Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

ποδηλατα βουνου ideal τιμες

«Μπλόκαρε» η επαναπροωθήση μεταναστών - Αναβολή έως την Παρασκευή πήρε η διαδικασία

Την ώρα που η Ειδομένη «βουλιάζει» και στον Πειραιά οι πρόσφυγες αρνούνται ν΄ ανέβουν στα πούλμαν και να μεταφερθούν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας, οι επαναπροωθήσεις μεταναστών στην Τουρκία «παγώνουν» καθώς στα νησιά οι αιτήσεις για χορήγηση ασύλου αυξήθηκαν δραματικά.


ποδηλατα βουνου ideal τιμες

πλειαδες ετυμολογια

Οι επαναπροωθήσεις άρχισαν τη Δευτέρα (04/04) με 202 ανθρώπους να αναχωρούν από τη Μυτιλήνη και τη Χίο για το Δικελί της Τουρκία, μόλις όμως ξεκίνησε η εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας, χιλιάδες προσφύγων και μεταναστών άρχισαν να υποβάλλουν αιτήσεις ασύλου ώστε να μπλοκάρουν τη διαδικασία.


μονοκατοικιες προς πωληση λαρνακα λευκωσιάς



  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


Χαρακτηριστικό είναι ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες ανακοίνωσαν ότι ο αριθμός των αιτήσεων ξεπερνά κατά πολύ τις δυνατότητές τους και ζήτησαν ενίσχυση ώστε να καταφέρουν να ανταποκριθούν στις νέες ανάγκες.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με Τούρκο κυβερνητικό αξιωματούχο, η Ελλάδα ανέβαλε ως την Παρασκευή (8/04) την επαναπροώθηση της επόμενης ομάδας μεταναστών στην Τουρκία, προσθέτοντας πως δεν αναμένεται να υπάρξει επανεισδοχή άλλων μεταναστών στη χώρα του μέχρι τότε.

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, προβλέπει την επανεισδοχή από την Τουρκία όλων των μεταναστών που εισέρχονται παράτυπα στην Ελλάδα μετά την 20ή Μαρτίου και ακόμη τονίζει ότι για κάθε Σύριο που επαναπροωθείται από την Ελλάδα, άλλος ένας θα μετεγκαθίσταται σε κάποια χώρα της ΕΕ, στο πλαίσιο ενός προγράμματος με όριο τους 72.000 ανθρώπους.

Η συμφωνία επικρίθηκε έντονα από ΜΚΟ, οι οποίες τονίζουν κυρίως ότι η Τουρκία δεν μπορεί να θεωρείται «ασφαλής χώρα» για τους Σύρους πρόσφυγες.

Δεν φεύγουν από τον Πειραιά

Κατηγορηματικά συνεχίζουν να αρνούνται οι πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά, την πρόταση των Αρχών, να επιβιβαστούν σε πούλμαν και να μεταφερθούν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας καθώς φοβούνται ότι θα «ξεχαστούν» εκεί.

Παράλληλα, αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος ζητούν εισαγγελική έρευνα για τυχόν ευθύνες ατόμων που «δυσχεραίνουν τη διαχείριση των προσφύγων» καθώς υπάρχουν καταγγελίες για «εθελοντές» που υπόσχονται άσυλο στους πρόσφυγες και τους συμβουλεύουν να μην μετακινηθούν από τον Πειραιά.

Ξεπέρασαν τις 53.000 οι «εγκλωβισμένοι»

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης, οι πρόσφυγες που βρίσκονται σήμερα (06/04) στη χώρα φτάνουν τις 53.042.

Οι νέες αφίξεις ήταν μόλις 68, ενώ ο συνολικός αριθμός όσων παραμένουν στα νησιά ανέρχεται σε 6.384.

Στην Αττική φιλοξενούνται 14.797, από τους οποίους οι 4.720 στον Πειραιά. Σε Εύβοια, Φθιώτιδα και Λάρισα βρίσκονται 2.566 άτομα, ενώ στη νότια Ελλάδα 340.

Εντός καταυλισμού στην Ειδομένη παραμένουν 11.269 πρόσφυγες και στο βενζινάδικο του Πολυκάστρου 1.264. Συνολικά, στη βόρεια Ελλάδα οι πρόσφυγες ανέρχονται σε 28.955.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τις προσφυγικές ροές

«Έως το Πάσχα η αποσυμφόρηση του λιμανιού»

Χθες Τρίτη (05/04) πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με στόχο να βελτιωθεί η διαδικασία ενημέρωσης στους πρόσφυγες που διαμένουν προσωρινά στο λιμάνι του Πειραιά, ώστε να πειστούν να μετακινηθούν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας.

Ο υπουργός Θοδωρής Δρίτσας εκτίμησε ότι η αποσυμφόρηση του λιμανιού θα έχει ολοκληρωθεί έως το Πάσχα στο μεγαλύτερο βαθμό και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται το λιμάνι να γίνει μόνιμη δομή φιλοξενίας.

Στόχος της κυβέρνησης είναι σύμφωνα με τον υπουργό να κλείσει πρώτα ο επιβατικός σταθμός στην πύλη Ε-3 και σιγά σιγά όλοι οι υπόλοιποι επιβατικοί σταθμοί στους οποίους φιλοξενούνται πρόσφυγες.

Σχολιάζοντας τη χθεσινή διανομή φυλλαδίου σε τρεις γλώσσες από αλληλέγγυους σε πρόσφυγες στην πύλη Ε-3, δήλωσε ότι δεν έχει δει ακόμα το συγκεκριμένο έγγραφο, ωστόσο εκτίμησε ότι πιθανόν είναι μία πολιτική κίνηση από κάποιους που ζητούν να ανοίξουν τα σύνορα.

Ανέφερε, πάντως, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εθελοντών που βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά προτρέπουν τους μετανάστες και πρόσφυγες να μετακινηθούν σε οργανωμένες δομές.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκτός του κ. Δρίτσα, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής Σταμάτιος Ράπτης, οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων, Μεταναστευτικής Πολιτικής Βασίλειος Παπαδόπουλος, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Τζανέτος Φιλιππάκος, Άμυνας Γιάννης Ταφύλης, εκπρόσωποι της Παμπειραϊκής Πρωτοβουλίας Πειραιά και μεταναστών και προσφύγων που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Κινητοποιήσεις στην Ειδομένη

Τεταμένο παραμένει το κλίμα στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - Σκοπίων στον καταυλισμό της Ειδομένη. Για 18η ημέρα, ομάδα προσφύγων κρατά κλειστή τη σιδηροδρομική γραμμή ενώ συνεχίζεται ο μερικός αποκλεισμός της Εθνικής Οδού Θεσσαλονικής - Ευζώνων στο ύψος του Πολυκάστρου όπου οι διαδηλωτές επιτρέπουν τη διέλευση σε Ι. Χ. και λεωφορεία όχι όμως και σε φορτηγά, τα οποία συνεχίζουν το δρόμο τους από παρακαμπτήριες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου