία τους να πάρουν επιπρόσθετα μέτρα αν προκύψει ανάγκη».


Ο Μπ. Κερέ συνεχίζει τονίζοντας: Ας μην είμαστε αφελείς. Η Ελλάδα θα κινηθεί από το διάλογο με τους Θεσμούς και το ΔΝΤ στον διάλογο με τις αγορές, που δεν είναι ούτε πιο εύκολος, ούτε πιο ευχάριστος. Για να μεγιστοποιήσει τις πιθανότητες, η χώρα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και να κρατήσει μια συνετή δημοσιονομική πολιτική.


δωρεαν αγγελιες προσφορα εργασιας

διαγωνισμα μαθηματικων α γυμν κλασματα 2016

Αποκαλυπτικό είναι το στέλεχος της ΕΚΤ απαντώντας στην ερώτηση ως προς το τι θα έπρεπε να γίνει διαφορετικά:

«Αν θέλουμε να ρίξουμε μια μακρά, σκληρή ματιά στους εαυτούς μας πρέπει να πάμε πολύ πίσω από την ελληνική κρίση, στην αρχή της ευρωζώνης. Μεταξύ 1999 και 2010 αφήσαμε καταστάσεις στους προϋπολογισμούς και μισθολογικά κόστη να αποκλίνουν μεταξύ των χωρών, κάτι που οδήγησε στην κρίση. Αυτό είναι το πρώτο μάθημα. Αντιμέτωποι με την κρίση έπρεπε να στηρίξουμε την Ελλάδα, ήταν θέμα αλληλεγγύης. Επρεπε να εμπλέξουμε το ΔΝΤ που, σε αντίθεση με την Ευρώπη, είχε εμπειρία στη στήριξη χωρών σε περιόδους κρίσης. Ηταν ουσιώδες να μειώσουμε τις κρατικές δαπάνες γιατί η Ελλάδα ξεκάθαρα ζούσε πάνω από τις δυνάμεις της. Το λάθος από την δική μου οπτική γωνία είναι ότι η μείωση έγινε πολύ δραστικά, κάτι που έκανε χειρότερη την ύφεση. Επρεπε να είμαστε περισσότερο ρεαλιστικοί για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και να επιμείνουμε στην ανταγωνιστικότητα και την μάχη κατά της κερδοσκοπίας από την αρχή, αντί να αφήσουμε τους φορολογούμενους και τους εργαζόμενους να πληρώσουν τον λογαριασμό της προσαρμογής. Μπορώ να προσθέσω ότι στην Ευρώπη λείπει ένα εργαλείο προϋπολογισμού που να στηρίζει την κοινωνική προσαρμογή χωρών σε κρίση, κάτι που θα απέτρεπε δραματικές καταστάσεις, σχολεία χωρίς θέρμανση και νοσοκομεία χωρίς φάρμακα, κάτι που είδαμε στην Ελλάδα.



αγίας λαύρας 9 αιγάλεω

αριστοτελους χαλανδρι κινητα

Ο κ. Βερύκιος συγκαταλέγεται μεταξύ των πλέον έμπειρων στελεχών του διεθνούς τραπεζικού χώρου έχοντας θητεύσει επί σειρά ετών σε θέσεις ευθύνης στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) από την οποία αποχώρησε το 2008 ως Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Χορηγήσεων Ευρώπης.


αριστοτελους χαλανδρι κινητα

Ξεκίνησε την καριέρα του στην ΕΤΕπ το 1981 όπου, μέχρι το 1996, είχε την ευθύνη ομάδων αξιολόγησης επενδυτικών έργων σε διάφορες χώρες-μέλη της Ε. Ε. Το διάστημα 1996-2000 διετέλεσε επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΤΕπ στις Βρυξέλλες, με ευθύνη για τη στρατηγική και τις σχέσεις με άλλους θεσμούς της ΕΕ και εν συνεχεία, το διάστημα 2000-2005, ανέλαβε τη θέση του Διευθυντή Ανθρωπίνων Πόρων.


πατηρ κονανος 20 λεπτα αρκουν

προυποθεσεις ενταξης στον νεο νομο κατσελη

Πριν την ένταξή του στο δυναμικό της ΕΤΕπ, ο κ. Βερύκιος ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία σε εμπορικές ναυτιλιακές εταιρείες στο Λονδίνο και τον Πειραιά. Εν συνεχεία, ενετάχθη στον τραπεζικό κλάδο αναλαμβάνοντας καθήκοντα Corporate Finance Manager της Citibank Ελλάδος για το διάστημα 1978-1981.


Από τον Ιανουάριου του 2009, μετά την αποχώρησή του από την ΕΤΕπ, ο κ. Βερύκιος αξιοποίησε τη διοικητική του εμπειρία ως σύμβουλος στελεχών σε θέματα ηγεσίας. Επίσης έχει διατελέσει πρόεδρος σειράς επιτροπών της ΕΤΕπ για την επίλυση διαφορών που άπτονται σε θέματα προσωπικού, όπως προβλέπεται από τον Κώδικα Δεοντολογίας της τράπεζας.


Ο κ. Βερύκιος είναι κάτοχος Πτυχίου Οικονομικών από το Πανεπιστήμιο της Γενεύης και διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, με έπαινο, στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) από το INSEAD.


Σχετικά με την ανάληψη των καθηκόντων του ο κ. Βερύκιος δήλωσε:



Αναλαμβάνω τα καθήκοντα του Προέδρου του Γενικού Συμβουλίου του Ταμείου με πλήρη συναίσθηση του σημαντικού θεσμικού ρόλου που έχει το Ταμείο στη διατήρηση της σταθερότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα να εξάρω το έργο του κ. Μιχελή και να τον ευχαριστήσω τόσο για την παρουσία όσο και για τη στήριξή του προκειμένου να υπάρξει μία απρόσκοπτη διαδοχή.



κεφαλες φρεζας

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν επίσης μέλη:

• της κυβέρνησης και βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης,
• των δυναμικότερων επιχειρηματικών ομίλων και επιχειρηματικών φορέων της χώρας,
• ξένοι πρεσβευτές και εκπρόσωποι πρεσβειών, εμπορικοί ακόλουθοι πρεσβειών και μικτών εμπορικών επιμελητηρίων διαφόρων χωρών,
• οργανισμών και φορέων του δημοσίου,
• μέσων μαζικής ενημέρωσης.


κουρουμπλης ανιψιός

ΣΤΟΧΟΣ της εκδήλωσης είναι να αναδειχθούν οι δυναμικότερες ελληνικές επιχειρήσεις. Η αξιολόγησή τους γίνεται βάσει συγκεκριμένων οικονομικών δεικτών και κριτηρίων μεταξύ των οποίων είναι και οι: κερδοφορία, δανειακή επιβάρυνση, ρευστότητα, σχέση ιδίων προς ξένα κεφάλαια κλπ. Ταυτοχρόνως συνυπολογίζονται συγκεκριμένοι παράγοντες όπως τα επενδυόμενα κεφάλαια από μέρους των εταιρειών, η πολιτική τους στο ανθρώπινο δυναμικό καθώς επίσης και η αντίστοιχη σε θέματα εταιρικής και κοινωνικής ευθύνης


κεφαλες φρεζας

σχιστο παζαρι αυτοκινητων 2012

DIAMONDS 2018 SFRAGIDA


Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί η αγγλόφωνη έκδοση Diamonds of the Greek Economy 2018 στην οποία γίνεται αναλυτική παρουσίαση των εταιρειών της λίστας Diamonds 2018. Οι εταιρείες αυτές αφορούν όλο το επιχειρηματικό φάσμα από τους τομείς της βιομηχανίας, του εμπορίου, της πληροφορικής και του τουρισμού. Η εν λόγω έκδοση κυκλοφορεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.



λιλιαν χιωτη

Συγκεκριμένα, κλιμάκιο εφοριακών έκανε έλεγχο στο Nammos κατά τον οποίο διαπιστώθηκε πως δεν είχαν εκδοθεί 250 αποδείξεις συνολικού ύψους 73.000 ευρώ!


Στον εντοπισμό της παράβασης συνέβαλε ειδικά εφοριακός από τη Ρόδο με ειδικές γνώσεις στους υπολογιστές.


λιλιαν χιωτη

Αυτόματα κινήθηκαν από την ΑΑΔΕ οι διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος για να σφραγιστούν οι εγκαταστάσεις του Nammos για 48 ώρες.


εγκατασταση φυσικο αεριο κοστος

ενοικιαση ιστιοπλοικου τιμες 2015

Να σημειωθεί πως η γνωστή επιχείρηση θα άνοιγε αύριο Σάββατο 30 Ιουνίου τη θερινή σεζόν με μεγάλη εκδήλωση. Το σχετικό πρόγραμμα που είχε διαφημιστεί προέβλεπε διάσημους DJ και τραγουδιστές και πλήθος επωνύμων, όπως τα μοντέλα Τζίτζι Χαντίντ, Εμιλι Ρατακόφσκι και Κέιτ Μος.


Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

ειδη πιτας

«Ο DBRS θεωρεί ότι η ανακοίνωση του Eurogroup για την Ελλάδα, που δημοσιεύθηκε στις 22 Ιουνίου, δικαιολογεί μία έκτακτη αξιολόγηση του αξιόχρεου», αναφέρει ο οίκος.


Η αναβάθμιση, σημειώνει ο οίκος, στηρίζεται στα νέα μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους και τον καθορισμό του διχτύου ασφαλείας για τη ρευστότητα.


ειδη πιτας

trans ontario

«Ο DBRS θεωρεί την ελάφρυνση του χρέους ως υποστηρικτική της δυνατότητας αποπληρωμής του δημόσιου χρέους μεσοπρόθεσμα. Μετά την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος προσαρμογής του ESM τον Αύγουστο, το δίχτυ ασφαλείας ρευστότητας προσφέρει ένα προληπτικό χρηματοδοτικό απόθεμα, ενώ η Ελλάδα επανέρχεται στις εκδόσεις ομολόγων», σημειώνεται.


άδειες αιρετών τοπικής αυτοδιοίκησης

συνδεσμος ατομων με αναπηρια κυπρος

Επισημαίνει, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News», ότι ευρισκόμενος στις ΗΠΑ, ελάχιστο χρόνο μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, εισέπραξε την ικανοποίηση των συνομιλητών της κυβέρνησης - που ανησυχούν για την κατάσταση στην περιοχή και για την προσπάθεια διείσδυσης άλλων δυνάμεων όπως η Τουρκία - για την ισχυρή πολιτική βούληση που αυτή επέδειξε.


γαμηλιο δωρο κουμπαρου

Τονίζει επίσης ότι η πολιτική σημασία της συμφωνίας «υπερβαίνει κατά πολύ τα όρια του συγκεκριμένου ζητήματος. Δημιουργεί ένα ευρύτερο κλίμα και συνεισφέρει στο να αναδειχθεί η χώρα σε σημαντική περιφερειακή δύναμη».


τσιπακι αντιχριστου

Αναφορικά με την απόφαση του Eurogroup, είπε ότι η μείωση των υποχρεώσεων της κυβέρνησης σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα για την εξυπηρέτηση του χρέους δημιουργεί δημοσιονομικό χώρο για κοινωνική πολιτική αλλά και για παροχή κινήτρων για επενδύσεις.


Ο κ. Χαρίτσης περιλαμβάνει στους κλάδους που θα αναπτύξουν σημαντική δυναμική το επόμενο διάστημα, τον Τουρισμό, τις Νέες Τεχνολογίες, τη φαρμακευτική και χημική βιομηχανία, την Ενέργεια, τις Μεταφορές και τα Logistics, υπογραμμίζοντας ότι «ειδικά για τα Logistics, τις συνδυασμένες μεταφορές και την Ενέργεια, η συμφωνία με την FYROM παίζει κομβικό ρόλο και υπήρξε έντονο ενδιαφέρον από αμερικανικές επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν την Ελλάδα ως κρίσιμο κόμβο για την ευρύτερη περιοχή».


συνδεσμος ατομων με αναπηρια κυπρος

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης τονίζει τη σημασία της φετινής ΔΕΘ, «το πρώτο μεγάλο οικονομικό γεγονός μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια» και στην οποία τιμώμενη χώρα είναι οι ΗΠΑ, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση θα αναλάβει πρωτοβουλίες συμμετοχής σε κορυφαίο επίπεδο όλων των γειτονικών χωρών.


μαιμουδακι παιχνιδι jumbo

Τηλεοπτικό συνεργείο του καναλιού (14 άτομα) βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες στην Αμοργό και πραγματοποίησε γυρίσματα σε όλο το νησί το οποίο αποτελεί για τους Γάλλους έναν αγαπημένο προορισμό.

Η ταινία «Le Grand Bleu» που γυρίστηκε στην Αμοργό και συμπληρώνει φέτος 30 χρόνια στάθηκε η αφορμή για την επιλογή του νησιού ως τόπος γυρισμάτων για έξι εκπομπές και η αρχική ιδέα ανήκει στην Διευθύντρια Επικοινωνίας της ελληνικής πρεσβείας στη Γαλλία, Ντίνα Πανέτη. Το Authentic Βig Blue κλήθηκε να φέρει εις πέρας την παραγωγή του μεγαλόπνοου σχεδίου καθώς για πρώτη φορά ο διάσημος παρουσιαστής πραγματοποίησε πολυήμερα γυρίσματα σε ελληνική τοποθεσία.

Το Διεθνές Τουρνουά Ελεύθερης Κατάδυσης «Authentic Big Blue» που θα φιλοξενηθεί για δεύτερη φορά στην Αμοργό από τις 16 έως τις 23 Σεπτεμβρίου θα προβληθεί μέσα από την εκπομπή του Νίκου Αλιάγα ο οποίος απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο να παρακολουθήσει από κοντά την σημαντική αυτή διοργάνωση.

Ο Δήμος Αμοργού στάθηκε για ακόμη μια φορά άξιος αρωγός και συνέβαλλε τα μέγιστα στη φιλοξενία τόσο του Νίκου Αλιάγα όσο και των συνεργατών του.

Η εκπομπή «50’ inside» βρίσκεται στον αέρα κάθε Σάββατο απόγευμα από το μεγαλύτερο τηλεοπτικό κανάλι στη Γαλλία, TF1 και έχει 3-5 εκατομμύρια τηλεθεατές σε κάθε προβολή της. Η πρώτη εκπομπή με εικόνες από την Αμοργό θα προβληθεί το Σάββατο 23 Ιουλίου και η τελευταία στις 28 Αυγούστου.


μαιμουδακι παιχνιδι jumbo

remington outdoor


ανεμομυλος ξενοδοχειο φολεγανδρος

ποτε θα γινουν οι επομενεσ εκλογεσ

Αυτό προκύπτει από την ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο έκανε γνωστά χθες, για τεχνικούς λόγους, μόνο τα ονόματα των εταιρειών που αποκλείστηκαν από τον επόμενο γύρο της διαγωνιστικής διαδικασίας.


κατάθεση πινακίδων μοτοσυκλετας δικαιολογητικά

Το Ταμείο ακολούθησε αυτήν την τακτική καθώς απομένουν κάποιες τεχνικές εγκρίσεις ως προς τα δύο σχήματα που προκρίνονται στη φάση της υποβολής των δεσμευτικών προσφορών.


ποτε θα γινουν οι επομενεσ εκλογεσ

Η ολλανδική Vitol έχει οκτώ διυλιστήρια, έσοδα 181 δισ. δολάρια και καθημερινή εμπορία 7 εκατ. βαρελιών πετρελαίου. Η ελβετική Glencore παρουσιάζει πολυσχιδή δραστηριότητα στην ενέργεια, τα ορυκτά και τα commodities.


συλλεκτικες φιγουρες

Η Glencore τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχει έλθει αντιμέτωπη με δικαστικές έρευνες αναφορικά με δραστηριότητές της σε χώρες.


Μάλιστα, χθες έκανε γνωστό με ανακοίνωσή της ότι έλαβε κλήτευση από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ προκειμένου να προσκομίσει στοιχεία και έγγραφα συμμόρφωσης με την αμερικανική νομοθεσία περί νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Η Glencore σημειώνει ότι τα στοιχεία αφορούν τις δραστηριότητες της θυγατρικής της στο Κονγκό, στη Νιγηρία και στη Βενεζουέλα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα της «Wall Street Journal» και του Bloomberg, η μετοχή της εταιρείας έπεσε κατά 13% χάνοντας πάνω από 7,2 δισ. δολάρια.


Οι εκτιμήσεις της αγοράς θέλουν τους δύο προκριθέντες να επιδιώκουν την απόκτηση των ΕΛΠΕ προκειμένου να την εντάξουν στις δραστηριότητες εμπορίας πετρελαιοειδών προϊόντων.


αγιοσ εφραιμ νεα μακρη τηλ

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 765,71μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,50%.


αγιοσ εφραιμ νεα μακρη τηλ

βόλεϊ ενήλικες

Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 766,71 μονάδες(+0,63%).


Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 31,152εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 17.151.487 μετοχές.


πως να γινω καλυτερος στο ποδοσφαιρο

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,30%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,43%.


Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (+3,46% στα 5,380 ευρώ), της ΕΥΔΑΠ(+2,89% στα 5,690 ευρώ), της Τέρνα Ενεργειακή(+2,88% στα 5,350 ευρώ), της Eurobank(+2,51% στα 0,8590 ευρώ), της Μυτιληναίος(+1,78% στα 8,560 ευρώ) και της Viohalco(+1,78% στα 3,140 ευρώ).


Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Aegean Airlines(-1,43% στα 8,270 ευρώ), της Motor oil(-1,13% στα 17,500 ευρώ) και της Coca Cola HBC (-0,74% στα 30,960 ευρώ).


Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (+1,77%), των Βιομηχανικών Προϊόντων (+1,56%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+1,19%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες της Υγείας(-1,25%) και του Πετρελαίου(-0,92%).


Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Ελλάκτωρ και η Εθνική διακινώντας 7.671.182 και 4.123.870 μετοχές, αντιστοίχως.


Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν η Ελλάκτωρ με 16,458 εκατ. ευρώ και ο ΟΤΕ με 1,478 εκατ. ευρώ.


Ανοδικά κινήθηκαν 65 μετοχές, 31 πτωτικά και 26 παρέμειναν σταθερές.


Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Ακρίτας+20,00%, Τζιρακιάν+19,83%, Dionic+19,55% και Χαϊδεμένος+9,38%.


Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Γ. Ε. Δημητρίου -15,09%, Λανακάμ(κο) -10,00%, Fieratex-7,41% και Mermeren -6,90%.


βοηθηματα μαθηματικα β λυκειου

Η κυριότερη από αυτές είναι ότι στο εξής θα μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση όλες οι οφειλές προς τον ΕΦΚΑ που βεβαιώθηκαν έως τον χρόνο υποβολής της αίτησης και γεννήθηκαν ή ανάγονται σε χρόνο έως την 31η Δεκεμβρίου 2017, με τις προσαυξήσεις ή τόκους εκπρόθεσμης καταβολής κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης. Έτσι, η ρύθμιση εντάσσει και τις οφειλές του 2017. Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη φάση λειτουργίας της η ρύθμιση επέτρεπε να ενταχθούν μόνο οι οφειλές που είχαν δημιουργηθεί έως τις 31-12-2016.


αιματακι στον ποπο

κινητο με 6 ιντσες οθονη

Οι υπόλοιπες αλλαγές που ενσωματώνονται στην καινούργια νομοθεσία είναι οι εξής:


βοηθηματα μαθηματικα β λυκειου


  • Το χρονικό διάστημα αυτοδίκαιης αναστολής της αναγκαστικής εκτέλεσης επιμηκύνεται από 70 σε 90 ημέρες. Η παρούσα τροποποίηση έχει άμεση εφαρμογή και σε υποθέσεις που είναι εκκρεμείς κατά την έναρξη ισχύος του νόμου.

  • Το ΚΕΑΟ δεν συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις εφόσον συμμετέχουν σε αυτές ιδιώτες πιστωτές (πιστωτικά ιδρύματα, προμηθευτές κ. λπ.). Σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή στην περίπτωση που συμμετέχουν μόνο το Δημόσιο και το ΚΕΑΟ, η υπηρεσία συμμετέχει κανονικά στη διαπραγμάτευση.

  • Για τη διαμόρφωση του ύψους και του αριθμού των δόσεων, η καθαρή παρούσα αξία λαμβάνεται υπόψη στο σύνολο των υποχρεωτικών κανόνων και όχι μόνο ως προς την αξία ρευστοποίησης.

  • Στον κατάλογο των πιστωτών θα πρέπει πλέον να περιλαμβάνεται και η ημερομηνία, αναφορικά με την οποία προσδιορίζεται το ύψος της κάθε οφειλής.

  • Προβλέπεται ρητώς η δυνατότητα των ομόρρυθμων εταίρων, ομόρρυθμης ή ετερόρρυθμης εταιρείας, να ζητήσουν τη ρύθμιση και του συνόλου των δικών τους οφειλών μέσω του εξωδικαστικού. Επομένως, δεν εντάσσονται στον εξωδικαστικό μηχανισμό οφειλές μετά τις 31-12-2017 ή οφειλές για επιστροφή κρατικών ενισχύσεων ή οφειλές άσχετες με την επιχειρηματική δραστηριότητα, για τις οποίες δεν κρίνεται αναγκαία η ρύθμιση για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του εταίρου.

  • Στην περίπτωση που δύο ή περισσότεροι πιστωτές έχουν ακριβώς ίσες απαιτήσεις με ποσοστό μικρότερο του 1,5% της συνολικής οφειλής έκαστος και αθροιζόμενες υπερβαίνουν το 15% του συνολικού χρέους ή το ποσό των 20 εκατ. ευρώ, τότε οι εν λόγω πιστωτές συμμετέχουν στη διαδικασία και δεσμεύονται από τη σύμβαση αναδιάρθρωσης.

  • Εισάγεται δεύτερος γύρος συλλογής δικαιολογητικών από τον συντονιστή στην περίπτωση που μετά την εξέταση των προσκομισθέντων εγγράφων παραμένει αδικαιολόγητη απόκλιση που υπερβαίνει το 1/5 της συνολικής οφειλής προς ρύθμιση.

  • Προβλέπεται ότι με απόφαση των υπουργών Οικονομίας και Ανάπτυξης, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών δύναται να ρυθμίζονται λεπτομερειακά θέματα της διαδικασίας ελέγχου πληρότητας της αίτησης ή της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, καθώς και να τροποποιούνται οι προθεσμίες που προβλέπονται.

  • Προβλέπεται η έκδοση κοινής απόφασης των υπουργών Οικονομίας και Ανάπτυξης, Οικονομικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με την οποία θα συσταθεί μητρώο εμπειρογνωμόνων, από το οποίο θα επιλέγονται οι εμπειρογνώμονες που προτείνονται από το Δημόσιο και τους ΦΚΑ στο πλαίσιο της διαδικασίας εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών.


αιτηση σιτησης πατρα

Υπενθυμίζεται ότι στην εν λόγω έκθεση περιλαμβάνεται η ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους, ενώ το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Ταμείου είχε συνεδριάσει την Παρασκευή για να συζητήσει το συγκεκριμένο θέμα.


αιτηση σιτησης πατρα

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, το ΔΝΤ επιβεβαίωσε τη μεσοπρόθεσμη βιωσιμότητα του χρέους, τονίζοντας, όμως, ότι η χώρα πρέπει να παραμείνει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων και να υλοποιήσει τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει.


λευκωμα στα νευρα

Η έκθεση που παρουσιάζει σήμερα το Ταμείο περιλαμβάνει μια σειρά από μακροοικονομικές εκτιμήσεις, ο οποίες αναμένεται ότι θα αποτελέσουν σημείο αναφοράς κατά τη διάρκεια της ενισχυμένης εποπτείας που θα ακολουθήσει τη λήξη του τρίτου προγράμματος.



καρτα αλληλεγγύησ

πιτες για σουβλακι ολικης αλεσεως

Κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της ΕΚΤ στην Φρανκφούρτη ο Μάριο Ντράγκι ερωτήθηκε για την Ελλάδα και για το πότε η χώρα μας θα επανέλθει στις πράξεις νομισματικής χρηματοδότησης της ΕΚΤ, ωστόσο επιβεβαίωσε πως αυτό δεν θα γίνει σύντομα.


Αρχικά τόνισε πως το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ χαιρέτισε τις ενέργειες που έχει αναλάβει έως σήμερα η ελληνική κυβέρνηση και προσδοκά μια επιτυχημένη ολοκλήρωση του προγράμματος.


art of war quotes

Ωστόσο, για το εάν η Ελλάδα μπορεί να συμμετάσχει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης ήταν ξεκάθαρος πως αυτό δεν μπορεί να συμβεί.


πιτες για σουβλακι ολικης αλεσεως

«Τα ελληνικά ομόλογα δεν είναι επιλέξιμα για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Χρειάζονται την παρέκκλιση (waiver). Το waiver είναι διαθέσιμο για όσο η Ελλάδα έχει πρόγραμμα. Μετά τη λήξη του προγράμματος και η παρέκκλιση εκπνέει. Έτσι έχουν τα πράγματα», τόνισε.


κλεισιμο ματιου ερμηνεια

Στα πλαίσια της ίδια συνέντευξης Τύπου ο Ιταλός κεντρικός τραπεζίτης ξεκαθάρισε πως τα επιτόκια του ευρώ αναμένεται να παραμείνουν στα σημερινά επίπεδα τουλάχιστον έως το καλοκαίρι του 2019.



πεφτουν τα ψεματα βροχη

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 755,41 μονάδες, σημειώνοντας μικρή άνοδο 0,35%.


αστεια τραγουδια

Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 757,33 μονάδες (+0,60%) και κατώτερη τιμή στις 751,29 μονάδες (-0,20%).


Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 19,450 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 12.120.728 μετοχές.


Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,28%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 1,10%.


πεφτουν τα ψεματα βροχη

αντι για βενζινη νερο

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Eurobank (+1,82% στα 0,8400 ευρώ), της Τιτάν (+1,74% στα 20,500 ευρώ), της ΑΔΜΗΕ (+1,65% στα 1,7280 ευρώ) και του ΟΤΕ (+1,58% στα 10,920 ευρώ).


Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Τέρνα Ενεργειακή (-1,61% στα 5,500 ευρώ), της Εθνικής (-1,34% στα 0,2652 ευρώ) και της Coca Cola HBC (-0,85% στα 30,400 ευρώ).


Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών (+1,58%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+1,04%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες του Εμπορίου (-5,11%) και των Τροφίμων (-0,84%).


Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Εθνική και η MIG διακινώντας 3.073.731 και 2.304.335 μετοχές, αντιστοίχως.


Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν ο ΟΤΕ με 2,662 εκατ. ευρώ και η Τέρνα Ενεργειακή με 1,721 εκατ. ευρώ.


Ανοδικά κινήθηκαν 48 μετοχές, 44 πτωτικά και 36 παρέμειναν σταθερές.


Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Ειδησεοφωνική Ελλάς+10,46%, Ίλυδα +10,00% και ΓΕΚΕ +7,44%.


Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Κυριακούλης -10,53%, Προοδευτική-6,32% και ΣΕΛΟΝΤΑ -6,10%.


αρχοντικό μπλάνα

Ο Γιάνσε, ο οποίος έχει εμπλακεί στο ελληνικό πρόγραμμα από το 2011, δήλωσε στο ολλανδικό ραδιοφωνικό σταθμό πως πριν την υπουργία Βαρουφάκη η Ελλάδα όδευε σε μια καθαρή έξοδο από το Μνημόνιο, κάτι που ανετράπη με την έλευση του ΣΥΡΙΖΑ.


αρχοντικό μπλάνα

γαριδομακαροναδα με ουζο και φετα

«Το 2014 πραγματικά εργαζόμαστε για να υπάρξει μία καθαρή έξοδος για την Ελλάδα. Θέλαμε να καταφέρει να βγει από το πρόγραμμα χωρίς να χρειαστεί ένα νέο δάνειο», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας και πρόσθεσε: «Όμως όταν έγινε υπουργός ο Βαρουφάκης δεν ήθελε να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις. Προσπάθησε να μη συμμορφωθεί με τους κανόνες που έθεταν ο ESM και το ΔΝΤ. Αυτό κόστισε πολλά χρήματα στην Ελλάδα. Οδήγησε τη χώρα σε πισωγύρισμα αρκετών χρόνων, δυστυχώς».



παιδιατροι λαρισας

νυχια προξενου κορομηλα

Χθες, Δευτέρα, η λίρα υποχώρησε έως και 6%, εν μέσω ανησυχιών για τη νομισματική πολιτική υπό τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την επιδείνωση των σχέσεων με την Ουάσιγκτον.


νυχια προξενου κορομηλα

Μια αντιπροσωπεία Τούρκων κυβερνητικών αξιωματούχων θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον σε δύο ημέρες για να συζητήσει τη συνεχιζόμενη κρίση στη σχέση μεταξύ των δύο συμμάχων στο NATO, όπως μετέδωσε κατά τη διάρκεια της νύχτας το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, επικαλούμενο διπλωματικές πηγές.


Η Άγκυρα και η Ουάσιγκτον έχουν καταλήξει σε προσυμφωνίες για ορισμένα ζητήματα, πρόσθεσε το ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.


Η λίρα έχει χάσει πάνω από το 27% της αξίας της φέτος. Στις 10:12 ώρα Ελλάδας, η ισοτιμία του τουρκικού νομίσματος διαμορφώθηκε στις 5,2298 λίρες ανά δολάριο. Χθες, υποχώρησε κατά 4,5%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση των τελευταίων δύο και πλέον ετών.


ασενεν

μακρια απο πεθερα

ψεματα στιχοι αργυρως

Η λίρα περιόρισε κάποιες από τις απώλειές της, με την ισοτιμία της να διαμορφώνεται στις 5,9646 λίρες ανά δολάριο στις 10:45 ώρα Ελλάδας, σημειώνοντας πτώση 5,5%. Νωρίτερα, υποχώρησε έως 14,6% στο ιστορικό χαμηλό των 6,4915 λιρών ανά δολάριο.


Οι δύο κυβερνήσεις βρίσκονται σε διαμάχη αναφορικά με τον Αμερικανό πάστορα Άντριου Μπράνσον, τον οποίο η Άγκυρα έχει θέσει υπό κράτηση κατηγορώντας τον για τρομοκρατία.


Οι επενδυτές επικαλούνται ως τον βασικό λόγο για τη συνεχή υποτίμησή του νομίσματος την απουσία, όπως τη χαρακτηρίζουν, παρέμβασης από τις αρχές για να αντιμετωπιστεί η βουτιά της λίρας. Το νόμισμα έχει υποχωρήσει πάνω από 35% από τις αρχές του έτους αφού έχασε σχεδόν το ένα τέταρτο της αξίας της το 2017.


Η κεντρική τράπεζα αύξησε τα επιτόκια για να στηρίξει τη λίρα σε μία κίνηση έκτακτης ανάγκης τον Μάιο, πριν ο επανεκλεγείς Ερντογάν αναλάβει νέες διευρυμένες εκτελεστικές εξουσίες, γεγονός που οι επενδυτές φοβούνται ότι θα θέσει σε κίνδυνο την ανεξαρτησία της τράπεζας. Ο διορισμός του γαμπρού του Ερντογάν, του Μπεράτ Αλμπαϊράκ, τον περασμένο μήνα στη θέση του υπουργού Οικονομικών δημιούργησε μεγαλύτερες ανησυχίες στις αγορές.


ψεματα στιχοι αργυρως

ικα υπολογισμοσ δοσεων

η νύχτα μυρίζει γιασεμί

«Η κατάσταση της Τουρκίας δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ ακόμα – νομίζω ότι θα αναγκαστούν να παρέμβουν», δήλωσε ο Κριστιάν Μάτζιο, επικεφαλής στρατηγικής αναδυόμενων αγορών στην TD Securities, προσθέτοντας ότι η παρέμβαση χρειάζεται να είναι «δραστική».


Αργότερα σήμερα, ο Αλμπαϊράκ αναμένει να ανακοινώσει το τελευταίο σχέδιο της κυβέρνησης για την οικονομία.


Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

κηφισια παιδοτοποι

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung αναφέρεται στα μεγάλα προβλήματα που συνεχίζουν να υπάρχουν στην Ελλάδα παρά τα τρία προγράμματα διάσωσης, όπως η ανεργία και η υποχώρηση του ΑΕΠ ενώ εστιάζει στην επιστροφή των δανείων:


jumbo oss openingstijden pasen

«Η τελευταία δόση του δανείου του τρίτου προγράμματος που ολοκληρώνεται σύντομα και η οποία εκταμιεύτηκε στις αρχές Αυγούστου, προβλέπεται να αποπληρωθεί το 2060 - εάν τουλάχιστον δεν δοθεί και νέα παράταση. Κανένας από τους σημερινούς πολιτικούς πρωταγωνιστές δεν θα βρίσκεται πια στη σημερινή του θέση. Γι’ αυτό και μπορούν να ανακοινώνουν χαρωπά ότι δεν χαρίστηκαν χρήματα στην Ελλάδα και πως όλα τα δάνεια θα επιστραφούν. Στο μέλλον κανείς δεν θα τους ζητήσει να λογοδοτήσουν γι' αυτό τον ισχυρισμό. Ο ισχυρισμός αυτός όμως είναι ήδη σήμερα λάθος, αφού τα συμπεφωνημένα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους ισοδυναμούν ουσιαστικά με μεταφορά κεφαλαίων. Και εάν η χώρα θέλει να σταθεί μόνιμα στα πόδια της, τότε θα χρειαστούν κι άλλες ελαφρύνσεις».


κηφισια παιδοτοποι

Παραπέμποντας στις δύσκολες ευρωπαϊκές διαπραγματεύσεις για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης ο αρθρογράφος διερωτάται, μεταξύ άλλων, εάν «τα τρία προγράμματα του 2010, 2012 και 2015 ήταν ο σωστός δρόμος; Και συνεχίζει να μην υπάρχει καμία εναλλακτική ως προς την παραμονή της χώρας στη Ευρωζώνη;».


Από τη νομισματική ένωση στην ένωση μεταφοράς κεφαλαίων;


Και το άρθρο καταλήγει σύμφωνα με την Deutsche Welle: «Ιστορικές στη βοήθεια προς την Ελλάδα είναι κυρίως οι πολιτικές και θεσμικές αλλαγές που αυτή προκάλεσε. Με αυτή ξεκίνησε η ριζική αναμόρφωση της νομισματικής ένωσης σε μια ένωση μεταφοράς κεφαλαίων. Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας ο οποίος παρέχει - έναντι όρων - δάνεια σε χώρες της Ευρωζώνης που έχουν ανάγκη, ενσαρκώνει σήμερα τη νέα αρχή που θέλει τις χώρες του Ευρώ να εγγυώνται η μια για την άλλη σε περίπτωση ανάγκης».


ψησταρια για αρνι

καταστημα forthnet περιστερι

Τονίζει ότι σε αντίθεση με την ΝΔ που «είναι το κόμμα του μνημονίου και δεν το κρύβει», ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν υπήρξε ούτε θα γίνει ποτέ μνημονιακό κόμμα», σημειώνει ότι από το καλοκαίρι του 2015 η κυβέρνηση είχε ως βασικό της μέλημα «να λειάνει τις πιο δύσκολες πτυχές της συμφωνίας, την οποία θέσαμε αμέσως στην κρίση του ελληνικού λαού», και θεωρεί ότι «σε μεγάλο βαθμό τα καταφέραμε, η χώρα βγήκε από την ασφυκτική επιτροπεία με την κοινωνία όρθια». «Τώρα μπορούμε με σαφώς μεγαλύτερους βαθμούς ελευθερίας να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας που βρίσκεται στον αντίποδα εκείνου της ΝΔ», προσθέτει.

Ο κ. Χαρίτσης είπε ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνταγματική αναθεώρηση θα περιλαμβάνει την «σαφή διάκριση του ρόλου Κράτους-Εκκλησίας, την καθιέρωση θεσμών άμεσης δημοκρατίας, την ενίσχυση της Βουλής, την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας και την τροποποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, την ενδυνάμωση του κοινωνικού κράτους, την περαιτέρω ενίσχυση δικαιωμάτων και ελευθεριών για όλους τους πολίτες και την συνταγματική κατοχύρωση βασικών δημόσιων αγαθών, όπως το νερό και η ηλεκτρική ενέργεια».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο συνεργασιών και στην κεντρική πολιτική σκηνή, τονίζει καταρχήν ότι «η επιδίωξη συνεργασιών και προγραμματικών συγκλίσεων είναι βαθιά ριζωμένη στη λογική και στη κουλτούρα της Αριστεράς. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι το πιο πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξή τους». Επισημαίνει ότι η κεντρική πολιτική σκηνή είναι κάτι διαφορετικό, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι «το ΚΙΝ. ΑΛΛ ακολουθεί κατά πόδας την ΝΔ και πολλές φορές μάλιστα την ξεπερνά σε συντηρητισμό στα κρίσιμα ζητήματα πολιτικής για τη χώρα και την κοινωνία» και προσθέτοντας ότι η βούληση του ΣΥΡΙΖΑ για «ευρύτερες συνεργασίες στη βάση ενός προοδευτικού προγράμματος είναι δεδομένη», αλλά «προϋποθέτουν συγκεκριμένα βήματα από την άλλη πλευρά που να δείχνουν ότι απομακρύνεται από τον στενό εναγκαλισμό με τη νεοφιλελεύθερη Δεξιά του κ. Μητσοτάκη».

Υπογραμμίζει ότι «η δίκαιη ανάπτυξη εκκινεί από την Τοπική Αυτοδιοίκηση» και αναφέρει ως επόμενο μεγάλο στόχο την ενίσχυση της αποκέντρωσης με μεταφορά περισσότερων αρμοδιοτήτων και των ανάλογων πόρων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο οποίος έχει όμως ως προϋπόθεση την επιτυχή αντιμετώπιση του προβλήματος της αλληλοεπικάλυψης αρμοδιοτήτων μεταξύ των τριών επιπέδων διοίκησης.

Τέλος, ο κ. Χαρίτσης περιλαμβάνει στις προθέσεις της κυβέρνησης την ενίσχυση των συλλογικών διαπραγματεύσεων στον δημόσιο τομέα και την υπαγωγή σε καθεστώς πλήρους και σταθερής εργασίας του προσωπικού κρίσιμων για την κοινωνία υπηρεσιών, όπως των εργαζομένων του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι".


ημιμονιμο μακιγιαζ


νοκια 6 σαρ


καταστημα forthnet περιστερι

ελαχιστο ποσο ενοικιου

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 707,92 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,86%.


σχεδιο ιφιτος

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 43,171 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 16.007.577 μετοχές.


ελαχιστο ποσο ενοικιου

πολλες σφιξεις

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,68 %, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,09%.


Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Eurobank +4,07%, της Alpha Bank +3,93% και του ΟΛΠ +3,13%.


Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές του ΟΠΑΠ -1,64%, της Aegean Airlines -1,31% και της Σαράντης -1,28%.


Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Τραπεζών +3,07% και Πετρελαίου +1,68%, ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Ταξιδιών-1,57% και των Τροφίμων -1,12%.


Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Alpha Bank και η Eurobank με 4.038.035 και 3.347.967 μετοχές, αντιστοίχως.


Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν ο ΟΠΑΠ με 6,844 εκατ. ευρώ και Motor Oil με 6,286 εκατ. ευρώ.


Ανοδικά κινήθηκαν 63 μετοχές, 51 πτωτικά και 18 παρέμειναν σταθερές.


Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Χαϊδεμένος +9,78% και Μαθιός Πυρίμαχα +8,33%


Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Κλωστήρια Ναυπάκτου -19,68% και Βιοτέρ -15,25%.


xbox one controller σκρουτζ

Πρόκειται για το ΚΙΝΟ, το οποίο εδώ και 15 χρόνια αποτελεί πόλο έλξης για τους παίκτες σε όλα τα πρακτορεία ΟΠΑΠ. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα έσοδα του ΚΙΝΟ είναι 3,5 φορές μεγαλύτερα από αυτά του ΤΖΟΚΕΡ και δύο φορές μεγαλύτερα του διάσημου «ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ».


xbox one controller σκρουτζ

αλλαγη ιμαντα χρονισμου σε seat ibiza

ραδιο αρβυλα βουλη

5+1 πράγματα που δεν γνώριζες για το ΚΙΝΟ



  • Είναι ίσως το αρχαιότερο παιχνίδι τύχης στον κόσμο. Ξεκίνησε στην Κίνα, πριν από περίπου 3.000 χρόνια, όπου, σύμφωνα με την ιστορία, χρησιμοποιήθηκε από την κινεζική αυτοκρατορία για τη χρηματοδότηση της κατασκευής μεγάλου μέρους του Σινικού Τείχους

  • Στην Ελλάδα ξεκίνησε στα τέλη του 2003 στην Κρήτη, ενώ έγινε πανελλαδικά διαθέσιμο τον Οκτώβριο του 2004

  • Είναι το νούμερο 1 παιχνίδι του ΟΠΑΠ σε οικονομικά μεγέθη

  • Καθημερινά μοιράζει κέρδη άνω των 50 ευρώ σε περισσότερους από 8.500 τυχερούς παίκτες

  • 180 κληρώσεις, από τις 09:00 έως τις 23:55, πραγματοποιούνται καθημερινά

  • Από το Nοέμβριο του 2015 προσφέρει τη δυνατότητα για μεγαλύτερα κέρδη με το ΚΙΝΟ ΒΟΝUS (ο 20Ος αριθμός κάθε κλήρωσης)


ζυγιζω μεταφραση αγγλικα

Το συνολικό ποσό που θα κληθούν και φέτος να πληρώσουν οι κάτοχοι Ι. Χ. ανέρχεται σε περίπου 1,2 δισ. ευρώ.


πωσ συμπληρώνω τιμολόγιο παροχήσ υπηρεσιών

Τα ειδοποιητήρια για τα τέλη θα αναρτηθούν στο Taxisnet το αργότερο έως τα μέσα Νοεμβρίου και η εξόφληση των τελών θα γίνει έως το τέλος του έτους αποκλειστικά μέσω του τραπεζικού συστήματος.


Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις της υφυπουργού Οικονομικών, Κατερίνας Παπανάτσιου στην ΕΡΤ «δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για να αλλάξουν τα τέλη κυκλοφορίας. Αργότερα θα μπορέσουμε να κάνουμε κάποιες ελαφρύνσεις».


Συνεπώς, τα τέλη κυκλοφορίας 2019 θα έχουν ως εξής:


ζυγιζω μεταφραση αγγλικα

ερυθρος σταυρος ηγουμενιτσας

α) Επιβατικά αυτοκίνητα που έχουν ταξινομηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα έως τις 31.10.2010 και δίκυκλες και τρίκυκλες μοτοσικλέτες ανεξαρτήτως της ημερομηνίας πρώτης ταξινόμησής τους στην Ελλάδα, με βάση τον κυλινδρισμό του κινητήρα αυτών, ως εξής:


ΠΙΝΑΚΑΣ1



ΠΙΝΑΚΑΣ3ΠΙΝΑΚΑΣ2


Β) Επιβατικά αυτοκίνητα ταξινομούμενα για πρώτη φορά στην Ελλάδα από 1.11.2010 και μετά, αποκλειστικά με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (γραμμάρια C02 ανά χιλιόμετρο).


Λαμβάνονται υπόψη οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, όπως αυτές αναγράφονται στην άδεια του οχήματος, ως εξής:


ΠΙΝΑΚΑΣ4


Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

ηλεκτρική διαπερατότητα κενού

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 626,86 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,16%.


ηλεκτρική διαπερατότητα κενού

Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 610,51 μονάδες (-2,45%).


κοριτσια να το δινετε

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 47,763 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 25,739.793 μετοχές.


μυκητες αντιμετωπιση με φυσικο τροπο

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,35%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε οριακά σε ποσοστό 0,02%.


Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές Της Πειραιώς +6,36%, της Εθνικής +6,09%, της ΔΕΗ +4,31% και της Jumbo +4,27%.


Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ -4,18%, του ΟΤΕ -2,31% και της Μυτιληναίος -2,22%.


Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Προσωπικών Προϊόντων +2,94% και των Τραπεζών +2,20%, ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες του Εμπορίου -3,20% και των Τηλεπικοινωνιών -2,31%.


Το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Eurobank και η Alpha Bank με 8.472.536 και 3.637.887 μετοχές αντιστοίχως.


Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν ο ΟΠΑΠ με 8,084 εκατ. Ευρώ και ο ΟΤΕ με 5,230 εκατ. Ευρώ.


Ανοδικά κινήθηκαν 43 μετοχές, 61 πτωτικά και 20 παρέμειναν σταθερές.


Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Βογιατζόγλου +8,57% και Q&R +7,98%.


Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Fieratex -21,97% και Ειδησεοφωνική -8,89%.


σαντορινη τουρισμος 2016

Σύμφωνα με το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, το ενοποιημένο πρωτογενές αποτέλεσμα της Γενικής Κυβέρνησης στο οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου του 2018 εμφανίζεται βελτιωμένο κατά 868 εκατ. ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο οκτάμηνο του προηγούμενου έτους.


τι ταιριαστο ζευγαρι λεγανε

Στην πλευρά των εισπράξεων του Κρατικού Προϋπολογισμού τα φορολογικά έσοδα εμφανίζονται αυξημένα κατά 624 εκατ. ευρώ και τα έσοδα του ΠΔΕ κατά 244 εκατ. ευρώ. Αυτό αντισταθμίζεται από τα μειωμένα έσοδα αποκρατικοποιήσεων, κατά 741 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.


σαντορινη τουρισμος 2016

Στην πλευρά των δαπανών του Κρατικού Προϋπολογισμού παρατηρείται αύξηση κατά 386 εκατ. ευρώ, η οποία αποδίδεται στην αύξηση των πρωτογενών δαπανών κατά 930 εκατ. ευρώ. Οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων εμφανίζονται ωστόσο μειωμένες κατά 106 εκατ. ευρώ.


πώς κλαδεύουμε τη λεμονιά

Οι Οργανισμοί Κοινωνικής Ασφάλισης καταγράφουν αυξημένα έσοδα κατά 909 εκατ. ευρώ και αυξημένες δαπάνες κατά 1,352 δισ. ευρώ, με συνέπεια την επιδείνωση του ταμειακού πρωτογενούς πλεονάσματός τους κατά 445 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση. Η αύξηση των εσόδων των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης οφείλεται αφενός στην αύξηση των μεταβιβάσεων από τον Κρατικό προϋπολογισμό κατά 390 εκατ. ευρώ και αφετέρου στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 416 εκατ. ευρώ, και σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017


Τα Νομικά Πρόσωπα εμφανίζουν μειωμένα έσοδα κατά 106 εκατ. ευρώ και μειωμένες δαπάνες κατά 235 εκατ. ευρώ, καταλήγοντας σε ένα ταμειακό πρωτογενές αποτέλεσμα βελτιωμένο κατά 78 εκατ. σε ετήσια βάση. Η μείωση των εσόδων των Νομικών Προσώπων οφείλεται κυρίως στην μείωση των εσόδων από έμμεσους φόρους (κατά 167 εκατ. ευρώ) ενώ οι μεταβιβάσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό εμφανίζονται αυξημένες κατά 80 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017.


Οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης καταγράφουν αυξημένα έσοδα κατά 670 εκατ. ευρώ και αυξημένες δαπάνες κατά 330 εκατ. ευρώ με συνέπεια το πρωτογενές αποτέλεσμα τους να είναι πλεονασματικό αυξημένο κατά 337 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση. Η αύξηση των εσόδων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης οφείλεται κυρίως στις αυξημένες μεταβιβάσεις από τον Κρατικό Προϋπολογισμό ύψους 595 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017.


Τέλος, σύμφωνα με το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή η μείωση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της Γενικής Κυβέρνησης κατά 298 εκατ. το οκτάμηνο του 2018 έναντι αύξησης κατά 1,091 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι είχε ευνοϊκή επίπτωση στο πρωτογενές αποτέλεσμα της Γενικής Κυβέρνησης το 2018.


πιτσα παπαδοπουλου εμφανισεις 2016

Όπως προέκυψε από την έρευνα του ΣΔΟΕ, του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας, καθώς επίσης και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ, οι δράστες – υπεύθυνοι της επιχείρησης χρησιμοποιούσαν ιδιαίτερα μέτρα ασφαλείας με σκοπό την αποφυγή ελέγχων από τις διωκτικές αρχές.


πιτσα παπαδοπουλου εμφανισεις 2016

Η είσοδος στο «καζίνο» γινόταν από πόρτα ασφαλείας, η οποία άνοιγε με τηλεχειριστήριο – μπουτόν, ενώ είχε τοποθετηθεί και τεθεί σε λειτουργία ειδικό σύστημα παρακολούθησης και επιτήρησης, αποτελούμενο από κάμερες κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης για την επιτήρηση του χώρου.


Ο χώρος στον οποίο είχε στηθεί το καζίνο μισθωνόταν από ανεπάγγελτο πρόσωπο το οποίο δεν υπέβαλλε φορολογικές δηλώσεις.


λεγκο νιτζακο επεισοδιο 55

Εντός του χώρου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:


αφανης διαρροη

* Το χρηματικό ποσό των 9.395 ευρώ.


* Ένα όπλο EKOL TUNA 8mm με γεμιστήρα και τέσσερις σφαίρες.


* Τέσσερις ηλεκτρονικοί υπολογιστές με εγκατεστημένο ειδικό λογισμικό.


* Ένας φορητός Η/Υ (laptop).


* Τέσσερις επιτραπέζιες ρουλέτες «καζίνο».


* ‘6.870 μάρκες καζίνο συνολικής αναγραφόμενης αξίας 150.000 ευρώ και 11 μπίλιες ρουλέτας.


* Τέσσερις τσόχες ρουλέτας, τρεις τσόχες πόκερ και δύο τσόχες χαρτοπαιξίας.


* Δώδεκα κάμερες παρακολούθησης.


* Έξι οθόνες υπολογιστών και μία τηλεόραση μεγάλης οθόνης.


* Τρία καταγραφικά μηχανήματα


* 40 τράπουλες


* Μία μικρή κάμερα ματιού πόρτας.


παρεντερικη θεραπεια

Την περασμένη εβδομάδα, από τις 15 Οκτωβρίου έως και τις 21 Οκτωβρίου 2018, το ΣΚΡΑΤΣ μοίρασε συνολικά 3.340.420 ευρώ. Μεταξύ των νικητών και έξι τυχεροί που κέρδισαν 10.000 ευρώ ο καθένας.


παρεντερικη θεραπεια

Το ΣΚΡΑΤΣ κερδίζει συνεχώς νέους φίλους, καθώς είναι το μοναδικό παιχνίδι που προσφέρει κέρδη στη στιγμή, ενώ η γκάμα παιχνιδιών του διευρύνεται συνεχώς. Πρόσφατα προστέθηκε το νέα παιχνίδι, «Κέρδη Χ10», αξίας 3 ευρώ, με κέρδη έως και 200.000 ευρώ.


Το ΣΚΡΑΤΣ διατίθεται από πρακτορεία ΟΠΑΠ, λαχειοπώλες, περίπτερα, καταστήματα ΕΛΤΑ και επιλεγμένα σούπερ μάρκετ.


συνταγες ψαρονεφρι μανιταρια

τσικιτα κεφαλα


σμέουρο ιδιότητες

Αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να επιβεβαιώσει στην πράξη αυτό το ρητό τότε αυτή είναι σίγουρα η Κατερίνα Γιαννακοπούλου, ειδική παιδαγωγός και πρόεδρος στον Πανελλήνιο Σύλλογο «ΑΛΜΑ».


Εδώ και πολλά χρόνια έχει αφιερωθεί ψυχή τε και σώματι στα παιδιά με νοητική υστέρηση ή αυτισμό.


σμέουρο ιδιότητες

Προσπαθεί, μέσω του συλλόγου, να τα βοηθήσει να ενταχθούν και κυρίως να μάθουν να ανταπεξέρχονται σε μία κοινωνία που δεν τα αντιμετωπίζει ως πολίτες ίσων ευκαιριών.


ραγκουση αικατερινη

νομοι για τα ανθρωπινα δικαιωματα

Καθημερινά, λοιπόν, χρειάζεται να επιστρατεύσει τεράστια αποθέματα δύναμης και αντοχής για να τα καταφέρει. Και θα περίμενε κανείς να θεωρεί τη δουλειά της δύσκολη αλλά η ίδια είναι απόλυτη. «Θεωρώ ότι τίποτα δεν είναι δύσκολο όταν το αγαπάς» λέει, χαρακτηρίζοντάς τη, μάλιστα, «ευλογία για τη ζωή της» και εξηγεί το γιατί: «γιατί υπηρετώ αγγέλους, έτσι τα λέω τα παιδιά μου, και γιατί το να αλλάζεις τη ζωή κάποιου να την κάνεις λίγο καλύτερη, να την πας ένα βήμα πιο πάνω, δίνει αξία, προσθέτει αξία στη δική σου ζωή».


Μέσα από αυτή την καθημερινή επαφή με τους «αγγέλους» της η κ. Γιαννακοπούλου παίρνει την απαραίτητη χαρά και δύναμη που χρειάζεται για να ανταπεξέλθει. Αυτά τα παιδιά της διώχνουν όλη την κούραση. Άλλωστε και η ίδια είναι από τους ανθρώπους εκείνους που έχουν μάθει να ξεπερνούν τον πόνο, προσφέροντας. Όσο για τις πολύ δύσκολες μέρες, τότε ψάχνει απλώς για μία δυνατή λύση.



διαγωνισμός σχολικού θεάτρου

Στην ετήσια έκθεση, που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, η Ελλάδα βρίσκεται στη 72η θέση μεταξύ 190 χωρών - πέντε θέσεις χαμηλότερα απ’ ότι ήταν πέρσι.


Στον δείκτη ευκολίας για την ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας, η Ελλάδα συγκεντρώνει βαθμολογία 68/100.


Ο δείκτης «Doing Business 2019» συγκρίνει τις μεταρρυθμίσεις για τη βελτίωση της επιχειρηματικότητας αλλά και την προστασία της ιδιοκτησίας.


διαγωνισμός σχολικού θεάτρου

Όπως φαίνεται μέσα από τα στοιχεία της έκθεσης, ο μοναδικός τομέας στον οποίο παρατηρείται βελτίωση είναι η διαδικασία των οικοδομικών αδειών, που έγινε απλούστερη και πιο οικονομική.


πως φυτευονται πατατες

κωνσταντίνος κωνσταντίνου

Επιδείνωση παρατηρείται στη διαδικασία μεταβίβασης ακινήτων, καθώς πλέον απαιτούνται επιπλέον πιστοποιητικά αλλά και χρόνος.


Η Νέα Ζηλανδία βρίσκεται στην πρώτη θέση της κατάταξης ενώ η πρώτη πεντάδα συμπληρώνεται με τη Σινγκαπούρη, τη Δανία, το Χονγκ Κονγκ και τη Νότια Κορέα.


ekthesi doing business 2019


ριτσαρντ χαρις

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής (EΒΑ) επελέγη έναντι της Ιρλανδής Σάρον Ντόνερι, υποδιοικήτριας της ιρλανδικής κεντρικής τράπεζας.


σεισμος πριν λιγο στην κεφαλονια

Η ανακοίνωση της ΕΚΤ



Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) πρότεινε σήμερα τον Αντρέα Ένρια ως τον νέο Πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου. Ο Αντρέα Ένρια επιλέχθηκε από κατάλογο τελικών υποψηφίων που συνέταξε το Διοικητικό Συμβούλιο στις 26 Σεπτεμβρίου.


Η ΕΚΤ ενημέρωσε σήμερα τον Πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων (ECON) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτο Γκουαλντιέρι για την απόφασή της, σύμφωνα με τη Διοργανική Συμφωνία μεταξύ της ΕΚΤ και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η ΕΚΤ ενημέρωσε επίσης τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων Χάρτικ Λογκερ.


ριτσαρντ χαρις

μπαρτσελονα τρομοκρατική επίθεση

Ο Αντρέα Ένρια (57 ετών), ο οποίος κατέχει σήμερα τη θέση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών, θα προσκληθεί από την Επιτροπή ECON σε δημόσια ακρόαση.


Εάν η υποψηφιότητά του εγκριθεί από το Κοινοβούλιο και επιβεβαιωθεί από το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Αντρέα Ένριαθα διαδεχθεί τη Ντανιλέ Νουί ως Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου την 1η Ιανουαρίου 2019. Η θητεία του Προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου είναι πενταετής χωρίς δυνατότητα ανανέωσης.


καιρος αρναουτογλου χανια

Το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή έχοντας επεξεργαστεί τα δεδομένα από την εκτέλεση του προϋπολογισμού στο 9μηνο, έχει διαπιστώσει πως το πρωτογενές πλεόνασμα είναι υψηλότερο κατά 1 δισ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι και πως στο σύνολο του έτους θα αγγίξει το 4,5% του ΑΕΠ, έναντι στόχου 3,5% στο πρόγραμμα.


Σύμφωνα με τον Φραγκίσκο Κουτεντάκη πέραν των δημοσιονομικών επιδόσεων η ελληνική οικονομία διατηρεί δυναμική και στο τρίτο τρίμηνο του έτους, με θετικό ρυθμό ανάπτυξης, την ανεργία σε πτωτική τροχιά και αύξηση των μισθών. Ο ίδιος πάντως εμφανίσθηκε να ανησυχεί για αβεβαιότητες που παρουσιάζονται στον ορίζοντα και έχουν να κάνουν με τον εκλογικό κύκλο, τις δικαστικές αποφάσεις, το διεθνές περιβάλλον, το κόστος δανεισμού του δημοσίου, αλλά και σκάνδαλα που βλάπτουν την εικόνα τη Ελλάδος στο εξωτερικό.


service philips καλαματα

Για τους κινδύνους αυτούς η έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή αναφέρει τα εξής:


  • Διεθνές περιβάλλον. Η περαιτέρω κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων θα μπορούσε να οδηγήσει σε επιβράδυνση της ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας και κατ’ επέκταση να επηρεάσει αρνητικά τις εξαγωγές και τον ρυθμό μεγέθυνσης της ελληνικής οικονομίας. Η συνέχιση των αναταράξεων στις διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές εξαιτίας ταχύτερης ανόδου των αμερικανικών επιτοκίων και ανατίμησης του δολαρίου και οι συνεπακόλουθες αρνητικές επιπτώσεις στις αναδυόμενες οικονομίες που έχουν μεγάλο μέρους του χρέους τους εκφρασμένο σε δολάρια καθώς και η συνέχιση των εντάσεων στις σχέσεις ΕΕ-Ιταλίας θα μπορούσαν να αυξήσουν την αποστροφή κινδύνου των διεθνών επενδυτών. Κάτι τέτοιο θα είχε αρνητικές επιπτώσεις, καθώς θα οδηγούσε σε αύξηση του κόστους εξυπηρέτησης του ελληνικού δημόσιου χρέους, γεγονός που θα αποθάρρυνε νέες εκδόσεις ομολόγων και θα δρούσε ανασταλτικά στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

  • Υψηλό κόστος δανεισμού. Οι αποδόσεις των δεκαετών ομολόγων παραμένουν πάνω από το 4% κυρίως λόγω της Ιταλίας. Παρά τις υψηλές αποδόσεις, η ύπαρξη του ταμειακού αποθέματος ασφαλείας διασφαλίζει την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της γενικής κυβέρνησης για διάστημα τουλάχιστον δύο ετών και επιτρέπει την προσεκτική και καλά σχεδιασμένη επάνοδο στις διεθνείς αγορές κεφαλαίου. Ωστόσο, αυτό δεν θα πρέπει να οδηγήσει σε εφησυχασμό καθώς η επιστροφή στις διεθνείς αγορές με βιώσιμους όρους είναι το τελικό κριτήριο για το εάν τελικά η χώρα θα καταφέρει να ξεπεράσει οριστικά την μακρόχρονη κρίση. Επιπρόσθετα, οι αποδόσεις των τίτλων του δημοσίου επηρεάζουν το σύνολο των εγχώριων επιτοκίων και διατηρούν σε υψηλά επίπεδα το κόστος δανεισμού των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών, δρώντας αποτρεπτικά για την υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων.

  • Συμπληρωματικά σε αυτό, το υψηλό απόθεμα μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων των τραπεζών, περιορίζει τις δυνατότητες του τραπεζικού συστήματος να χρηματοδοτήσει τις εγχώριες επενδύσεις και την ανάκαμψη της οικονομίας. Το ενδεχόμενο μιας βραδύτερης από την αναμενόμενη αύξησης των επενδύσεων το 2019, σε συνδυασμό με μία ταχύτερη επιβράδυνση της εξωτερικής ζήτησης για τα εγχώρια αγαθά και υπηρεσίες θα μπορούσε να οδηγήσει σε επιβράδυνση των ρυθμών ανάπτυξης για το επόμενο έτος.


    καιρος αρναουτογλου χανια

    φαγουρα σε τατουαζ

  • Δικαστικές αποφάσεις. Σημαντική πηγή αβεβαιότητας αποτελεί και η κλιμάκωση των δημοσιονομικών πιέσεων υπό το βάρος δικαστικών αποφάσεων που ακυρώνουν εφαρμοσμένες μισθολογικές και συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις. Η πρόσφατη νομοθετική παρέμβαση για καταβολή των αναδρομικών ποσών σε μισθωτούς και συνταξιούχους των ειδικών μισθολογίων που προέκυψαν από τις δικαστικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας αποτελεί μια πράξη συμμόρφωσης στη συνταγματική νομιμότητα. Ωστόσο, προκύπτουν ζητήματα ίσης μεταχείρισης καθώς δεν είναι απόλυτα σαφές γιατί οι μισθολογικές και συνταξιοδοτικές περικοπές ήταν συνταγματικές σε κάποιες κατηγορίες δημόσιων λειτουργών αλλά αντισυνταγματικές σε κάποιες άλλες. Αυτό με τη σειρά του μπορεί να εγείρει επιπλέον δικαστικές διεκδικήσεις από άλλες κατηγορίες μισθωτών ή συνταξιούχων με σημαντικό δημοσιονομικό ρίσκο.

  • Εκλογικός κύκλος. Η αβεβαιότητα αυτή θα μπορούσε να ενισχυθεί λαμβάνοντας υπόψη ότι η ελληνική οικονομία εισέρχεται σε εκλογικό κύκλο με εντεινόμενο πολιτικό ανταγωνισμό ο οποίος μπορεί να στείλει αντιφατικά μηνύματα όσον αφορά τις δεσμεύσεις της οικονομικής πολιτικής και να διαταράξει τις ευνοϊκές προσδοκίες που έχουν διαμορφωθεί.

  • Εταιρικές «ατασθαλίες». Μια ακόμα εστία αβεβαιότητας προέκυψε από πρόσφατες υποθέσεις που έλαβαν ιδιαίτερη δημοσιότητα και σε διεθνές επίπεδο. Αυτές αφορούν στις δημοσιευμένες λογιστικές καταστάσεις της εισηγμένης εταιρείας Folli Follie και την παραβίαση των κεφαλαιακών ελέγχων της Κίνας από ελληνική επιχείρηση με τη χρήση των συστημάτων πληρωμών POS ελληνικής συστημικής τράπεζας. Τέτοιες υποθέσεις δημιουργούν αμφιβολίες για τις διαδικασίες εταιρικής διακυβέρνησης και την επάρκεια των εποπτικών αρχών και δεν συνεισφέρουν στην εμπέδωση κλίματος εμπιστοσύνης στην οικονομία.

  • υπουργειο οικονομικων οικογενειακο επιδομα

    O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 644,00 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,39%.


    Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 648,39 μονάδες (+2,08%).


    Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 43,711 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 26.982.600 μετοχές.


    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 1,40%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε οριακά σε ποσοστό 0,05%.


    υπουργειο οικονομικων οικογενειακο επιδομα

    ταση στα φρυδια

    ρωμαιος αυτοκρατορας αδελφος και διαδοχος του τιτου

    Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Eurobank (+8,93% στα 0,610 ευρώ), της Εθνικής (+5,45% στα 1,3940 ευρώ), της Σαράντης (+4,73% στα 7,0800 ευρώ), της Alpha Bank (+3,89% στα 1,2830 ευρώ) και της Aegean Airlines (+3,60% στα 7,200 ευρώ).


    Αντιθέτως, πτώση σημείωσε μόνο η μετοχή της Τιτάν (-1,32% στα 19,380 ευρώ).


    Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Τραπεζών (+5,35%) και της Υγείας (+2,46%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες του Εμπορίου (-1,85%) και των Πρώτων Υλών (-1,25%).


    Το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Eurobank και η Εθνική, διακινώντας 5.869.165 και 5.636.522 μετοχές, αντιστοίχως.


    Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν η Εθνική με 7,907 εκατ. ευρώ και η Motor Oil με 5,750 εκατ. ευρώ.


    Ανοδικά κινήθηκαν 62 μετοχές, 28 πτωτικά και 34 παρέμειναν σταθερές.


    Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Τζιρακιάν +21,43%, Mermeren +15,56%, Κτήμα Λαζαρίδη +9,56% και Eurobank +8,93%.


    Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: ΑΝΕΚ -9,09%, Νηρεύς -5,49%, Frigoglass -4,08% και MIG -3,85%.


    ηλεκτρονικος μετασχηματιστης 220v σε 12

    Στο εξής ισχύει ότι η ειδική άδεια προστασίας της μητρότητας διάρκειας 6 μηνών, δεν συμψηφίζεται με καμία άλλη άδεια προστασίας της μητρότητας. Πλέον, οι εργαζόμενοι γονείς δικαιούνται τις εξής άδειες:


    ηλεκτρονικος μετασχηματιστης 220v σε 12

    α) Ειδική άδεια μητρότητας (τοκετού και λοχείας) για τις μητέρες, διάρκειας 17 εβδομάδων (8 εβδομάδες πριν και 9 εβδομάδες μετά τον τοκετό).


    β) Ειδική άδεια προστασίας της μητρότητας, διάρκειας 6 μηνών, για τις μητέρες.


    γ) Ειδική άδεια θηλασμού και φροντίδας παιδιού, διάρκειας 30 μηνών, για τον έναν εκ των δύο γονέων. Για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα υπάρχει η δυνατότητα μειωμένου ωραρίου κατά μία ώρα την ημέρα. Έπειτα από συμφωνία με τον εργοδότη, υπάρχει η δυνατότητα μειωμένου ωραρίου κατά δύο ώρες την ημέρα για τους πρώτους 12 μήνες και κατά μία ώρα την ημέρα για τους επόμενους 6 μήνες (συνολική διάρκεια 18 μήνες).


    προβλημα στην καρδια ο παντελιδης

    λευκη λινατσα

    Επίσης, έπειτα από συμφωνία με τον εργοδότη, η ειδική άδεια θηλασμού και φροντίδας παιδιού (μειωμένο ωράριο για 30 ή 18 μήνες) μπορεί να αντικατασταθεί από συνεχόμενη ισόχρονη άδεια μετ’ αποδοχών, διάρκειας 3,5 μηνών. Στην περίπτωση αυτή, η άδεια προστασίας της μητρότητας διάρκειας 6 μηνών χορηγείται αμέσως μετά και δεν συμψηφίζεται.


    ανδρεας παππας κρουστα

    Οι νέοι πτυχιούχοι που συμμετέχουν στο πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας της Τράπεζας επελέγησαν μεταξύ 4.000 υποψηφίων που υπέβαλαν αίτηση. Για ένα τριήμερο συμμετέχουν σε εκπαίδευση σε θέματα επαγγελματικής και προσωπικής ανάπτυξης και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι εξειδικευμένες εκπαιδεύσεις.


    O Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου, απευθυνόμενος στους επιτυχόντες του Project Future, επισήμανε ότι, όσο βελτιώνεται το μακροοικονομικό περιβάλλον, τόσο θα ενισχύονται οι προοπτικές στην ελληνική αγορά εργασίας, με τη συμβολή νέων επενδύσεων.


    οδος σωκρατους χαλανδρι

    «Η Ελλάδα προσφέρει στους νέους αντίστοιχες ευκαιρίες με το εξωτερικό για να προοδεύσουν», είπε ο κ. Μεγάλου, και συμπλήρωσε ότι «υπάρχουν οι προϋποθέσεις να εργαστεί κανείς και να κάνει καριέρα στην Ελλάδα. Οφείλουμε στον εαυτό μας να επιτύχουμε στην χώρα μας».


    απόψε vegas lyrics

    Ο κ. Μεγάλου κάλεσε τους νέους να αντιμετωπίζουν με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση τις προκλήσεις της ζωής και αναφέρθηκε στην ευκαιρία που δίνει το Project Future στους συμμετέχοντες να ενταχθούν σε ένα εργασιακό περιβάλλον. Δεσμεύτηκε δε, ότι η Τράπεζα Πειραιώς θα υλοποιεί σε ετήσια βάση το Project Future με στόχο να συμβάλλει στην ενίσχυση της απασχόλησης και την ανακοπή του brain drain.


    ανδρεας παππας κρουστα

    Το Project Future συνδέει την τριτοβάθμια εκπαίδευση με την αγορά εργασίας, παρέχοντας εφόδια σε τομείς αιχμής ενώ δημιουργεί ευκαιρίες ώστε οι νέοι πτυχιούχοι να αποκτήσουν πολύτιμη πρακτική εμπειρία και επαφές στον επαγγελματικό χώρο.


    Η τριήμερη εκπαίδευση των συμμετεχόντων του πρώτου κύκλου θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου και περιλαμβάνει ομιλίες, εκπαιδεύσεις σε θέματα επαγγελματικής και προσωπικής ανάπτυξης και ενημέρωση για θέματα πωλήσεων και εξυπηρέτησης πελατών.

    Την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου ξεκινούν οι εκπαιδεύσεις στους τομείς Java, Digital Marketing και Customer Experience. Oι συμμετέχοντες θα έρθουν στη συνέχεια σε επαφή με επιχειρήσεις που λαμβάνουν μέρος στο πρόγραμμα και θα έχουν την ευκαιρία να εργαστούν με τουλάχιστον εξάμηνες συμβάσεις αμειβόμενης εργασίας.


    Ο επόμενος κύκλος του προγράμματος Project Future θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2019.


    Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

    παταω συνωνυμα

    Εξ αυτού, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες διακόπτοντας τις ολιγοήμερες διακοπές του, προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση σε κεντρικό κυβερνητικό επίπεδο και να συντονίσει τις ενέργειες της ελληνικής πλευράς επί του θέματος.


    Και ενώ οι αριθμοί έδειχναν νηνεμία στις αφίξεις προσφύγων κατά τους μήνες Απρίλιο – Ιούνιο, μετά την απόπειρα παραξικοπήματος στην Τουρκία, ο αριθμός φέρεται από τα αρμόδια όργανα καταμέτρησης και παρακολούθησης των εισροών να έχει αυξηθεί σε ποσοστό μεγαλύτερο του 70%. Για τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου αυτό σημαίνει σταδιακή επιστροφή στους ρυθμούς του ...συναγερμού και για την Αθήνα επιστροφή στους ρυθμούς του ενδοκυβερνητικού αλλά και διπλωματικού πυρετού, στο βαθμό, βεβαίως, που η κατάσταση είναι δυνατόν να επηρεαστεί καταλυτικά από την ελληνική πλευρά.


    αγνο μαρκετ θεομητοροσ τηλεφωνο

    Κινητοποίηση υπουργών



    παταω συνωνυμα

    εστέλα γουόρεν

    Ως ε κ τούτου, και σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», ο πρωθυπουργός έχει ήδη κινητοποιήσει τον αναπληρωτή υπουργό αρμόδιο για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννη Μουζάλα και τον επικεφαλής του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης, αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Δημ. Βίτσα, ώστε να επεξεργαστούν από κοινού ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης που θα απαντά περισσότερο στην ανάγκη λήψης προληπτικών μέτρων και λιγότερο σε άμεσες επεμβατικές λύσεις καθώς το φαινόμενο έχει αυξητικές τάσεις οι οποίες επί του παρόντος παραμένουν σε ελέγξιμο επίπεδο. Με ένα από τα σημαντικότερα θέματα τη διακοπή της προώθησης των εισερχομένων προς την Ευρώπη και με δεδομένο το στοιχείο ότι αυτήν την περίοδο ο αριθμός των εγκλωβισμένων προσφύγων στα ελληνικά νησιά αγγίζει τους 10.000.




    αδωνις βαρουφακης

    Κατά το ενιάμηνο του 2018, ο συνολικός κύκλος εργασιών των καταστημάτων παρουσίασε αύξηση 2,9% σε σύγκριση με το ενιάμηνο του 2017. Επίσης, η συνολική επισκεψιμότητα των εμπορικών κέντρων κατά την ίδια χρονική περίοδο κατέγραψε αύξηση της τάξεως του 2,2%, ενδυναμώνοντας περαιτέρω την ηγέτιδα θέση της εταιρείας στη διαχείριση και λειτουργία εμπορικών κέντρων. Η μέση πληρότητα των εμπορικών μας κέντρων προσεγγίζει το 100% με αμείωτο το ενδιαφέρον για νέες μισθώσεις.


    Η επιτυχία στη διαφοροποίηση της δραστηριότητας των εμπορικών κέντρων σε σύγκριση με την ευρύτερη αγορά λιανικής, επιβεβαιώνεται από την προτίμηση που σταθερά επιδεικνύει το καταναλωτικό κοινό. Οι συνεργάτες μας, έμποροι λιανικής, τυγχάνουν συνεχούς υποστήριξης σε προωθητικές ενέργειες διαφήμισης και επικοινωνίας, προσβλέποντας στα οφέλη των υψηλών ποσοστών επισκεψιμότητας.


    τμήμα θεατρικών σπουδών πανεπιστημίου αθηνών

    είμαι η ελιά η τιμημένη

    Η λειτουργική κερδοφορία του εμπορικού κέντρου The Mall Athens ανήλθε στα €20,7 εκατ. σημειώνοντας άνοδο 4,1%. Επισημαίνεται ότι ο τζίρος των καταστημάτων παρουσίασε αύξηση 1,6% ενώ ο αριθμός των επισκεπτών παρουσίασε αύξηση 2,0%.


    αδωνις βαρουφακης

    Ο κύκλος εργασιών των καταστημάτων του εμπορικού κέντρου Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη παρουσίασε αύξηση 2,3%, καθώς και αύξηση του αριθμού των επισκεπτών κατά 1,0%. Η λειτουργική κερδοφορία του ανήλθε σε €10,7 εκατ., παρουσιάζοντας πτώση 1,8% αποκλειστικά λόγω της αύξησης του ετήσιου μισθώματος προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο, απόρροια της συμφωνίας επέκτασης της διάρκειας παραχώρησης κατά 30 έτη.


    Σε ό, τι αφορά στο Golden Hall, η λειτουργική του κερδοφορία το ενιάμηνο του 2018 ανήλθε σε €12,7 εκατ., παρουσιάζοντας ρεκόρ αύξησης κατά 7,6%. Ο συνολικός κύκλος εργασιών των καταστημάτων κινήθηκε ανοδικά, καταγράφοντας σημαντική αύξηση 5,7%, ενώ ο αριθμός των επισκεπτών κινήθηκε ανοδικά με αύξηση 5,6%.


    Σημειώνεται ότι το α΄ εξάμηνο 2017 η ιδιοκτησία του εμπορικού κέντρου The Mall Athens ανήρχετο σε 50%. Εάν δεν είχε πραγματοποιηθεί η εξαγορά του The Mall Athens τα συνολικά λειτουργικά αποτελέσματα των εμπορικών κέντρων θα ήταν αυξημένα κατά 3,5%.


    Το συνολικό ενοποιημένο EBITDA προ αποτιμήσεων του ομίλου ανήλθε στα €37,7 εκατ. παρουσιάζοντας αύξηση κατά 25,2%, αποτυπώνοντας την άνοδο της λειτουργικής κερδοφορίας των εμπορικών μας κέντρων.


    Ιδιαίτερα σημαντική θετική εξέλιξη για την Εταιρεία αποτέλεσε το γεγονός ότι η θυγατρική της Πυλαία A. E., προχώρησε σε συμφωνία με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ιδιοκτήτη της έκτασης στην οποία έχει αναπτυχθεί και λειτουργεί το Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos, για την παράταση της σύμβασης μακροχρόνιας μίσθωσης της ως άνω έκτασης για 30 επιπλέον έτη, έως το 2065. H θετική επίπτωση της ως άνω συμφωνίας στην αξία του κέντρου αποτιμήθηκε στις οικονομικές καταστάσεις του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους από τους ορκωτούς εκτιμητές ανεβάζοντας την αξία του ακινήτου σε €181,3 εκατ.