Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

ονειρο στο κυμα διηγημα

Η κρατική εταιρεία στην οποία ανήκει ο πλωτός πυρηνικός σταθμός η οποία λέγεται «Akademic Lomonosov» (Ακαδημαϊκός Λομονόσοφ), υποστηρίζει ότι ο σταθμός μπορεί να είναι πρωτοπόρος ως μια νέα πηγή ενέργειας για απομακρυσμένες περιοχές του πλανήτη, αλλά την ίδια στιγμή οι οικολογικές οργανώσεις έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για ένα ενδεχόμενο πυρηνικό ατύχημα. Η Greenpeace μάλιστα έχει χαρακτηρίσει τον πλωτό πυρηνικό σταθμό ως «Πυρηνικό Τιτανικό».


ονειρο στο κυμα διηγημα

nova προσφορα παναθηναικος

Ο ρωσικός κρατικός οργανισμός πυρηνικής ενέργειας Rosatom, ο οποίος δημιούργησε τον πλωτό πυρηνικό σταθμό, ανακοίνωσε ότι ο σταθμός κατέπλευσε ρυμουλκούμενος στο Μούρμανσκ το Σάββατο από την Αγία Πετρούπολη, όπου και κατασκευάστηκε.


Στο Μούρμανσκ θα εφοδιασθεί με πυρηνικό καύσιμο και εν συνεχεία θα ρυμουλκηθεί έως την πόλη Πεβέκ, που βρίσκεται στην περιοχή της ρωσικής Άπω Ανατολής Τσουκότκα, η οποία απέχει από την Αλάσκα των Ηνωμένων Πολιτειών 86 χιλιόμετρα και εκτείνεται κατά πλάτος του Βέριγγειου Πορθμού.


Ο πλωτός πυρηνικός σταθμός, όπως ανακοίνωσε η Rosatom, θα αντικαταστήσει έναν άλλο σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που λειτουργεί με άνθρακα, προσφέροντας ηλεκτρική ενέργεια σε περισσότερα από 50.000 άτομα στην περιοχή της Τσουκότκα.


γυναικεια αρωματα μαρκες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου