Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

βιβλιοθηκη θεσσαλονικης αναζητηση βιβλιων

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, πυλώνας της συμμαχίας, γνωστοποίησαν ότι είχαν δώσει τελεσίγραφο μέχρι τη νύχτα της Τρίτης προκειμένου να υπάρξει συμφωνία στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που διεξήγαγε ο απεσταλμένος του ΟΗΕ ώστε οι Χούτι να αποσυρθούν από το λιμάνι.


«Δώσαμε στον απεσταλμένο του ΟΗΕ Μάρτιν Γκρίφιθς 48 ώρες για να πείσει τους Χούτι να αποσυρθούν από το λιμάνι και από την πόλη Χοντάιντα», δήλωσε στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro ο Ανουάρ Γκαργκάς, υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΑΕ. «Περιμένουμε την απάντησή του. Αυτές οι 48 ώρες εκπνέουν τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη», συμπλήρωσε ο ίδιος.


βιβλιοθηκη θεσσαλονικης αναζητηση βιβλιων

τα εξι κλειδια ξενοδοχειο

«Αυτές είναι οι τελευταίες ώρες για να υπάρχουν εγγυήσεις χωρίς όρους ότι οι Χούτι θα αποχωρήσουν από το λιμάνι», ξεκαθάρισε αργότερα ο Γκαργκάς στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Αρνήθηκε να δώσει διευκρινίσεις για την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων.


περναει η ελλαδα στα μπαραζ

«Εάν η τρέχουσα κατάσταση συνεχιστεί, θα έχουμε περιέλθει σε αδιέξοδο πολιτικά. Το τελευταίο πράγμα που θέλουμε είναι να παραταθεί ο πόλεμος στην Υεμένη», πρόσθεσε ο κορυφαίος διπλωμάτης των ΗΑΕ στο Reuters.


Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που τα ξένα στρατεύματα που επενέβησαν στον πόλεμο στην Υεμένη στα τέλη του Μαρτίου του 2015, στο πλευρό της διεθνώς αναγνωρισμένης, εξόριστης κυβέρνησης, θα αποπειραθούν να καταλάβουν με μια χερσαία επιχείρηση μια μεγάλη πόλη με ισχυρές άμυνας.


Το λιμάνι στη Χοντάιντα, το μεγαλύτερο της Υεμένης στην Ερυθρά Θάλασσα και μοναδικό που τελεί υπό τον έλεγχο των Χούτι, είναι η πύλη μέσω της οποίας εισάγονται αγαθά στη χώρα και η ανθρωπιστική βοήθεια - τρόφιμα, φάρμακα και άλλο υλικό ζωτικής σημασίας - για το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού.


Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ανέφερε πως διεξάγει «εντατικές» χωριστές συνομιλίες με τους Χούτι, τη Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ για να αποφευχθεί η έναρξη μιας στρατιωτικής επιχείρησης για την κατάληψη της πόλης, που φοβάται ότι μπορεί να επιτείνει αυτή που χαρακτηρίζει τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου