Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

η θεα εριδα

Όμως στις έρευνες που διεξήχθησαν έπειτα από το αιματηρό περιστατικό, δεν βρέθηκε κανένα όπλο στο σημείο, παρά μόνο ένα κινητό τηλέφωνο κοντά στο πτώμα του Stephon Clark. Όλο το ανατριχιαστικό συμβάν καταγράφηκε από τις κάμερες που είχαν πάνω τους δύο αστυνομικοί καθώς και από ελικόπτερο της αστυνομίας.


Στο βίντεο έχει καταγραφεί μια σύντομη καταδίωξη του Clark, η οποία διήρκησε λιγότερο από ένα λεπτό. Ένας από τους αστυνομικούς τον εντόπισε στον δρόμο και του φώναξε: «Δείξε μου τα χέρια σου! Σταμάτα! Σταμάτα!».


Εκείνος δεν σταμάτησε και δύο αστυνομικοί τον κυνήγησαν μες στο σκοτάδι ώσπου έφτασαν στην αυλή της γιαγιάς του και ένας από αυτούς του φώναξε: «Δείξε μου τα χέρια σου! Όπλο, όπλο, όπλο».


η θεα εριδα

στο σταθμο του μοναχου

Λίγα δευτερόλεπτα μετά, άρχισαν οι πυροβολισμοί από την αστυνομία. Ο άτυχος νεαρός έπεσε στο έδαφος και προσπάθησε να συρθεί στο έδαφος για να σωθεί, αλλά οι σφαίρες συνέχιζαν να πέφτουν σαν βροχή.


φωτο με μπαλα

Ο θάνατός του προκάλεσε την οργή πολλών κατοίκων της περιοχής που ζητούν να θεωρηθούν υπεύθυνοι οι αστυνομικοί, οι οποίοι υποστηρίζουν πως πυροβόλησαν επειδή πίστεψαν πως η ζωή τους βρισκόταν σε κίνδυνο.



Stephon Clark, just 22 years old shot and killed by Sacramento police in HIS OWN BACKYARD after police "mistake" cell phone for weapon.
As long as police are getting away with killing unarmed black people they are going to keep doing it. #BlackLivesMatter pic.twitter.com/QNl4SoqJ5s

— Black Lives Matter (@usblm) 21 Μαρτίου 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου