Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

κολπα ζηλιας

«Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στοχοθέτησαν την στρατιωτική ακαδημία στην Καμπούλ κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης αυτοκτονίας», έγραψε το πρακτορείο του ΙΚ.


κυριάκος ανδρεόπουλος κέρκυρα

ταξιδι με μπλε βεβαιωση

Η επίθεση, που παρέμενε σε εξέλιξη πολλές ώρες αφότου ξεκίνησε, περί τις 05:00 τοπική ώρα (02:30 ώρα Ελλάδας), στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 11 στρατιώτες και είχε αποτέλεσμα να τραυματιστούν άλλοι περίπου 15, με φόντο την κλιμάκωση της δράσης των τζιχαντιστών και των ισλαμιστών ανταρτών, οι οποίοι πολλαπλασιάζουν τις ενέργειές τους (και) στην Καμπούλ.


κολπα ζηλιας

Κατά τον μέχρι τώρα απολογισμό των αρχών, στην επίθεση και τη μάχη που ακολούθησε υπήρξαν «11 νεκροί και 15 τραυματίες μεταξύ των στρατιωτών», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Νταουλάτ Ουαζίρι.


Κατά τον ίδιο, πέντε άνδρες συμμετείχαν στην επίθεση. «Δύο καμικάζι ανατινάχθηκαν, δύο (τζιχαντιστές) σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις μας κι ένας συνελήφθη ζωντανός», δήλωσε ο στρατηγός Ουαζίρι στο Γαλλικό Πρακτορείο. Οι αφγανικές δυνάμεις «κατέσχεσαν έναν εκτοξευτήρα ρουκετών, δύο (τουφέκια εφόδου) Καλάσνικοφ κι ένα γιλέκο με εκρηκτικά», πρόσθεσε ο στρατηγός Νταουλάτ Ουαζίρι.


Άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων αναπτύχθηκαν στην Ακαδημία, που καλύπτει μια τεράστια έκταση 400 στρεμμάτων στο δυτικό τμήμα της Καμπούλ και έχει περικυκλωθεί από μεγάλη δύναμη του στρατού και της αστυνομίας.


παπουτσι χανιωτακης

Στη μία από τις επιθέσεις σκοτώθηκαν δύο αστυνομικοί και ένας τρίτος τραυματίστηκε πριν από τα μεσάνυκτα στην αγροτική επαρχία Μπολίβαρ, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία, ενώ η άλλη σημειώθηκε στη Σολεδάδ περίπου τέσσερις ώρες αργότερα, σύμφωνα με αστυνομική πηγή και όπως μετέδωσε το Reuters.


Έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν από την έκρηξη εκεί, οι πέντε από τους οποίους είναι αστυνομικοί, δήλωσε η αστυνομική πηγή.


παπουτσι χανιωτακης

τζιβαερι κυθηρα

Οι Aρχές συνέλαβαν ένα πρόσωπο σε σχέση με τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στην πόλη-λιμάνι Μπαρανκίγια, η οποία σύμφωνα με αξιωματούχους πραγματοποιήθηκε σε αντίποινα για αστυνομικές επιδρομές που είχαν στόχο εγκληματικές συμμορίες.


βιομηχανια αναψυκτικων coca-cola

Ο πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος επισκέφθηκε τους τραυματίες της έκρηξης και δεσμεύθηκε ότι η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα προκειμένου να συλληφθούν οι δράστες.


2018 01 28T152545Z 91043979 RC1F3E5440D0 RTRMADP 3 COLOMBIA CRIME


Colombian Presidency/Handout via REUTERS


Σημειώνεται πως χιλιάδες εγκληματικές συμμορίες δρουν στην Κολομβία, άλλες επιχειρούν σε μεγάλα τμήματα αγροτικής γης και άλλες σε μεγάλες πόλεις. Πολλές εμπλέκονται στην παραγωγή και στο λαθρεμπόριο κοκαΐνης, κυρίως προς τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη, καθώς και σε εκβιασμούς και άλλα εγκλήματα.


δικτυο τηλεοραση κυρια στελλα συνταγες

Όπως μεταδίδουν ρωσικά δίκτυα, ο ύποπτος άνοιξε πυρ κατά των Αρχών, κατά τη σύλληψή του και έπεσε νεκρός από τους άνδρες ασφαλείας.


Σε έρευνα στο σπίτι του βρέθηκε ισχυρή αυτοσχέδια εκρηκτική συσκευή, πυροβόλα όπλα και άλλα εκρηκτικά. Δεν έχει γίνει γνωστό εάν είχε σκοπό να δράσει μόνος του ή είχε συνεργούς.


πως σχετιζεται ο τιτλος του διηγηματος με το περιεχομενο του

Σημειώνεται πως οι προεδρικές εκλογές της Ρωσίας θα διεξαχθούν στις 18 Μαρτίου με το 67% των Ρώσων να δηλώνει με βεβαιότητα ότι θα πάει να ψηφίσει, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το Εθνικό Κέντρο Μελέτης της Κοινής Γνώμης (VICIOM) στο διάστημα 8-10 Ιανουαρίου.


σαλόνι κήπου


δικτυο τηλεοραση κυρια στελλα συνταγες

παιχνιδια για αγορια με αυτοκινητο

Αν και ο απόλυτος κίνδυνος παραμένει μικρός, οι ερευνητές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ώρχους και του Πανεπιστημίου Στάνφορντ της Καλιφόρνια, με επικεφαλής τον δρα Κάσπερ Άλντερμποργκ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό "British Medical Journal", τόνισαν ότι «η ημικρανία πρέπει να θεωρείται ισχυρός και μόνιμος παράγων κινδύνου για τις περισσότερες καρδιαγγειακές παθήσεις τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες».


παιχνιδια για αγορια με αυτοκινητο

διαδραστικα βιβλια δημ

Περίπου ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι παγκοσμίως πάσχουν από ημικρανίες και μερικοί έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην ποιότητα της ζωής τους. Προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει μια σχέση ανάμεσα στις ημικρανίες και στα εγκεφαλικά και τα εμφράγματα, ιδίως στις γυναίκες. Η νέα μελέτη επιβεβαιώνει και επεκτείνει αυτή τη συσχέτιση αφενός και στα δύο φύλα και αφετέρου σε περισσότερα καρδιαγγειακά προβλήματα.


Οι ερευνητές σύγκριναν στοιχεία για 51.000 ανθρώπους με διαγνωσμένη ημικρανία, με 510.000 χωρίς τέτοιο πρόβλημα. Η μέση ηλικία διάγνωσης της ημικρανίας ήταν τα 35 έτη και το 70% ήταν γυναίκες.


λυκος πανσεληνος

Σε βάθος σχεδόν 20ετίας, η μελέτη διαπίστωσε ότι η ημικρανία σχετίζεται με αυξημένη πιθανότητα εμφράγματος, εγκεφαλικού, θρομβώσεων και αρρυθμίας της καρδιάς. Για παράδειγμα, για κάθε 1.000 άτομα, 25 ασθενείς με ημικρανία έπαθαν έμφραγμα, έναντι 17 που δεν είχαν τέτοιους πόνους στο κεφάλι. Ενώ 45 από όσους είχαν ημικρανία, έπαθαν ισχαιμικό εγκεφαλικό, έναντι 25 όσων δεν είχαν ημικρανία.


καταστήματα ρούχων αθήνα

Τις δύο έδρες κέρδισε - τη μία όπως αναμενόταν, τη δεύτερη μάλλον καταφέρνοντας μια έκπληξη - το δεξιό κόμμα Οι Ρεπουμπλικάνοι (Les Republicains, LR), κάτι που δίνει ώθηση στον νέο ηγέτη του Λοράν Βοκιέ, σκληρό επικριτή του προέδρου Μακρόν. Ο Βοκιέ έχει εξαπολύσει το τελευταίο διάστημα μετωπική επίθεση ενάντια στον νέο πρόεδρο, που χαρακτηρίζει αποκομμένο από τις αγροτικές περιοχές της Γαλλίας κι αδύναμο σε ζητήματα που άπτονται της ασφάλειας των πολιτών.


dance cabaret oran youtube

Το κόμμα του προέδρου, το οποίο τάσσεται υπέρ της στενότερης ολοκλήρωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της τόνωσης της επιχειρηματικής δραστηριότητας, συνεχίζει να ελέγχει τις 309 από τις 577 έδρες της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, ωστόσο η δημοτικότητα του Μακρόν πέφτει αφότου ανέλαβε την εξουσία.


Ο Βοκιέ τόνισε ότι το βράδυ της Κυριακής μίλησε «η αληθινή Γαλλία», αποκρούοντας την πολύμηνη επικοινωνιακή εκστρατεία «ψεμάτων» του Μακρόν. Έκανε λόγο περί «πλήγματος», περί «καθαρού μηνύματος» για το κυβερνών κόμμα: το εκλογικό σώμα «τιμώρησε τις πολιτικές της κυβέρνησης, οι επιπτώσεις των οποίων κρίνονται με ιδιαίτερη αυστηρότητα από τους συμπολίτες μας: αυξήσεις φόρων για τη μεσαία τάξη και τους συνταξιούχους, μια άνευ προηγουμένου έκρηξη της μετανάστευσης και της εγκληματικότητας».


καταστήματα ρούχων αθήνα

Ο υποψήφιος της δεξιάς εξελέγη στην πρώτη περιφέρεια του Μπελφόρ (ανατολική Γαλλία) με το 58,93% των ψήφων, έναντι ενός 41,07% του κοινού υποψηφίου των LREM-MoDem, ενώ στην πρώτη περιφέρεια του Βαλ ντ' Ουάζ, ο υποψήφιος του LR επικράτησε με το 51,45% της υποψήφιας του LREM που περιορίστηκε στο 48,55%.


καπετανιος θεοκλης

Ωστόσο τα ποσοστά συμμετοχής στον δεύτερο γύρο στις δύο τοπικές αναμετρήσεις ήταν εντυπωσιακά χαμηλά - 28,91% στο Μπελφόρ (από 45,25% τον Ιούνιο του 2017), 19,09% στο Βαλ ντ' Ουάζ (ποσοστό δύο φορές χαμηλότερο από το περσινό).


Οι υποψήφιοι των άλλων κομμάτων, συμπεριλαμβανομένου του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου (Front National, FN) είχαν τεθεί εκτός μάχης από τον πρώτο γύρο της περασμένης Κυριακής.


Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

αποφασεισ τραπεζασ ελλαδοσ

Ο Ρόμπερτ Μεϊλχάμερ είχε βγει για κυνήγι την Παρασκευή, όταν είδε μια μεγάλη χήνα να πετάει από πάνω του, στα περίπου 2,7 μέτρα. Έβγαλε το όπλο του, την πυροβόλησε θανάσιμα, όμως το πουλί φαίνεται πως τον «εκδικήθηκε», πέφτοντας στο κεφάλι του και προκαλώντας του τραυματισμούς.


Άμεσα, όπως μετέδωσε το Sky News, τον παρέλαβε ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της Βαλτιμόρης. Εκπρόσωπος της αστυνομίας της περιοχής δήλωσε πως οι χήνες μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές ζημιές όταν πέσουν πάνω σε άνθρωπο λόγω του μεγέθους και του βάρους τους αλλά και του ύψους από το οποίο πέφτουν.


Ο άτυχος άνδρας παραμένει σε νοσηλεία και η κατάστασή του είναι σταθερή.


αποφασεισ τραπεζασ ελλαδοσ

συβοτα βιλα με πισινα

Αναμφίβολα όμως το κυνήγι αυτό θα του μείνει αξέχαστο...


ογα α21 γ δοση 2017

λαζανια με κοτοπουλο και λαχανικα

Πολλοί εργαζόμενοι δήλωσαν ότι κυρίως ο καταιγισμός από μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), αλλά επίσης από μηνύματα SMS και άλλες ηλεκτρονικές ειδοποιήσεις συχνά τους αποσπά την προσοχή και τους εμποδίζει να συγκεντρωθούν, ιδίως αν συνυπολογισθούν οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


φιλιππος πλιατσικας γυναικα

Όπως επεσήμανε ένας ειδικός, πολλοί εργαζόμενοι στην εποχή μας υποφέρουν από υψηλά επίπεδα «τεχνοστρές», μιας ειδικής μορφής άγχους που σχετίζεται με τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας που βιώνεται ως διασπαστική.


λαζανια με κοτοπουλο και λαχανικα

Η δειγματοληπτική έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε σε 21 ευρωπαϊκές χώρες, σύμφωνα με το BBC, αποκαλύπτει ότι μόνο ένας στους δέκα εργαζόμενους (ποσοστό 11,4%) αισθάνεται πραγματικά παραγωγικός.


«Οι σύγχρονοι εργαζόμενοι διαθέτουν μια αφθονία τεχνολογίας στα ακροδάχτυλά τους, αλλά αυτό δεν μεταφράζεται κατ' ανάγκην σε θετική επίπτωση» αναφέρουν οι ερευνητές.


καιρος ραφηνα αττικης

Η Microsoft επεσήμανε τους κινδύνους από τη «συνεχή συνδεσιμότητα», που έχει δημιουργήσει προσδοκίες ότι οι εργαζόμενοι πρέπει ανά πάσα ώρα και στιγμή να ανταποκρίνονται στα μηνύματα και στα αιτήματα επικοινωνίας που δέχονται μέσω smartphones, tablets και κάθε είδους υπολογιστές.


office 620822 1920
Πηγή: Pixabay


υδρολυση λιπους

"Παραπέμπουμε τα ερωτήματα στο ΔΕΕ" ανέφερε ο δικαστής Φλόρις Μπάκελς, στην απόφαση που εξέδωσε το δικαστήριο του Άμστερνταμ, σε μια υπόθεση που θα μπορούσε να έχει σοβαρές επιπτώσεις για περίπου 1 εκατομμύριο Βρετανούς που σήμερα ζουν και εργάζονται σε άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ.


συνωνυμη λεξη μυηση

μπλουζα τσοκερ

Δύο ερωτήματα θα σταλούν στο ανώτατο ευρωπαϊκό δικαστήριο που εδρεύει στο Λουξεμβούργο, όπως ανέφερε ο δικηγόρος των πέντε Βρετανών οι οποίοι είναι εγκατεστημένοι στην Ολλανδία και είχαν προσφύγει στην ολλανδική δικαιοσύνη.


Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι απολαμβάνουν δικαιώματα ως Ευρωπαίοι πολίτες και όχι απλώς ως πολίτες μιας χώρας-μέλους της Ένωσης.


"Το Brexit σημαίνει ότι οι Βρετανοί χάνουν αυτομάτως την ευρωπαϊκή ταυτότητά τους ή διατηρούν τα δικαιώματά τους; Και αν ναι, υπό ποιες προϋποθέσεις;" συνέχισε ο δικηγόρος Κρίστιαν Άλμπερντιγκ Τάιμ, περιγράφοντας τα ερωτήματα στα οποία θα κληθεί να απαντήσει το ΔΕΕ.


υδρολυση λιπους

Ο Στίβεν Χάιτον, ένας από τους πέντε Βρετανούς, είπε ότι ζητούν διευκρινίσεις για το "τι ακριβώς σημαίνει να είναι κανείς Ευρωπαίος πολίτης". "Είμαι συγκλονισμένος και υπερευχαριστημένος από αυτήν την απόφαση. Αλλά θα πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν αποτελεί παρά μόνο το πρώτο βήμα μέχρι να αποσαφηνιστεί οριστικά το καθεστώς μας", είπε.


Ο δικαστής Μπάκελς έδωσε στους δικηγόρους περιθώριο μίας εβδομάδας προκειμένου να σχολιάσουν την απόφασή του και να προσθέσουν και άλλα προκαταρκτικά ερωτήματα, αν το επιθυμούν.


3 δημοτικο σχολειο θεσσαλονικης

Αξιωματούχοι στην Σεούλ είχαν δηλώσει τον προηγούμενο μήνα, τον εντοπισμό των παραπάνω δυνάμεων και στρατιωτικών μέσων σε δοκιμαστική παρέλαση, σε αεροδρόμιο κοντά στην βορειοκορεατική πρωτεύουσα, μεταδίδει το BBC.


Η ετήσια στρατιωτική παρέλαση στην Πιονγκγιάνγκ για την επέτειο της ίδρυσης των στρατιωτικών δυνάμεων της Βόρειας Κορέας, πραγματοποιούνταν για 40 χρόνια, κάθε Απρίλιο. Ωστόσο, τα κρατικά μέσα της χώρας είχαν ανακοινώσει στις αρχές του 2018 ότι η ημέρα διεξαγωγής της παρέλασης, άλλαξε για την 8η Φεβρουαρίου.


3 δημοτικο σχολειο θεσσαλονικης

golden park hotel βουδαπεστη

Η Πιονγιάνγκ απέρριψε την κριτική που δέχθηκε για το παραπάνω θέμα, δηλώνοντας ότι κανένας δεν έχει δικαίωμα παρέμβασης. “Είναι ζήτημα κοινής λογικής για την κάθε χώρα στον κόσμο να παίρνει σοβαρά την ίδρυση των ενόπλων της δυνάμεων και να την τιμά με μεγάλες εκδηλώσεις,” σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας του Εργατικού Κόμματος “Rodong Sinmun” στην Πιονγκγιάνγκ.


μπιφτέκια στο φούρνο θερμίδες

Η Βόρεια Κορέα γνωστοποίησε επίσης σήμερα ότι δεν έχει κάποια πρόθεση για την πραγματοποίηση συναντήσεων με Αμερικανούς αξιωματούχους, στην διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.


Δυτικοί αναλυτές έδωσαν έμφαση στην παρουσίαση πυραυλικών συστημάτων και εκτοξευτών, στην παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στην βορειοκορεατική πρωτεύουσα. Παράλληλα, οι στρατιωτικοί αναλυτές τονίζουν ότι η συμμετοχή ενός οπλικού ή πυραυλικού συστήματος σε μία παρέλαση, δεν σημαίνει ότι αυτό είναι κατ’ ανάγκη επιχειρησιακά αξιοποιήσιμο.


Η σημερινή επέτειος τιμά την συμπλήρωση 70 χρόνων από την ίδρυση των ενόπλων δυνάμεων της Βόρειας Κορέας, την 8η Φεβρουαρίου του 1948. Τα προηγούμενα χρόνια, η παρέλαση αυτή, πραγματοποιούνταν στις 25 Απριλίου.


Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες αρχίζουν αύριο στην Πιονγκτσάνγκ της Νότιας Κορέας, με την παρουσία της Κιμ Γιο-τζονγκ, αδερφής του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ-ον με τις δύο χώρες της Κορεατικής Χερσονήσου να παρελαύνουν υπό μία σημαία, στην διάρκεια της τελετής έναρξης.


Την τελετή έναρξης των αγώνων θα παρακολουθήσει αύριο κι ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, που εξέφρασε την ελπίδα ότι η Βόρεια Κορέα δεν θα αξιοποιήσει τον ισχυρό συμβολισμό των Ολυμπιακών Αγώνων, προκειμένου να προβάλλει τις επιδιώξεις του καθεστώτος στην Πιονγκγιάνγκ.


Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στην Πιονγκτσάνγκ δήλωσε ότι η στρατιωτική παρέλαση δεν θα επηρεάσει την “δυναμική” των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο Λι Χι-μπεόμ πρόσθεσε ότι οι 193 χώρες μέλη του ΟΗΕ, συμπεριλαμβανομένης και της Βόρειας Κορέας, υποστηρίζουν την εφαρμογή της συμφωνίας εκεχειρίας (UN Olympic Truce Resolution) κατά τις ημέρες διεξαγωγής των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων. Η εφαρμογή της εκεχειρίας αρχίζει επτά ημέρες πριν από την έναρξη των αγώνων και λήγει την έβδομη ημέρα μετά την λήξη τους.


προφητεια για συριζα

Η οργάνωση προάσπισης πολιτικών δικαιωμάτων (ACLU) ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι η πόλη του Γουέιρτον, όπου εργαζόταν ο αστυνομικός, κατέληξε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό μαζί του και θα του καταβάλει 175.000 δολάρια.


προφητεια για συριζα

Στις 6 Μαΐου 2016 ο Στίβεν Μέιντερ, πρώην πεζοναύτης, απάντησε σε μια κλήση για ενδοοικογενειακή βία. Όταν ο 27χρονος αστυνομικός έφτασε στο σημείο είδε τον ύποπτο Ρ. Τζ. Ουίλιαμς «προφανώς εκτός εαυτού», με τα χέρια πίσω από την πλάτη του, σύμφωνα με την ACLU.


ραλλυ ακροπολις 2016 λαμια

Ο Μέιντερ τού ζήτησε να βγάλει τα χέρια από την πλάτη και τότε ο Ουίλιαμς του έδειξε ότι κρατά όπλο. Ο αστυνομικός τού ζήτησε να το αφήσει στο έδαφος, κάτι που ο ύποπτος αρνήθηκε να κάνει, προκαλώντας τον Μέιντερ να τον πυροβολήσει. «Αντί να πυροβολήσει ο Μέιντερ, χρησιμοποιώντας τη στρατιωτική του εκπαίδευση, προσπάθησε να τον ηρεμήσει», αναφέρει η ACLU. «Χαμήλωσε τον τόνο της φωνής του, κοίταξε τον Ουίλιαμς στα μάτια και του είπε “δεν θα σε πυροβολήσω, αδελφέ μου, δεν θα σε πυροβολήσω”».


ανεξάρτητη αρχή δημοσίων συμβάσεων τηλ


καλοκαιρινες επαναληπτικες ασκησεις δ δημοτικου

«Η Ερμιέν είναι επιτέλους στο σπίτι, έπειτα από έναν μακρύ, μοναχικό και αγχωτικό δρόμο προς την ελευθερία», έγραψε ο οίκος ευγηρίας στην ιστοσελίδα του στο Ίντερνετ, χαιρετίζοντας το θάρρος της αγελάδας η οποία «έδωσε μάχη για τη ζωή της» και κατέληξε να κερδίσει τον «χρυσό λαχνό» για ένα ειρηνικό τέλος.


καλοκαιρινες επαναληπτικες ασκησεις δ δημοτικου

σταματης σπανουδακης νεα δημοκρατια

ονε και ελλαδα

Αυτή η ηλικίας τριάμισι ετών αγελάδα βόσκει από τη Δευτέρα στα λιβάδια της ένωσης De Leemweg, η οποία υποδέχεται, στην επαρχία Φρίσλαντ, αγελάδες που δεν είναι πλέον παραγωγικές, για να τους προσφέρει μια ήρεμη συνταξιοδότηση, αντί να καταλήξουν ως μπριζόλες στα πιάτα.


Η ιστορία της Ερμιέν, η οποία κρυβόταν μέσα σ' ένα δάσος για να ξεφύγει από τη μοίρα της, συγκίνησε ολόκληρη τη χώρα: οι Ολλανδοί αποφάσισαν να τη σώσουν αφού δραπέτευσε καθ' οδόν για το σφαγείο, τον Δεκέμβριο.


Ένα κύμα συμπάθειας ξεχύθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ένα πολιτικό κόμμα ξεκίνησε εκστρατεία συμμετοχικής χρηματοδότησης, η οποία επέτρεψε να συγκεντρωθούν 50.000 ευρώ ώστε να προσφερθεί στην αγελάδα μια χρυσή συνταξιοδότηση.


Στον οίκο ευγηρίας, η Ερμιέν ξαναβρήκε τη σύντροφό της με την οποία δραπέτευσε, την αγελάδα Ζας, η οποία είχε συλληφθεί λίγο μετά την απόδραση.


«Όμως τα βοοειδή δεν ξεχνούν τίποτα, και οι δύο θα μείνουν αναμφίβολα σημαδεμένες σ' όλη τους τη ζωή και θα φοβούνται πάντα τους ανθρώπους», υπογράμμισε ο οίκος ευγηρίας, παρακαλώντας τους Ολλανδούς να μην έρχονται μαζικά για να θαυμάσουν τις δύο αγελάδες.


Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

παροιμια για τον ιουνιο

Αναφερόμενος στη στρατιωτική επιχείρηση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων εναντίον κούρδων μαχητών στο Αφρίν της βόρειας Συρίας, ο Γιλντιρίμ υποστήριξε ότι η χώρα του, με τον αγώνα της κατά της τρομοκρατίας, προστατεύει όχι μόνο τους δικούς της πολίτες, αλλά και τα σύνορα του ΝΑΤΟ, ενώ ταυτόχρονα εμποδίζει προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη και την εξάπλωση της τρομοκρατικού κινδύνου στην Γερμανία και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


"Οι επιθέσεις στο Αφρίν υπηρετούν αυτούς τους στόχους, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η οργάνωση YPG είναι ο συριακός βραχίονας του ΡΚΚ", δήλωσε ο κ. Γιλντιρίμ.


παροιμια για τον ιουνιο

Στο σημείο αυτό δημοσιογράφος ύψωσε φωτογραφίες από τις τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Αφρίν, που δείχνουν χτυπημένα παιδιά.


athens metro mall μαγαζιά

Ο Γιλντιρίμ φάνηκε σε αυτό το σημείο να εκνευρίζεται και απάντησε πως οι φωτογραφίες είναι ψεύτικες και αποτελούν κουρδική προπαγάνδα.


ιδρωνει πολυ

προαγωγη εποπ

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα ο πρωθυπουργός απομάκρυνε τους υπουργούς που είχαν εκφράσει αντιρρήσεις για τις οικονομικές αλλαγές και τα μέτρα λιτότητας που απαιτούν οι δανειστές.

«Ο Τσίπρας αντικατέστησε τον Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος ήταν αντίθετος με την πλήρη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, με τον πιο μετριοπαθή Γιώργο Σταθάκη», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Για τον πρώην υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο (και νυν αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών), οι ΝΥΤ αναφέρουν ότι έχει επικριθεί για τον αργό ρυθμό των προσπαθειών εξορθολογισμού του υπερμεγέθους συνταξιοδοτικού συστήματος και σημειώνει ότι αντικαταστάθηκε από νεαρή συνεργάτιδά του.

Η εφημερίδα τονίζει ότι ο κ. Τσίπρας είναι πρόθυμος να προωθήσει τα μέτρα διάσωσης, ώστε οι διαπραγματευτές του να μπορέσουν να ξεκινήσουν τις συζητήσεις για την ελάφρυνση του τεράστιου χρέους με τους Ευρωπαίους ομολόγους του.

Σε ό, τι αφορά στον Ευκλείδη Τσακαλώτο επισημαίνει ότι είναι ένας οικονομολόγος που έχει περιγραφεί ως χαμηλών τόνων, έχει κάνει πρόοδο και τους ομολόγους του στην ευρωζώνη για αυτό και διατήρησε την κρίσιμη θέση του υπουργού Οικονομικών.

Για το Δημήτρη Λιάκο, στενό συνεργάτη του κ. Τσίπρα, οι New York Times σημειώνουν ότι μετακινήθηκε για να επιβλέπει την εφαρμογή των προγραμμάτων διάσωσης.


προαγωγη εποπ


τραγουδια 2016 ελληνικα new
βιολογικο εντομοκτονο για μυρμηγκια

μήδεια μετάφραση

Ερωτηθείς σχετικά με το ζήτημα της ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες μετά το πέρας της υπουργικής Συνόδου, υπενθύμισε ότι το ΝΑΤΟ αποφάσισε το 2008 ότι θα εντάξει την πΓΔΜ, μόλις επιλυθεί το ζήτημα της ονομασίας με «αμοιβαία αποδεκτό τρόπο», ωστόσο, μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό.


παραξενα εξωτικα φρουτα

Έκκληση Στόλντενμπεργκ να αποφευχθεί η κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας


playmobil μοντερνο υπνοδωματιο

«Ελπίζω ότι οι νέες πρωτοβουλίες θα οδηγήσουν σε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση» επισήμανε, λέγοντας ότι αυτό το ζήτημα αποτέλεσε αντικείμενο των συνομιλιών που είχε με τον πρωθυπουργό Ζ. Ζάεφ και την κυβέρνηση της πΓΔΜ κατά τη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψής του στα Σκόπια. Είπε ακόμη ότι δήλωσαν «σαφώς» πως προτίθενται να δείξουν «ευελιξία» προκειμένου να βρεθεί μια λύση. Σημείωσε, ακόμη, ότι μίλησε πρόσφατα για το θέμα και με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και ότι υπάρχουν πλέον «νέες προτάσεις» των Ηνωμένων Εθνών για την επίλυση του ζητήματος.


μήδεια μετάφραση

«Θα ήμουν προσεκτικός στις εικασίες για επίτευξη συμφωνίας καθώς το ζήτημα αυτό είναι ανοιχτό πάνω από 20 χρόνια, από το 1995, και ο διαμεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών εργάζεται πολλά χρόνια γι' αυτό» ανέφερε, εκφράζοντας, ωστόσο την ελπίδα ότι θα βρεθεί μια λύση που θα ανοίξει το δρόμο και για την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.


Στόλτενμπεργκ σε πΓΔΜ: Δεν υπάρχει plan B για είσοδο στο ΝΑΤΟ, πρέπει να λυθεί το ονοματολογικό


«Γι' αυτό κάνω έκκληση να επιδείξουν ευελιξία για την επίλυση του ζητήματος» επισήμανε ο γγ του ΝΑΤΟ, σημειώνοντας ότι συζήτησε το εν λόγω θέμα και με τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο.


Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην πΓΔΜ τον περασμένο μήνα, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ είχε καταστήσει σαφές ότι η γειτονική χώρα δεν μπορεί να ενταχθεί στη Βορειοατλαντική Συμμαχία εάν δεν επιλυθεί πρώτα το ονοματολογικό.


Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, και ερωτηθείς σχετικά από δημοσιογράφο, είχε απαντήσει ότι «δεν υπάρχει plan b» και πως ο μοναδικός τρόπος είναι να επιλυθούν οι διαφορές με την Αθήνα για το ζήτημα του ονόματος.


εισιτήρια καραβιών

Τα φλας ωστόσο, άστραψαν όταν ο Αλέξης Τσίπρας πήρε αγκαλιά την μικρή κόρη του κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου που ήταν παρών στην τελετή ορκωμοσίας μαζί με τη σύζυγό του.


tsipras paidaki123


ΠΗΓΗ: Eurokinissi


εισιτήρια καραβιών

Έχοντας σαφή προσανατολισμό το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης ο πρωθυπουργός έσπευσε να μιλήσει για τις απαραίτητες τομές που έγιναν στο νέο σχήμα, τόσο σε πρόσωπα όσο και δομές, σημειώνοντας ωστόσο, με νόημα ότι το ξέφωτο της ανάπτυξης, που προβλέπεται πολύ υψηλή για το 2017, θα έλθει «συν Αθηνά και χείρα κίνει».


horner θεωρημα

προγραμμα διαδρομου για αρχαριουσ

Ο πρωθυπουργός που με ανάρτησή στο twitter μίλησε για ανασχηματισμό ανανέωσης και προοπτικής, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της τελετής ορκωμοσίας, μίλησε για ένα νέο ξεκίνημα που θα δώσει την απαραίτητη ώθηση προκειμένου να διανύσει η χώρα τα τελευταία κρίσιμα μέτρα ενός μαραθωνίου, που ο τερματισμός θα βγάλει τη χώρα στο ξέφωτο.


2628652


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πρώτος έφθασε στο Προεδρικό Μέγαρο ο νέος υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου με τους δημοσιογράφους να τον «πρεσάρουν» για μια δήλωση για τις σχέσεις του υπουργείου με την Εκκλησία. Βομβαρδισμός ερωτήσεων για την ηχηρή απομάκρυνση Φίλη, που ερμηνεύεται ως νίκη του Αρχιεπισκόπου στην κόντρα του με τον τέως υπουργό Παιδείας. «Δεν νομίζω να υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις σχέσεις με την Εκκλησία», είπε και πρόσθεσε ότι πρέπει να υπάρχει μια ουσιαστική συνεργασία και διάλογος. «Μακριά κι αγαπημένοι», κατέληξε, επιδιώκοντας ωστόσο, λίγο αργότερα, εντός του Προεδρικού Μεγάρου να συνομιλήσει με τον Μητροπολίτη Μεθώνης κ. Κλήμη που όρκισε τους 10 βουλευτές που επέλεξαν τον θρησκευτικό όρκο.


Από τα 32 συνολικά νέα μέλη της κυβέρνησης, οι 22 υπουργοί και αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν πολιτικό όρκο. Μόνον οι κ. κ. Χρήστος Σπίρτζης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Λυδία Κονιόρδου και Γιώργος Βασιλειάδης από τον ΣΥΡΙΖΑ ορκίστηκαν στο Ευαγγέλιο. Οι υπόλοιποι 6 που έδωσαν θρησκευτικό όρκο προέρχονται από τους - ενισχυμένους στον ανασχηματισμό - Ανεξάρτητους Έλληνες: Έλενα Κουντουρά, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, Κώστας Ζουράρις, Τέρενς Κουίκ, Νίκος Μαυραγάνης και Βασίλης Κόκκαλης.


2628588


ΠΗΓΗ: EUROKINISSI


Ο αντιρρησίας Πάνος Σκουρλέτης που παρέμεινε στην κυβέρνηση, μετά και την πίεση της ομάδας των «53+» υπέγραψε πρώτος αφού καταλαμβάνει το πρώτο τη τάξει υπουργείο Εσωτερικών.


Τα φλας άστραψαν προς το μέρος του νέου υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Δήμο Παπαδημητρίου και της 31 ετών νέας υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφης Αχτσιόγλου, με total black outfit. «Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται, στο πόστο μου έμεινε στενή μου συνεργάτης», δήλωσε ο «στρατιώτης» Γιώργος Κατρούγκαλος που βρέθηκε στη δίνη της κριτικής στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για την επικοινωνιακή διαχείριση των περικοπών στις επικουρικές συντάξεις. Όλο νόημα ήταν το σφιγμένο χαμόγελο της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Θεανούς Φωτίου δίπλα στην Έφη Αχτσιόγλου και τη Ράνια Αντωνοπούλου.


2628510


ΠΗΓΗ: EUROKINISSI


αλφαβηταρια στο βημα της κυριακης

Ο Μίχαελ Χόιπλ θα παραδώσει την ημέρα αυτή το αξίωμα στον έως τώρα δημοτικό σύμβουλο Οικιστικής Πολιτικής Μίχαελ Λούντβιγκ, ο οποίος, σε μία πρώτη φάση, είχε εκλεγεί διάδοχός του στην αρχηγία της οργάνωσης των Σοσιαλδημοκρατών στη Βιέννη – τη μεγαλύτερη στην χώρα – στο πρόσφατο έκτακτο συνέδριο τους στις 27 Ιανουαρίου.


πιστολι κονιαματων

Ο 67χρονος Μίχαελ Χόιπλ βρίσκεται αδιαλείπτως στη θέση του δημάρχου και τοπικού κυβερνήτη της Βιέννης από το 1994, με την τελευταία επανεκλογή του στα δύο αξιώματα να έχει γίνει στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές της 11ης Οκτωβρίου του 2015, των οποίων υπήρξε νικητής.


Στις εκλογές εκείνες, το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων (το οποίο από τις 18 Δεκεμβρίου του 2017 βρίσκεται πλέον στην αυστριακή κεντρική κυβέρνηση σε συνασπισμό με το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα του νέου καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς), παρά την πρωτοφανή σε λαϊκισμό προεκλογική εκστρατεία του, κυρίως με την ακραία μέχρι άγρια εκμετάλλευση της προσφυγικής κρίσης, δεν είχε κατορθώσει τελικά να αναδειχθεί πρώτη δύναμη όπως πιθανολογούσαν σχεδόν όλες οι τότε δημοσκοπήσεις .


αλφαβηταρια στο βημα της κυριακης

Ήταν η τρίτη στη σειρά φορά, μετά το 2005 και το 2010, που ο αρχηγός τους, ο Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, ο οποίος θεωρείται μία σκληρότερη εκδοχή του διαβόητου Γεργκ Χάιντερ – και ο οποίος τώρα είναι πλέον αντικαγκελάριος στην κεντρική αυστριακή κυβέρνηση – διεκδικούσε για τους Ελεύθερους την πρώτη θέση, και για τον εαυτό του τα αξιώματα του τοπικού κυβερνήτη και δημάρχου, αποτυγχάνοντας και στις τρεις απόπειρές του.


σοφά λόγια νίτσε

Ουσιαστικός νικητής των σημαδιακών εκλογών της 11ης Οκτωβρίου 2015 στη Βιέννη, τη δεύτερη μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη (1,8 εκατομμύρια κάτοικοι) στο γερμανόφωνο χώρο – μετά το Βερολίνο – υπήρξε η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη και το δίκαιο, που επικαλούνταν ο αντίπαλος του Στράχε, ο Μίχαελ Χόιπλ, ο οποίος κατακτούσε μια ξεκάθαρη νίκη με διαφορά σχεδόν εννέα εκατοστιαίων μονάδων.


Ο Μίχαελ Χόιπλ, παραμένοντας τοπικός κυβερνήτης και δήμαρχος προχώρησε ένα μήνα αργότερα και μετά τις σχετικές διαπραγματεύσεις, σε έναν συνασπισμό – όπως συνέβαινε από το 2010 και μετά – με τους Πράσινους της ελληνικής καταγωγής αντιδημάρχου και αναπληρώτριας κυβερνήτη, Μαρίας Βασιλάκου.


Ο από το 1994 δήμαρχος και τοπικός κυβερνήτης, που θεωρείται ο ισχυρότερος πολιτικός των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών, ήδη ανακοινώνοντας διερευνητικές συνομιλίες και με τα τέσσερα άλλα κόμματα της τοπικής Βουλής, είχε αποκλείσει εκ νέου κατηγορηματικά μια κυβερνητική συνεργασία με το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων.


πως βγαινει λεκες απο κοκκινο κρασι

Ο 33χρονος Gwilym Pugh ήταν ένας «απλός εργαζόμενος» σε μία επιτυχημένη ασφαλιστική εταιρεία, την οποία είχε ιδρύσει ο ίδιος… από το δωμάτιό του, στην ηλικία των 21.


τεχνικές επικοινωνίας pdf

«Εκείνη την εποχή, είχα παραπάνω κιλά, εργαζόμουν 12 ώρες την ημέρα και υπέφερα από τραυματισμούς που σημαίνει πως δεν είχα καθόλου χρόνο για γυμναστική», θυμάται.


καινοτομια φαρμακειο

Το γεγονός πως δούλευε τόσες πολλές ώρες και από το σπίτι, τον έκανε να ζυγίζει 127 κιλά, πράγμα που άλλαξε όταν γνώρισε έναν μπαρμπέρη που τον παρότρυνε να αφήσει μούσι και μαλλιά.



πως βγαινει λεκες απο κοκκινο κρασι



πρηξιμο στο στηθος αγοριου

Μιλώντας σε ένα ενεργειακό συνέδριο, ο κ. Σταθάκης μίλησε και για τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, λέγοντας πως δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές, ωστόσο έχουν εμπλακεί δύσκολα θέματα που έχουν αφορούν την περίοδο μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος.


Όπως είπε o υπουργός:


πρηξιμο στο στηθος αγοριου

η καλη πιτα πειραιας


Η κυβέρνηση, θέλει το πλαίσιο εγγυήσεων προς τους θεσμούς, αλλά αυτό δεν μπορεί να περιλαμβάνει προκαταβολική θεσμοθέτηση μέτρων και πρέπει να απαντάει σε τρία ερωτήματα: ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και συμφωνία για μετά το 2018 μαζί με το χρέος.


ντυνω πριγκιπισσες παιχνιδια


Αναφερόμενος στην ενεργειακή πολιτική τόνισε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ότι οι στόχοι περιλαμβάνουν πιο ανταγωνιστική αγορά, φθηνότερες τιμές, ειδική μέριμνα για τα φτωχά νοικοκυριά, ενίσχυση της ενεργειακής διασυνοριακής συνεργασίας, ασφάλεια και διαφοροποίηση του εφοδιασμού και αλλαγή του ενεργειακού μείγματος με επίκεντρο τις ανανεώσιμες πηγές.


αναμονη ιατρικων ειδικοτητων κρητη

Η πρωτοβουλία ανήκει στο μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα Long Now και υποστηρίζεται από τον δισεκατομμυριούχο ιδρυτή της Amazon Τζεφ Μπέζος, ο οποίος έχει προσφέρει και την έκταση για την κατασκευή του ρολογιού.


Προς το παρόν δεν υπάρχει ημερομηνία για την ολοκλήρωση του έργου που οραματίστηκε και σχεδίασε ο εφευρέτης Ντάνι Χιλς, ο οποίος έκανε και την πρώτη δημόσια παρουσίαση της 'τρελής' ιδέας του σε άρθρο του στο περιοδικό "Wired" το 1995, σύμφωνα με το BBC.


Το πρώτο πρωτότυπο του «Ρολογιού των 10.000 Ετών» δημιουργήθηκε το 1995 και τώρα εκτίθεται στο Μουσείο Επιστήμης του Λονδίνου.


αναμονη ιατρικων ειδικοτητων κρητη

oneplus arm or x86


Installation begins on Bezos-backed 10,000 year clock https://t.co/Srbx6bvV32 #10000YearClock pic.twitter.com/iTkwKatFJZ


kkk ranks and colors
— Martini Girl (@Martinigirl) February 20, 2018

ριξε στο γυαλι φαρμακι στιχοι

Ο Μούνιρ Χάσαν Μοχάμεντ, 37 ετών καταδικάστηκε σε ισόβια και θα πρέπει να εκτίσει τουλάχιστον 14 χρόνια για να έχει δικαίωμα αναστολής της ποινής του. Η Ροουάιντα Ελ Χάσαν, 33 ετών, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών. Οι δυο τους ήρθαν σε επαφή μέσω μιας ιστοσελίδας γνωριμιών και έγιναν ζευγάρι.


«Πρόκειται για επικίνδυνους ανθρώπους (...) με σκοπό να βλάψουν αθώους ανθρώπους στις κοινότητές μας» σχολίασε ο αστυνομικός επιθεωρητής Πολ Γκρίνγουντ.


ριξε στο γυαλι φαρμακι στιχοι

Λίγες εβδομάδες μετά τη γνωριμία τους ο Μοχάμεντ άρχισε να στέλνει εξτρεμιστικό υλικό στην Ελ Χάσαν, η οποία έχει σπουδάσει φαρμακοποιός και με τη σειρά της τον βοήθησε να βρει πληροφορίες για να κατασκευάσει ρικίνη.


ρεγγα ουρικο οξυ

Όταν συνελήφθη ο Μοχάμεντ είχε ήδη στην κατοχή του δύο από τα συστατικά που χρειάζονται για την παρασκευή της εκρηκτικής ύλης TATP. Αυτό το εκρηκτικό, το αποκαλούμενο και «μητέρα του σατανά», είχε χρησιμοποιηθεί από τον βομβιστή αυτοκτονίας που διέπραξε την επίθεση στο Μάντσεστερ τον περασμένο Μάιο, στη συναυλία της Αριάνα Γκράντε, σκοτώνοντας 22 ανθρώπους.


οασα 218 ωρες

Το ζευγάρι γνωρίστηκε στον ιστότοπο singlemuslim.com. Η Ελ Χάσαν αναζητούσε «ένα άνδρα με τον οποίο να συντονιστεί σε πνευματικό και διανοητικό επίπεδο (...) κάποιον που θα της μάθει νέα πράγματα και θα την εμπνεύσει».


Εκείνη έστελνε στον Μοχάμεντ συνδέσμους για ιστότοπους που θα τον βοηθούσαν να παρασκευάσει ρικίνη. Εκείνος της έστελνε βίντεο με αποκεφαλισμούς, πυροβολισμούς και εκτελέσεις αιχμαλώτων του Ισλαμικού Κράτους.


Τον Δεκέμβριο του 2016, όταν συνελήφθη, ο 37χρονος είχε ήδη έλθει σε επαφή με έναν διοικητή του Ισλαμικού Κράτους και είχε προσφερθεί να εκτελέσει μια αποστολή «μοναχικού λύκου».


«Δεν θα μάθουμε ποτέ ποιος θα μπορούσε να ήταν ο στόχος του. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι σκόπευε να βλάψει μεγάλο αριθμό ανθρώπων», είπε ο αστυνομικός Τζιμ Άλεν.


Σύμφωνα με το BBC, ο Μοχάμεντ έχει γεννηθεί στην Ερυθραία. Έφτασε στη Βρετανία μέσω Σουδάν και ζήτησε άσυλο.



Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

υποκλοπη εννοια

Ο 19χρονος Κρουζ σκότωσε 14 μαθητές και τρεις εκπαιδευτικούς στο σχολείου Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας του Πάρκλαντ, ένα πλούσιο προάστιο του Φορτ Λόντερντεϊλ, χρησιμοποιώντας ένα ημιαυτόματο όπλο AR-15. Οι αρχές καταγγέλλουν ότι ο δράστης αγόρασε το όπλο αυτό παράνομα όταν ήταν 18 ετών.


αφρος μαλλιων με κερι

Το μακελειό αυτό έχει προκαλέσει σοκ στην αμερικανική κοινωνία και έντονη συζήτηση μεταξύ των πολιτικών στη χώρα, όπου πολλοί Ρεπουμπλικάνοι αξιωματούχοι έχουν εμποδίσει στο παρελθόν προσπάθειες να αυστηροποιηθεί η νομοθεσία περί οπλοκατοχής, εν μέρει εξ' αιτίας της ανησυχίας τους για αντίποινα από το ισχυρό λόμπι NRA, το οποίο στηρίζει οικονομικά το κόμμα.


Η υποστήριξη του Τραμπ στο δικαίωμα για οπλοκατοχή


Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος τάσσεται υπέρ του δικαιώματος των Αμερικανών να οπλοφορούν, δέχεται πιέσεις να δείξει ότι απαντά στις ανησυχίες της κοινής γνώμης μετά την πρόσφατη τραγωδία χωρίς παράλληλα να αποξενώσει τους Ρεπουμπλικάνους που είναι αντίθετοι στη θέσπιση περιορισμών στην οπλοκατοχή.


υποκλοπη εννοια

Χθες Δευτέρα ο Τραμπ συναντήθηκε με 35 κυβερνήτες και τους κάλεσε να αγνοήσουν τις πιέσεις του NRA. «Μην ανησυχείτε για το NRA. Είναι στο πλευρό μας», δήλωσε χαρακτηριστικά. «Αν δεν είναι μαζί σας, πρέπει να τους πολεμάτε μία στο τόσο. Δεν πειράζει. Κάνουν αυτό που νομίζουν ότι είναι σωστό», πρόσθεσε.


ασενεν

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει εκφράσει την υποστήριξή του στην έκκληση να οπλοφορούν οι εκπαιδευτικοί, αλλά και στην αυστηροποίηση των ελέγχων του ιστορικού όσων επιθυμούν να αγοράσουν όπλα, κάτι στο οποίο το NRA παραδοσιακά αντιτίθεται.



ηθελα να φορεσω παντελονια

«Θέλουμε η χώρα μας να λάμψει και να στρέψει το βλέμμα προς το μέλλον, για τα παιδιά και τα εγγόνια μας (...) θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να είναι ευτυχισμένοι», είπε απευθυνόμενος σε ένα πλήθος περίπου 100.000 ανθρώπων που είχε συγκεντρωθεί στο στάδιο Λουζνίκι, στη Μόσχα.


ταισμα με θηλαστρο

«Κανείς δεν θα το κάνει αυτό στη θέση μας. Και αν το καταφέρουμε, η επόμενη δεκαετία και όλος ο 21ος αιώνα θα σημαδευτούν από τις λαμπρές νίκες μας», συνέχισε.


ηθελα να φορεσω παντελονια

«Ανίκητος πύραυλος» το νέο υπερόπλο της Ρωσίας που αποκάλυψε ο Πούτιν


Πολλοί Ρώσοι αθλητές, τραγουδιστές και κοσμοναύτες ανέβηκαν στη σκηνή για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στον Πούτιν ο οποίος κυβερνά τη Ρωσία εδώ και περίπου δύο δεκαετίες και θέλει να παραμείνει στο Κρεμλίνο μέχρι το 2024.


βορράς





Video: Γιατί ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι τόσο ισχυρός;

η κυρια με τας καμελίας ταινια

Σύμφωνα με το ανεπίσημο αποτελέσματα, σχεδόν δύο ώρες μετά το κλείσιμο των εκλογικών κέντρων, στις 17.00 ώρα Ελλάδας, οι Σοσιαλδημοκράτες, οι οποίοι από τον περασμένο Δεκέμβριο βρίσκονται στην Αυστρία στην αντιπολίτευση, παραμένουν η με απόσταση πρώτη πολιτική δύναμη στην Καρινθία, που υπήρξε στο παρελθόν επί πολλά χρόνια το «προπύργιο» του διαβόητου τότε αρχηγού του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων Γεργκ Χάιντερ.


Τη δεύτερη θέση, με βελτιωμένο το ποσοστό του κατά έξι μονάδες, στο 22,8 %, απέσπασε το Κόμμα των Ελευθέρων, το οποίο είναι εταίρος του Σεμπάστιαν Κουρτς στην αυστριακή ομοσπονδιακή (κεντρική) κυβέρνηση από τις 18 του περασμένου Δεκεμβρίου.


εικονες του φθινοπωρου

Το ίδιο το Λαϊκό Κόμμα του Κουρτς είχε ελάχιστη αύξηση του ποσοστού του στο 15,5 %, κατά μία μονάδα σε σχέση με τις περιφερειακές εκλογές πριν από πέντε χρόνια, ενώ, με μειωμένη τη δύναμή τους, στο ένα τέταρτο σε σχέση με το 2013, μόλις στο 3,1 % (από το 12,1 % ), εμφανίζονται οι Πράσινοι, που δεν θα εκπροσωπούνται πλέον στην τοπική Βουλή, καθώς βρίσκονται κάτω από το όριο του 5%.


Από την πλευρά της, η αποκαλούμενη «Ομάδα Καρινθίας», με ένα ποσοστό 5,8 %, το οποίο όμως είναι μειωμένο κατά 5,3 μονάδες σε σχέση με το 2013, θα εκπροσωπείται στη Βουλή της Καρινθίας και δεν αποκλείεται να αποτελέσει τον μελλοντικό εταίρο των Σοσιαλδημοκρατών στην τοπική κυβέρνηση, καθώς είναι λίγες οι πιθανότητές τους να έχουν, με ποσοστό χαμηλότερο του 49 %, την απόλυτη πλειοψηφία στο σύνολο των 36 εδρών της τοπικής Βουλής.


η κυρια με τας καμελίας ταινια

island club πλωμαρι


εμπορικο βιομηχανικο επιμελητηριο παφου

Παράλληλα οι συγγενείς του, μέχρι σήμερα πιστεύουν ότι δεν συνεργάστηκε ποτέ με τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες αλλά η όλη υπόθεση ήταν στημένη.


Ο γιός του Σεργκέι Σκριπαλ, σύμφωνα με δηλώσεις των συγγενών του, πέθανε πέρυσι από ηπατική ανεπάρκεια στην Αγία Πετρούπολη, όπου έμενε με την σύντροφό του.


εμπορικο βιομηχανικο επιμελητηριο παφου

ασμα στα καναρινια

Ο γείτονας του Σκριπάλ Τζέιμς Πάττοκ δήλωσε ότι ο Σκριπάλ ήταν ένας άνθρωπός που έδειχνε ευχαριστημένος από την ζωή του.


alter ego ερμηνεια

«Φαινόταν ευτυχισμένος. Όταν συναντιόμασταν χαιρετούσε ο ένας τον άλλον. Αυτό ήταν όλο. Όταν ήρθε να εγκατασταθεί έκανε μια γιορτή, μου άφησε πρόσκληση στο γραμματοκιβώτιο μου αλλά εγώ δεν πήγα», δήλωσε ο Πάττοκ.


Σύμφωνα με τον υποδιοικητή της αστυνομίας του Λονδίνου Μάρκ Ρόουλι, αυτή τη στιγμή οι ειδικοί σε θέματα καταπολέμησης της τρομοκρατίας, συνεργάζονται με τις άλλες υπηρεσίες, όπως και με την αστυνομία της κομητείας Ουιλσάιρ όπου βρίσκεται η πόλη Σόλσμπερι.


«Λαμβάνοντας υπ όψιν άλλα παρόμοια περιστατικά, όπως για παράδειγμα την υπόθεση Λιτβινένκο, σε περίπτωση που θεωρηθεί αναγκαίο θα αναθέσουμε την έρευνα στο τμήμα καταπολέμησης της τρομοκρατίας. Όμως αυτή τη στιγμή το κύριο είναι να ερευνήσουμε ποια ήτα η αιτία του περιστατικού» δήλωσε ο Μάρκ Ρόουλι.


Η περίεργη δηλητηρίαση πρώην αξιωματικού της FSB


Ο πρώην αξιωματικός της FSB, Αλεξάντρ Λιτβινένκο, πέθανε στο Λονδίνο, από δηλητηρίαση που του είχε προκαλέσει ραδιενεργό πολώνιο, το οποίο είχαν ρίξει στο τσάι που είχε πιεί σε εστιατόριο του Λονδίνου.


Η χήρα του Αλεξάντρ Λιτβινένκο, Μαρίνα, σε συνέντευξη της στην εφημερίδα Daily Telegraph δήλωσε ότι το γεγονός ότι ένας πρώην αξιωματικός της ρωσικής υπηρεσίας κατασκοπείας βρίσκεται σε κρίση κατάσταση επειδή εκτέθηκε σε άγνωστη ουσία, θυμίζει την πολιτική εξόντωση του συζύγου της.


«Αυτό μοιάζει με ότι συνέβη με τον σύζυγό μου, αλλά χρειαζόμαστε περισσότερες πληροφορίες. Είναι αναγκαίο να μάθουμε τη φύση της ουσίας: ήταν ή όχι ραδιενεργή; Αυτή την στιγμή δεν έχουμε επαρκή αριθμό στοιχείων για το περιστατικό», δήλωσε η Μαρίνα Λιτβινένκο, σημειώνοντας:



Λογικά είναι πολύ περίεργο να προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες πριν τις προεδρικές εκλογές. Πράγματι είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς, ποιος μπορεί να βρίσκεται πίσω από αυτό το περιστατικό. Αν όμως είναι πράγματι δηλητηρίαση, τότε το μόνο που μπορώ να πω σε σχέση με αυτό είναι ότι τίποτα δεν άλλαξε από την εποχή που πέθανε ο σύζυγός μου.



«Οι Άγγλοι πάσχουν από φοβίες. Εάν κάτι συμβεί με κάποιον ρώσο, αμέσως ψάχνουν για ρωσικό ίχνος. Προς το παρόν σε σχέση με το περιστατικό που αφορά το Σκριπάλ, δεν υπήρξε καμία επίσημη ανακοίνωση. Όμως δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς το ενδεχόμενο, ότι τα ΜΜΕ θα προσπαθήσουν δημιουργήσουν ένα κατά σειρά σκάνδαλο κατηγορώντας τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες» δήλωσε στο πρακτορείο Interfax ο Αντρέι Λουγκαβόι, μέλος της επιτροπής επί θεμάτων ασφαλείας της Ρωσικής Δούμας, τον οποίο οι βρετανικές αρχές υποπτεύονται ότι συμμετείχε στην δηλητηρίαση του Αλεξάντρ Λιτβινένκο.


κινητα με καλη καμερα 2016

Αναφερόμενος στον ανεξάρτητο πλέον βουλευτή Αχαΐας Ιάσωνα Φωτήλα, ο οποίος διεγράφη από το Ποτάμι επειδή πρότεινε την απορρόφηση του κόμματος με το οποίο εξελέγη από τη Νέα Δημοκρατία, ο Σταύρος Θεοδωράκης σημείωσε με νόημα πως «δεν υπάρχουν περιθώρια το 2016, να γυρίσουμε σε εποχές εξαγοράς βουλευτών. Αυτό που γίνεται είναι έξω από τη δημοκρατική νομιμότητα».


κινητα με καλη καμερα 2016

επα θεσσαλονικης τηλεφωνο

Μιλώντας στο τοπικό κανάλι της Αχαΐας Patras TV, ξεκαθάρισε ότι η αναφορά του δεν ήταν ρητορική, τονίζοντας: «Όταν ένα μεγάλο κόμμα λέει σ’ έναν βουλευτή ενός μικρού κόμματος ‘’φύγε από το κόμμα σου, γίνε ανεξάρτητος κι εδώ θα βρεις μια στέγη, εσείς πώς θα το ονομάζατε’’;».


α.φ.μ ελεγχος

κορη βεφας κηδεια

Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ πρότεινε μάλιστα, ως βιώσιμη λύση για το θέμα του ονόματος, την υπογραφή και κύρωση μίας διεθνούς συμφωνίας, αντί της αλλαγής του Συντάγματος της χώρας του.


σπιτικες κρεπες αργυρω

«Είναι πολύ σημαντικό να εφαρμόσουμε αυτό που όλος ο κόσμος ξέρει και αυτό είναι η γνωστή διεθνής πρακτική επίλυσης τέτοιων διαφορών - διεθνείς συμφωνίες, κύρωση στα κοινοβούλια, αποφάσεις ΟΗΕ - και τότε (η λύση) θα μείνει αιώνια. Είμαι πεπεισμένος ότι με τέτοιες προσεγγίσεις, μεριμνώντας για αυτό που είναι σημαντικό για τους πολίτες της Ελλάδας και της "Μακεδονίας", μπορούμε να βρούμε τη λύση στη διένεξη που έχουμε με την Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ζάεφ, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.


Σημείωσε δε ότι οι δύο χώρες δεν πρέπει να θέτоυν κόκκινες γραμμές στις διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας και υπεραμύνθηκε των θεμάτων σχετικά με την εθνική ταυτότητα.




φενγκ σουι 2015
κορη βεφας κηδεια

σιτιση τει αθηνας μεταξουργειο

Έτσι παρατείνεται η κράτησή τους στις φυλακές της Αδριανούπολης μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση τους για την παράνομη είσοδό τους στην Τουρκία.


σιτιση τει αθηνας μεταξουργειο

γειτονικός μετάφραση

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί τώρα είναι η κατάθεση του κατηγορητηρίου από την εισαγγελία, η αποδοχή ή η απόρριψη της από το δικαστήριο και στην συνέχεια ο ορισμός δικασίμου.


ισοτιμία χρυσής λίρας με ευρώ

Νωρίτερα, πληροφορίες ανέφεραν δεν υπάρχει διαφοροποίηση ως προς το κατηγορητήριο εναντίον των δύο αξιωματικών.


Σημειώνεται πως από νωρίς το πρωί, στο χώρο του δικαστηρίου προσήλθαν οι γονείς των δύο συλληφθέντων οι οποίοι αρνήθηκαν να κάνουν οποιαδήποτε δήλωση, ενώ οι ίδιοι οι στρατιωτικοί δεν μεταφέρθηκαν στο δικαστήριο.


Η οικογένειες των δύο στρατιωτικών έφτασαν νωρίς το πρωί με ιδιωτικό αυτοκίνητο στις Καστανιές, απ’ όπου τους παρέλαβε τζιπ του Στρατού με το οποίο πέρασαν τα σύνορα.


Στη συνέχεια, κατευθύνθηκαν στο δικαστήριο για να λάβουν άδεια να επισκεφτούν τους δύο προφυλακισμένους στρατιωτικούς.


Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημά τους και έτσι οι οικείοι των Ελλήνων στρατιωτικών κατευθύνθηκαν προς τη φυλακή όπου κρατούνται οι δύο άντρες.



Sınırı geçen 2 Yunan askeri tutuklandı

'Askeri casusluğa teşebbüs' ve 'askeri yasak bölgeye girmek' suçlarından tutuklanmaları talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmişlerdi https://t.co/fKsOngZXDy pic.twitter.com/vAEHQSZW4v

— ANADOLU AJANSI (@anadoluajansi) March 2, 2018

ασκησεις στη θεωρια εκθεσης β λυκειου

Η συνάντηση Αναστασιάδη - Τσίπρα, σύμφωνα με τον Κύπριο κυβερνητικό εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη, είναι προγραμματισμένη για τις έξι το απόγευμα της Τετάρτης. Επίσης, στην Αθήνα ο Νίκος Αναστασιάδης θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τους αρχηγούς των ελληνικών κοινοβουλευτικών κομμάτων.


φθηνα υβριδικα αυτοκινητα

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, τόνισε ότι η διεθνής διάσκεψη, αν πραγματοποιηθεί, θα έχει ως αποκλειστικό αντικείμενο συζήτησης το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων του Κυπριακού.


Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε δηλώσεις του, ο Νίκος Χριστοδουλίδης, τόνισε ότι «δεν προσφέρεται (η διάσκεψη) για να τεθεί το όποιο θέμα θέλει η Τουρκία έναντι της Ελληνικής κυβέρνησης».


Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι δεν γνωρίζει κατά πόσον ο Έλληνας πρωθυπουργός θα «νιώσει την ανάγκη» να ενημερώσει τον Κύπριο πρόεδρο για την κατάσταση των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Η συνάντηση της Τετάρτης, πρόσθεσε, θα πραγματοποιηθεί, μετά από αίτημα του Νίκου Αναστασιάδη «με αποκλειστικό αντικείμενο συζήτησης τις εξελίξεις στο Μοντ Πελεράν και την προσπάθεια για λύση του Κυπριακού, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.


ασκησεις στη θεωρια εκθεσης β λυκειου

πυργος λεμεσου map

Σε ερώτηση, αν συζητήθηκε θέμα επιστροφής της Μόρφου, με αντάλλαγμα την εκ περιτροπής προεδρία, ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ανέφερε: «Μπορώ να σας απαντήσω με πάσα βεβαιότητα ότι δεν έγινε μια τέτοια συζήτηση. Δεν έγινε συζήτηση επί συγκεκριμένων περιοχών, που θα επιστραφούν, αλλά και δεν τέθηκε θέμα εκ περιτροπής προεδρίας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ούτε στην κατ’ ιδίαν συνάντηση του Κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί».


έντυπη αντίσταση

Στο ντοκιμαντέρ διάρκειας 2 ωρών, με τον τίτλο «Πούτιν», ο Ρώσος πρόεδρος λέει ότι ο Σπυρίδων Πούτιν (σ. σ ο πατέρας του πατέρα του) ήταν ένα αξιοσέβαστο μέλος του προσωπικού του Στάλιν.


έντυπη αντίσταση

vintage μπομπονιερες τιμες

«(Εκείνος) εργαζόταν ως μάγειρας στον Λένιν και αργότερα στον Στάλιν, σε μία από τις δευτερεύουσες κατοικίες στην περιοχή της Μόσχας», είπε ο Πούτιν στην ταινία, η οποία περιήλθε στη στην κατοχή του Reuters.


βοηθος μηχανικου αυτοκινητων θεσσαλονικη

Ο δημοσιογράφος Αντρέι Κοντράσοφ, που πήρε την συνέντευξη κι ανέλαβε τον Ιανουάριο χρέη εκπροσώπου τύπου της προεκλογικής εκστρατείας του προέδρου, εξήγησε ότι ο Σπυρίδων Πούτιν συνέχισε να μαγειρεύει για τους κυβερνώντες της χώρας του έως λίγο πριν από τον θάνατό του το 1965, σε ηλικία 86 ετών.


Ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ επισήμανε ότι οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στο ντοκιμαντέρ είναι ακριβείς.


Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

ελλαδα υποβρυχια 214

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του παλατιού, η μικρή πριγκίπισσα γεννήθηκε στο νοσοκομείο Danderyd και ζυγίζει 3 κιλά και 465 γραμμάρια.


ελλαδα υποβρυχια 214

με ενα τροπο μαγικο

Μάλιστα, το πρώτο πορτρέτο της έχει ήδη αναρτηθεί στις σελίδες του Παλατιού αλλά και στον προσωπικό λογαριασμό της μητέρας της.


Η νεότερη κόρη του βασιλιά Κάρολου ΙΣΤ΄ Γουσταύου της Σουηδίας και της βασίλισσας Σίλβια έχει ακόμα δύο παιδιά με τον επιχειρηματία Κρίστοφερ Ο'Νιλ. Η Λέονορ γεννήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου 2014 στη Νέα Υόρκη και ο Νίκολας στις 15 Ιουνίου 2015 στη Στοκχόλμη.



ευχαριστω πολυ λογια




επιδοτηση μελισσοκομιας 2015

Το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη τονίζει πως «η κυβέρνηση εγκατέλειψε τις ακραίες επιδιώξεις της για κομματικό έλεγχο του ΕΣΡ, το οποίο απλώς θα επικύρωνε τις αποφάσεις της», ενώ «η αξιωματική αντιπολίτευση συναίνεσε τελικά σε αυτό που το Σύνταγμα επιτάσσει: Δυνατό ΕΣΡ με τα 4/5 της Βουλής».


επιδοτηση μελισσοκομιας 2015

Το κόμμα επισημαίνει πως η τελική απόφαση και η πολιτική συννενόηση στηρίχτηκε στην θέση που οι εκπρόσωποι του είχαν από την πρώτη στιγμή στηρίξει.



«Η πολιτική συνεννόηση στηρίχτηκε στην κατεύθυνση που οι εκπρόσωποι του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης και Σπύρος Λυκούδης είχαν από την πρώτη στιγμή διατυπώσει», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.


πως να δημιουργησω ενα αρχειο pdf


«’Περισσότερα κανάλια, περισσότεροι εργαζόμενοι, περισσότερα χρήματα’ ήταν η θέση μας και βέβαια όλα αυτά μέσα από αποφάσεις του ΕΣΡ και όχι καναλαρχών-υπουργών. Το θολό και σε πολλές περιπτώσεις δηλητηριώδες καθεστώς δεκαετιών στην τηλεόραση έπρεπε να μας είχε ωθήσει εξ αρχής να αναζητήσουμε ρυθμίσεις και λύσεις όπως η σημερινή. Σε αυτό επιμέναμε από το Φεβρουάριο του '15», ολοκληρώνει το Ποτάμι.


μοντερνο λικνο

ποια ειναι η δημοσιογραφος που της εκοψαν τα φρενα

Βιολιά και ρεπερτόριο εξέπεμψαν φρίκη. Φρίκη από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Άουσβιτς - Μπιρκενάου, Μποόχενβαλντ, Μπέργκεν Μπέλσεν, Νταχάου, Μαουτχάουζεν κ. λπ., όπου στη χιτλερική Γερμανία, βιολιστές, αλλά και ακορντεονίστες κρατούμενοι υποχρεώνονταν από τους ναζί να συνοδεύουν, παίζοντας εφιαλτικές νότες, στα κρεματόρια τους μελλοθάνατους. Και κάποιες φορές για να διασκεδάζουν τους ίδιους.


Μερικά βιολιά που «επέζησαν» του Ολοκαυτώματος κατέληξαν στα χέρια συλλέκτη στο Τελ Αβίβ, ο οποίος δάνεισε οχτώ εξ αυτών για να χρησιμοποιηθούν στο κοντσέρτο του Νταχάου, που έγινε σε αίθουσα του ανακτόρου της ομώνυμης πόλης, με σκοπό την αφύπνιση της κοινωνίας ώστε να μην επαναληφθούν «ποτέ ξανά» τα όσα βίωσε η ανθρωπότητα την περίοδο του Ναζισμού.


games σκοπευση

απόψε είναι ωραία

Ακούστηκαν μουσικά κομμάτια που παίζονταν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπως η «Σερενάτα» του Μότσαρτ, «Μια μικρή μουσική νυκτός», «Τραγούδι του Νταχάου» του Χέρμπερτ Ζίπερ, «Ποιητές και αγρότες» του Σουπέ και βεβαίως συνθέσεις και εκτελέσεις του Ρίχαρντ Βάγκνερ, αγαπημένου συνθέτη και μουσουργού του Χίτλερ κ. ά.


ποια ειναι η δημοσιογραφος που της εκοψαν τα φρενα

Κορυφαία στιγμή του κοντσέρτου, ήταν αυτή της εκτέλεσης του «Τραγουδιού του Νταχάου». Παίχτηκε με το βιολί που το έπαιζε τότε κρυφά στο στρατόπεδο ο Αυστριακός βιολιστής κρατούμενος Έριχ Βάινινγκερ.


Ο μουσικός Χέρμπερτ Ζίπερ, αιχμάλωτος και αυτός στο Νταχάου τότε και διασωθείς, είχε περιγράψει αργότερα σε αυστριακό μουσικό περιοδικό το πώς γράφτηκε το περίφημο αυτό τραγούδι:


«Αύγουστος 1938 στο Στρατόπεδο Συγκέντρωσης Νταχάου: Ο Γιούρα Ζόιφερ και εγώ έπρεπε να φορτώνουμε ένα κάρο με τσιμέντα, έξω από το Στρατόπεδο, να σύρουμε το κάρο μέσα στο στρατόπεδο και να το ξεφορτώνουμε. Αναγκαστικά περνούσαμε από την κύρια πύλη του στρατοπέδου στην οποία υπήρχε η επιγραφή "Arbeit macht frei" (Η εργασία ελευθερώνει). Η μεταφορά αυτή διήρκεσε μια περίπου εβδομάδα και η διάβαση της πύλης λάμβανε χώρα τριάντα φορές την ημέρα.


Βρέθηκε η πύλη του Νταχάου με την επιγραφή 'Arbeit macht frei'


Την τρίτη ή την τέταρτη ημέρα της μεταφοράς είπα στον Ζόιφερ την ώρα που σέρναμε το φορτωμένο κάρο: Αυτή η επιγραφή πάνω από την πύλη - η εργασία ελευθερώνει - είναι ένας εμπαιγμός. Πρέπει οπωσδήποτε να αντισταθούμε και να δώσουμε στους συγκρατούμενούς μας λίγο θάρρος.


Ο Ζόιφερ απάντησε αμέσως: Ναι έχω ήδη ασχοληθεί με το θέμα. Μερικές ημέρες αργότερα που υποχρεωθήκαμε να εργαζόμαστε σε ένα λάκκο, όπου ήμασταν μέχρι την κοιλιά μας μέσα στο νερό, μου είπε ο Ζόιφερ ότι έχει ετοιμάσει ένα ποίημα και μου το απήγγειλε προφορικά. Δεν το είχε γράψει σε χαρτί, φοβούμενος την ανακάλυψή του κειμένου από την Γκεστάπο και την τιμωρία του, που θα ήταν η θανατική ποινή. Μου επανέλαβε το ποίημα αρκετές φορές και αμέσως άρχισα τη μελοποίηση του, όχι σε χαρτί, για τον γνωστό λόγο, αλλά μέσα στο μυαλό μου.


Με το τρόπο αυτό δημιουργήθηκε το "Τραγούδι του Νταχάου", ως ένα εμβατήριο για να δώσει κουράγιο και θάρρος στους κρατούμενους».


Και οι δύο πρωτεργάτες και δημιουργοί του τραγουδιού μεταφέρθηκαν αργότερα στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Μπούχενβαλντ, απ΄ όπου ο Ζίπερ επέζησε, ενώ ο Ζόιφερ πέθανε εκεί από χολέρα.


παράνομο στοίχημα χαλκιδική

Σύμφωνα με την αστυνομία, το αγόρι άρπαξε ένα όπλο που υπήρχε στο σπίτι το μεσημέρι του Σαββάτου όταν η αδελφή του αρνήθηκε να του δώσει την κονσόλα του παιχνιδιού για να παίξει.


Ο 9χρονος φέρεται να πυροβόλησε την αδελφή του από πίσω και η σφαίρα διαπέρασε το κρανίο της.


Τοπικός σερίφης ανακοίνωσε χθες ότι το κορίτσι υπέκυψε στα τραύματά του σε νοσοκομείο του Μέμφις. Δεν είναι ακόμη σαφές πώς περιήλθε στην κατοχή του αδελφού της το όπλο και ποιες είναι οι συνέπειες που θα αντιμετωπίσει ο μικρός.


ψιλη ναρκωτικο

τσμεδε διακοπη


«Είναι μόλις εννέα ετών. Φαντάζομαι ότι το έχει δει αυτό σε video games ή στην τηλεόραση. Δεν είμαι σίγουρος αν ήξερε ποιες θα ήταν οι συνέπειες. Δεν μπορώ να το απαντήσω αυτό. Ξέρω όμως ότι μιλάμε για μια τραγωδία», δήλωσε στην τοπική εφημερίδα Clarion Ledger ο σερίφης της κομητείας Μονρόε, Σέσιλ Καντρέλ.


παράνομο στοίχημα χαλκιδική


Η μητέρα των παιδιών βρισκόταν σε άλλο δωμάτιο του σπιτιού και τάιζε τα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας όταν συνέβη το περιστατικό.


φίλη παντελιδη

Η Άννα Κάμπελ σκοτώθηκε την περασμένη εβδομάδα στον θύλακα της Αφρίν όπως έγινε γνωστό από την Νισρίν Αμπντάλα, εκπρόσωπο των Μονάδων Προστασίας της Γυναίκας (YPJ). «Σκοτώθηκε στις 15 Μαρτίου στη διάρκεια ενός τουρκικού βομβαρδισμού» στο μέτωπο, κοντά στην πόλη Αφρίν, πρόσθεσε, διευκρινίζοντας πως η νεαρή γυναίκα ήταν 27 ετών.


«Μάθαμε τον θάνατό της χθες και ήρθαμε σε επαφή με τους γονείς της», σημείωσε, όπως μετέδωσε το Γαλλικό πρακτορείο.


χιλιοστό συντομογραφία

Η Άγκυρα εξαπέλυσε στις 20 Ιανουαρίου επίθεση στον κουρδικό θύλακα για να εκδιώξει από τα σύνορά της την κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG).


ψηφιοποίηση πολιτιστικής κληρονομιάς


φίλη παντελιδη


Our British comrade Hêlîn Qereçox (Anna Campbell) has become the symbol of all women after resising against fascism in #Afrin to create a free world. We promise to fulfill Şehîd Hêlîn’s struggle and honour her memory in our fight for freedom. pic.twitter.com/YfgG6d0Cy0

— YPJ ROJAVA (@DefenseUnitsYPJ) 19 Μαρτίου 2018

η λαιδη και ο αλητης 2 μεταγλωτισμενο

Την είδηση μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, προσθέτοντας ότι η κατηγορία παραβίασης του νόμου περί μετανάστευσης απαγγέλθηκε από τις γαλλικές Aρχές.


νασος πολιτης

Ο αλπινιστής βοήθησε την έγκυο γυναίκα η οποία βρισκόταν κοντά σε συνοριακό φυλάκιο σε ύψος χιλίων εννιακοσίων μέτρων, μαζί με τα δυο της παιδιά, ηλικίας δύο και τεσσάρων ετών, και με το αυτοκίνητό του την μετέφερε στο πλησιέστερο γαλλικό νοσοκομείο, μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.


η λαιδη και ο αλητης 2 μεταγλωτισμενο

αλληλογραφια στα ελληνικα

Η γυναίκα μπόρεσε να γεννήσει με ιατρική φροντίδα, αλλά ο Γάλλος αλπινιστής που την βοήθησε αναγκάσθηκε να δώσει τα στοιχεία του στην αστυνομία και θα πρέπει, τώρα, να αντιμετωπίσει δίκη.


ανάλωση κεφαλαίου που ήδη φορολογήθηκε ή απαλλασσόταν από το φόρο

Ο τίτλος του άρθρου είναι "με σταθερά βήματα για την ανάκαμψη και τη δημοκρατία", και δημοσιεύεται στην "Εφημερίδα των Συντακτών" του Σαββάτου 12 Νοέμβρη. Ο πρωθυπουργός υπογραμμίζει ότι "η Ιστορία ποτέ δεν θυμάται την Αριστερά για τα εύκολα, μα για να βγάλει το φίδι από την τρύπα», ενώ σε ό, τι αφορά τις σχέσεις πολιτών και Αριστεράς τονίζει ότι "η Αριστερά και ο ελληνικός λαός γνωρίζονται πολύ καλά. Είμαστε νέοι στην εξουσία, αλλά όχι στις σχέσεις με την κοινωνία. Η Αριστερά προέρχεται από τον λαό και όχι από τα χρηματιστήρια, τις τράπεζες και τα funds. Γι' αυτό και αντέχει".


μείνετε συντονισμένοι

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας επισημαίνει πως "αν κάποιοι εντυπωσιάζονται από την αντοχή της κυβέρνησης, απλά δεν έχουν κατανοήσει αυτή τη στενή ιστορική σχέση που υπάρχει σε αυτόν τον τόπο, ανάμεσα στην κοινωνία και την Αριστερά. Γιατί ήταν συνηθισμένοι να αντιμετωπίζουν τα πιο ευάλωτα στρώματα ως πελατειακό υποχείριο και να λογοδοτούν μονάχα στα συμφέροντα. Η δύναμη αυτής της κυβέρνησης είναι η εμπιστοσύνη του λαού και η σχέση τιμής που έχουμε μαζί του" και καταλήγει λέγοντας "με αυτή τη δύναμη, προχωράμε με σταθερά βήματα προς τους στόχους μας. Κλείνουμε τον επώδυνο κύκλο της επιτροπείας και ανοίγουμε μια νέα σελίδα για τον τόπο".


αποσταση βολοσ αγιοσ ιωαννησ


ανάλωση κεφαλαίου που ήδη φορολογήθηκε ή απαλλασσόταν από το φόρο

χορηγώ στα αγγλικά

«Ήμουν ποινικολόγος και η αρχή μου ανέκαθεν ήταν να ακούω και ύστερα να βγάζω συμπεράσματα», δήλωσε ερωτηθείς αναφορικά με την πρόσφατη κλιμάκωση των σχέσεων μεταξύ της Βρετανίας και της Ρωσίας και την απέλαση των Ρώσων διπλωματών από το Λονδίνο.


2018 03 22T123425Z 1738488887 UP1EE3M0YXD04 RTRMADP 3 EU SUMMIT


εξωτερική βρύση

REUTERS/Francois Lenoir


Ο Μπετέλ φορούσε στο πέτο του μια λευκή κορδέλα, τιμώντας τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες και το Λονδίνο, όπως αναμένεται να κάνουν και οι ομόλογοί του στη σημερινή συνεδρίαση.


χορηγώ στα αγγλικά

επιτροπη κεπα πατρα

η θεα εριδα

Όμως στις έρευνες που διεξήχθησαν έπειτα από το αιματηρό περιστατικό, δεν βρέθηκε κανένα όπλο στο σημείο, παρά μόνο ένα κινητό τηλέφωνο κοντά στο πτώμα του Stephon Clark. Όλο το ανατριχιαστικό συμβάν καταγράφηκε από τις κάμερες που είχαν πάνω τους δύο αστυνομικοί καθώς και από ελικόπτερο της αστυνομίας.


Στο βίντεο έχει καταγραφεί μια σύντομη καταδίωξη του Clark, η οποία διήρκησε λιγότερο από ένα λεπτό. Ένας από τους αστυνομικούς τον εντόπισε στον δρόμο και του φώναξε: «Δείξε μου τα χέρια σου! Σταμάτα! Σταμάτα!».


Εκείνος δεν σταμάτησε και δύο αστυνομικοί τον κυνήγησαν μες στο σκοτάδι ώσπου έφτασαν στην αυλή της γιαγιάς του και ένας από αυτούς του φώναξε: «Δείξε μου τα χέρια σου! Όπλο, όπλο, όπλο».


η θεα εριδα

στο σταθμο του μοναχου

Λίγα δευτερόλεπτα μετά, άρχισαν οι πυροβολισμοί από την αστυνομία. Ο άτυχος νεαρός έπεσε στο έδαφος και προσπάθησε να συρθεί στο έδαφος για να σωθεί, αλλά οι σφαίρες συνέχιζαν να πέφτουν σαν βροχή.


φωτο με μπαλα

Ο θάνατός του προκάλεσε την οργή πολλών κατοίκων της περιοχής που ζητούν να θεωρηθούν υπεύθυνοι οι αστυνομικοί, οι οποίοι υποστηρίζουν πως πυροβόλησαν επειδή πίστεψαν πως η ζωή τους βρισκόταν σε κίνδυνο.



Stephon Clark, just 22 years old shot and killed by Sacramento police in HIS OWN BACKYARD after police "mistake" cell phone for weapon.
As long as police are getting away with killing unarmed black people they are going to keep doing it. #BlackLivesMatter pic.twitter.com/QNl4SoqJ5s

— Black Lives Matter (@usblm) 21 Μαρτίου 2018

διαφοροποιημένη διδασκαλία στο δημοτικό

Την Τετάρτη, η Ευρωπαϊκή Ένωση πρότεινε νέους κανόνες για τις τεχνολογικές επιχειρήσεις, που θα αλλάξουν δραστικά τον τρόπο με τον οποίο φορολογούνται. Στόχος είναι να αυξηθούν τα φορολογικά έσοδα των κρατών-μελών, με το CNNi να κάνει λόγο για δισεκατομμύρια.


ποσο χρονων ειναι η αντα παπανδρεου

Το πιο βραχυπόθεσμο, προσωρινό μέτρο προβλέπει φόρο 3% επί των εσόδων που προέρχονται από ψηφιακές δραστηριότητες - μεταξύ των οποίων η διαδικτυακή διαφήμιση και η πώληση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών. Ο φόρος αυτός αφορά εταιρείες με παγκόσμια έσοδα άνω των 750 εκατομμυρίων ευρώ και η Κομισιόν εκτιμά ότι θα μπορούσε να φέρει 5 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο στα ταμεία των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


ληδα ντακου

mobile phone 426559 1280
Πηγή: Pixabay


Το δεύτερο μέτρο, το οποίο η Κομισιόν περιγράφει ως μια ιδανική, μακροπρόθεσμη λύση, είναι η φορολόγηση των ψηφιακών κερδών στη χώρα απ’ όπου προέρχονται.


διαφοροποιημένη διδασκαλία στο δημοτικό


Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

μεγαλυτερα αεροδρομια στην ευρωπη

Για να προλάβει την όποια ανησυχία η NASA τόνισε πως έχει ένα σχέδιο, το HAMMER. Ο επικίνδυνος αστεροειδής θα αντιμετωπιστεί το με HAMMER (σφυρί στα ελληνικά), ήτοι ένα διαστημόπλοιο το οποίο είτε θα προσκρουστεί πάνω στον Bennu είτε θα τον χτυπήσει με πυρηνικά. Και τα δύο σενάρια θα μπορέσουν θεωρητικώς να απομακρύνουν τον επικίνδυνο αστεροειδή από τη Γη.


σουζανα λιτσα

Το «σφυρί» δεν είναι αληθινό πρόγραμμα της NASA όμως. Είναι περισσότερο ένα σενάριο που βοηθά στην εξεύρεση των τεχνικών δυσκολιών που θα προέκυπταν στην προσπάθεια δημιουργίας ενός τέτοιου διαστημοπλοίου.


μεγαλυτερα αεροδρομια στην ευρωπη

Παρότι είναι σχετικά απίθανο το ότι ο Bennu θα χτυπήσει πράγματι τη Γη, είναι αναπόφευκτο πως κάποια στιγμή κάποιος αστεροειδής θα απειλήσει τον πλανήτη.


εμπνευσμενος συνωνυμο

Επιστήμονες δημιουργούν ένα «σφυρί» κατά των επικίνδυνων αστεροειδών


Το 2013, ένας μετεωρίτης περίπου 20 μέτρων χτύπησε το Τσέλιαμπινσκ της Ρωσίας. Ο μικρός αυτός αστεροειδής απελευθέρωσε ενέργεια τριάντα φορές μεγαλύτερη απ’ ότι η πυρηνική έκρηξη στη Χιροσίμα, καταστρέφοντας τζάμια και τραυματίζοντας περίπου 1.500 άτομα.



αυστραλια τελευταια νεα

Επιπλέον, δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους και ακόμη τρία τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της τρομοκρατικής, όπως τη χαρακτήρισε ο γάλλος πρωθυπουργός, επίθεσης που έλαβε χώρα σε σούπερ-μάρκετ της πόλης Τρεμπ, στα νότια της Γαλλίας, όπου εισέλαβε ενόπλος κρατώντας ομήρους.


Πηγή του υπουργείου Εσωτερικών της Γαλλίας επιβεβαίωσε τον αριθμό των νεκρών και των τραυματιών, τονίζοντας πως ο ένας εξ' αυτών είναι σε σοβαρή κατάσταση. Ο απολογισμός αυτός είναι προσωρινός και οι Αρχές εκφράζουν φόβους πως ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί.


υπουργείο μεταφορών δυτικός τομέας

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το Reuters, ο δράστης φέρεται να ζήτησε την απελευθέρωση του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, του τρομοκράτη που αιματοκύλησε τη Γαλλία το Νοέμβριο του 2015.


φαρμακευτικη απθ εισακτεοι

Ο ένοπλος, αφού πυροβόλησε κατά τεσσάρων αστυνομικών, τραυματίζοντας τον έναν, στη συνέχεια, όπως τοπικά μέσα, εισέβαλε - γύρω στις 11:15π. μ. (τοπική ώρα) - σε ένα σούπερ-μάρκετ, άνοιξε πυρ και κράτησε οκτώ άτομα ομήρους.


αυστραλια τελευταια νεα

2018 03 23T113719Z 1333227939 RC132A7340D0 RTRMADP 3 FRANCE SECURITY


LA VIE A TREBES/via REUTERS


Περίπου μία ώρα μετά την εισβολή του, άφησε ελεύθερους τους ομήρους, κρατώντας μόνο έναν αστυνομικό.


Πηγή που πρόσκειται στην έρευνα, δήλωσε στο Γαλλικό πρακτορείο πως δράστης είναι ένας Μαροκινός ηλικίας περίπου 30 ετών, που παρακολουθείτο από τις Αρχές για τη μεταστροφή του στον ριζοσπαστικό ισλαμισμό.


Για τρομοκρατία κάνουν λόγο Μακρόν και Φιλίπ


«Όλες οι πληροφορίες που έχουμε έως τώρα μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για πράξη τρομοκρατίας», είπε ο Γάλλος πρωθυπουργός, Εντουάρ Φιλίπ, επιβεβαιώνοντας πως έχει τραυματιστεί τουλάχιστον ένας αστυνομικός.


Με τη σειρά του και ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε από τις Βρυξέλλες, μετά το τέλος των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, πως «όλα δείχνουν ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση».


Σημείωσε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν συντονισμένα και εξαιρετικά γρήγορα μετά την αρχική επίθεση στην πόλη Καρκασόν που είχε θύμα ένα αστυνομικό του σώματος των CRS (ανάλογο των ΜΑΤ).


Ο πρόεδρος υπογράμμισε την υποστήριξή του προς όλους όσους «αντιμετώπισαν και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν αυτήν την κατάσταση», δηλώνοντας παράλληλα ότι δεν θα κάνει για την ώρα «κανέναν επίσημο απολογισμό» της κατάστασης, η οποία, την ώρα που μιλούσε, δεν είχε ακόμα επιλυθεί στο εσωτερικό του σουπερμάρκετ.


Η υπόθεση έχει ήδη ανατεθεί στην αρμόδια αντιτρομοκρατική υπηρεσία της οποίας οι πρώτοι ανακριτές πρόκειται να φθάσουν επί τόπου.


Περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν αργότερα από τον Εισαγγελέα Παρισίων.


Ολοκληρώνοντας ο Εμανουέλ Μακρόν απευθύνθηκε στους κατοίκους της πόλης Τρεμπ, διαβεβαιώνοντάς τους για την πλήρη κινητοποίηση της κυβέρνησης και ιδιαίτερα των αστυνομικών δυνάμεων, για την ασφάλεια της περιοχής όπου ο τρομοκράτης έχει καταφύγει.


Τοπικά μέσα, σύμφωνα με το RT, αναφέρουν πως ο δράστης της επίθεσης δηλώνει πίστη στο αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος. Αυτόπτης μάρτυρας τόνισε στο Europe 1, πως φώναζε «Αλλάχ Ακμπάρ», μπαίνοντας στον χώρο.


Ο δήμαρχος της πόλης επιβεβαίωσε ότι ο ένοπλος φώναζε «ο θεός είναι μεγάλος» (στα αραβικά) και συμπλήρωσε πως απείλησε ότι «θα σας σκοτώσω όλους».



France supermarket hostage situation:
- One person killed and others taken hostage at supermarket in Trebes, according to local media
- Local prosecutor reportedly says the attack appears to be "ISIS-inspired"
- Security cordon now established in the areahttps://t.co/QcGEJfvWAx pic.twitter.com/esYp3pO9Ux

— CNN (@CNN) 23 Μαρτίου 2018

στέλεχος στα αγγλικά

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε απόψε, ο Τραμπ είπε ότι οι πρόσφατες περικοπές στον προϋπολογισμό έθεσαν σε μεγάλο κίνδυνο την Αμερική, όμως ο νόμος αυτός αντιστρέφει την κατάσταση. Πρόσθεσε ότι ενέκρινε τον νόμο επειδή θεώρησε ότι πρόκειται για ζήτημα εθνικής ασφάλειας. Έστειλε όμως ένα αυστηρό μήνυμα στο Κογκρέσο, προειδοποιώντας ότι "δεν πρόκειται να υπογράψει ξανά έναν νόμο σαν αυτόν".


στέλεχος στα αγγλικά

2018 03 23T173508Z 395795998 HP1EE3N1CUK98 RTRMADP 3 USA FISCAL CONGRESS TRUMP


REUTERS/Kevin Lamarque


Νωρίτερα, με ένα μήνυμά του στο Twitter, ο Τραμπ είχε απειλήσει ότι θα θέσει βέτο στον νόμο, πιάνοντας εξαπίνης τον Λευκό Οίκο, το Κογκρέσο και την κυβέρνησή του. Εμφανιζόταν δυσαρεστημένος με το γεγονός ότι στο νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό δεν περιλαμβάνεται επαρκής χρηματοδότηση για το "τείχος" που θέλει να κατασκευάσει στα σύνορα με το Μεξικό αλλά και επειδή δεν υπάρχει κάποια πρόνοια για τους νεαρούς παράτυπους μετανάστες, τους αποκαλούμενους "Dreamers".


ρει λιοτα ταινιες

λαδι βεσπα

2018 03 23T173220Z 1641010862 HP1EE3N1CPW96 RTRMADP 3 USA FISCAL CONGRESS TRUMP


REUTERS/Kevin Lamarque


Η απειλή του Τραμπ αιφνιδίασε ακόμη και τους συμβούλους του, αλλά και πολλούς βουλευτές και γερουσιαστές που είχαν ήδη αναχωρήσει από την Ουάσιγκτον για τις διακοπές τους, αφού η Γερουσία και η Βουλή των Αντιπροσώπων θα κλείσουν για δύο εβδομάδες, για τις εαρινές διακοπές.


Με την έγκριση του νόμου από τον πρόεδρο εξασφαλίζεται η χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.


φωτια σε θρακομακεδονες

Η ηγεσία της ΕΕ, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και Ντόναλντ Τουσκ, υποδέχεται απόψε τον πρόεδρο της Τουρκίας σε μια προσπάθεια να αναζωογονηθεί ο όλο και πιο δύσκολος διάλογος ανάμεσα στην Άγκυρα και τις Βρυξέλλες, σε μια σύνοδο που αναγγέλλεται τεταμένη. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αυτός του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα καθίσουν στο τραπέζι μαζί με τον Ερντογάν για ένα δείπνο εργασίας στη Βάρνα, το παραθαλάσσιο θέρετρο της Βουλγαρίας.


Στο μενού βρίσκονται πολλά ακανθώδη θέματα. Στον κατάλογο φιγουράρουν πάνω-πάνω η αποσάθρωση του κράτους δικαίου στην Τουρκία μετά την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016, η αμφιλεγόμενη διμερής συμφωνία για την αντιμετώπιση της κρίσης των προσφύγων και των μεταναστών, η κλινικά νεκρή προσπάθεια της Τουρκίας να ενταχθεί στην ΕΕ, η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση εναντίον μιας οργάνωσης κούρδων ανταρτών στη Συρία.


φωτια σε θρακομακεδονες

μαρινέλλα τα καβουράκια

Σαν να μην έφθαναν αυτά, η συνάντηση σημειώνεται μερικές ημέρες μετά την κλιμάκωση της έντασης ανάμεσα στην Τουρκία, την Ελλάδα και την Κύπρο.


Με αυτό το φόντο, ο βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ, η χώρα του οποίου αναλαμβάνει την εναλλασσόμενη προεδρία της ΕΕ και θα είναι παρών στο δείπνο, δεν κρύβει πως περιμένει μια «πολύ δύσκολη» συνάντηση.


βασικη νοσηλευτικη θεωρια εκπαιδευση εφαρμογη

Πάντως κανένα από τα δύο μέρη δεν έχει συμφέρον να εκτροχιάσει τον διάλογο. Για την Τουρκία, η ΕΕ παραμένει πολύτιμος εμπορικός εταίρος. Για τις Βρυξέλλες, η Άγκυρα συνεχίζει να είναι απαραίτητος σύμμαχος στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και στην προσπάθεια ανάσχεσης των μεταναστευτικών ροών.



«Η σύνοδος στη Βάρνα θα δώσει την ευκαιρία να ξαναρχίσει ο διάλογος ανάμεσα στα δύο μέρη, παρότι δεν αναμένεται καμιά αληθινή πρόοδος», συνόψισε η Ζανά Ζαμπούρ, τουρκολόγος.



Η ένταση ανέβηκε μια βαθμίδα την περασμένη εβδομάδα, όταν οι ευρωπαίοι ηγέτες καταδίκασαν τις «συνεχιζόμενες παράνομες ενέργειες» της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου, έπειτα από αλλεπάλληλα επεισόδια.


Η Τουρκία αντέδρασε χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτες» τις αποφάσεις της συνόδου κορυφής της ΕΕ κι εξέφρασε παράλληλα την οργή της για τις ευρωπαϊκές επικρίσεις όσον αφορά την επιχείρηση ευρείας κλίμακας που εξαπέλυσε εναντίον της κουρδικής οργάνωσης Μονάδες Προστασίας του Λαού στην περιοχή Αφρίν, στη βορειοδυτική Συρία.


«Η μάζα των προβλημάτων για τα οποία βρίσκονται σε διένεξη η Τουρκία και η ΕΕ δεν παύει να διογκώνεται», αναγνώρισε ο Γιούνκερ, πάντως υποσχέθηκε έναν «ειλικρινή και ανοικτό διάλογο» με τον Ερντογάν. Η ΕΕ, επέμεινε παρ' όλ' αυτά, «επιθυμεί να ενισχύσει τη συνεργασία (της) με την Τουρκία».


Μια από τις προτεραιότητες για τα κράτη μέλη της ΕΕ είναι να εξασφαλιστεί ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει να εφαρμόζει τη συμφωνία που κλείστηκε τον Μάρτιο του 2016 για την κρίση των μεταναστών και των προσφύγων και επέτρεψε να μειωθούν σημαντικά οι διελεύσεις προς την Ευρώπη, με αντάλλαγμα κυρίως οικονομική βοήθεια.


βεβαίωση εργοδότη ως αποδεικτικό απασχόλησης

«Η κυβέρνηση της Μάλτας καταδικάζει την επίθεση στο Σάλσμπερι με τον εντονότερο δυνατό τρόπο και συμφωνεί με την εκτίμηση της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου ότι είναι πολύ πιθανόν να ευθύνεται η Ρωσική Ομοσπονδία», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.


Η Μάλτα αποφάσισε να μην ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων 19 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που απέλασαν Ρώσους διπλωμάτες, σημειώνοντας ότι μια τέτοια ενέργεια ουσιαστικά «θα τερμάτιζε τις διπλωματικές σχέσεις» της Βαλέτας με τη Μόσχα, δεδομένου του μικρού αριθμού των Ρώσων διπλωματών στο νησί.


βεβαίωση εργοδότη ως αποδεικτικό απασχόλησης

περιληψη στο δικαιο της πυγμης

Νωρίτερα, το Λουξεμβούργο ανακοίνωσε επίσης ότι ανακαλεί για διαβουλεύσεις τον πρεσβευτή του στη Μόσχα αφού αποφάσισε να μην απελάσει Ρώσους διπλωμάτες.


Σημειώνεται πως το τελευταίο διάστημα η Μάλτα προσπαθούσε να βελτιώσει τις σχέσεις της με τη Ρωσία, κυρίως μέσω του τουρισμού και οργανώνοντας μαθήματα εκμάθησης της γλώσσας.


most activity on instagram

κτηματολογικα σχεδια κυπρου

Ο Ερντογάν δήλωσε πως η Τουρκία δεν έχει πρόθεση να βλάψει στρατιώτες συμμαχικών χωρών που είναι ανεπτυγμένοι στην περιοχή, όμως δεν μπορεί να επιτρέψει σε Κούρδους να περιφέρονται ελεύθεροι, ακόμη και σε ξένα κράτη.


κτηματολογικα σχεδια κυπρου

Στη συριακή πόλη Μανμπίτζ, αμερικανικά στρατεύματα είναι ανεπτυγμένα δίπλα σε μαχητές της πολιτοφυλακής YPG των Κούρδων της Συρίας.


el taco bueno μενού

Ο Ερντογάν είπε ακόμη ότι τον «λύπησε πάρα πολύ» η «πλήρως εσφαλμένη» τοποθέτηση της Γαλλίας, η οποία πρότεινε μια μεσολάβηση ανάμεσα στην Άγκυρα και την YPG στη βόρεια Συρία.


«Θα ήθελα να υπογραμμίσω πως με λύπησε πάρα πολύ η πλήρως εσφαλμένη προσέγγιση της Γαλλίας στο ζήτημα αυτό», δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος. «Ποιοί είστε εσείς που μιλάτε για μεσολάβηση ανάμεσα στην Τουρκία και μια τρομοκρατική οργάνωση;», πρόσθεσε.


κορνο ελλαδα

Ωστόσο στο Παρίσι ανακοινώθηκε σήμερα από την προεδρία της Δημοκρατίας πως η Γαλλία δεν προβλέπει να πραγματοποιήσει στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία έξω από τον διεθνή συνασπισμό που πολεμά την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.


Η διευκρίνιση αυτή έγινε την επομένη δηλώσεων που έκαναν κούρδοι αξιωματούχοι έπειτα από συνάντησή τους με τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με τις οποίες το Παρίσι πρόκειται να στείλει «νέα στρατεύματα» στη βόρεια Συρία.


«Η Γαλλία δεν προβλέπει νέα στρατιωτική επιχείρηση επί του πεδίου στη βόρεια Συρία εκτός του διεθνούς συνασπισμού κατά του Ισλαμικού Κράτους (ISIS)», υπογράμμισε η προεδρία.


Λίγο πριν από την έκδοση της ανακοίνωσης αυτής από το μέγαρο των Ηλυσίων, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης είχε δηλώσει πως η προσφορά υποστήριξης από τη Γαλλία στην πολιτοφυλακή YPG των Κούρδων της Συρίας ισοδυναμεί με υποστήριξη τρομοκρατών.


δηλωσεις τσιπρα στα προπυλαια

Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τόνισε ότι κινήσεις της Μόσχας δείχνουν ότι η κυβέρνηση της χώρας δεν «ενδιαφέρεται για τον διάλογο στα θέματα που έχουν σημασία».


Μάλιστα, η Χέδερ Νάουερτ χαρακτήρισε «αδικαιολόγητες» τις απελάσεις και σημείωσε ότι η Ουάσινγκτον επιφυλάσσεται του δικαιώματός της να ανταπαντήσει στα μέτρα αυτά.


καμπινγκ ζωγραφου χαλκιδικησ

Η ρωσική «απάντηση» στις ΗΠΑ ήρθε νωρίτερα σήμερα δια στόματος του Σεργκέι Λαβρόφ.


2018 03 29T173048Z 1158057374 UP1EE3T1CNCQU RTRMADP 3 MIDEAST CRISIS SYRIA LAVROV MISTURA


δηλωσεις τσιπρα στα προπυλαια

εκμισθωτής τι ειναι

REUTERS/Sergei Karpukhin


Όπως αναφέρει το CNNi, 60 διπλωμάτες -58 από τη Μόσχα και δύο από το Γεκατερίνμπουργκ - θα πρέπει να εγκαταλείψουν τη Ρωσία μέχρι τις 5 Απριλίου.


Ο Λαβρόφ δήλωσε, παράλληλα, ότι εκλήθη στο ρωσικό υπουργείο ο Αμερικανός πρέσβης στη Ρωσία, Τζον Χάντσμαν, για να του ανακοινωθεί η απόφαση.


Οι κατηγορίες της Βρετανίας για την υπόθεση δηλητηρίασης του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του, Γιούλια, έχουν προκαλέσει τον εκνευρισμό του Κρεμλίνου. Η ενόχληση αυτή έγινε ακόμη πιο έντονη όταν οι ΗΠΑ αλλά και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, προχώρησαν στην απέλαση Ρώσων διπλωματών. Σε αυτό το πλαίσιο, οι ΗΠΑ είχαν απελάσει 60 Ρώσους διπλωμάτες τη Δευτέρα.



η ζωη στη δανια

Η Νουρ Σαλμάν, 31 ετών, αντιμετώπιζε την κατηγορία ότι βοήθησε τον Ομάρ να σχεδιάσει την επίθεση, εξ ονόματος του Ισλαμικού Κράτους, στις 12 Ιουνίου 2016 σε ένα γκέι μπαρ, το Pulse, και ότι στη συνέχεια είπε ψέματα στους αστυνομικούς. Αν κρινόταν ένοχη θα μπορούσε να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.


ρώτα μαρία

Οι ένορκοι "δεν μετέτρεψαν τη Νουρ Σαλμάν στο τελευταίο θύμα" δήλωσε στους δημοσιογράφους η συνήγορός της, Λίντα Μορένο, μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου στο Ορλάντο της Φλόριντας.


"Οι ένορκοι είναι ήρωες" τόνισε ένας άλλος δικηγόρος της 31χρονης, ο Τσαρλς Σουίφτ, υπογραμμίζοντας ότι η πελάτισσά του είναι απλώς μια γυναίκα "αφοσιωμένη στο παιδί" που απέκτησε με τον Ομάρ Ματίν.


εξισωσεις στ ταξη

Ο σερίφης της περιοχής, Τζέρι Ντέμινγκς, δήλωσε "απογοητευμένος" με την απόφαση. "Ξέρω ότι τα θύματα και οι οικογένειές τους έχουν απογοητευτεί ακόμη περισσότερο", ανέφερε σε ανακοίνωσή του. "Πολλοί έχουν την εντύπωση ότι δεν αποδόθηκε δικαιοσύνη (...) Όμως, το δικαστικό σύστημα μίλησε και εμείς πρέπει να αφοσιωθούμε στη στήριξη των οικογενειών και όλης της πόλης (...) ώστε το γεγονός αυτό να μην γίνει αυτό που θα μας καθορίσει", συνέχισε.


η ζωη στη δανια

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Ορλάντο Τζον Μίνα ευχαρίστησε μέσω του Twitter το δικαστήριο "για τη σκληρή δουλειά του", επισημαίνοντας ότι "εμπιστεύεται την ποινική δικαιοσύνη". Και ο δήμαρχος της πόλης, Μπάντι Ντάιερ, είπε ότι "ελπίζει το τέλος της δίκης που σχετίζεται με την τραγωδία του Pulse να βοηθήσει την πόλη να βγει από το πένθος της".


Η δίκη ξεκίνησε στις 3 Μαρτίου και οι ένορκοι συνεδρίαζαν από το απόγευμα της Τετάρτης.


Οι δικηγόροι της Νουρ Σαλμάν υποστήριζαν ότι η δήλωσή της στην αστυνομία, όταν παραδέχτηκε ότι γνώριζε τις προθέσεις του συζύγου της, έγινε κατόπιν πιέσεων, αφού την ανέκριναν επί 16 ώρες. Σημείωσαν επίσης ότι έχει χαμηλό δείκτη νοημοσύνης και ως εκ τούτου επηρεάζεται εύκολα. Ο σύζυγός της ήταν βίαιος, την χτυπούσε και φοβόταν να του φέρει αντιρρήσεις, ακόμη και όταν εκείνος δεν ήταν παρών.


εστως

Το σαββατοκύριακο του Πάσχα είναι η μεγαλύτερη γιορτή της καθολικής εκκλησίας και η ιρλανδική νομοθεσία απαγόρευε επί δεκαετίες την κατανάλωση αλκοόλ και ειδικότερα μπύρας στις παμπ της χώρας την ημέρα της Μεγάλης Παρασκευής, ευνοώντας τις φιλικές και οικογενειακές συγκεντρώσεις στα σπίτια και μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ από το στοκ.


Συμπίπτει όμως με μία χρονική περίοδο υψηλής τουριστικής κίνησης. Κατά παράδοσιν, οι ιρλανδικοί δρόμοι την Μεγάλη Παρασκευή ήταν γεμάτοι ξένους που αγνοώντας την απαγόρευση, αναζητούσαν τρόπους και τόπους για να καταναλώσουν μία πίντα.


η καινουργια δασκαλα

κατασκευες μικρων σπιτιων

Ο νόμος για την άρση της απαγόρευσης πέρασε πέρυσι από τη Βουλή με διακομματική υποστήριξη.


εστως

«Πρόκειται για μία πολύ σημαντική αλλαγή. Το Πάσχα είναι ένα μακρύ Σαββατοκύριακο με τους τουρίστες να συρρέουν στην Ιρλανδία και πολλούς από αυτούς να αναζητούν τις παγκοσμίου φήμης ιρλανδικές παμπ και να σοκάρονται όταν διαπιστώνουν ότι είναι κλειστές. Για ‘μας η αναμονή ήταν πολύ μεγάλη», δηλώνει ο Γκίλιαν Ντάλι, της ένωσης οινέμπορων του Δουβλίνου.


Ο εισηγητής του νομοσχεδίου για την άρση της απαγόρευσης, ο υπουργός Ντέιβιντ Στάντον, πήγε όμως ένα βήμα πιο μακριά για να επιχειρηματολογήσει υπέρ της άρσης της απαγόρευσης μιλώντας για την «δημογραφική αλλαγή και την αυξανόμενη πολυμέρεια του πληθυσμού μας... που οδηγεί στη μείωση των παραδοσιακών θρησκευτικών πρακτικών» στην Ιρλανδία.


Η άρση της απαγόρευσης συμπαρέσυρε και τη Βόρεια Ιρλανδία, όπου οι παμπ μπορούσαν να σερβίρουν μόνο από τις 17:00 μέχρι τις 23:00 τη Μεγάλη Παρασκευή. Από σήμερα θα ακολουθούν το ωράριο της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας.


καροτσες για νταλικες

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Κρεμλίνο αναφορικά με την επίσκεψη, ο Πούτιν και ο Ερντογάν θα εγκαινιάσουν το εργοτάξιο της πρώτης μονάδας του τουρκικού πυρηνικού σταθμού του Άκουγιου.


κάβα ποτών θέρμη θεσσαλονίκης

Πρόκειται για μία από τις σημαντικές συνεργασίες που έχουν υπογραφεί μεταξύ των δύο πλευρών, μετά και την πώληση στην Άγκυρα των ρωσικών πυραύλων S-400.


καροτσες για νταλικες

Αύριο, Τετάρτη, θα γίνει τριμερής συνάντηση με την συμμετοχή των προέδρων Τουρκίας, Ιράν και Ρωσίας, χώρες που έχουν δρομολογήσει τη λεγόμενη «Πρωτοβουλία της Αστάνα», η οποία προβλέπει διπλωματική επίλυση του Συριακού.


Σε ανάρτησή του στο twitter, χθες ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε: «Αύριο, θα βάλουμε τα θεμέλια του γιγαντιαίου πυρηνικού εργοστασίου Άκουγιου των 20.000.000.000 δολαρίων, ένα σημαντικό βήμα για το μέλλον της Τουρκίας και των τουρκικών-ρωσικών σχέσεων με τον αξιότιμο φίλο μου Βλαντιμίρ Πούτιν».


πως να αποβάλλω το αγχος των πανελληνιων


Yarın, Rusya Devlet Başkanı, kıymetli dostum Vladimir Putin ile birlikte Türkiye’nin ve Türk-Rus ilişkilerinin geleceği için önemli bir adım olan 20 milyar dolarlık dev yatırım Akkuyu Nükleer Santrali’nin temellerini atacağız. #NükleerEnerjiGüçlüTürkiye

— Recep Tayyip Erdoğan (@RT_Erdogan) 2 Απριλίου 2018

μίνωσ θεοχάρησ παντρεμενοσ

Σύμφωνα με την εταιρεία, πρόκειται για έργο της αυτοαποκαλούμενης ομάδας JokerStash, η οποία πρόσφατα ανακοίνωσε ότι υπέκλεψε προσωπικά δεδομένα και διέθεσε προς πώληση περί τα 125.000 αρχεία.


«Σε συνεργασία με πολλά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα επιβεβαιώσαμε με αρκετά μεγάλη βεβαιότητα ότι τα αρχεία εκλάπησαν από πελάτες των καταστημάτων Saks Fifth Avenue και Lord & Taylor. Εκτιμούμε ότι οι υποκλοπές αφορούν την περίοδο από τον Μάιο 2017 έως σήμερα», αναφέρει ανακοινωθέν της εταιρείας.


μίνωσ θεοχάρησ παντρεμενοσ

Οι περισσότεροι από τους πελάτες των καταστημάτων αυτών, που έπεσαν θύματα των υποκλοπών, διαμένουν στις πολιτείες του Νιού Τζέρσεϊ και της Νέας Υόρκης.


ποε οτα κατασκηνωσεισ

Τα καταστήματα ανήκουν στην καναδική εταιρεία Hudson's Bay Bay Co.


ετικέτεσ για μπουκάλια κρασιού

«Η συγκεκριμένη κυβερνοεπίθεση είναι μια από τις μεγαλύτερες και τις πιο καταστροφικές που έχουν μέχρι σήμερα σημειωθεί σε εταιρείες λιανεμπορίου», υποστηρίζουν ειδικοί της κυβερνοασφάλειας.


Σύμφωνα με την έκθεση, οι χάκερς της ομάδας JokerStash έχουν στο παρελθόν υποκλέψει προσωπικά δεδομένα από πελάτες αλυσίδων καταστημάτων όπως οι Whole Foods, Chipotle, Omni Hotels & Resorts καθώς και από τις αλυσίδες ξενοδοχείων του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.


american girl doll hospital

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας, τον Μοχάμαντ Ραντμάνις, "τουλάχιστον 20 Ταλιμπάν, μεταξύ των οποίων και διοικητές της κόκκινης μονάδας (σ. σ. ειδικές δυνάμεις) σκοτώθηκαν και άλλοι τόσοι τραυματίστηκαν" στην επιχείρηση αυτή.


Ο Ραντμάνις είπε επίσης ότι στη σχολή βρίσκονταν επίσης "μέλη της Σούρα (σ. σ. συμβούλιο των Ταλιμπάν) της Κουέτα" (στο Πακιστάν), διαψεύδοντας ότι μεταξύ των θυμάτων υπάρχουν άμαχοι. Η σχολή αυτή λειτουργούσε ουσιαστά ως "κέντρο εκπαίδευσης" για τους ισλαμιστές αντάρτες, πρόσθεσε.


ποσο βαριεμαι στο μαθημα

"Οι Ταλιμπάν ετοιμάζονταν να εξαπολύσουν επιθέσεις ευρείας κλίμακας εναντίον κυβερνητικών στόχων στην περιφέρεια του Ντάστε Άρσι", σημείωσε.


american girl doll hospital

ανακυκλωση τηγανελαιων κυπρος

Ωστόσο, ο διευθυντής του νοσοκομείου της Κουντούζ, Δρ. Ναΐμ Μανγκάλ, έκανε λόγο για "πολλούς νεκρούς" και τουλάχιστον 15 τραυματίες, μεταξύ των οποίων και παιδιά.


Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας και αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο διαβεβαίωσαν ότι την ώρα της αεροπορικής επιδρομής ήταν σε εξέλιξη στη σχολή μια τελετή απονομής διπλωμάτων στους μαθητές. Την εκδοχή αυτή υποστηρίζουν και οι Ταλιμπάν που ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους ότι "τουλάχιστον 150 ιερωμένοι και σπουδαστές σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν".


Οι Ταλιμπάν έχουν ισχυρή παρουσία στην περιοχή Ντάστε Άρσι που βρίσκεται στα βορειοανατολικά της επαρχίας Κουντούζ.


καταστηματα αγροτικων εφοδιων

«Αναμένουμε τη στιγμή όπου, τελικά, η κοινή λογική θα επικρατήσει και οι διεθνείς σχέσεις θα σταματήσουν να υφίστανται αυτή την τεράστια ζημιά που βλέπουμε αυτή την ώρα» δήλωσε ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στην Άγκυρα μαζί με τους ομολόγους του της Τουρκίας και του Ιράν.


Η δήλωση αυτή έγινε ενώ σήμερα στη Χάγη, στην έδρα του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων, συζητείται η υπόθεση του πρώην διπλού πράκτορα, Σεργκέι Σκριπάλ.


Βρετανία: «Διεστραμμένη» η πρόταση της Ρωσίας για κοινή έρευνα για την υπόθεση Σκριπάλ


Η Βρετανία αρνείται την πρόταση της Ρωσίας για τη διεξαγωγή μιας κοινής έρευνας για την δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην διπλού κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια, χαρακτηρίζοντας την (πρόταση) «διεστραμμένη».


βιοιατρικη τεχνολογια ορισμος

αναζητηση συσκευης κινητου

Η βρετανική αντιπροσωπεία στον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) απέρριψε δίχως δεύτερη σκέψη την ρωσική πρόταση.


καταστηματα αγροτικων εφοδιων

«Είναι μια τακτική αντιπερισπασμού και ακόμη περισσότερο παραπληροφόρησης που έχει στόχο να αποφύγουν τα ερωτήματα που οι ρωσικές αρχές οφείλουν να απαντήσουν», σημείωσε η βρετανική αντιπροσωπεία σε μήνυμά της στο Twitter κατά τη διάρκεια ειδικής συνόδου που διεξάγεται στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΧΟ στη Χάγη.


Η ΕΕ τόνισε, παράλληλα, κατά τη διάρκεια της ειδικής αυτής συνεδρίασης του ΟΑΧΟ ότι η Ρωσία οφείλει να συνεργαστεί με τον διεθνή οργανισμό στην έρευνα που διεξάγει για την δηλητηρίαση των Σκριπάλ στο Σάλσμπερι της Βρετανίας.


«Είναι επιτακτική ανάγκη, η Ρωσική Ομοσπονδία να απαντήσει στα εύλογα ερωτήματα της βρετανικής κυβέρνησης, να αρχίσει να συνεργάζεται με την Γενική Γραμματεία του ΟΑΧΟ και να κάνει πλήρη και απόλυτη αναφορά στοιχείων στον ΟΑΧΟ», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΕ που αναγνώστηκε κατά την ειδική αυτή συνεδρίαση του διεθνούς οργανισμού.



ορυχειο αμυνταιου τηλ

Ο κοινός στόχος είναι «να πολεμήσουμε έως το τέλος» το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος, «αυτήν την τρομοκρατική οργάνωση που αντιπροσωπεύει μια απειλή για την περιφερειακή σταθερότητα και για τα συμφέροντά μας στον τομέα της ασφάλειας» τόνισε το Ελιζέ.


«Τίποτα δεν μπορεί να μας αποσπάσει την προσοχή από τον στόχο (μας) να αποτραπεί οποιαδήποτε αναζωπύρωση του Ντάες στην περιοχή και να πορευτούμε προς μια συνολική πολιτική μετάβαση στη Συρία» τόνισε η γαλλική προεδρία έπειτα από την τηλεφωνική επικοινωνία Μακρόν-Τραμπ.


Ο Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται στην Ουάσιγκτον για μια επίσημη επίσκεψη το διάστημα 23ης-25ης Απριλίου.


rett σύνδρομο


δημαρχειο κατερινης διευθυνση
ορυχειο αμυνταιου τηλ

δημοσ ελληνικου διευθυνση

Από σήμερα έως αύριο το πρωί, τμήματα των περιοχών Σιντσιάνγκ, Κινχάι, Γκανσού, Εσωτερικής Μογγολίας, Νινγκσιά, Σαανσί και Σανσί θα επηρεασθούν από τη σκόνη, σύμφωνα με το εθνικό μετεωρολογικό κέντρο. Τμήματα της Εσωτερικής Μογγολίας, της Κινχάι και της Σιντσιάνγκ θα σαρωθούν από αμμοθύελλες.


Οι Αρχές υπέδειξαν στους πολίτες των περιοχών που θα επηρεασθούν να κλείνουν τις πόρτες και τα παράθυρα των σπιτιών τους και να φορούν μάσκες όταν βγαίνουν έξω.


Η Κίνα έχει σύστημα τεσσάρων χρωμάτων - βαθμίδων για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, με το κόκκινο να αντιστοιχεί στα πιο σοβαρά από αυτά, ακολουθούμενο από το πορτοκαλί, το κίτρινο και το μπλε.


σχολες ποδοσφαιρου αεκ

ταμειο θηρας μαθηματα


δημοσ ελληνικου διευθυνση

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

νυνι σημασια αρχαια

Λίγο μετά τις 10:30 το Air Force One προσγειώθηκε στο Ελευθέριος Βενιζέλος. Στις 10:45 ο Μπαράκ Ομπάμα βγήκε χαμογελαστός από την πόρτα και με το χαρακτηριστικό γρήγορο βηματισμό του κατέβηκε από τις σκάλες.


νυνι σημασια αρχαια

εψα εγκαταστασεις

Τον υποδέχθηκε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος και μετά από ολιγόλεπτη κουβέντα και έχοντας επιθεωρήσει το άγημα, επιβιβάστηκε συνοδευόμενος από τον υπουργό οικονομικών Τζακ Λιου, στην Προεδρική λιμουζίνα


Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια στους δρόμους της Αθήνας και οι ελληνικές αρχές αποφάσισαν την απαγόρευση συγκεντρώσεων και πορειών σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, από τις οποίες θα περάσει ο Αμερικανός πρόεδρος.


συνέπειεσ τησ ανυποταξίασ

Η δημοσιογραφική ομάδα του CNN Greece βρίσκεται σε όλα τα σημαντικά σημεία από όπου θα περάσει ο Μπαράκ Ομπάμα και σας ενημερώνει αναλυτικά για τις εξελίξεις με πλούσιο ρεπορτάζ.


Δείτε το live blogging


αισχίνου περί παραπρεσβείας μετάφραση

«Συνολικά, πιστεύουμε ότι οι προσωπικές πληροφορίες έως και 87 εκατομμυρίων χρηστών – οι περισσότεροι εκ των οποίων βρίσκονται στις ΗΠΑ – αποκτήθηκαν αθέματα από την Cambridge Analytica» ανέφερε η εταιρεία του Μαρκ Ζάκερμπεργκ.


Την πληροφορία αυτή δημοσιοποίησε ο επικεφαλής του τεχνολογικού τομέα του Facebook Μάικ Σρέπφερ, σε μια ανάρτησή του που αφορούσε τις ενέργειες στις οποίες προβαίνει η εταιρεία προκειμένου να περιορίσει την πρόσβαση τρίτων στα προσωπικά δεδομένων των χρηστών του Facebook.


Στις 11 Απριλίου καταθέτει στο Κογκρέσο ο Ζάκερμπεργκ


Η αποκάλυψη αυτή έρχεται μερικές μόλις ώρες αφότου έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ θα καταθέσει για το θέμα ενώπιον της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων στις 11 Απριλίου.


αισχίνου περί παραπρεσβείας μετάφραση

σε μελετανε

καθημερινή της κυριακής περιοδικο κ

Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Ζάκερμπεργκ θα απαντήσει στα ερωτήματα των μελών της επιτροπής Εμπορίου και Ενέργειας της αμερικανικής Βουλής στις 10:00πμ τοπική ώρα (17:00 ώρα Ελλάδος).


Η είδηση αυτή επιβεβαιώθηκε από τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο της επιτροπής Γκρεγκ Γουόλντεν αλλά και τον δημοκρατικό Φρανκ Παλόουν, επίσης μέλος της επιτροπής.



ανεκδοτο δωρα

Ο 72χρονος πλέον, σήμερα, Μάρκους εγκαταλείφθηκε από τον πατέρα του όταν ήταν μόλις επτά ετών. Έζησε πλάι σε άγρια ζώα στην ισπανική οροσειρά Sierra Morena, για 12 περίπου χρόνια.


Η μητέρα του πέθανε όταν ήταν τριών ετών και ο πατέρας του τον εγκατέλειψε για άλλη γυναίκα, στέλνοντάς τον στα βουνά για να γίνει βοσκός. Ο ηλικιωμένος που τον πήρε κοντά του πέθανε, αφήνοντάς τον μόνο στον κόσμο. Του είχε μάθει, όμως, πως να ανάβει φωτιά και να φτιάχνει εργαλεία.


το λεμονι διαλυει τα λιπη

Στην ηλικία των 19 ετών βρέθηκε να τρέχει μισόγυμνος και ξυπόλητος, ενώ επικοινωνούσε με κραυγές.


Κατάφερε να επιστρέψει στον πολιτισμό, ωστόσο, όπως διηγείται ο ίδιος στην El Pais, είναι απογοητευμένος από την κοινωνία και τους ανθρώπους, ενώ παρ’ ότι πέρασαν τόσα χρόνια, δεν κατάφερε ποτέ να επανενταχθεί πλήρως.


ανεκδοτο δωρα

λατινοαμερικανικη κουλτουρα



Marcos Rodriguez Pantoja pictures, raised by wolves for 12 years https://t.co/OWzXXyz5e8 pic.twitter.com/UZyLg528my

— infowe (@infowe) 6 Απριλίου 2018

κτελ μεσσηνιας αθηνα κυπαρισσια

Οι Αφγανοί είχαν περάσει στην Τουρκία μέσω του Ιράν εξαιτίας των "συνεχιζόμενων τρομοκρατικών ενεργειών και των οικονομικών προβλημάτων" στο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε το υπουργείο, και οι αρχές ασφαλείας τούς είχαν παραδώσει στις περιφερειακές υπηρεσίες μετανάστευσης.


Το υπουργείο ανέφερε ότι οι διαδικασίες έκδοσης ολοκληρώθηκαν για 591 μετανάστες στην ανατολική επαρχία του Ερζερούμ και ότι ναυλωμένες πτήσεις προς την Καμπούλ θα αναχωρήσουν σήμερα και αύριο μεταφέροντάς τους.


Ανθρωπιστικές οργανώσεις κατηγορούν την Τουρκία για τις απελάσεις μεταναστών στις χώρες τους, οι οποίες μαστίζονται από ένοπλες συγκρούσεις, περιλαμβανομένου του Αφγανιστάν, με το αιτιολογικό ότι θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές τους.


lidl νεα ιωνια τηλεφωνο

Αυτή την εβδομάδα η εφημερίδα Hurriyet έγραψε ότι πολλές χιλιάδες Αφγανοί μετανάστες έχουν εισέλθει στην Τουρκία τους τελευταίους μήνες και περπατούσαν επί ημέρες από τα σύνορα για να φθάσουν στο Ερζερούμ.


κτελ μεσσηνιας αθηνα κυπαρισσια

ιερος ναος ζωοδοχου πηγης κατω πατησιων

συμπτώματα περιοδου

Ο Μάσλοφ υποστήριξε ότι δεν υπάρχει περίπτωση «θερμού» επεισοδίου στο Αιγαίο και τόνισε ότι η Ρωσία σέβεται απολύτως τους διεθνείς κανόνες και τις διεθνείς συνθήκες, όπως τη συνθήκη της Λωζάνης.


δειτε ξενεσ ταινιεσ εντελωσ δωρεαν

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα, Τρίτη, ο Ρώσος πρέσβης υπογράμμισε ότι το ψυχροπολεμικό κλίμα που υπάρχει μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ρωσίας, δεν μπορεί να επηρεάσει τις σχέσεις της χώρας του με την Ελλάδα.


συμπτώματα περιοδου

«Η Ελλάδα», ξεκαθάρισε ο κ. Μασλόφ, «είναι και θα παραμείνει αξιόπιστος εταίρος, μια υπεύθυνη χώρα. Μεταξύ μας υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός», συμπλήρωσε. «Είναι αβάσιμοι οι ισχυρισμοί ότι υπάρχει κρίση στις σχέσεις Ελλάδας και Ρωσίας. Συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Οι σχέσεις παρουσιάζουν δυναμική πρόοδο σε πολλούς τομείς».


επαναληψη φυσικη α λυκειου 2015

Τόνισε επίσης ότι οι σχέσεις Τσίπρα - Πούτιν είναι άψογες: «Όλα αυτά τα χρόνια, οι δυο άντρες έχουν συναντηθεί 4 φορές και έχουν μιλήσει στο τηλέφωνο 6-7 φορές». Το μόνο παράπονο που εξέφρασε ο Ρώσος πρέσβης είναι το εμπάργκο που επιβλήθηκε στα αγροτικά προϊόντα και όπως τόνισε πρέπει να ξαναρχίσουν οι εξαγωγές ελληνικών προϊόντων προς τη Μόσχα.


Εκτιμούμε τη στάση του Τσίπρα


Παράλληλα τόνισε ότι η Ρωσική πλευρά εκτιμά τη στάση που κράτησε ο Αλέξης Τσίπρας έναντι των υπολοίπων Ευρωπαίων ηγετών αφού όπως είπε, ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε να υπάρξει προσεκτική αντιμετώπιση της υπόθεσης Σκριπάλ και με υπεύθυνο τρόπο. Ο κ. Μάσλοφ εξήρε και τη στάση που κράτησε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στις 19 Μαρτίου στις Βρυξέλλες.


Στο ερώτημα, αν ο πρόεδρος Πούτιν μετέφερε στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για απελευθέρωση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, ο κ. Μάσλοφ είπε ότι δεν έχει καμία απολύτως ενημέρωση για το τι συζητήθηκε στη συνάντησή τους.


Παρόλα αυτά, όπως είπε, ο κ. Τσίπρας προσκλήθηκε από τον Πούτιν στη Μόσχα και η πρόσκληση έγινε αποδεκτή από την ελληνική πλευρά. Την ημερομηνία της συνάντησης θα την καθορίσουν τα επιτελεία των δυο πλευρών και ευχήθηκε να συμπέσει με τα 190 χρόνια ελληνορωσικής φιλίας στο Σεπτέμβριο του 2018.